Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Acum 10 ore, cooldeep a spus:

Daca tot e vineri sa fie zi de gratar.

Niste cartofi ca s asa buni de nu ma pot abtine sa nu i fac din cand in cand. Si pt ca ardeiul copt e bun, de ce nu 😁

1552358537_IMG_20201030_1223402.thumb.jpg.88febf80a2a38abbf0f282db753e2761.jpg

 

1191407458_IMG_20201030_1257282.thumb.jpg.8e862c05018f1126484cd7b1c2053a18.jpg

 

Si cum #niciUnGratarFaraMici , 3 kg nu strica, sa fie la gramaj 😁

 

1316930416_IMG_20201030_1316062.thumb.jpg.7782a5366a0060043a4381f330e24cf0.jpg

 

Si cum vedeta trebuia sa fie pieptul de curcan intreg. Am nimerit 1 piept fain si 3 intinsi, mai naspa asa. Asa ca ne tre si scula de masurat temperatura.

 

1648822865_IMG_20201030_1358482.thumb.jpg.3286fedf9a020963774c0f9b2c84c57b.jpg

 

Ca apoi dupa ce a stat destul de mult pe gratar sa fie perfect.

 

1784399338_IMG_20201030_1434482.thumb.jpg.69a78c00cd8572c72b5cef6df13375fe.jpg

 

Apoi a fost transat si imbibat in sosul de visine. Data trecuta le facusem oamenilor astia cu ierburi de provonce, asa ca am zis sa le dau alt gust. 

Ce sa zic. Dureaza mult sa se faca. Cred ca 1 ora a durat si 75 de grade pe termometru asta a iesit un pic uscat, pt gusturile mele. Important e ca pt toti a  fost un succes inclusiv pt un simandicos care pieptu nu i de el. Voi testa data viitoare cu vreo 5 grade mai putin sa vedem ce iese. In plan sunt si niste chipsuri de lemn pt afumat sa vedem daca se simte sau nu diferenta. Sosul de visine a fost perfect, dar fiind dulce nu e chiar pt toata lumea. Exceptand clasicul usturoi sau ierburi voi cu ce sos bun ati mai mancat curcanul ?

IMG_20201030_150908~2.jpg

Interesant curcanul, dar din poze pare ca vedetele sunt micii😆🍻


 

La mine astazi este pe leneveala, probabil Cordon-Bleu🤷‍♂️

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

asta e scopul graturului cu capac, inlocuieste cuptorul, iar caldura poate fi directa sau indirecta in el, in functie de cum asezi carbuii sau in functie de cat de departe sunt carbunii de suprafata de grilat (ca sa ma exprim asa). La bucati normale imi iese perfect de fiecare data si nu este rare si ramane foarte foarte zemos. Aici textura a fost ok, gustul foarte bun, dar pt gustul meu nu destul de zemos, nu s a plans nimeni :) dar nu despre ei e vb, ci eram doar obiectiv intre cum iese felii subtiri si cum iese gros, mai exact cum imi ies mie. Oricum faptul ca termometrul arata 70 de grade sa zicem nu inseamna ca sunt intr adevar 70, poate avea si el o eraore. Plus de asta conform termodinamicii care spune ca temepraturile se egaleaza, e clar ca o data luat de pe foc, partiile alea mai calde adica primii cm de carne for incalzi mai departe partile mai reci alea mai adanci. Acu Jamei zica ca 70 de grade e gata, siteurile americane insinsta cu 74 de grade. Vom vedea data viitoare si sper ca voi gasi mai mult de o bucata faina. Si sa nu uitam ca este foarte importanta temperatura la care este carnea cand incepe procesul de coacere. Una e sa pleci cu carnea de la 4 grade si alta e sa pleci cu ea de la 20, vara chiar 30.
Oricum asta e marea diferenta intre pui si curcan, adica puiul tot timpul la piept va fi atos in comparatie cu curcanul, si poti folosi ce pui vrei, crescut la sol. crescut in gradina, crescut bio, alimentat cu porumb, asa e adnul lui :) si spre deosebire de miel unde mielu de romania cu ala de irlanda sau de noua zeelanda sau grecia nu are nici o treaba nu au absulut nimic in comun, la pui, puiul e cam pui.
Si inca un mic aspect. Bucatiile astea de carne sunt fara piele si fara grasime. E clar ca se prepara diferit si lipsa grasimii afecteaza gustul.


Cat despre mici, ei sunt vedete tot timpul :) Mai ales pe gratatul acesta unde pot muta carbunii mult mai jos si am timp destul sa pun toti micii pe gratar fara sa se arda :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 minute, cooldeep a spus:

asta e scopul graturului cu capac, inlocuieste cuptorul, iar caldura poate fi directa sau indirecta in el, in functie de cum asezi carbuii sau in functie de cat de departe sunt carbunii de suprafata de grilat (ca sa ma exprim asa). La bucati normale imi iese perfect de fiecare data si nu este rare si ramane foarte foarte zemos. Aici textura a fost ok, gustul foarte bun, dar pt gustul meu nu destul de zemos, nu s a plans nimeni :) dar nu despre ei e vb, ci eram doar obiectiv intre cum iese felii subtiri si cum iese gros, mai exact cum imi ies mie. Oricum faptul ca termometrul arata 70 de grade sa zicem nu inseamna ca sunt intr adevar 70, poate avea si el o eraore. Plus de asta conform termodinamicii care spune ca temepraturile se egaleaza, e clar ca o data luat de pe foc, partiile alea mai calde adica primii cm de carne for incalzi mai departe partile mai reci alea mai adanci. Acu Jamei zica ca 70 de grade e gata, siteurile americane insinsta cu 74 de grade. Vom vedea data viitoare si sper ca voi gasi mai mult de o bucata faina. Si sa nu uitam ca este foarte importanta temperatura la care este carnea cand incepe procesul de coacere. Una e sa pleci cu carnea de la 4 grade si alta e sa pleci cu ea de la 20, vara chiar 30.
Oricum asta e marea diferenta intre pui si curcan, adica puiul tot timpul la piept va fi atos in comparatie cu curcanul, si poti folosi ce pui vrei, crescut la sol. crescut in gradina, crescut bio, alimentat cu porumb, asa e adnul lui :) si spre deosebire de miel unde mielu de romania cu ala de irlanda sau de noua zeelanda sau grecia nu are nici o treaba nu au absulut nimic in comun, la pui, puiul e cam pui.
Si inca un mic aspect. Bucatiile astea de carne sunt fara piele si fara grasime. E clar ca se prepara diferit si lipsa grasimii afecteaza gustul.


Cat despre mici, ei sunt vedete tot timpul :) Mai ales pe gratatul acesta unde pot muta carbunii mult mai jos si am timp destul sa pun toti micii pe gratar fara sa se arda :)

Ce fel de gratar ai? E din acela profi cu tot felul de gaselnite utile (loc pentru lemn aromat, sau lichide aromate, deschiere dubla, caldura indirecta, etc)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acesta e gratrul ce se gaseste la hornbach branduit Landmann cu 1100 de lei care la metro e branduit cu marca lor de ustensile de grill si e doar 450 lei parca.
O suprafata de gatit gen fonta, un otel rugos care este acoperit de o vospea chiar rezistenta. Cu capac care are un termometru. Iar tava cu carbunii o poti muta sus jos vreo 20 de cm, dedesubt fiind tava de cenusa. Aerisiri 4.
O constructie simpla si foarte eficienta la un pret mai mult decat corect. Faptul ca e dreptunghi cu unghiuri drepte il face foarte stabil spre deosebire de gratare rotunde tip butoi care sunt cam subrede (inclusiv alea de 3-4 mii lei). Briz brizul acestui gratar este gratarelul de aripioare de ala cromat (total inutil) ce s ar monta cumva de capac, dar e o prostie, caci in momentul in care deschizi capacul ghici unde curge tot zamalaul, exact acolo unde se imbina capacu de cutie, respectiv va curge pe tot spatele cutiei...

Editat de cooldeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, cooldeep a spus:

Acesta e gratrul ce se gaseste la hornbach branduit Landmann cu 1100 de lei care la metro e branduit cu marca lor de ustensile de grill si e doar 450 lei parca.
O suprafata de gatit gen fonta, un otel rugos care este acoperit de o vospea chiar rezistenta. Cu capac care are un termometru. Iar tava cu carbunii o poti muta sus jos vreo 20 de cm, dedesubt fiind tava de cenusa. Aerisiri 4.
O constructie simpla si foarte eficienta la un pret mai mult decat corect. Faptul ca e dreptunghi cu unghiuri drepte il face foarte stabil spre deosebire de gratare rotunde tip butoi care sunt cam subrede (inclusiv alea de 3-4 mii lei). Briz brizul acestui gratar este gratarelul de aripioare de ala cromat (total inutil) ce s ar monta cumva de capac, dar e o prostie, caci in momentul in care deschizi capacul ghici unde curge tot zamalaul, exact acolo unde se imbina capacu de cutie, respectiv va curge pe tot spatele cutiei...

Credeam ca e cel rotund, sunt unele profi, foarte misto, dar cu banii aia iti iei mobra 😄

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 ore, cooldeep a spus:

 

1552358537_IMG_20201030_1223402.thumb.jpg.88febf80a2a38abbf0f282db753e2761.jpg

 

 

Acum 24 minute, FlipperCo a spus:

Credeam ca e cel rotund, sunt unele profi, foarte misto, dar cu banii aia iti iei mobra 😄

 

Zi-mi și mie ce ai tras de l-ai crezut rotund, vreau și eu! :wacko:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 32 minute, john17 a spus:

 

 

Zi-mi și mie ce ai tras de l-ai crezut rotund, vreau și eu! :wacko:

E simplu, descrierea lui @cooldeepsi faptul ca stiu bine gratarele rotunde (model american), deci am putut merge cu gandul acolo. Cine n-a vazut decat  in colturi, doar la colturi se ganseste. Apoi, discutand fara poza, mi-a iesit din cap imaginea.
Deci, imi pare rau ca te dezamagesc, dar ramai macar  cu..... mintea limpede. 
🍻 ca si alternativa 😄

 

 

Mare lene astazi, ziceam Cordon-Bleu ..... pfff !!!

 

71771DD7-34DB-49E9-BEC0-1892B60EF103.jpeg

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi am adus aminte ca pe undeva trebuie sa am o piatra rotunda de pizza ce am cumoarat o acum cateva luni. Gata cu pizzele dreptunghiulare de pe vechea piatra. Sa ne bucuram de cele rotunde. Cat va tine piatra, habar n am, dar pana atunci sa speram ca va merge treaba.

Nu mai imi aduc aminte de piatra veche, dar asta pierde bine din energie, adica pui pizza pe ea cand are 230+ grade si cand o scoti abea mai are 170. Pierde 60 de grade per pizza coapta, cea ce e destul de multicel.

 

IMG_20201101_202508~2.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Nu fac tocăniță...mi se par prea grele. Ficăței am făcut.😀

În proces..

20201216_182248.jpg

I-am mai lăsat 20 min după ce am făcut poza și i-am mancat.

Cu piure de cartofi.

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 minute, Flower-Power a spus:

Nu fac tocăniță...mi se par prea grele. Ficăței am făcut.😀

În proces..

20201216_182248.jpg

I-am mai lăsat 20 min după ce am făcut poza și i-am mancat.

Cu piure de cartofi.

recomand sa incerci sa pui niste ciuperci langa ficatei. Iese ceva foarte bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 16.12.2020 la 19:32, Silver Arrow a spus:

recomand sa incerci sa pui niste ciuperci langa ficatei. Iese ceva foarte bun.

Data viitoare o să încerc.

Acum 2 ore, WotRU2Me a spus:

Bucataria, bucatarii, mancaii si haleulIMG_20201218_170210.thumb.jpg.e59fd8516bac2925adc978c1b07ef5d6.jpg

 

IMG_20201218_170859.thumb.jpg.9396aea02be6c923fa171d67ee5f4469.jpg

 

IMG_20201218_171356.thumb.jpg.c61595036728576efc0ee67ed8daf352.jpg

 

 

Super arată farfuria, conform cântecului Deliei "arată foarte bine ce e în farfuria ta". Și tu care ești? Cel cu ochelari? 

 

M-am apucat de gătit ..again

20201218_163957.jpg

Acum 45 minute, soran a spus:

Ceva, asa, de vara.

bruschete.thumb.jpeg.922aaf99ebb9ecd8fa4a1b535afb7026.jpeg

Acolo văd niște avocado pastă cu usturoi? Bruschete? Sunt bune, nu am mai mâncat demult..pentru că pâine multă.😒

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 31.10.2020 la 12:49, cooldeep a spus:

puiul tot timpul la piept va fi atos in comparatie cu curcanul, si poti folosi ce pui vrei, crescut la sol. crescut in gradina, crescut bio, alimentat cu porumb, asa e adnul lui

Așa credeam și eu, că pieptu' de pui e nașpa în orice poziție, însă, nuștiu cum dracu' îl făceau, unii de la rotiseria de pe Eminescu, băi frate, fraged și bun... n-am mai mâncat piept de pui care să îmi placă...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

 Și tu care ești? Cel cu ochelari?

 Pai sunt vreo trei cu ochelari in poza aia. Plus unu' care a ales sa nu-i poarte. Ia te uita...acum realizez cati ochelaristi sunt in echipaj (mai sunt cativa ochelaristi care nu apar in poza 😅). Mi-ai deschis ochii, cum s-ar spune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Și produsul final..😂

20201218_183616.jpg

Arată cam explodat pentru că m-am grăbit să mănânc..nu am mâncat nimic pe ziua de azi. Vă asigur că a fost gustos, am avut grijă să pun usturoi , sare , piper, ardei iute mărunțit.😀

Acum 7 minute, WotRU2Me a spus:

 Pai sunt vreo trei cu ochelari in poza aia. Plus unu' care a ales sa nu-i poarte. Ia te uita...acum realizez cati ochelaristi sunt in echipaj (mai sunt cativa ochelaristi care nu apar in poza 😅). Mi-ai deschis ochii, cum s-ar spune.

Bine, hai că reformulez..care ești? Fotograful?😅

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

30 minutes ago, vis-a-vis said:

Așa credeam și eu, că pieptu' de pui e nașpa în orice poziție, însă, nuștiu cum dracu' îl făceau, unii de la rotiseria de pe Eminescu, băi frate, fraged și bun... n-am mai mâncat piept de pui care să îmi placă...

Cred ca secretul e in piele 😁 nu se usca carnea. Ca ma gandesc ca vb de pieptul de pui rotisat, nu vreun gratar din piept de pui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...