Sari la conținut

Baterie uzata sau vreun scurt tampit pe undeva?


Metal Heart
 Share

Postări Recomandate

Se da una bucata VTR1000 din '98. Releul de incarcare schimbat in aprilie cu unul nou. Bateria luata in septembrie-octombrie 2012. Un Volton, cred.

 

Azi dimineata, dupa ce de vineri seara pana acum a stat in fata blocului, cand am vrut sa o pornesc, a luat-o putin mai greu. Am zis ca a inceput bateria sa ma lase. Booon, dupa un drum de vreo 10 km, am oprit undeva timp de 5-10 min. Cand sa o pornesc iar, s-a auzit un "clank" si totul mort - lumini, bord, nimic-nimic. Nu mai avea pic de curent in ea. A venit un coleg, mi-a dat curent, am plecat - am iesit pana la rondul de pe A2 de am mai mers astfel incat sa se mai incarce bateria. La intoarcere, in mers, desi eram in 8.000 rpm, cand aprindeam farul sau dadeam semnal, imi cadea bordul. Asa ca am mers turat si fara nici un consumator. Ajuns la birou, am parcat si am incercat sa o mai pornesc iarasi - nimic. Moarta, secata de tot. In schimb, cand puneam contactul, releul de semnalizare facea cam urat. Asa ca acum l-am scos, am pornit-o iarasi de la fire si a luat-o. Dar am oprit-o si iarasi n-a mai luat-o. La fel, secata de tot. Am masurat incarcarea la relanti si incarca ok. Sa fie chiar atat de secata bateria incat incat nici macar bordul sa nu-l poata tine aprins, sau e vreun scurt pe undeva urat care mi-o goleste imediat?

 

Acum o sa incerc sa o pornesc iarasi si sa ma duc la service cu ea. Problema e ca daca-mi moare motorul in drum, nu prea e distractie :(

Editat de Metal Heart
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca zici ca ai pus baterie volt-on,se prea poate ca asta sa fie buba.Ai masurat-o sa vezi ce curent are?

Eu am patit anul trecut la triumph aceeasi treaba.Am cumparat o varta din vitan(chinezarie) si m-a tinut fix 6 luni,dupa care sa impuscat un element.Teniunea dupa era de 10,5 V.

Cel mai bine incearca sa iti pornesti mobra cu o alta baterie,despre care sti ca e buna.

Ca si sfat,nu te mai "zgarci" data viitoare si ia-ti un bosch sau o varta originala.Asa 4-5 ani nu vei avea treaba.

Eu unul am avut pe gsxr o varta de 8ah ce m-a tinut 4 ani si inca merge si la actualul proprietar.

Spor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, normal ca o sa iau o baterie calumea, daca asta e buba. Toate masuratorile si tot ce de verificat se vor face in service, pe mine drumul pana la service imi da neliniste :) Si parca n-as vrea sa platesc platforma pentru 5 km...

 

Acum plec si incerc sa o pornesc spre service. Daca vredeti pe vreunu pe marginea drumului in zona Salajan, Pantelimon, Fundeni ce aguta niste cabluri, puteti opri sa dati o galeata de curent :)

Editat de Metal Heart
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu si eu cu un volton care la doua saptamani de la formatare m-a facut sa imping vaca la pornire dupa doua zile de stat, mai aveam ceva garantie din cele multe 6 luni date de vanzator si mi-au incarcat-o ei ...a mai tinut inca vreo luna si iarasi a pierdut curentul de pornire...concluzia mea este ca sunt sub limita bunului simt la calitate, chiar mai slabe decat altele chinezesti de le-am folosit cate un sezon si le-am aruncat apoi....sau sunt eu ghinionist in ceea ce priveste acumulatorii moto...oricum nu mai cumpar marca asta nici macar o singura data.

Cu drumurile date la "garantie" i-am dublat pretul si tot nu am curent dupa ce sta mai mult timp...asta cu incarcare verificata si nici un fel de consumator ascuns in instalatie.

Editat de Unchiu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma am facut ceea ce trebuia facut :)

 

Dus cu platforma la service, acolo am masurat incarcarea - era bine, bateria sleita. Am pus alta baterie pe ea, a luat-o imediat, incarca bine. Pus bateria pe redresor - nu prea se incarca. Vedem maine dimineata cum se comporta dupa o noapte de incarcare si apoi verificat maine seara - daca se descarca sau nu. Cu ocazia asta se mai fac si niste verificari de rutina pe la ea.

Oricum, Volton care sa tina 2 ani - mai rar asa ceva.

post-20786-0-33449800-1409598079_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Povestea se repeta si la altii, aceleasi simptome, la timpi putin diferiti...dar nu conteaza prea mult asta, de aici si convingerea ca marca e de toata jena, credeam ca doar eu am avut proasta inspiratie sa cumpar asa ceva si ca sunt eu ghinionist...dar nu este cazul meu singular din pacate.

 

Bafta maxima , poate tie ti-o schimba-o...dar tare cred ca maine , dupa o incarcare fortata, electrolitul schimbat, or sa spuna ca "nu ti-a incarcat" si or sa iti dea aceiasi baterie si "incarcata bine"...

 

LE

Eu am mers si cu voltmetrul in traista...asta ca sa "il compar la precizie cu al lor"...sa nu poata comenta ca nu imi incarca mobra cum trebuie...

Editat de Unchiu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Neaaah! Volton da garantie 6 luni la baterie, eu o am de doi ani. N-am ce sa astept de la ei. Bateria am luat-o de la un magazin online, nu mai tin minte care....

 

Acum astept pret pentru baterie noua si timp de livrare. Ma indoiesc ca asta va mai putea fi resuscitata.


» Post actualizat in 01 Sep 2014 19:27

Mai nasol a fost ca m-a lasat asa, dintr-o data, fara nici un "avertisment" inainte. Cealalta, cand m-a lasat, am dibuit-o, pornea greu de tot dimineata, ma chinuiam cu ea pana o lua, daca stateam 3 zile cu ea nepornita, musai trebuia pusa pe redresor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Protecţia Consumatorului amendează.

Bine-bine ca are posibilitatea sa amendeze e una dar... Pot merge cu OPC-ul peste ei, la garantie, cand are bateria 9 luni sa zicem? :D

Adica in afara de achitat amenda aia(spaga de sustras de la plata ei) am sanse sa ma bage aia in seama cu garantia asta legala de 1 an?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Metal Heart, Yuasa si n-ai greturi, daca mobra nu cere vreo baterie mai deosebita poti sa iei una conventionala, cu intretinere. Am acasa o Yuasa veche de 7 ani, resuscitata de vreo 4 ori, am folosit-o sa dau curent la maxiscuter si la un KTM 990,si tot nu are de gand sa crape prea curand. Sau incearca Bosch AGM daca-ti plac drumurile virajate, nu stai cu stresul ca-ti curge acidul din ea si moare motoru'. (patit cu Varta).

Editat de Dkw
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu, Yuasa e sfanta. Am avut pe Fazer - am luat-o din .it in 2007 si am dat-o-n 2012 cu acceasi baterie. Baiatul care a luat-o a mai mers cu ea inca un an.

La modelul meu, pe Yuasa nu am gasit stoc - dureaza 10 zile pana-mi vine. Asa ca o sa incerc si altceva, Varta, Bosch, tot ceva maintenance free.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...