Jump to content
superbec

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)

Recommended Posts

Haha, eu le fac, dar nu e asa mare scofala. Acum mi-e si rusine sa mai spun ca arata mai bine in realitate 😀

Daca a facut cineva mamaliga si i-a ramas, uite idee de mic dejun. In interiorul bulzului se ascunde un ou crud (fara coaja, care se coace cat timp se rumeneste bulzul in cuptor). Hartia de copt nu e necesara daca se folosesc forme din silicon (d-alea pentru briose). Si astea au aratat mai bine decat in poza 😂

 

IMG_20200318_101146.jpg

Ca tot nu am ajuns anul acesta la shaorma

 

 

IMG_20200325_144423.jpg

IMG_20200325_144519.jpg

IMG_20200325_150942.jpg

IMG_20200325_151005.jpg

IMG_20200325_151136.jpg

IMG_20200325_145107.jpg

IMG_20200325_153316.jpg

Veni, in final, ziua de paste. Saptamana trecuta au iesit astea:

 

 

 

IMG_20200321_191419.jpg

IMG_20200321_190054.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si io, mai pe rustic asa...

Am facut putina treaba pe langa casa si m-a apucat foamea. Scrijele cu carnati de casa.

 

683391241_WhatsAppImage2020-03-27at6_48_50PM.thumb.jpeg.7122bad10620767e32890bd7a47bcb43.jpeg685188149_WhatsAppImage2020-03-27at6_48.50PM(1).thumb.jpeg.1bfe9d547e5007f6d7ce375136ad14db.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Se gătește intens..văd mai sus niște andive? Aș mânca o salată de andive.

Edited by Flower-Power

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se încearcă zilnic

received_882777758840926.thumb.jpeg.4c63a247386c5e7ad6dfaa2e7ef18b61.jpeg

 

Nivel bucătar: junior

Pulpe superioare cu sos roșu, piure și salată.

S.a ras tot.

Nu mă pricep la cantități, cele mai mari cantități ajung maxim pt încă o masa a2a zi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 14 minute, Flower-Power a spus:

Se gătește intens..văd mai sus niște andive? Aș mânca o salată de andive.

Tin mai bine ca salata verde, dar salata verde mi se pare mai...satisfacatoare 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

O salată de andive cu maioneză și nuci ouă de prepeliță și o vită în sânge..

Ce bun ar fi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aoleu, tu esti ca nevasta aia tanara a lui Benny Hill, de l-a bagat in groapa cu mancarea 😂

Sa inlocuim maioneza, nucile si ouale cu putin ulei de masline si alte legume, iar vita in sange cu doua oase cu maduva, ramase dupa ce si facut ciorba de vacuta si puse un pic in cuptor. 

Te cam ridici flamand de la masa, dar viu. 

 

 

IMG_20200326_165102.jpg

1 oră în urmă, robert23mg a spus:

Se încearcă zilnic

received_882777758840926.thumb.jpeg.4c63a247386c5e7ad6dfaa2e7ef18b61.jpeg

 

Nivel bucătar: junior

Pulpe superioare cu sos roșu, piure și salată.

S.a ras tot.

Nu mă pricep la cantități, cele mai mari cantități ajung maxim pt încă o masa a2a zi.

 

Toti suntem juniori aici colegu. Dar nici nu trebuie sa fii Chef pentru a incropi ceva bun. Cum pare sa fie ce ai gatit tu acolo...cred si eu ca s-a ras tot. 

Profi tigaia aia, nu? (mi-a ramas mie in cap, vorbind cu un bucatar, ca astea nituite sunt ce trebuie). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa știi că e ce trebe, nevasta.mea zice că e teflon, e destul de versatilă. Mă gândeam să iau și una de fonta pe viitor :D next level

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu la fel. Am una de fonta mai mica, am luat-o de test (am gatit numai pentru mine in ea) si acum ma gandesc sa-mi iau si mai mari. A, si un wok din otel si o tigaie inox pe care sa le innegresc cum se cuvine 😀

 

 

Nu se mai imbuiba nimeni?

 

 

IMG_20200330_181943.jpg

IMG_20200327_184733.jpg

IMG_20200330_185036.jpg

IMG_20200327_091940.jpg

IMG_20200328_115128.jpg

IMG_20200326_131346.jpg

IMG_20200327_182007.jpg

IMG_20200329_211540.jpg

IMG_20200327_090703.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
La 28.03.2020 la 12:23, WotRU2Me a spus:

Si eu la fel. Am una de fonta mai mica, am luat-o de test (am gatit numai pentru mine in ea) si acum ma gandesc sa-mi iau si mai mari. A, si un wok din otel si o tigaie inox pe care sa le innegresc cum se cuvine 😀

 

 

Nu se mai imbuiba nimeni?

 

 

 

IMG_20200327_184733.jpg

IMG_20200330_185036.jpg

 

IMG_20200327_182007.jpg

IMG_20200329_211540.jpg

IMG_20200327_090703.jpg

Doamne , ce mi-ai făcut..😂 unde zici că stai?poftesc la.paste, salată și ficăței..cum faci ficățeii?

Am.păstrat ce aș mânca acum, pe loc..

Edited by Flower-Power

Share this post


Link to post
Share on other sites

In autoizolare stau 😁

Ficateii ii lasi cateva ore in apa cu sare pentru a scapa de sange si amareala (sa nu pui multa sare, ca nu mai scapi de ea...sa zicem un varf de lingurita sau cam cat ai vrea sa pui daca i-ai gati direct), apoi ii scoti, ii cureti de membrane si alte chestii albe (se vor evidentia clar partile de care vrei sa scapi dupa ce stau in apa aia cateva ore). Ii usuci putin cu prosoape de hartie inainte sa-i pui in tigaie. Incingi tigaia, pui ulei si-i prajesti cate doua minute pe fiecare parte (pe foc mediu sau putin peste mediu). Cand sunt aproape prajiti, adaugi ceapa tocata si usturoi (cuvant urat) (cat poftesti 😁) si amesteci un pic cat sa se inmoaie si sa-si lase aromele (nici un minut), apoi adaugi apa cat sa-i cuprinda (sau baza de pui/vita daca ai, dar nu ai, ca nimeni nu face si nici nu prea se gaseste 😀). Dai focul blana si lasi fara capac pana se evapora lichidul (nu chiar de tot, sa ramana putin sos colea), amestecand din cand in cand. La final, pui putin unt, incorporezi in sos, stingi focul, toci patrunjel, arunci peste, pui "pireu" in blid, faci un cuib in el si-l umpli varf cu ficati d-astia. 

Acum, cat fierbe sosul, gusti de sare, dar nu pui de la inceput. S-ar putea sa nu mai fie nevoie dupa ce au stat in apa cu sare. Piper si cimbru (sau ce condimente iti plac), le poti adauga de la inceput, in stadiul de prajit. 

 

 

 

"(cuvant urat)" nu e cuvant urat...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Să îți dea Mnezo sănătate și când ieși din izolare să îmi zici și să mă invitați să mânânc 😂

Dar crema de zahăr ars cum o faci? Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele.

Azi în meniu, plăcintă de dovleac, ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă și ficăței.😁

Edited by Flower-Power

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai, aia nu prea mi-a iesit (se voia creme caramel). Mi-a alunecat castonul cu maglavais in chiuveta si m-am zgarcit...in loc sa o iau de la capat, am completat compozitia dupa ureche, peste ce am reusit sa salvez (adica ce nu s-a varsat). Plus ca am facut-o in forme de silicon, dar iti trebuie forme speciale din ceramica sau ceva asemanator. Si trebuie sa-ti cunosti cuptorul, altfel faci jumari de ou dulci cu aroma de vanilie 😂

Una peste alta, deserturile ma cam incurca si, ca sa nu vorbesc prostii, uite cum face simpaticul asta (dupa care m-am luat si am pus in plus coaja de lamaie, ca-mi place mie):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, ce frumos un francez care vorbește în engleză..😁merci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, da...cu placere. Btw, mai are niste retete faine si usor de facut, chestii nepretentioase. Si daca ai tot gherlit la facut maioneza, ar fi o idee sa te uiti la cum face si asta. Treaba simpla si de minute.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 2 ore, Flower-Power a spus:

Doamne , ce mi-ai făcut..😂 unde zici că stai?

Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)”

Buuun...

Ne prezinți doar meniul? Poze nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ce, mananci poze? :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 23.03.2020 la 8:20, einstein1984 a spus:

risotto merge facut si cu un cub de vita (nu as sta sa fierb vita pentru asta nici platit) chiar daca are si Euri

te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 3 ore, Flower-Power a spus:

Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele.

Să le clocești..? 

🤭

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 3 ore, De 3 Lei CuiE a spus:

Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)”

Buuun...

Ne prezinți doar meniul? Poze nu?

Așa pe fugă prezint situația parțial.

😁

20200402_203153.jpg

20200402_203006.jpg

20200402_202923.jpg

Acum 50 minute, john17 a spus:

Să le clocești..? 

🤭

😂nu,merci..sa le clocești tu pe-ale tale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No.... gogosii aia-s faini si ne fac pofta 😃(cu "intrepahare" cu tot)🤪

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 2 ore, superbec a spus:

te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special"

cubul este varianta .zip a supei de vita. Trebuie sa avem vederi mai largi in sec.21 😋, secolul vitezei (sau asta a fost sec 20?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...