Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • 5 weeks later...
  • Răspunsuri 1,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur:

 

Cozonac:

 

image.thumb.png.ea85250aed68082aa7257a7364f516e8.png

 

Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea:

 

image.thumb.png.16926e1fb84717951b5cbbcdcd06f105.png image.thumb.png.8e87d8dceec966bef78450ee9d3ad027.png IMG_20230414_230054778.thumb.jpg.67970e706590bcc51ccb8e5f967bf6a6.jpg IMG_20230415_001918268_HDR.thumb.jpg.39c46c718ec13e791ac5ebd081da665b.jpg IMG_20230415_012818587_HDR.thumb.jpg.fb609d682ce5c846d47aa88277f0f4a5.jpg

Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare.

 

 

 

Drob (eronat):

 

IMG_20230415_140450205.thumb.jpg.e031e732531fa2d277e4cb7a4d88f3e4.jpg image.thumb.png.c3978232a3844738a120e468053bfd38.png

 

Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi.

Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... :D Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 minute, smar2 a spus:

Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur:

 

Cozonac:

 

image.thumb.png.ea85250aed68082aa7257a7364f516e8.png

 

Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea:

 

image.thumb.png.16926e1fb84717951b5cbbcdcd06f105.png image.thumb.png.8e87d8dceec966bef78450ee9d3ad027.png IMG_20230414_230054778.thumb.jpg.67970e706590bcc51ccb8e5f967bf6a6.jpg IMG_20230415_001918268_HDR.thumb.jpg.39c46c718ec13e791ac5ebd081da665b.jpg IMG_20230415_012818587_HDR.thumb.jpg.fb609d682ce5c846d47aa88277f0f4a5.jpg

Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare.

 

 

 

Drob (eronat):

 

IMG_20230415_140450205.thumb.jpg.e031e732531fa2d277e4cb7a4d88f3e4.jpg image.thumb.png.c3978232a3844738a120e468053bfd38.png

 

Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi.

Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... :D Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!!

Bravo omule, data viitoare ne chemi la degustare! Pana la urma gustul e cel mai important👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Ușurel, de seară: haloumi stropit cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, salată cu roși, castraveți și ceapă verde dreasă cu sos de rodii și sumac, pâine friptă cu ulei de măsline și frecată o țâră cu usturoi:

IMG_20230515_211632-01.thumb.jpeg.0fbebee3db583d07afd64c651d05bf35.jpeg

 .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, smar2 a spus:

 

Opulență la maxim.

Asa pare, dar suntem 27 la bord. Acasa nu prea as face. Am facut o data ied si, desi eram destui mancai, a ramas ceva. M-am lecuit si mi-a parut rau, mai ales ca am fost de fata cand a macelarit cutitarul iedul si m-a cam traumatizat procesul (iedul plange ca un copil). 

Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Indiferent de ce altceva se mai arunca pe jar, suckling pig nu trebuie sa lipseasca. Ce nu se papa in sera petrecerii se devoreaza a doua zi pana la ultimul oscior 😐

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, WotRU2Me a spus:

Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ.

Tigrisorul ala a fost facut la bord? Aveti dotari serioase pe nava in cazul asta...

Pai si cum ramane cu "No smoking. Safety First."? Sau aia e valabila doar la petroliere? :))

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avem, avem...daca nu avem, se da postpone la job-uri si se pune sudorul la treaba ca sa avem. 

E no smoking on deck si in spatiile comune, e si safety 1st...asta inseamna ca putem face BBQ pe castel cata vreme am identificat pericolele si am luat masuri de combatere pentru a reduce riscurile la un nivel acceptabil. Adica organizam in bordul de sub vant, departe de marfuri periculoase, e mereu cineva prezent, extinctoare si furtun de apa dulce la indemana, dupa ce se termina se stinge jarul, chestii d-astea care se aplica si cand se lucreaza cu flacara deschisa sau cu unelte care produc scantei pe punte.

La tancuri petroliere cred ca nu se poate totusi. Da' ce sa caut eu acolo, ca nu vreau sa ma mut in curtea spitalului dupa o cariera pe tancuri 😐

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...