Sari la conținut

AjutoMOTO - aplicatia care detecteaza accidentul si iti anunta prieten


jinxy
 Share

Postări Recomandate

Sigur, sa-ti explic logica: daca ai un alt tip de incident si nu un accident grav, ai timp sa suni la un prieten personal, de aceea anunta doar utilizatorii din zona. Daca vrei sa transmiti locatia unde ai ramas in pana unui prieten, poti folosi functia de share location. De asemenea, nu cred ca persoanele apropiate, de genul parinti, ar fi interesate sa primeasca sms ca ai ramas fara benzina sau ca ai un conflict in trafic, tinand cont ca oricum s-ar putea sa fie destul de departe de tine. De aceea am ales sa se trimita notificari prin sms/email la contactele predefinite doar in cazul unui accident grav. :)

 

Initial am vrut sa fac un meniu din care sa poti selecta daca sa trimita sau nu si notificari in cazul incidentelor minore, dar am zis sa nu complic functionalitatea.

 

Sounds legit :ok:

 

Foarte bine gandit ... sa ne gandim cate MAME ar fi nelinistite pentru chestii minore .

 

Mamele afla ultimele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 114
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

attachicon.gifheader.png

 

Link Google PLAY: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.AlexStatie.AjutoMOTO.application

 

sau

 

CAUTA "AJUTOMOTO" DIRECT DE PE TELEFON IN GOOGLE PLAY

 

Aplicatia AjutoMOTO se adreseaza pasionatilor de motociclism, fiind dedicata comunitatii moto locale, accentul fiind pus pe utilizarea usoara in conditii de stres si folosirea limbii romane pentru o claritate sporita.

Folosind senzorii din interiorul telefonului pe care ruleaza, aplicatia depisteaza potentialele accidente si alerteaza persoanele apropiate. In plus, aduce conceptul de alertare a motociclistilor din jur, utilizatori ai aplicatiei. Acestia pot interveni si oferi o mana de ajutor in cazul diverselor probleme intampinate de ceilalti motociclisti din zona.

Pentru a preveni eventualele alerte false, inainte de trimiterea mesajelor de avertizare telefonul suna si vibreaza la volum maxim timp de 60 de secunde, indiferent de profilul selectat, cu alte cuvinte suna si daca e pe silent. In acest timp utilizatorul poate interveni si anula trimiterea alertelor.

...........

Inregistrarea utilizatorului se face prin validarea numarului de telefon de pe care se foloseste aplicatia. Utilizatorii inregistrati pot primi alerte, pot trimite alete celorlalti useri si pot folos functia de forum.

Alte functionalitati:

- Alertarea utilizatorilor din jur pe o raza de maxim 50km de la locul accidentului, in functie de preferintele fiecarui utilizator.

- Crearea unui forum cu locatia si data accidentului unde salvatorii pot comunica si se pot organiza

- Posibilitatea de distribuire a locatiei utilizatorului prin orice canal (email, sms, whatsapp etc)

- Buton pentru apel direct al victimei si instructiuni de navigare catre aceasta

- Numere utile in cazul unei urgente

- Ghiduri pentru prim ajutor si pasi de urmat in cazul unui accident

Utilizatorii sunt responsabili pentru definirea contactelor de urgenta care vor fi apelate in cazul unui accident. Notificarile pot fi trimise prin SMS sau eMail.

SCREENSHOTS:

attachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-39-59.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-37-56.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-41-49.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-40-39.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-45-48.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-40-29.pngattachicon.gifScreenshot_2014-09-02-15-43-07.png

Pentru probleme sau sugestii ma puteti contacta la statie.alexandru@gmail.com

Alex

http://ajuto1.ddns.net/ajutomoto/

 

Multumim pentru initiativa .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru aplicatie. Am instalat-o si pare ok per total. Se inchide cand vreau sa vad forumul si cand dau pe harta.

 

Telefon Moto G cu android 4.4.3

 

Fara sa fiu carcotas, parca numele nu e cel mai marketing friendly posibil :D zic numa

Editat de dacro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo jinxy.

Spor la lucru.

 

@users

Normal ca nu e calibrata momentan la fix . Lucruri de genul dureaza pana se stabilesc intr-un fagas corect.

Cred ca e normal ca momentan sa mai existe buguri si elemente nefinisate, luati-l usor pe om spuneti-i problema pentru ca voi sunteti pana la urma testerii si sunteti intr-o anumita masura responsabili de calitatea finala ( aia de peste 1 an ) .

 

Felicitari :) .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru aplicatie, am instalat-o si eu. Sunt curios cum ai setat parametrii care genereaza alerta de accident si mai ales cum ai testat :)

 

 

Multumesc!

 

Aplicatia face citiri o data la 20 de milisecunde si monitorizeaza acceleratia gravitationala pe toate cele 3 axe. Daca compunerea acceleratiilor (am nevoie de asta pentru a putea tine telefonul in orice pozitie in buzunar in timpul pilotajului) depaseste 2.8g, se declanseaza alerta. Simplificat, cam asta e algoritmul. Cum am ajuns la valoarea asta? Dupa multe teste si ceva research pe net. Fortele g exercitate de moto pe circuit sunt undeva la 1,5-1,6g, deci mai mici decat valoarea setata, pe de alta parte fortele exercitate intr-un accident depasesc 4g. Valoarea e suficient de mare incat sa nu existe pericolul declansarii accidentale in mers. Cum am testat ca se si declanseaza la soc: pus echipament si alergat spre pereti cu telefonul in buzunar. :hug: Dupa ceva calibrari si ceva vanatai am gasit varianta corecta, suficient de sensibila sa se declanseze si in cazul unul lowside, dar nu in cazul unor gropi sau miscari bruste.

 

Alex

 

csman - sensibilitatea senzorului depinde de la marca de telefon la marca de telefon, nu sunt toate calibrate la fel... totusi, corpul tau e o masa mult mai mare decat mana si daca ai suferi acceleratia pe care o poti produce bruscand telefonul, probabil nu ai fi prea ok -> accident :) Editat de jinxy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am instalat si eu aplicatia pe un sony LT22i (android 4.0.4)dar nu porneste(o fi din cauza ca nu am cartela in el) Ti-am trimis un raport/feedback/chestie.

 

 

Am primit, multumesc!

 

Cine dintre cei cu probleme la start ma poate ajuta cu un test? Va rog sa-mi dati o adresa de mail sa va trimit o versiune de aplicatie modificata.

 

Merci,

Alex

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,

 

am citit pe aici ca trebe validare de nr de tel. As vrea si eu aplicatia asta ( am avut un accident acu o luna), dar nu sint in romania. O pot folosi si eu? de ex pe googleplay eu nu am gasit. Ar fi fain daca s-ar putea face la nivel international...

Editat de reverend
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

S-a uploadat pe market varianta 2.5 a aplicatiei, pentru cei carora nu le mergea(cu versiunea 4.0-4.1 de Android), acum ar trebui sa fie functional.

 

Am ales sa distribui aplicatia doar in tara si aplicatia nu e disponibila pe Play store pentru cei din afara tarii. Totusi, cine o doreste imi poate scrie si ii trimit pe mail.

 

Pentru cei cu iPhone ... VA URMA*! :)

 

*dupa ce stabilizez varianta de Android

Editat de jinxy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

-Sliderul de la "glisati pentru anulare" nu functioneaza (nici la detectiea automata a unui accident nici dupa apasarea butonuluui "Trimite alerta")
-La finalul numaratorii inverse de la "Trimite alerta" aplicatia se inchide si nu trimite nimic (eu cel putin n-am primit niciun mail)-am trimis un raport.
-Cand intru in harta, aplicatia se inchide.

Rapoartele astea de eroare generate de sistem iti sunt de folos la ceva? sau doar iti distrag atentia inutil si mai bine te anuntam aici pe forum de eventualele erori?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Detectia e de tot rasul daca misc mai repede telefonul detecteaza accident.

 

Si eu am putine suspiciuni ca nu prea are cum sa detecteze doar la accidente si chiar daca imi suna 60 de secunde, ce ma fac pe autostrada ? sau daca nu simt vibratiile.

Am ales sa nu activez optiunea, daca am un incident si pot sa ma misc sa dau un semnal de alarma, ok, daca u oricum sunt KO.

 

oricum Alexandru, pentru o aplicatie creata de un singur om e foarte tare ce ai facut, altii au buguri grave cu echipe de zeci/sute de oameni si tot le rezolva foarte greau daca le rezolva. Tu ai creat o aplicatie pentru noi, gratuita, noi avem datoria sa te ajutam sa o faci brici!

Editat de Fury
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum Alexandru, pentru o aplicatie creata de un singur om e foarte tare ce ai facut, altii au buguri grave cu echipe de zeci/sute de oameni si tot le rezolva foarte greau daca le rezolva. Tu ai creat o aplicatie pentru noi, gratuita, noi avem datoria sa te ajutam sa o faci brici!

 

In sfarsit un ,,reply'' care merita toate aplauzele !

 

Asta e ,,spiritul'' care trebuie sa ne conduca in discutia de aici de pe forum ... pana la urma omul a muncit pentru noi de unul singur, e gratis deci nu obtine un folos material, deci discutia trebuie sa fie una constructiva si nicidecum ,,carcotasa'' cum ne este obiceiul la romani. Haideti sa avem rabdare si sa-l ajutam pe om caci pana la urma ne ajutam pe noi insine.

 

Respect :peace:

Editat de Alin G.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cei care intrebau daca ma ajuta raportarea bug-urilor: DA!!

 

Am un tool de genul asta, care agrega toate datele despre bug-uri si imi spune care sunt cele mai intalnite erori si unde se manifesta:

 

post-63996-0-78643000-1409773985_thumb.png

 

( 99 de utilizatori pana acum :) )

 

Se poate si vedea ca de la release-ul 2.4 (de dimineata) pana la 2.5 (pe care l-am lansat asta seara) a crescut calitatea, ceea ce se traduce printr-un numar mai mic de bug-uri. O sa rezolv o mare parte din ele, dar am nevoie de timp, pentru ca fac asta de hobby, am un job care imi ocupa toata ziua in rest. Oricum, daca am avut rabdare sa lucrez la asta 3 luni in timpul liber, cred ca aveti incredere ca nu voi abandona proiectul.

 

Acum ca sa fie de succes depinde si de voi sa il popularizati si sa ma ajutati cu feedback si idei noi!

 

Alin, mie mi se par foarte constructive discutiile si am primit multe sfaturi misto si sunt uimit cu cat entuziasm a fost primita ideea. E normal sa nu fie toata lumea multumita, dar sunt foarte placut impresionat ca discutia nu a deraiat deloc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rind...MULTUMIM! Deasemeni, felicitari pentru initiativa, pentru munca depusa si pentru altruismul de care dai dovada.

 

In al doilea rind...am instalat aplicatia pe un S4 (Android 4.4.2) si functioneaza perfect. Am reusit sa ma inregistrez, sa mimez un accident grav, sa glisez pentru a opri alerta, imi gaseste coordonatele geografice corect, in doua cuvinte...FUNCTIONEAZA CORECT.

 

Spor la rezolvat bug-uri pentru ceilalti colegi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi place foarte mult aplicatia ta si mi-ar placea sa vad oameni care se implica/suna si ajuta in cazul in care se creaza o alerta in zona lor de actiune! Felicitari pentru initiativa. Totusi tind sa cred ca avand in vedere starea drumurilor patriei alerta poate sa se declansese si cand nimeresti o denivelare mai sanatoasa in drum.

 

ps. instalat si rulat cu succes din prima pe HTC One M7 stock

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...