Jump to content
superbec

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)

Recommended Posts

La mine primul strat a fost de varză, după a fost de kaizer..cred că acum e afumat sau ars..si pe urma încă o dată 2 frunze de varză si apoi sarmalele. Poate mai am o șansă, vad diseară.

1 oră în urmă, gabyshor a spus:

La ce ajuta tabla sub oala in cuptor?

Flower Power, e greseala de incepator, n-o lua in tragic. Trebuie sa tot completezi cu apa, sa nu scada prea mult. Focul pe mic si te mai uiti din cand in cand la ele. (ai cuptor electric sau pe gaz?)

Io zic de ambitie sa mai incerci o data si sigur o sa-ti iasa...

 

P.s. Primu meu gulas a fost afumat. Nu foarte tare, dar dezamagirea a fost maxima. Evident ca s-a mancat tot :P

 

 

Eu am uitat să ma uit...😂😂😂

Am cuptor electric.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă ai fi avut un XaeL prin preajmă scăpai, sigur trăgea cuptorul din priză! :lol:

Dar agregatele astea parcă au și temporizare... Măcar ai fost angrenată într-o activitate captivantă în timp ce sarmalele se rumeneau? :wacko:

Edited by john17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am intrat un pic de curiozitate pe youtube sa vad cum le mai face lumea. Acum algoritmul imi recomanda un clip, cum sa slabesc de sarbatori mancand sarmale...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 4 minute, john17 a spus:

Dacă ai fi avut un XaeL prin preajmă scăpai, sigur trăgea cuptorul din priză! :lol:

Dar agregatele astea parcă au și temporizare... Măcar ai fost angrenată într-o activitate captivantă în timp ce sarmalele se rumeneau? :wacko:

Am cuptor electric dar aragazul este pe gaz. Eu le-am făcut,sau am încercat, pe aragaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 25 minute, De 3 Lei CuiE a spus:

Data viitoare, incearca sa schimbi cratita/oala. In emailate, cam tot se lipeste. Sau strat consistent de slana pe fundul oalei/cratitei.

Sau...iti spun cum le fac eu: oala sub presiune, 1.15 h pe aragaz. Succes!

Merci, o să schimb oala, era bună aia sub presiune când fierbeam diverse cărnuri de vită, pui de țară, găini, curcani..nu am încercat vreodată să fierb sarmale în ea..în cele două încercări ale mele de până acum. 😂 tind să cred că prima a fost norocul începătorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 2 ore, john17 a spus:

Noroc că la mine riscul de astfel de erori culinare e ZERO!

 

Si daca tot nu te pasioneaza subiectu, de ce pierzi vremea aiurea pe aici? Sunt convins ca sunt alte topicuri unde se poate face mai mult misto si-s si mult mai interesante.

Si da, daca ardeai tu sarmalele, as fi avut aceleasi sfaturi.

Acum 3 ore, WotRU2Me a spus:

Eu la fac pe aragaz, oala nu cred ca intra in cuptor 😎.

Eu pana acum n-am auzit de sarmale facute pe ochi la aragaz... Oala in cuptor la 140-150 grade (bonus cand ai cuptor electric ca poti mentine temperatura constanta), cam 2h-2h jumatate si se completeaza apa la nevoie.

Si acu ori ai tu cuptoru mic, ori faci sarmale pentru 50 de persoane, ca altfel nu inteleg cum sa nu-ti incapa oala.

Edited by gabyshor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 2 ore, john17 a spus:

Noroc că la mine riscul de astfel de erori culinare e ZERO! 😎

 

Ai noroc cu soacra-ta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am mai facut un gulas... :D

Secretu e sa fie facut usurel, mie mi-a luat vreo 4h.

 

 

 

WhatsApp Image 2019-11-26 at 3.23.49 PM.jpeg

Edited by gabyshor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, gabyshor a spus:

Sunt convins ca sunt alte topicuri unde se poate face mai mult misto si-s si mult mai interesante.

Si da, daca ardeai tu sarmalele, as fi avut aceleasi sfaturi.

S-a supi mastărșefu'? 😈

Și eu sunt convins, for sure... NOT! :crack:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, gabyshor a spus:

Eu am mai facut un gulas... :D

Secretu e sa fie facut usurel, mie mi-a luat vreo 4h.

 

 

 

WhatsApp Image 2019-11-26 at 3.23.49 PM.jpeg

Wow...iarăși poftesc..păi nu fac eu ?!😂 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, gabyshor a spus:

Eu pana acum n-am auzit de sarmale facute pe ochi la aragaz... Oala in cuptor la 140-150 grade (bonus cand ai cuptor electric ca poti mentine temperatura constanta), cam 2h-2h jumatate si se completeaza apa la nevoie.

Si acu ori ai tu cuptoru mic, ori faci sarmale pentru 50 de persoane, ca altfel nu inteleg cum sa nu-ti incapa oala.

Pe ochi, pe tabla vietii. Uit de ele acolo cu orele (mai completez). Scot prima serie in vas de sticla si le tin in cuptor pana se rumenesc (cam 20 minute, dar nu mereu). Restul, la frigider dupa ce se racesc. Apoi le reincalzesc pe masura ce le consum (fie la cuptor fie in oala mica, depinde de organizare si de foame). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabla merge f bine dar toata smecheria este sa le fierbi la foc mic..Eu le fierb intai pe aragaz si dup-aia le definitivez,pt rumenit, in cuptor.Nu-mi plac alea prea zemoase cand juma' de farfurie este cu zeama de zici ca halesti ciorba..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raportez ,jumătate din sarmale au fost salvate, cele de deasupra..celelalte sunt ușor compromise. Am ars stratul de varza și kaizer.

20191126_191042.jpg

Așa că nu mă mărit prea curând.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presiunea socială, John. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17.10.2019 at 20:17, Flower-Power said:

Știe cineva să gătească caracatiță?

Sa stii ca  sunt multe teorii-ca cea mai buna e aia data cu capu de pietre cind e inca vie,sau ca musai altfel trebuie marinata si apoi fripta.

Insa daca esti atent cu gratarul,poate sa iasa foarte buna si direct ,nemarinata;am facut eu de doua ori asa,din caracatite de la Carrefour

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 8 ore, Flower-Power a spus:

Presiunea socială, John. 

Virgula în cazul de față înseamnă + sau =? 

Se numește caracratiță! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 7 ore, mihai c a spus:

Sa stii ca  sunt multe teorii-ca cea mai buna e aia data cu capu de pietre cind e inca vie,sau ca musai altfel trebuie marinata si apoi fripta.

Insa daca esti atent cu gratarul,poate sa iasa foarte buna si direct ,nemarinata;am facut eu de doua ori asa,din caracatite de la Carrefour

 

Ceva sfaturi Mihai? Cum o prepari tu?

76900743_10218239242345358_3746240698010042368_n.thumb.jpg.f2b75c5d53100729d15944cffacda398.jpg

 

de pe net...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simplu,se tine pe cite o parte pina isi schimba culoarea ,dar atentie ca daca se tine prea mult devine cam tare

Gratar normal,cu carbuni 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce-i cu sarma aia? Nu-mi zi ca-i termometru ca ma stric de ras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coaste la cuptor..de data asta nearse.😃

20191201_124628.jpg

20191201_124635.jpg

20191201_135403.jpg

20191201_142812.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 19 ore, gabyshor a spus:

Ce-i cu sarma aia? Nu-mi zi ca-i termometru ca ma stric de ras.

Fix aia e. 

Gratarul afiseaza temperatura din interior si in carne. Are un control al temperaturii destul de precis. Versiunile mai noi si mai scumpe au wifi si o aplicatie pt tel. 

IMG_20190908_084747.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da , ce sa zic...nu mai poti sa faci o mortaciune la gratar daca nu i bagi un termometru in fund sa i verifici temperatura prin wifi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...