Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

49 minutes ago, Flower-Power said:

@cooldeep ce e ketler? Interesantă supa de mărar.

 

Fierbator de apa electric, undeva la 3 mii de wati, pt un litru de apa nu ii ia 2 min sa il fiarba...

Sau ceainic electric.

Englezii au mari probleme la pauzele dintre meciurile de fotbal care sunt dupamasa, cand toti se pun sa isi faca ceai. Cererea de curent creste cu cateva procente bune pt putin timp si apeleaza la tot felu de artificii si predictii pt a suplinii cererea.

 

PS de la Water Kettle romanescu ketler 😁

Editat de cooldeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am facut saptamana trecuta. 

 

2 oua intregi, lapte, 500g de faina, neaparat sare cam o lingurita si o lingurita de scortisoara praf. 

 

Neaparat tigaia foarte incinsa si la foc mediu-mare. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu ma impac cu scortisoara si as alege vanilie, dar nu conteaza. Important e sa adaugi si niste apa minerala si sa lasi compozitia sa se odihneasca putin inainte de a te apuca. Cam 20-30 minute.

Si sa pui cu un polonic mai mare in tigaie, ca iar se leaga omul ala de tine, ca-ti ies franjurate 😂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aaah..ieri am fost la mega, de ce nu mi-ai zis și mie de apă minerală? I am so sad..cu polonicul mai mare, rezolv.

Să nu mai dau motive de răzmeriță.😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima-nota 6

a patra-nota 7 -pe alocuri pare necoapta, parca ii lipseste auriul ala specific

ciorba-nota 5 spre 6....daca este proaspat scoasa de la frigider ar avea circumstante atenuante

notele sunt acordate privesc prezenta scenica

 

daca ar fi sa aleg intre nr 1 si nr 4, as alege 1

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oh boy ce note mici..parcă sunt la concursul "gătesc pentru tine" 

Încă sper să mă mărit.😂🤣😂 mai pun una.

20200403_181203.jpg

Dacă nici acum...le mânânc și gata,nu le mai fac vedete.😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vii tu repede să îmi iei fața și să nu mă mai mărit..😁arată foarte bine by the way. În apărarea mea ,nu mă ajută tigaia..mulțumesc pentru înțelegere😊

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 minute, Flower-Power a spus:

Oh boy ce note mici..parcă sunt la concursul "gătesc pentru tine" 

Încă sper să mă mărit.😂🤣😂 mai pun una.

20200403_181203.jpg

Dacă nici acum...le mânânc și gata,nu le mai fac vedete.😁

asta pare uscata mai mult..posibil sa ai probleme cu tigaia, ori nu imprastia uniform caldura ori ochiul aragazului prea mic.....oricum, pare supracopata

Acum 6 minute, cooldeep a spus:

Clatite ziceti ? :)
Clatite sa fie :)

clatite.thumb.jpg.4c3f1823b901bd2bf4c61e9d6508e117.jpg

asta da...9...parca se simte pufosenia in ochi, aurita cum trebuie si uniform, daca era si marginea rotunda parea de 10.

 

apropo, ii mai trebuie cuiva drojdie? 2 degetele sus cui ii trebuie :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca focul e prea tare si nu sta pe mijloc tigaia, dar se poate rezolva invatind clatita in tigaie dupa ce se desprinde.
Cat despre pufosenie, exact :) Au fost mega pufoase. In schimb, fix clatita din imagine era goala pe dinuntru, nu era umpluta, am pus o doar asa de poza sa trimit la cineva :) Asta ca sa intelegem ca ce e in poza nu e neaparat in realitate :)

Dar azi nu se mananca peste ?
Prezint shaorma cu detoate. Bine nu shaorma, dar orez cu ce o fi prin frigider, resturi de ciuperci ce trebuiau gatite, niste morcovei, chestii de astea de primavara ceapa verde, patrunjel :) Orezul e fiert in forma de silicon, dar se poate folosi orez la punga, important e sa nu fie fiert pana sa devina pilaf, astfel fiecare bob nu sta lipit de alt bob. Si daca tot e primavara niste peste copt in foaie de copt la cuptor cu ierburi de provonce si cu niste lamai bio(ca cica numai la astea putem manca coaja) peste niste somon. Aici problema e ca somonul de cultura e gras si pt ca nu am avut chef sa prajesc un pic pielea in tigaie, pt simandicosul din mine pielea nu e comestibila, daca o prajeam inainte si se topea stratul de grasime dintre carne si piele, era alta povestea.
Cat despre sos. E o minunatie. Un pic de sos de portocale cu o zeama de lamaie scazute asa un pic, niste apa de la orez sa recuperam niste amidon, indulcite cu niste sos de artar (se poate si miere, si sa nu aud ca mierea e toxica la caldura ca toti care mancati nuga, mancati sirop de miere fiarta :) ), un strop de sare, piper si pt ca mai toate aromele sunt solubile in grasimi, nelipsitul unt. Daca se serveste la 30-40 de grade sosul, un varf de amidon extra in compozitie (aici merge amidonul de cartof), iar daca vine din frigider pe la 10-15 grade sosul, untul il va ingrosa suficient. Sosul este foarte puternic la gust si se toarna in stropi pe alocuri pe carne sau orez, e foarte interesant, ca poti manca pestele cu zeama de lamaie coapta si la urmatoarea furculita acelasi peste are alt gust de la sosul de citrice cum l am denumit.

115191230_WhatsAppImage2020-03-29at12_48_48.thumb.jpeg.dda336331c700629d3d085374754b70c.jpeg


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 33 minute, Flower-Power a spus:

Trebuie să schimb tigaia , aragazul..uhm ce suferință, bravos @cooldeep 

 

Cred ca ai si compozitia prea...fainoasa. Desi pare simplu procesul, clatitele dau batai de cap multora. D-aia nu ma incumet inca, dar sunt primul la indicatii 😁...bine ca nu-s si carcotas ca marauder care l-a depunctat rece pana si pe cel ce pare sa fie tatal lor, cooldeep.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poate maine...da nu sunt hotarat ce sa fac, clatite sau gogosi...practic ambele se fac usor ca pt gogosi pun robotul de paine sa imi faca aluatul, dar cam se face fum..cred ca ma rezum la clatite pt ca mai am niste borcane cu dulceata home made

 

 

pt depunctare....proful meu de istorie din generala zicea ca 10 ia numai dumnezeu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca depinde si cum faci poza. Uite aici o poza mai naspa facuta la 12 noaptea, doar asa sa arat la altcineva cat a iesit :)
37710881_sosbolognese.thumb.jpg.2a75f181421e67bdbb03498407352312.jpg

 

In imagine se vede un sos bolognese facut asa cum se face el, cred :) , fiert aproximativ 4 ore, bine nu 4 ore a stat la fiert, dar vreo ora iti ia sa prajesti pe rand ingredientele, minim 2 ore a fiert la o lalta. Din pacate nu era carne de vita tocata 100% asa ca am fost nevoit sa iau amestec 50-50, iar porcu i gras, mama lui de porc, drept urmare e un sos usor gras, dar la lasagna nu e o problema, bechamelul il mai domoleste ca sa zic asa. Ingredientele sunt putine, carne, ceapa, telina, morcov, sos de rosii, vin si oregano. Cantitati dupa preferinte :) metode de gatire, dupa preferinte. Wikipedia zice ca vinul sa fie alb, dapai cu rosu nush ce sa zic, in gat nu mi a stat nicodata, depinde care vin e deschis in frigider :) . No dupa ce e gata minunatia asta de sos, vine bagata in borcane si inchise. Lasate la racit si la frigider cu ele. Daca s au vidat toate capacele, sosul tine si o luna in frigider, daca e vreun nemernic de borcan nevidat, a doua zi la spaghete cu el :). Cand ai chef de spaghete, in 20 de minute sunt gata. Cu lasagna dureaza ceva mai mult :) cu tot cu aranjat 30-35 de min :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 32 minute, cooldeep a spus:

 

...sosul de citrice cum l am denumit.

 

E creatie proprie? 

Acum 15 minute, cooldeep a spus:

Eu cred ca depinde si cum faci poza. Uite aici o poza mai naspa facuta la 12 noaptea...

Sa stii...in poza asta zici ca ai pus mucenici cu nuca suprafierti la borcan. 

Am si eu rezerve de pesto, dar pozele prin borcan, cu telefonul, nu-s cinstite.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...