Sari la conținut

Electrician auto


DaVinci_Tm
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

As dori o recomandare pentru un electrician auto priceput, din Timisoara.

Vreau sa rezolv o problema ciudata la semnalizari la un Bmw E36 316i.Am incercat o gramada de solutii diy dar nu am reusit numic.

 

Multumesc.O seara buna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai putea sa ne spui, ce fel de problema ciudata ..si nu are rezolvare pana acum? Daca doresti !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa incerc sa fiu cat mai concis si la subiect.

Am avut initial probleme cu inchiderea centralizata care nu mergea din cauza actuatorului de la usa dreapa spate.Se ardea siguranta 35 daca imi aduc bine aminte(o sa ma uit maine in panoul de sigurante sa vad exact ce numar era, stiu ca are 25amperi).Era observabil ca usa dreapta spate deschide mai greu si am hotarat sa inlocuiesc actuatorul.Inchiderea merge, din acel moment nu se mai arde siguranta 35

La o saptamana sau doua dupa brusc nu a mai mers semnalizarea pparteae dreapta a masinii.Foarte ciudat este ca si atunci cand pun avariile se aprind becurile numai pe partea stanga.Am incercat sa schimb blocul de semnalizare de sub volan dar fara nici un efect.Am incercat alt releu de semnalizare dar nici aici nu s-a schimbat nimic.Am verificat la portbagaj inchiderea si am curatat mecanismul.

Cel mai grav lucru care l-am gasit pana acum a fost ca din manunchiul de fire care trece pe langa portbagaj am gasit vreo 3 fire forfecate si inca vreo 2 dezizolate.Am incercat sa le lipesc la loc dar nici dupa operatiunea asta nu s-a schimbat nimic.

 

Din pacate mai departe ma depaseste, nu am cunostinte de electrician auto, nu am aparat de masura si nu stiu ce as mai putea investiga.Nici macar nu stiu daca cele 2 probleme au o cauza comuna.Ce mi-am propus este ca in weekendul asta sa mai verific odata firele din spate si sa incerc sa schimb din nou releul si blocul de semnalizare in acelasi timp.

 

 

Imi place masina si as dori sa o mai folosesc si anul viitor dar daca nu pot sa o conduc in siguranta mai bine o las pe dreapta si caut o alta alternativa.

Editat de DaVinci_Tm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Probabil ca manunchiul de fire in care ai gasit fire rupte si dezizolate au fost hrana unor soareci...daca ai garaj trebuie sa ai pisica sau sau otrava pentru ei. Nu functioneaza avaria pe dreapta pentru ca este pe acelasi circuit de semnalizare, se folosesc aceleasi conductoare si pentru avarie...dupa cu prezinti, problemele sunt numai pe dreapta fata si spate semnalizare ! Verifica in manual ca pot fi/sunt sigurante semnal dreapta si semnal stanga...elimina prima cauza..verifica siguranta ! Verifica si ambele becuri de semnalizare daca functionaza, proba la acumulator cu doua conductoare, sau unul + contactul becului ! Daca tot nu se rezolva, atunci este cazul intreruperii circuitului...verifica inca o data manunchiul, respecta codul de culori in continuitatea circuitului, izoleaza conductoarele identificate cu probleme, pot atinge caroseria si produce scurtcircuit ! Cateodata sunt probleme in soclul lampii de semnalizare, curata bornele de contact in interior. Poti sa-ti faci o lampa de control de 12 V si sa verifici daca ai semnal la lampi, in exteriorul ei cu aceasta lampa de control...Sigur ai o problema simpla de contacte, conexiuni..dar care poate sa-ti rapeasca timp ..in situatia in care ai verificat comutatorul ! Incearca progresiv, de la defecte simple pana la cele compelxe :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult de raspuns dedant68.

 

O parte din operatiuni le-am mai facut deja dar am uitat sa mentionez de ele. Sigurantele le-am verificat pe toate si nu am gasit nimic suspect, ba chiar le-am verificat cu o lampa cu masa pe caroserie.Bateria am cumparat-o noua acum cateva luni si mi-a fost si testata incarcarea pentru garantia bateriei.Becurile de semnalizare le-am inversat intre ele stanga cu dreapta si merg toate, inclusiv cele din semnalizarile de pe aripa fata.O sa mai incerc din nou weekendul asta sa urmez sfaturile tale, oricum vreau sa mesteresc putin la masina, sa schimb uleiul si filtrele si bujiile.

 

Daca totusi stie cineva un numar de contact al unui electrician bun din Timisoara, as fi recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am nr de telefon dar stiu ca in Buziasului dupa liceul Electrotimis pe dreapta este un service care se ocupa de BMWuri si care are un electrician auto foarte bun.Eu zic sa incerci acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...