s_cristi Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 Acum 23 ore, thesaw a spus: De ieri, 2 x Tomahawk, garnitura pastai verzi sparanghel si sos hollandaise. Cel mai bun steak pe care l-am mancat acasa, fara discutie. Timp gatire in jur de 25min pentru medium rare, o bucata avea cam 6-7 cm grosime. Poți să detaliezi un pic reteta? Se face la cuptor? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 Nu e la cuptor, eu le-am facut la un gratar cu gaz Napoleon. Reteta e simpla, le scoti de la rece cu minim 2 ore inainte sa le pui pe gratar sa ajunga la temperatura camerei, altfel nu se gatesc uniform. Le dai un strat generos de sare pe toate partile inainte sa le pui pe gratar. Eu le-am facut 6 min la foc maxim pe ambele parti pe o plita de fonta incalzita bine minim 10 minute in prealabil. Ultimul pas le-am pus in tava din poza si le-am mai lasat la foc indirect cu temperatura in gratar 150 grade inca 10 minute, timp in care am topit jumatate pachet unt cu 5 catei usturoi si doua crengute de rozmarin si cimbru si am uns carnea din doua in doua minute. E bun si un termometru de carne, pentru medium rare-medium trebuie undeva intre 55 si 60 grade in centrul bucatii. Obligatoriu duba odihnite la temperatura camerei minim 10 min si cam aia e. In principiu am respectat in conditiile dotarilor proprii ce face nenea asta in filmulet: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 You know it's gonna be gooood Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Mai 5, 2020 Share Postat Mai 5, 2020 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 6, 2020 Share Postat Mai 6, 2020 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 7, 2020 Share Postat Mai 7, 2020 Ce mânuță din nou îmi face poftă..cu ce erau pastele? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 Cu sos de branzeturi (putin parmezan, putin cascaval, branza topita, branza branza etc) topite in lapte si smantana si aromate cu cimbru, oregano etc, calite in foarte putin ulei de masline (in aceeasi tigaie, inainte de incropirea sosului). Apoi, parmezan sau cascalal ras peste, piper proaspat rasnit si putin ulei de masline si aia e! Din ramasite, cum ar veni... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând. In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință. Grătărelul de duminică.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Mai 11, 2020 Share Postat Mai 11, 2020 La 08.05.2020 la 19:03, Flower-Power a spus: Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând. In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință. Asta da dieta cu ciorba de pui a la grec care se face cu smantana... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 11, 2020 Share Postat Mai 11, 2020 Am mâncat fără pâine..ceea ce e mult pentru mine. și greu. Azi spaghete..până la urmă..poate apuc să pun și poze La 08.05.2020 la 11:24, WotRU2Me a spus: Cu sos de branzeturi (putin parmezan, putin cascaval, branza topita, branza branza etc) topite in lapte si smantana si aromate cu cimbru, oregano etc, calite in foarte putin ulei de masline (in aceeasi tigaie, inainte de incropirea sosului). Apoi, parmezan sau cascalal ras peste, piper proaspat rasnit si putin ulei de masline si aia e! Din ramasite, cum ar veni... Până la urmă..am făcut și paste. Tu ce ai mai gătit? Cine ,ce mai gătește? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 13, 2020 Share Postat Mai 13, 2020 Arata excelent. Musai trebuie sa fac si eu cu sos rosu una din zilele astea. N-am mai gatit nimic...de cateva zile imi omor timpul cu reorganizarea si reconditionare de unelte A...am cumparat hamsie proaspata si ne-a prajit mama Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 14, 2020 Share Postat Mai 14, 2020 (editat) Astăzi ceva iarăși de "dietă".. Vă prezint patul: Coaste de porc afumate Garnitura.. Și lângă o salată verde cu ceapă verde sau usturoi verde...nu mă pot hotărî Acum 18 ore, WotRU2Me a spus: N-am mai gatit nimic... start la gătit, ce facem aici..facem topic sau ne jucăm Editat Mai 14, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 14, 2020 Share Postat Mai 14, 2020 A, pai bagi batul prin gard cu scarita aia. Aveam rezerve de pesto, so Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nooxy Postat Mai 14, 2020 Share Postat Mai 14, 2020 Ce bine arata! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 14, 2020 Share Postat Mai 14, 2020 Eh și acum ce a ieșit..să vă prezint coastele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Mai 14, 2020 Share Postat Mai 14, 2020 Cam... binee!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Mai 15, 2020 Share Postat Mai 15, 2020 Cu ce sa mearga kangurul oare. Cred ca cu un pireu de cartof dulce. A fost bunicel, dar find carne dezghetata lasa o gramada de zeama. Kanguru ca si vita e pretentios tare la temperatura. Asa ca se consuma in varianta rare sau medium. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 15, 2020 Share Postat Mai 15, 2020 Cangur??? Animalul?ăla din Australia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 17, 2020 Share Postat Mai 17, 2020 Inapoi in bucatarie. Gulas si fudulii de curcan cu ciuperci in sos alb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Mai 17, 2020 Share Postat Mai 17, 2020 On 15.05.2020 at 14:20, Flower-Power said: Cangur??? Animalul?ăla din Australia? Aha, la lidl in congelatoare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
einstein1984 Postat Mai 18, 2020 Share Postat Mai 18, 2020 (editat) f bun cangurul, am prins la auchan acu vreo 3 ani cred. Mult mai bun decat calul. Editat Mai 18, 2020 de einstein1984 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Mai 18, 2020 Share Postat Mai 18, 2020 (editat) Eu am lipsit o perioada însă intre timp am incercat sa trec la următorul nivel, și anume După ce am băgat.o de 2 ori la cuptor (nu am șters foarte bine surplusul de ulei cand am copt.o a 2 a oară și avea o mica zona care se simțea lipicioasa undeva pe mijloc.) am zis sa incerc ca prim test niste cartofi cu bacon După ce și.a făcut treaba, am curățat.o, am reîncălzit.o și am dat.o iar cu ulei. S.a rezolvat pata lipicioasă iar tigaia se simțea pregătită pentru a 2a misiune Ceapa, usturoi, ardei, morcovi, cartofi și ciuperci. Pentru misiunea 3 am în gând o fripturica ceva, iar pentru echipament am în gând un cuțit santoku (cu alveole) Spor la preparate Editat Mai 18, 2020 de robert23mg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 18, 2020 Share Postat Mai 18, 2020 Acum 20 ore, cooldeep a spus: Aha, la lidl in congelatoare Uhm..Ințeleg, bine că mi-ai zis să nu iau din greșeală. Nu îmi vine să gust..deși mănânc fructe de mare...ce aș mânca niște scoici cu roșii și usturoi făcute de Scărlătescu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
einstein1984 Postat Mai 19, 2020 Share Postat Mai 19, 2020 fructele de mare mi se par mai dezgustatoare decat un mamifer... Dar fiecare cu gusturile sale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 19, 2020 Share Postat Mai 19, 2020 Cum vine asta, mamiferele-s dezgustatoare? Ai, ai... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.