Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

In autoizolare stau 😁

Ficateii ii lasi cateva ore in apa cu sare pentru a scapa de sange si amareala (sa nu pui multa sare, ca nu mai scapi de ea...sa zicem un varf de lingurita sau cam cat ai vrea sa pui daca i-ai gati direct), apoi ii scoti, ii cureti de membrane si alte chestii albe (se vor evidentia clar partile de care vrei sa scapi dupa ce stau in apa aia cateva ore). Ii usuci putin cu prosoape de hartie inainte sa-i pui in tigaie. Incingi tigaia, pui ulei si-i prajesti cate doua minute pe fiecare parte (pe foc mediu sau putin peste mediu). Cand sunt aproape prajiti, adaugi ceapa tocata si usturoi (cuvant urat) (cat poftesti 😁) si amesteci un pic cat sa se inmoaie si sa-si lase aromele (nici un minut), apoi adaugi apa cat sa-i cuprinda (sau baza de pui/vita daca ai, dar nu ai, ca nimeni nu face si nici nu prea se gaseste 😀). Dai focul blana si lasi fara capac pana se evapora lichidul (nu chiar de tot, sa ramana putin sos colea), amestecand din cand in cand. La final, pui putin unt, incorporezi in sos, stingi focul, toci patrunjel, arunci peste, pui "pireu" in blid, faci un cuib in el si-l umpli varf cu ficati d-astia. 

Acum, cat fierbe sosul, gusti de sare, dar nu pui de la inceput. S-ar putea sa nu mai fie nevoie dupa ce au stat in apa cu sare. Piper si cimbru (sau ce condimente iti plac), le poti adauga de la inceput, in stadiul de prajit. 

 

 

 

"(cuvant urat)" nu e cuvant urat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Să îți dea Mnezo sănătate și când ieși din izolare să îmi zici și să mă invitați să mânânc 😂

Dar crema de zahăr ars cum o faci? Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele.

Azi în meniu, plăcintă de dovleac, ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă și ficăței.😁

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai, aia nu prea mi-a iesit (se voia creme caramel). Mi-a alunecat castonul cu maglavais in chiuveta si m-am zgarcit...in loc sa o iau de la capat, am completat compozitia dupa ureche, peste ce am reusit sa salvez (adica ce nu s-a varsat). Plus ca am facut-o in forme de silicon, dar iti trebuie forme speciale din ceramica sau ceva asemanator. Si trebuie sa-ti cunosti cuptorul, altfel faci jumari de ou dulci cu aroma de vanilie 😂

Una peste alta, deserturile ma cam incurca si, ca sa nu vorbesc prostii, uite cum face simpaticul asta (dupa care m-am luat si am pus in plus coaja de lamaie, ca-mi place mie):

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 23.03.2020 la 8:20, einstein1984 a spus:

risotto merge facut si cu un cub de vita (nu as sta sa fierb vita pentru asta nici platit) chiar daca are si Euri

te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, De 3 Lei CuiE a spus:

Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)”

Buuun...

Ne prezinți doar meniul? Poze nu?

Așa pe fugă prezint situația parțial.

😁

20200402_203153.jpg

20200402_203006.jpg

20200402_202923.jpg

Acum 50 minute, john17 a spus:

Să le clocești..? 

🤭

😂nu,merci..sa le clocești tu pe-ale tale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, superbec a spus:

te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special"

cubul este varianta .zip a supei de vita. Trebuie sa avem vederi mai largi in sec.21 😋, secolul vitezei (sau asta a fost sec 20?)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 50 minute, calin.moto a spus:

No.... gogosii aia-s faini si ne fac pofta 😃(cu "intrepahare" cu tot)🤪

Sunt bune dar trebuie să fiu atentă că îngrașă..🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 39 minute, Silver Arrow a spus:

cubul este varianta .zip a supei de vita. Trebuie sa avem vederi mai largi in sec.21 😋, secolul vitezei (sau asta a fost sec 20?)

cancer , aia e cubul, knor si alte gunoaie

 

in plus e lipsa de respect pentru gastronomi sa aduci asa cacao in discutie

 

p.s. era o gluma :) (cu ceva adevar)

Editat de superbec
dbl post
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand am fiert ultima oara multa vita am lasat cateva ore bune la scazut zeama care a ramas, am bagat o in pungi de gheata in congelator. Cand aveam nevoie de niste gust de vita, foloseam vreo 4 cuburi de zeama scazuta da inghetata :)

Cu ficateii am descoperit ca untul face minuni. Nu stiu de ce, dar nici untura si mai ales uleiul nu fac ficateii asa fragezi cum ii face untul. Unii au mai incercat si lasati in lapte peste noapte, dar tot nu e acelasi lucru. Eu prefer ficateii proaspeti sau refrigerati si nu cumpar nici o data de aia inghetati. Din pacate nu toate firmele ambaleaza ficatei de o calitate superioara, ca sa ii spunem asa, iar in ultima perioada sunt foarte multumit de calitatea ficateilor refirgerati de la lidl.
Drept urmare prima treaba curatarea ficatilor de pui de vene si alte chestii care sunt in plus cu foarfeca. Incalzit niste unt clarificat, sau untura de unt, habar nu am cum ii spune in romana, Butterschmalz e in germana, se poate si cu unt normal dar trebuie evaporata apa din unt. Apoi in acest Butterschmalz sau unt lasat la foc foarte mic cateva minute bune sa se imparta intre grasime si alte treburi, se pun ficateii. Daca folosim ceapa, dupa prima intoarcere se baga ceapa tocata peste ficatei si la urmatoarea intoarcere incepe prajirea cepei dupa ce ea s a inmuiat deja de la aburi. Aburi? Ah da capac obligatoriu ca altfel o sa gasim ficateii in toata bucataria. Daca folosim praz sau ceapa verde, o punem asa mai cand e gata. Stingem cu apa/supa/zeama de la orezul fiert/vin rosu sau rose/ in principiu merge orice, dar gusturile si textura la sos devin diferite. Si acu in functie de cat sos vrem, scoatem 2, 3, n+1 ficatei, niste ceapa cam toata zeama si ii aratam un pic blenderul, un pic mai mult blender si cand credem ca e gata inca un pic :)  sa nu mai ramana nimic din ficatul ala. Daca tre sa fie mai mult sos si zeama e multa, un pic de faina sau amidon(de porumb nu de cartofi) nu strica, pus la fiert napoi peste ficatei stins focu, bagat niste chives (arpagic) sau partea verde de la ceapa sau praz (depinde de anotimp) sare piper dupa preferinte.
Mare grija cu faina, o lingura poate sa fie exagerat de mult la un kil de ficatei, iar o lingurita de amidon la aceasi cantiate va transforma prepratul in budinca :) Nu recomand amidonul de cartofi caci textura va fi mucilogena si nu ne dorim asta :) Si asa daca folosim apa de la orezul fiert, suntem destul de aproape de textura mucilogena dar noroc cu ficateii blenduiti caci ei schimba textura.
Focul, de el nu am vb, totui dupa preferinte. Daca se doreste o crusta usor crocanta si caramelizata pe ficatei, la inceput focul tre sa fie mare/tare/iute. Dupa lichid tot timpul e incet/moale :)
Daca ii vrem asa mai moi si pe exterior atunci o fi bun si un foc mediu la inceput. Timpi nu stiu, totul e la culoare. Cu cat focul e mai tare cu atat vor sari cu o viteza mai mare din tigaie daca nu au capac :)

Editat de cooldeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, Flower-Power a spus:

Așa pe fugă prezint situația parțial.

😁

20200402_202923.jpg

 

Cam uleioase gogosile, trebuia sa le pui la scurs pe un gratar si la sfarsit sa pui zaharul. Asa scapi de ulei iar zaharul pudra le da si un aspect mai apetisant plus o alta prezentare. Cum le-ai facut tu sunt bune de dat la pomana...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Nguyen a spus:

 

Cam uleioase gogosile, trebuia sa le pui la scurs pe un gratar si la sfarsit sa pui zaharul. Asa scapi de ulei iar zaharul pudra le da si un aspect mai apetisant plus o alta prezentare. Cum le-ai facut tu sunt bune de dat la pomana...

Am reținut mesajul dar aleg să ignor răutatea gratuită provenită din frustrări. Aștept cu nerăbdare să pui poze cu mâncăruri gătite de tine, poate găsesc ceva interesant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 minute, Flower-Power a spus:

Aștept cu nerăbdare să pui poze cu mâncăruri gătite de tine, poate găsesc ceva interesant.

 

Eu nu gatesc, am alte aptitudini.

Acum 8 minute, Flower-Power a spus:

Am reținut mesajul dar aleg să ignor răutatea gratuită provenită din frustrări.

 

Poti sa percepi cum vrei mesajele dar totusi ar fi bine sa-mi asculti sfaturile pt ca ma insel foarte rar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ești simpatic azi..ce cauți la secțiunea asta dacă nu ești interesat de subiect? Doar ca să mai împărtășim o frustrare, două..?

Până la vârstă ta, in jur de 45 estimez, nu ai înțeles că sfaturile sunt bune doar dacă sunt cerute?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 minute, Flower-Power a spus:

Ești simpatic azi..ce cauți la secțiunea asta dacă nu ești interesat de subiect?

 

Pai tocmai ca sunt interesat de subiect, daca nu gatesc nu inseamna ca nu stiu sa apreciez mancarea.  Sau tu chiar credeai ca somelierii produc vinul pe care ti-l recomanda?

 

Acum 2 minute, Flower-Power a spus:

Până la vârstă ta, in jur de 45 estimez, nu ai înțeles că sfaturile sunt bune doar dacă sunt cerute?

 

Din experienta mea pot sa spun ca sfaturi cer de regula oamenii destepti.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa vedem niste mancaruri foarte rapide.

 

Supa de marar cu zdrente de ou.

Se caleste mararul tocat in prealabil si depozitat in congelator 😁 in orice grasime care va imoregna gustul. Uleiul de masline da un gust, untul alt gust. In tot acest timp se incalzeste apa in ketler. Niste praz verde. Batranii pe vremuri puneau o lingura de faina la prajit. Eu prefer sa scot niste praz verde sa mai bun un pic de smantana, amidon  f putin(cat sa nu fie zeama supa), blender, pus napoi la fiert. Bagat oul sa iasa zdrentrle. Reteta din batrani se acreste fu putin otet, dar merge si lamaia. Sare piper dupa cantitate si gust. Cred ca 10 min e mult la treaba asta 😁

 

Felul 2 mancare de morcovi

Se iau morcovi de aia de sera fara pamant, se clatesc in apa, se arunca in robot cu discup de razatoare, apoi in functir de tigaie la caramelizat cu sau fara unsoare. Se pune maxim unbpolonic de apa, se dezlipesc din tigaie si se fac in aburu ala mai departe, evident capac. Se scoate o mica parte din morcovi, blender, smantana, faiana/amidon sare piper, se pune peste morcovi la fiert un clocot. Gata. Iar acum din nou piper, sa fie tot preparatul usor acoperit de piper. Proaspat macinat multicolor. E bun si alb, iar in lipsa de orice e bun si ala negru.

Se serveste cu ochiuri cu galbenusul moale. 15 min max.

Reteta din batranii din banatul german este morcov fiert mult si bine, apoi in zeama aia pus o lingura de faina. Dureaza prea mult si textura e asa ca de budinca... In ambele cazuri se pot folosi niste cuburi de cartofi. Daca vreti sa scurtati timpul cartofilor, cuburi intrun recipient inchis, de preferabil sticla, in cuptorul cu microunde, 5min cu o lingura de apa, sunt perfecti de aruncat in preparat si se termina de gatit acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...