Contabil Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 (edited) Ana nu-i baiat, cu toate ca la capitolul caracter, se tine bine baba:))) La caracter mai merge, fizic insa imbatrineste pe zi ce trece impreuna cu mosul ei (asta din ce stiu eu). » Post actualizat in 19 Nov 2014 20:54 Era vara, un gratar in curte nu e un deranj asa de mare La mine nu-i asa simplu. Prima data se face curatenie generala pe tot parterul, dupa care si partial pe etaj ...... poate adoarme unul aiurea. Se spala si imbraca copiii dupa ce au strins jucariile, se curata terasa si alea din curte (evident de praful omniprezent), se spala si imbraca copiii din nou si se precizeza acestora ca este vina lor, se clatesc paharele, farfuriile, se cumpara carbunii ce au fost cautati (cei vechi) 10/15 minute prin toate locurile posibile, etc. » Post actualizat in 19 Nov 2014 20:59 Ca atare, prefer cum zice Vrajitorul, sa-mi iau la mine toata bautura si mincarea pe care am de gind s-o consum + o marja in plus pentru pofticiosi ...... si am scapat de toate de mai sus. Edited November 19, 2014 by Contabil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 La caracter mai merge, fizic insa imbatrineste pe zi ce trece impreuna cu mosul ei (asta din ce stiu eu). Lasa ca si Manole al ei duce.. maine poimaine se apuca de casa )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 vin fiert si palinca fiarta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristache Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Aripioare picante + bere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 nu-mi mai aduc aminte reteta, scorneala de moment, mi s-a parut mie ca ar merge cu bere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 vine weekendul....., mici, bere, gratare...., eventual si un pic de soare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka` Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 as recomanda orez basmati si ciuperci + piept de pui Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaima Ursuletilor de Plus Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 taitei din cartofi dulci cu vita in sos de stridii si legume... fac diseara. Fan ciainiž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.tepes Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 deseara - mancare de limba de vaca cu usturoi. mama ce-o sa fierb la limba aia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superbec Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 deseara - mancare de limba de vaca cu usturoi. mama ce-o sa fierb la limba aia... ia o oala cu presiune e gata intr-o ora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooldeep Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 fiind ceva oferta de nerefuzat la vita la lidl, am zis sa numai incerc vesnica reta de vita cu ghimbir ca m-am cam saturat de bucataria asiatica. Asa ca am migrat din asia spre Rusia, defapt mancarea asta e intre rusia si asia si anume vita stroganoff. Retete sunt cu zecile pe net, garnitura poate sa fie in functie de ce regiune a globului alegi paste(america) cartofi prajiti(anglia) orez (asia) etc. Eu am ales chestii simple. Fara flambarea cu coniac ala Jamie Oliver sau castravetii murati prajiti(calzi)... Am ales pt garnitura niste orez cu un pic de patrunjel, praz si piper. Bucatile, prajite in unt, de vita acoperita cu faina le-am combinat cu niste ciupierci, un ardei si evident ingredientul principal smantana. Cei 2,3 catei de usturoi sunt optionali evident. Smantana am diluat-o cu lapte si am amestecato foarte bine sa fie omogena si sa reziste la cateva clocote fara sa se imbranzeasca, iar apoi am ingrosat sosul cu amidon alimentar obtinut din porumb in loc de faina. De cand ma stiu ingros sosurile cu faina, de anu asta am trecut la amidon cand termin cutia poate revin la faina ) Castravetii murati(dulci) au fost consumati reci pe langa acest preparat si s-au potrivit de minune. Desi se face extrem de repede se muradaresc o gramada de vase. Vita se prajeste separat si nu toata o data, legumele la fel si abia la sfarsit se combina toate si se fieb impreuna cu sosul. Foarte important la vita cum o taiati, perpendicular pe fibre, si dureaza cam 2 minute prajitu pe o parte si cam tot vreo 2 pe cealalta. Defapt in cele 10-14 minute(dupa preferinte) cat fierbe orezu, ala la punga, gata cantarit : ) si portionat, e timp suficient pt a se praji vita si legumele si a se amesteca totul la final cu sosu de smantana. Cel mai mult dureaza pregatirea ingredientelor, taierea carnii, a ciupercilor, a ardeiului, usturoiului, prazului, cepii sau ce o mai fi pe acolo. tot din meniul din saptamana ce a trecut mai adaug niste pipet de curcan sub forma de snitel care dabia a incaput in tigaie la prajit : ), per bucata : ) iar ca si garnitura desi se potrivea cartofi prajiti, cum incerc de cativa ani buni sa nu mai pun ulei in friteoza, si imi iese, cartofi tip wedges la cuptor. De ce tip wedges si nu wedges, pt ca mi lene sa ii fierb inainte si nu mi plac asa uleiosi mai adaug un ingredient minune, grilul electric. Chiar face minuni iarna in casa. Recomand a se instala pe aragaz sub hota electrica pornita la cea mai puternica treapta:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtf? Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Am poftit teribil sa mananc scoici de mare(razor clams), de vreo 3-4 ani se intampla asta, mai uit, imi mai aduc aminte si uite asa... Nenea asta din clip mi-a dat teroare ! Respectiv Gasesc in Bucuresti sa cumpar asa ceva ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superbec Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Am poftit teribil sa mananc scoici de mare(razor clams), de vreo 3-4 ani se intampla asta, mai uit, imi mai aduc aminte si uite asa... Nenea asta din clip mi-a dat teroare ! Gasesc in Bucuresti sa cumpar asa ceva ? incearca la carfur... dar nu cred.. si toata smecheria cu scoicile astea e sa fie proaspete, daca nu-s e grav. am mancat o data prin normandia niste scoici super bune, am incercat sa le reproduc acasa... bleah, aia la restaurant cred ca le aleg, sau stiu ei de unde sa le culeaga, fara nisip, fara planton in ele.. eu am luat de la supermarket, sa-mi borasc matele, era mai mult rahat de scoica decat scoica inauntru in plus nisip la fiecare, negresit. daca nu gasesti ia niste saint jaques alea's bune intotdeauna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 tocanita de ficatei de curcan cu muuuulta ceapa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprike Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 (edited) am facut : am mancat + cu o bere rece = este durere » Post actualizat in 17 Feb 2015 17:06 crocodilul este urmatorul proiect pe viitor Edited February 17, 2015 by sprike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 crocodilul este urmatorul proiect pe viitor numai sa ai mare grija colegule, nu cumva sa te manance el pe tine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprike Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 numai sa ai mare grija colegule, nu cumva sa te manance el pe tine Asta-i placere ori esti vanat ori vanator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zven Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 eu nu mai fac nimic de mancare ... doar mananc ce fac altii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 nimeni mu mai face nimic... cu totii am trecut la regim...... sana si paine prajita si cruditati incepe sezonul, nu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
®azvan Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 e post imediat... fara lactate ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 @finu a dat o idee ceafa de porc la gratar.... uraaaaa!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finu Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 amin ! nu uitati de palinca de dinainte de masa si lada de bere de dupa mancarea-i fudulie , bautura-i temelie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 (edited) mancarea-i fudulie , bautura-i temelie ! asa-i Finule! » Post actualizat in 21 May 2015 09:18 sau sa mai facem un topic si despre bautura? Edited May 21, 2015 by apriliacluj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finu Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 daca nu exista zic sa facem ca sa fie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 ca sa fie ... ..... si sa nu trebuiasca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.