Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa.. Asa ca asta cu un vin ieftin in preparat e de discutat🍻

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu e totusi vin Babanu la PET de 5 litri. :D

Dupa parerea mea e un vin cinstit la pretul respectiv. Are un gust echilibrat dupa parerea mea, nu are aroma de spirt, nu iti lasa gust de chimicale, nu e indulcit precum ceaiul. Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti.

 

Trebuie sa recunosc insa ca nu sunt cunoscator in ale vinurilor, si nici nu beau prea des bauturi alcoolice. Daca imi dai sa degust legat la ochi un vin de-asta mai ieftin si unul de 30-50 euro sticla, probabil ca nu as sti sa il identific pe cel scump. Asa ca pentru mine ar fi snobism sa aleg unul scump. 

 

Evident ca pentru cine are papilele gustative antrenate si rafinate si poate face diferenta de calitate, ar avea sens alegerea unui vin mai scump (desi asta nu implica obligatoriu si un salt calitativ). Chiar... exista ceva gen IMDB pentru vinuri? De exemplu sa il caut pe asta de l-am folosit sa vad ce nota are din partea specialistilor?

 

 

Adaugire:

Am cautat putin pe subiectul asta, si cica vinul mentionat anterior (Primitivo Rosato, 2021, prod. Mario Collina) are punctaj 88/100 pe Falstaff (asta e un portal cu vinuri, gourmet, fine dining si alte de-astea; au si cataloage anuale de vinuri). Deci presupun ca nu e chiar atat de prost (vinul) pe cat ar da de inteles pretul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca postarea ta e un raspuns la ce am scris eu, atunci cineva e in eroare. 
Eu am raspuns ca urmare a afirmatiilor tale, si anume “am adaugat treptat si vreo 150ml de vin rose demisec (de-ala ieftin de 3 euro din supermarket)” 

Nicio legatura aici cu vinul din poza, care este ~10€ sticla, sau poate l-ai primit si nu îi stiai pretul🤷‍♂️

Oricum, e ok vinul!

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

4 hours ago, FlipperCo said:

Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa.

Greșit. Regula este că se folosește vin de calitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Kagemusha a spus:

Greșit. Regula este că se folosește vin de calitate.

Pai asta era ideea, vin de calitate peste tot 

Chiar acum, FlipperCo a spus:

Pai asta era ideea, vin de calitate peste tot 

Colegul spunea daca ai fost atent, ca poti pune vin “de alimentara” de 3€, dar pe masa avea de 10€. 
Acum calitatea este discutabila, depinde se pricepere sau de buzunar (sau doar de propriile pretentii). 
Eu am vrut sa scot in evidenta in postarea anterioara, faptul ca daca bei vin de 10 € sa pui si la mancare la fel (de aici “cerul e limita”). Ca sa nu mai spun ca astfel nu schimbi aromele, ceea ce conteaza. 
Dar nu am inventat eu toate astea si nu sunt specialist, doar mi-a placut sa ma informez din surse credibile fiindca-mi plac lucrurile reusite. In schimb daca tu esti cunoscator (specialist, etc), fiindca doar ass te califici sa spui GRESIT, sunt dornic de ergumente si sunt deschis sa invaț🍻


 

scuze pentru cum a aparut postarea, ceva s-a intamplat si n-am putut edita 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, FlipperCo a spus:

Daca postarea ta e un raspuns la ce am scris eu, atunci cineva e in eroare. 

 

Era un raspuns la postarea ta, posibil sa fi inteles eu gresit sensul mesajului tau, caz in care imi cer scuze. Cat despre pret, chiar asta e pretul platit de mine pe 750ml din vinul mentionat, la Aldi (un fel de Lidl). Acum ca o fi fost promotie sau ce era, habar n-am, dar 3 Euro am dat pe el, mai exact 2.79. (click pentru pagina cu produsul)

 

Ce am remarcat pe eticheta e ca e imbuteliat in Germania (nu la sursa in Italia), la Cochem pe valea Mosellei, in mijlocul unei regiuni viticole de top in Europa. Si dopul e insurubat, nu de pluta, probabil are "termen de valabilitate" mai scazut, sau oricum, nu e 100% echivalent cu unul imbuteliat in Italia, chiar daca lichidul din sticla e acelasi. Cum spuneam, nu ma pricep, deci e posibil sa spun prostii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca este bun de masa, e bun de gatit, nu se pune vin foarte scump, rar, vechi, minim 15Euro 😉 figuri etc. Se pune un vin decent, ceea ce a si facut. Eu l-as fi pus dupa ce se rumeneste orezul, inainte de a incorpora supa si as fi incorporat si un cubulet de unt la final, dar nu cred ca e gresit nici ca in reteta colegului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, WotRU2Me a spus:

Eu l-as fi pus dupa ce se rumeneste orezul, inainte de a incorpora supa si as fi incorporat si un cubulet de unt la final

 

Ai dreptate. Eu de vreo 4 ani tot fac rizotto-ul din memorie, si se pare ca s-a facut atingere intre doi neuroni in capul meu la un moment dat. Dupa ce am postat acum 2 zile m-am uitat pe net dupa retetele oficiale si se face cum zici tu: vinul inainte de supa, plus unt (sau ulei de masline).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

22 hours ago, FlipperCo said:

Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa.

La asta, colegul @smar2 a răspuns, dacă ai fost atent, aici:

21 hours ago, smar2 said:

Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti.

Iar aici:

14 hours ago, smar2 said:

Cat despre pret, chiar asta e pretul platit de mine pe 750ml din vinul mentionat, la Aldi (un fel de Lidl). Acum ca o fi fost promotie sau ce era, habar n-am, dar 3 Euro am dat pe el, mai exact 2.79. (click pentru pagina cu produsul)

oferă și detalii cu privire la preț.
Concluzia: a pus în mâncare un vin cumpărat la preț mai mult decât accesibil, vin din care a și băut ulterior (Să-i fie de bine!). Pentru că un vin bun nu este obligatoriu să fie și scump, eu îl consider un vin decent, chiar dacă personal nu aș folosi vin rosé la fructe de mare, dar, dacă omului i-a plăcut, să-i fie de bine din nou!

 

 

 

15 hours ago, FlipperCo said:

doar ass te califici sa spui GRESIT, sunt dornic de ergumente

Ce-i drept, uneori sunt cam badass...
Dar hai să exprim mai pe larg ceea ce am vrut să spun, și anume de ce cred că nu este neapărat necesar să folosești la gătit vinul pe care-l vei consuma la masă (care, în cazul meu, este de obicei de o calitate mai bună decât cel cu care s-a gătit).
În primul rând, în ceea ce mă privește, pur și simplu cred că e păcat să folosesc acest vin la gătit când am alte soluții, de foarte bună calitate.
Adică nu mi se pare normal să folosesc vinul ăsta:

image.thumb.png.9cf239416355afa56ac338ef7e332d7d.pngimage.thumb.png.a3b9a06563bd4345f56004f4f433c236.png

sau ăsta:

image.thumb.png.e5af4542c5136b066f94d269ff7782f3.png,

ci îl prefer pe ăsta:

image.thumb.png.bde1d5839ed9fcab488fc9b53c405d35.png

sau un alt vin bun, care este la îndemână chiar lângă bucătărie:

image.thumb.png.5c68e29e08683bd9653d15e01e206d03.png,

multe dintre sticlele de acolo fiind păstrate tocmai în acest scop.
Pentru că fratele @smar2 a uzat de un vin italian, o să spun că și eu folosesc în mare măsură aceste vinuri la gătit
image.thumb.png.1846446d20b5ea37da1663852a2821cb.pngimage.thumb.png.da5260bd41bd08d1ab2a1d64e480afae.png

și cred că sunt mai mult decât decente.
Alt motiv pentru care nu gătesc cu vinul pe care-l voi consuma la masă este acela că, în 9 din 10 cazuri, atunci când mâncăm fructe de mare sau pește obișnuim să bem retsina, adică așa ceva:
image.thumb.png.d08607868bd09c40ff16837ef89d3bbc.pngimage.thumb.png.5bfa3cac7267870707140fba85164c5f.png

iar acest vin nu mi se pare prea potrivit pentru gătit (pentru cei care știu ce este, are un pronunțat gust de mucegai). Îmi place să-l beau, nu să-l simt în mâncare.
Nu în ultimul rând, sunt feluri de mâncare la care folosesc vin alb iar la masă prefer să beau vin roșu. Nu sunt neapărat adeptul zicerii "carne albă cu vin alb și carne roșie cu vin roșu" și nici "peștele merge numai cu vin alb", când mănânc somon sau ton beau vin roșu.
 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 minute ago, apriliacluj said:

ia mai posteaza ceva acolo la baruri si bauturi, ca aici la mancaruri cu colectia asta de vinuri dai in offtopic! :) :)

Nu urmăresc topicul ăla, pe aici mă mai uit... Dar dacă îți faci drum pe aici îți pot organiza o degustare, altfel, când apar eu prin Cluj îți aduc niște poze cu beuturile.:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Facut azi merlucius cu mamaliguta si mujdei ....intrebarea mea este care e diferenta intre malaiul din care se faca mamaliga in 3 minute si ala normal?!

Ca si pret, ala de mamaliga aproape instant este muuult mai scump decat cel normal...ala instant este de 2,3,4 ori mai scump decat cel normal.

Hai ca la orezul prefiert , cartofii congelati preprajiti, astea mai inteleg ce si cum, dar la malai?!?! Ca doar nu fac mamaliga in fabrica, o usuca ,o rasnesc, si iese iarasi malai care malai e gatit deja :)) .

Cumva coc malaiul cumva (abur poate, sau aer cals) apoi il usuca (daca e cazul) si e juma gatit?!?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine bine, prefiert prefiert, dar cum e facut oare sa fie prefiert si sa apara totusi ca ala normal?

Pe discovery la How is Made nu am prins episodul respectiv.

La cartofii congelati preprajiti inteleg pt ca is pastreaza cumva forma/starea..la orez iarasi inteleg ca la fel se pastreaza cumva (pesemne nu ii fierb atata timp cat sa se umfle)...nu inteleg la malai pt ca asta daca il fierbi putintel deja se face pasta/terci...cum il faci iar sa fie "praf" ?!

Oare il "fierb" fara apa/lichide, cu aer cald si ceva umiditate in aerul din incinta?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur:

 

Cozonac:

 

image.thumb.png.ea85250aed68082aa7257a7364f516e8.png

 

Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea:

 

image.thumb.png.16926e1fb84717951b5cbbcdcd06f105.png image.thumb.png.8e87d8dceec966bef78450ee9d3ad027.png IMG_20230414_230054778.thumb.jpg.67970e706590bcc51ccb8e5f967bf6a6.jpg IMG_20230415_001918268_HDR.thumb.jpg.39c46c718ec13e791ac5ebd081da665b.jpg IMG_20230415_012818587_HDR.thumb.jpg.fb609d682ce5c846d47aa88277f0f4a5.jpg

Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare.

 

 

 

Drob (eronat):

 

IMG_20230415_140450205.thumb.jpg.e031e732531fa2d277e4cb7a4d88f3e4.jpg image.thumb.png.c3978232a3844738a120e468053bfd38.png

 

Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi.

Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... :D Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 minute, smar2 a spus:

Iata si doua preparate (cat de cat) pascale, facute in premiera de unul singur:

 

Cozonac:

 

image.thumb.png.ea85250aed68082aa7257a7364f516e8.png

 

Si doar cateva poze din timpul prepararii, ca numai de poze nu imi ardea:

 

image.thumb.png.16926e1fb84717951b5cbbcdcd06f105.png image.thumb.png.8e87d8dceec966bef78450ee9d3ad027.png IMG_20230414_230054778.thumb.jpg.67970e706590bcc51ccb8e5f967bf6a6.jpg IMG_20230415_001918268_HDR.thumb.jpg.39c46c718ec13e791ac5ebd081da665b.jpg IMG_20230415_012818587_HDR.thumb.jpg.fb609d682ce5c846d47aa88277f0f4a5.jpg

Mi-e lene sa scriu acum toata povestea, dar daca vrea cineva reteta si procedura, pot sa o descriu intr-o postare viitoare.

 

 

 

Drob (eronat):

 

IMG_20230415_140450205.thumb.jpg.e031e732531fa2d277e4cb7a4d88f3e4.jpg image.thumb.png.c3978232a3844738a120e468053bfd38.png

 

Ingrediente: 500g ficatei pui, 500g piept curcan, 400g ciuperci, o legatura marar, o legatura patrunjel, o legatura ceapa verde, o legatura de schnittlauch / chives (o iarba cu gust intre ceapa si usturoi), 3 oua fierte, 4 oua crude, 2-3 catei de usturoi.

Am tocat marunt verdeturile si ouale fierte, partea alba din ceapa am si calit-o usor. Am aruncat ficatul de pui (tinut in apa cat am tocat verdeturile) si pieptul de curcan (taiat fasii) intr-un wok cu foarte putin ulei la foc mediu, impreuna cu cateva foi de dafin, o lingurita de boabe de piper colorat si 2 catei de usturoi tocat. Am asteptat sa se duca toata apa, apoi le-am scos pe un fund si le-am taiat cat de marunt am putut (ca nu am masina de tocat). In timpul asta am pus in wok ciupercile taiate si ele marunt, tot la fel, pana s-a dus apa. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol mare impreuna cu 4 oua crude, sare si piper. Ei bine, aici am facut o eroare capitala, si anume ca nu am pus o foaie de copt in tava, ci doar am uns-o cu unt, inainte sa pun mixul in tava. Asa ca dupa ce a stat la cuptor drobul vreo ora la 175 grade, mi-a fost imposibil sa il scot din tava intr-o bucata... :D Noroc ca nu am invitati de Paste, asa ca nu ma deranjeaza foarte tare cum arata, important este ca e deosebit de bun. Cred ca data viitoare voi pune 5 oua crude, sa fie o idee mai legat. Si evident, hartie de copt !!!

Bravo omule, data viitoare ne chemi la degustare! Pana la urma gustul e cel mai important👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...