Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Haha...multam, dap...

Bausem cateva beri si, cu foamea'n pipota si fara mai nimic in frigider, am tras paine uscata cu salata verde si mezeluri in tigaie. Daca nu faceam si maioneza cred ca ma opream din mancat dupa prima gura 😂 insa a iesit surprinzator de bun cu dressing 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici o zi fara gratar 😁. Alta zi, alt gratar, de data asta prevazut cu gaura. Momentul perfect de a utiliza wokul de fonta. Un deliciu sa gatesti in el cand are 260-280 de grade, inimaginabil pe aragaz, desi am flacare speciala cica de wok, dubla, cu multi wati, nu e deloc in stare sa faca ce face focul 😁

Meniu simplu legume cu sos si taitei. Comesenii au intitulat jucaria "masina de gatit"

IMG_20200620_192936.thumb.jpg.e499d9808720156f824812a6620e52b5.jpg

IMG_20200620_194810.thumb.jpg.80eaeea8632bbb0d6de77eb7e038d7c7.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intre 3 zile doar cu carne la gratar una am declarat o no meat. Am avut si o supa crema de dovleac cu stelute de anason. Azi iara mici cu o colectie de ciuperci culese, hribi, galbiori, craita.

Maine e pauza de gratar, sa vedem marti ce o iesi 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amestec de legume de la lidl, au mai multe tipuri, unele mai bune, unele mai putin bune. Extra ardei, ceapa verde, ciuperci, sa fie legume ca altfel o punga e prea putin. Taitei de aia asiatici, alta data de aia de orez, dar aia de orez is prea pretentiosi. Sosu la borcan, sticla ce o fi, cam greu de facut acasa. In principiu vine cu de toate in el.

Se baga in wok maxim 200 de grame de legume per sarja, unele ca ceapa verde se fac instant, alea inghetate mai incet un pic. Ciupercile se fac cel mai fain ca raman zemoase inuntru. Ciupercile sunt camnsingurele care cer sare. Daca umpli wokul nu se mai face nimic, doar la final cand tre sa dea totul un clocot. Ajutorul de bucatar ramane termometru cu infrarosu. Cu cat mai cald si uniform wokul cu atat mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aproape 20 de persoane au mancat azi niste bunataturi ce le am pregatit in cateva ore. Am intarziat un pic cu ora mesei, dar a meritat.

Cartofi copti pe gratar.

Ardei copti.

IMG-20200623-WA0009.thumb.jpg.299054ccb026e642d6e84c7a667c5828.jpg IMG-20200623-WA0007.thumb.jpg.35b387612c6058bf853ea16aa5760f13.jpg

Pt cei care nu conteaza ce mananca, niste puisor cu unt si ierburi de provence. Niste porcusor sub diferite forme.

IMG-20200623-WA0010.thumb.jpg.73f13c84663e5525a4584652de5e142b.jpg

Iar pt cei care au pretentii niste ton la gratar simplu si o vita maturata cu un sos de piper. A fost un deliciu culinar.

IMG-20200623-WA0006.thumb.jpg.ee691fb912c2ab264ff4781af04e64ca.jpg IMG-20200623-WA0011.thumb.jpg.cef0666420c333dca0c17a5247f81b3a.jpg

 

Nu stiu voi cand gatiti cum faceti, dar eu pur si simplu nu fac poze, astea le am primit 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Simplu de tot, o reductie de vin, niste zahar, caci fara zahar viata e pustiu :) Deobicei nu gust reductia in stadiul acela, cumva am uitat de data asta de zahar si cumva am gustat, cred ca aveam fata de Ciorbea la cum ma strambam :) un ochi intr o parte, unu in alta, asa ca am zis noway. Zahar. Mult. Cam o lingura la vreo 150 de ml de vin :) . Acu ca era comestibil, vreo 20 de ml de coniac. Flacara magica sa l aprinda, aroma perfecta de la care sa plecam. Mult, mult piper multicolor, si nu prea fin ca i pacat de el. Urasc piperul negru, dar combinat cu alte culori nu am nimic cu el. un pic de sare si unt. Chestia asta tinuta la frigider se transforma in ceva tare si colorat. Scos vita de pe gratar, bagat in oala cu capac, sare, bagat untura asta peste carne care s a transformat instant in lichid. Asteptat cateva minute. Numa bine zeama de la carne s a scurs in oala, Daca era timp mai dadaeam un clocot la treaba asta, dar asa l am aruncat inapoi in castron, s a mai racit pana a ajuns pe masa si a fost ce trebuie. Culoarea de la vinul redus a facut sa nu arate a acea zeama de carne cruda. Partea faina e pt simandicosi ca atunci cand carnea lasa zeama aia cand o tai, ca na tinta era medium rare, fiiind sosul asta peste, nu observa ca curge lichidul din carne si atunci mananca. E foarte greu sa dai de mancare la oameni mai ales la aia care urla in gura mare, mie sa nu imi dai in sange :) sau eu nu mananc vita. Sau imi facea bunica vita. De unde cumpara bunica ta antricot maturat. Antricot, antricot am mancat toata viata mea.... Bun no ia acest medium rare parfect. Dar e rosie inauntru o vreau mai facuta.....

Ah nu am zis, cumparand carne vidata, e faina de lasat sa ajunga la temp camerei cum s ar spune cu cateva ore inainte de gatire.
No acu retete de sos de piper sunt multe, unele cu smanta altele cu faina. Ce am mancat pe la chermezele cu staif nu am vazut smantana in sosul de piper.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, arată bine..😂 mă pregătesc de grătărel..

O să pun și eu și niște ciuperci..

La 24.06.2020 la 1:24, cooldeep a spus:

Simplu de tot, o reductie de vin, niste zahar, caci fara zahar viata e pustiu :) Deobicei nu gust reductia in stadiul acela, cumva am uitat de data asta de zahar si cumva am gustat, cred ca aveam fata de Ciorbea la cum ma strambam :) un ochi intr o parte, unu in alta, asa ca am zis noway. Zahar. Mult. Cam o lingura la vreo 150 de ml de vin :) . Acu ca era comestibil, vreo 20 de ml de coniac. Flacara magica sa l aprinda, aroma perfecta de la care sa plecam. Mult, mult piper multicolor, si nu prea fin ca i pacat de el. Urasc piperul negru, dar combinat cu alte culori nu am nimic cu el. un pic de sare si unt. Chestia asta tinuta la frigider se transforma in ceva tare si colorat. Scos vita de pe gratar, bagat in oala cu capac, sare, bagat untura asta peste carne care s a transformat instant in lichid. Asteptat cateva minute. Numa bine zeama de la carne s a scurs in oala, Daca era timp mai dadaeam un clocot la treaba asta, dar asa l am aruncat inapoi in castron, s a mai racit pana a ajuns pe masa si a fost ce trebuie. Culoarea de la vinul redus a facut sa nu arate a acea zeama de carne cruda. Partea faina e pt simandicosi ca atunci cand carnea lasa zeama aia cand o tai, ca na tinta era medium rare, fiiind sosul asta peste, nu observa ca curge lichidul din carne si atunci mananca. E foarte greu sa dai de mancare la oameni mai ales la aia care urla in gura mare, mie sa nu imi dai in sange :) sau eu nu mananc vita. Sau imi facea bunica vita. De unde cumpara bunica ta antricot maturat. Antricot, antricot am mancat toata viata mea.... Bun no ia acest medium rare parfect. Dar e rosie inauntru o vreau mai facuta.....

Ah nu am zis, cumparand carne vidata, e faina de lasat sa ajunga la temp camerei cum s ar spune cu cateva ore inainte de gatire.
No acu retete de sos de piper sunt multe, unele cu smanta altele cu faina. Ce am mancat pe la chermezele cu staif nu am vazut smantana in sosul de piper.

Vii să mă asiști și pe mine?..că le zici bine!

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, ALEX-CRUISER a spus:

Ciuperci cu ceapa,sunca si carnat macelaresc afumat. 

M-am tampit...am citit marinaresc 😂

 

Ti-au iesit foarte bine ciupercile (mult Mai bine dacat imi ies mie).

 

Eu voi face osso buco...pana de inspiratie.

Editat de WotRU2Me
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, WotRU2Me a spus:

M-am tampit...am citit marinaresc 😂

 

Ti-au iesit foarte bine ciupercile (mult Mai bine dacat imi ies mie).

 

Eu voi face osso buco...pana de inspiratie.

Ma straduiesc.

Nu am rabrare sa toc ceapa marunt ,dar oricum nu am invitati la masa care sa comenteze 😩

Acum 3 ore, Flower-Power a spus:

Da, arată bine..😂 mă pregătesc de grătărel..

O să pun și eu și niște ciuperci..

Vii să mă asiști și pe mine?..că le zici bine!

Sa ai pofta 👍🏻

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...