Flower-Power Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Eu am mancat o salată de roșii ,castraveți, ridichi, ceapă și tu vii cu creveți.. aștept rezultatul final. Cum pregătești creveții? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Io terminai de ornat tortu'... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Wow, impresionant.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Pe masura ce termin de ornat, voi reveni si cu restul bucatelor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marauder Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Nea Ivane, e post negru..rezista pana duminica? Pe de alta parte eu nu tin post :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Stefane draga, n-am tinut si nu tin post la nimic, niciodata! Daca scapa, scapa...daca nu, sa-mi fie de bine! Adevarul e ca sunt imbuibat si in seara asta il iert! Asa ca daca scapa si maine pana spre seara, e minune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Gata si la mine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 @ivan pedala Futurist tort.Numai bine! @WotRU2Me,ce facusi bre acolo? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Acum 1 oră, Flower-Power a spus: Eu am mancat o salată de roșii ,castraveți, ridichi, ceapă și tu vii cu creveți.. aștept rezultatul final. Cum pregătești creveții? Nu ma complic prea mult cand ii fac pentru orez...toc usturoi, ghimbir, ardei iute si patrunjel. Incing bine tigaia (i-am facut in wok ca sa nu mai murdaresc inca una, dupa ce am l-am curatat cu apa fiarta pe foc mare), cand e hot pun uleiul (putin) mai las cateva secunde si arunc crevetii (sa fie bine scursi daca sunt decongelati). Pun piper si sare si ii las cam un minut doua pana sa-i intorc. Cand estimez eu ca sunt aproape gata, arunc usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, agit totul bine sa se lase aromele, fara sa ard insa usturoiul si ghimbirul. Aici poti sa pui si ceapa tocata (daca vrei). Ii sting cu zeama de lamaie (merge si cu putin vin alb), arunc patrunjelul tocat, mai amestec o data repejor si ii scot. Cam trei minute toata afacerea. Poti folosi otet de orez, sos de soia, fish sos, ulei de susan si alte chestii asemanatoare daca le ai si-ti plac, eu insa nu sunt fan. Le folosesc doar cand trag legumele in wok, avand grija la sare. Dar uneori ii fac si pe grill, separat, dupa care ii amestec in alta tigaie cu unt incins cu usturoi, ghimbir, ciusca tocata, ceapa tocata stinsi cu vin alb, pus patrunjel tocat etc. Ies mai...aspectuosi. Astfel gatiti nu pot fi serviti copiilor insa... Acum 17 minute, calin.moto a spus: @ivan pedala @WotRU2Me,ce facusi bre acolo? Orez prajit cu legume si creveti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Un pastrav bine crescut, defapt 2, aruncat pe gratar si cu ierburi prin burta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Dap, asa trebuie sa arate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Acum 11 ore, WotRU2Me a spus: Nu ma complic prea mult cand ii fac pentru orez...toc usturoi, ghimbir, ardei iute si patrunjel. Incing bine tigaia (i-am facut in wok ca sa nu mai murdaresc inca una, dupa ce am l-am curatat cu apa fiarta pe foc mare), cand e hot pun uleiul (putin) mai las cateva secunde si arunc crevetii (sa fie bine scursi daca sunt decongelati). Pun piper si sare si ii las cam un minut doua pana sa-i intorc. Cand estimez eu ca sunt aproape gata, arunc usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, agit totul bine sa se lase aromele, fara sa ard insa usturoiul si ghimbirul. Aici poti sa pui si ceapa tocata (daca vrei). Ii sting cu zeama de lamaie (merge si cu putin vin alb), arunc patrunjelul tocat, mai amestec o data repejor si ii scot. Cam trei minute toata afacerea. Poti folosi otet de orez, sos de soia, fish sos, ulei de susan si alte chestii asemanatoare daca le ai si-ti plac, eu insa nu sunt fan. Le folosesc doar cand trag legumele in wok, avand grija la sare. Dar uneori ii fac si pe grill, separat, dupa care ii amestec in alta tigaie cu unt incins cu usturoi, ghimbir, ciusca tocata, ceapa tocata stinsi cu vin alb, pus patrunjel tocat etc. Ies mai...aspectuosi. Astfel gatiti nu pot fi serviti copiilor insa... Orez prajit cu legume si creveti Pot face la fel cu amestecul congelat de fructe de mare din mega? Știi, la congelate, la pungă? Sunt calamari, scoici, caracatiță.. Nu sunt mare fan creveți..am fost la un moment dat și așa mi se întâmplă când mănânc până la saturație..am prăjituri pe care nu mai pot să le mănânc din același motiv. Ce-aș mânca niște scoici..ce film am..astă-vară am mancat aproape pe săturate scoici de la chef Scărlătescu. Cred că mâncam zilnic 2 porții..el le făcea cu roșii, nu știu cum ,dar gustoase rău. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 (editat) A fost foarte laudat Scarlatescu cand a gatit pe litoral la Festivalul Scoicilor (sau cum s-o numi), cred ca stie omul ce face Daca vrei sa le pui in orez, probabil ca merge asa. Daca vrei cu paste, as sugera un mod mai mediteranean. Ulei de masline pe care il incingi si-l aromezi cu cativa catei de usturoi. Vezi doar sa nu arzi usturoiul, sa nu devine amar. Oricum, fiind greu sa sortezi fructele de mare cred ca-ti trebuie foc mediu, deci sanse mai mici sa innegresti totul. Arunci apoi totul in uleiul ala condimentezi (in loc de sare poti pune doua fileuri de ansoa si mai gusti pe final sa vezi daca mai trebuie, de asemenea poti adauga si capere acum) si incepi sa amesteci din cand in cand. Pui rosii cubulete (decojite in prealabil) sau cherry taiate jumatati. Condimentezi cu busuioc si stingi cu vin alb sec. Lasi sa bulbuceasca amestecand ocazional pana obtii un sos cremos (probabil un minut doua). Cand e gata, adaugi patrunjel tocat, arunci pastele al dente in tigaie amestecand totul inca un minut (poti sa mai adaugi un fir de ulei de masline) si cam aia e Btw, fructele sa fie scurse si mai jonglezi cu focul ala daca e nevoie, sa bulbuceasca tigaia, nu sa faca doar niste aburi anemici. Si sa nu te zgarcesti la usturoi, oricum e lockdown Sa revenim la what's really important Editat Aprilie 18, 2020 de WotRU2Me Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Măi omule, dacă te-ai implicat ești super tare!!! Bravos! Cu proxima ocazie după sărbători mă apuc de fructe de mare acum că am rețeta, deși o să fiu singura din familie care mănâncă așa ceva.aștept pozele de după..și pune și ceva miros când le urci. Editat Aprilie 18, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Am tocat (cu manutele) ceea ce mi s-a parut a fi, ca durata, o viata la drobul ala, l-am dimensionat si am ales tava astfel incat sa fie imbracat de prapur pe toata suprafata (zenit-nadir). In plus, am carcotit in permanenta la cozonaci (nu i-am facut eu ), deci pot pretinde ca ma implic. Peste vreo ora introduc, solemn, friptura de miel in cuptor si le cer, condescendent totusi, femeilor sa spele chestii pentru salata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Impresionant...aștept pozele de după. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Salata, ornata la foc automat, intre telefoane cu indicatii moto tehnice! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Uns cu ulei, frecat cu ce se freaca si aruncat in cuptor. Sa vedem... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Si...in ordinea in care se vor topi... P.S.- mai lipsesc din poza de grup unele chestii, dar voi mai reveni cu amanunte pe parcursul supliciului! Editat Aprilie 18, 2020 de ivan pedala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Te-ai organizat exemplar nea Ivane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 @ivan pedala @WotRU2Me,V-ATI organizat exemplar.Paste linistit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Da, va multumesc, asa este...dar fara ajutorul doamnei baba, nu prea aveam ce organiza! Ce-i drept, n-as muri de foame, dar dezmatul culinar de care am parte zilnic, ar fi mai putin pompos si nu asa diversificat...fiindca baba mea pare nascuta in bucatarie! Daca as vrea s-o pedepsesc, i-as inchide bucataria sau i-as ascunde ustensilele de gatit! Dar pedeapsa cea mare ar fi pe capu' meu! Meritul meu este ca le am cu ornatu' si aranjatu', dibui cantitatile din ochi si stiu cand un fel este facut dupa miros...si-o privire aruncata-n oala! Gata, ma simt deja ostenit...cu burta plina si dupa o baie pe cinste (ma jucai iar cu potaia dupa masa de seara si pute ca dracu' jivina, si nu sta sa-l spal nici mort!) simt ca ma solicita patu'! S-aveti sarbatori pascale imbelsugate, cu liniste si sanatate, noroc si voie buna! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 18, 2020 Share Postat Aprilie 18, 2020 Asa au unii noroc Felicitari, sa traiti si sa va fie de bine. Sarbatori Pascale fericite! O data Inca o data O parte din armata inamica Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Aprilie 19, 2020 Share Postat Aprilie 19, 2020 Azi a fost zi lejera. La pranz niste gratarel de ton cu pireu de cartof dulce. Pt ca nu ma pot abtine cu ierburile, azi am testat niste tarhon pe una din bucatile de ton. Acu depinde de gusturi, e foarte bun si simpluz dar e tare bun si aromat. Pe seara am bagat o ciorbica de macris. Next project sos de macris a la france. Inca nu m am gandit peste ce carne sa l tolosesc. Da o sa imi vina idei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Aprilie 19, 2020 Share Postat Aprilie 19, 2020 Lejer si aici, numa' ca luat de val am cam uitat de poze...o sa ma rog de ostasi sa imi imprumute cate ceva, daca or fi facut! De la mine mai subtirel... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.