Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Ușurel, de seară: haloumi stropit cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, salată cu roși, castraveți și ceapă verde dreasă cu sos de rodii și sumac, pâine friptă cu ulei de măsline și frecată o țâră cu usturoi:

IMG_20230515_211632-01.thumb.jpeg.0fbebee3db583d07afd64c651d05bf35.jpeg

 .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, smar2 a spus:

 

Opulență la maxim.

Asa pare, dar suntem 27 la bord. Acasa nu prea as face. Am facut o data ied si, desi eram destui mancai, a ramas ceva. M-am lecuit si mi-a parut rau, mai ales ca am fost de fata cand a macelarit cutitarul iedul si m-a cam traumatizat procesul (iedul plange ca un copil). 

Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ. Indiferent de ce altceva se mai arunca pe jar, suckling pig nu trebuie sa lipseasca. Ce nu se papa in sera petrecerii se devoreaza a doua zi pana la ultimul oscior 😐

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, WotRU2Me a spus:

Pe mare, cu echipaj filipinez, e chestie standard la BBQ.

Tigrisorul ala a fost facut la bord? Aveti dotari serioase pe nava in cazul asta...

Pai si cum ramane cu "No smoking. Safety First."? Sau aia e valabila doar la petroliere? :))

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avem, avem...daca nu avem, se da postpone la job-uri si se pune sudorul la treaba ca sa avem. 

E no smoking on deck si in spatiile comune, e si safety 1st...asta inseamna ca putem face BBQ pe castel cata vreme am identificat pericolele si am luat masuri de combatere pentru a reduce riscurile la un nivel acceptabil. Adica organizam in bordul de sub vant, departe de marfuri periculoase, e mereu cineva prezent, extinctoare si furtun de apa dulce la indemana, dupa ce se termina se stinge jarul, chestii d-astea care se aplica si cand se lucreaza cu flacara deschisa sau cu unelte care produc scantei pe punte.

La tancuri petroliere cred ca nu se poate totusi. Da' ce sa caut eu acolo, ca nu vreau sa ma mut in curtea spitalului dupa o cariera pe tancuri 😐

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, apriliacluj a spus:

bine bine, dar cine-l pescuieste?? :) :)

Comandam, vine cu alimentele. Comandam si carbuni, sunt premeditate actiunile 😁

Acum 5 ore, ENEOS a spus:

Apa sărată nu e bună la stins focuri? 😳

E foarte buna, dar trebuie sa conectezi manica la hidrant, sa o desfasori pe punte ca sa fie gata de folosire. Apoi trebuie sa pornesti pompa de incendiu ca sa iti vina apa si uneori ai putin de asteptat ca sa ajunga la hidrant. Dupa ce ajunge iese cu peste 5 bar in cantitati mari, nu se preteaza daca nu ai de stins un incendiu important. Apa dulce e la indemana cu minim efort si timp de asteptare (ai presiune de cum deschizi robinetul, ca acasa)...masura e suficienta proportional cu anvergura riscului. Punem si extinctoare la indemana. Cred ca e suficient sa stingi un gratar rebel sau vreun carbune care, printr-un miracol, a iesit din cuva 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Acum 20 minute, WotRU2Me a spus:

IMG_20230731_185614.thumb.jpg.a6b2bcf5f9ff193b799b55606b5b203c.jpg

 

Piept de rata cu ciuperci. Cea mai mare temere a mea, ca va veni vremea cand imi va fi greu sa-mi exprim satisfactia cu vocabularul disponibil, s-a adeverit 😁

Arata super, sigur e si f bun, bravo! Practic ai salvat topic-ul🤣

Nu ne dai si noua reteta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cine stie ce fonfleu. Am tratat pieptul ca pe un steak oarecare si am caramelizat pielea pana a devenit crocanta, am intors apoi si pe partea cealalta vreo doua trei minute, dupa care l-am stropit cu unt aromat cu usturoi rozmarin si cimbru proaspat si l-am lasat la odihnit. In grasimea rezultata am aruncat ciupercile taiate in sase, si am condimentat dupa gust, iar cand s-a evaporat apa am pus o ceapa tocata fin, coaja de lamaie, cimbru oregano, rozmarin etc. Dupa ce s-a calit ceapa am pus usturoi (cuvant urat) urmat imediat de suc de lamaie si vin rosu. Dupa ce s-a redus vinul, in lipsa de stock, am decis sa pun smantana, am Mai asteptat un clocot, am stins, am topit niste unt in sos si cam atat. N-am avut patrunjel 😐

Cam in graba ca voiam sa ies cu mobra, dar a iesit super.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...