Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Foarte tare Alex :))!

Cand ai drum prin Botosani si ai chef de o cafea, da-mi un semn, am o cinste de facut la tine de ceva vreme si poate reusim sa ne vedem.

Link to comment
Share on other sites

Acum 13 ore, gabyshor a spus:

Foarte tare Alex :))!

Cand ai drum prin Botosani si ai chef de o cafea, da-mi un semn, am o cinste de facut la tine de ceva vreme si poate reusim sa ne vedem.

Nu prea am drum prin zona aia.....

"multumiri"celor de la Drumuri....

PS:sandvisul e facut langa Barlad...

Acum 13 ore, Flower-Power a spus:

😂 sendviș cu tematică..

A fost asa...o revelatie intr-o parcare...

Edited by ALEX-CRUISER
Link to comment
Share on other sites

Acum 16 ore, Flower-Power a spus:

Astăzi mă încearcă să fac conopidă gratinată la cuptor..wish me luck!

Spiritele bune ale bucatariei sa te calauzeasca sa iti iasa mancarea.

Norocul fie cu tine !!

PS:trimiti si prin curier ??

Acum 16 ore, Flower-Power a spus:

 

 

Link to comment
Share on other sites

La 24.03.2020 la 13:15, taong_mapagbiro a spus:

Malai si faina  am facut facut rost ...drojdie nope. Mai repede gasesti uraniu  :)

Drojdia de bere nu se pune?🤣

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, ALEX-CRUISER a spus:

PS:trimiti si prin curier ??

 

Livrez, a ieșit delicios..nu știu cum o să-l primești, probabil ușor dezintegrat. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Acum 33 minute, Flower-Power a spus:

Livrez, a ieșit delicios..nu știu cum o să-l primești, probabil ușor dezintegrat. 🙂

Bine ca ti-a reusit..... 😜

 

Link to comment
Share on other sites

Omleta foarte taraneasca ,cu oua de tara,sunca,branza,carnati,ceapa,masline si rosii 😍

Facuta afara la 4 grade ....

CEE62B16-2748-477E-A974-24749C0F5E3E.thumb.jpeg.f69ede9d730c21b19eedc50c9f7ce97f.jpeg

EE0ED106-1121-4E0A-9CBF-FB72DC53AF5D.jpeg

Edited by ALEX-CRUISER
Link to comment
Share on other sites

Mi-am luat tigaie de fonta, e o placere să gătești in ea.

E puțin de muncit la ea, dar merita.

 

Aici info de pregătire și întreținere 

 

https://www.reteteoriginalecunicole.ro/2017/08/07/cum-sa-pregatesti-si-sa-intretii-o-tigaie-de-fonta/

 

Si aici prima rețeta încercată, deliciu 

 

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, Starcream a spus:

Mi-am luat tigaie de fonta

Welcome to the club.

Este extrem de versatila, pe aragaz, în cuptor sau chiar direct pe foc de lemne.

Diseară intra iar la pâine.

Link to comment
Share on other sites

Pentru tigaia de fonta v-as recomanda sa o slefuiti pe cat posibil inainte de a ii face tratamentul (seasoning). 

Tigaile noi, in afara de cateva modele scumpe care vin slefuite de fabrica sunt foarte rugoase. 

Sm restaurat cateva modele vechi, sunt mult mai bine lucrate, mai usoare si bine finisate. 

 

 

IMG_20200601_125645.jpg

Edited by gast
Link to comment
Share on other sites

Acum 8 ore, gast a spus:

Pentru tigaia de fonta v-as recomanda sa o slefuiti pe cat posibil inainte de a ii face tratamentul (seasoning). 

Tigaile noi, in afara de cateva modele scumpe care vin slefuite de fabrica sunt foarte rugoase. 

Sm restaurat cateva modele vechi, sunt mult mai bine lucrate, mai usoare si bine finisate. 

 

 

IMG_20200601_125645.jpg


Nu am auzit pana acum sa fie necesar asa ceva.
Totusi, cum ai procedat pentru slefuire? Smirghel fin (eventual cu sistemul pentru bormasina) e suficient?

Edited by FlipperCo
Link to comment
Share on other sites

Acum 21 minute, FlipperCo a spus:


Nu am auzit pana acum sa fie necesar asa ceva.
Totusi, cum ai procedat pentru slefuire? Smirghel fin (eventual cu sistemul pentru bormasina) e suficient?

Mecanizat.  O freza pneumatica cu disc abraziv de diferite granulatii. 

 

 

Ceva tutorial aici

 

 

 

Aici vezi cum arata o tigaie scumpa

 

 

Edited by gast
Link to comment
Share on other sites

Nu ma dau specialist in ale tigailor, dar domnita mea are vreo 3 bucati din fonta, si tigai si ceva oala...ea le mai are cu gatitul si informatul.

Din discutiile cu ea nu s-a pus niciodata problema slefuitului.

Da, le-a pregatit inainte de prima utilizare, iar la spalat (care pica in sarcina plebei), nu trebuie sa le spal cu detergent ci cu sare grunjoasa.

Acum nu stiu daca intradevar trebuie sau nu slefuite , nu contrazic , dar e posibil ca slefuirea sa fie mai mult pt placerea ochiului..cred ca stratul  "din fabrica" are totusi rolul lui.

Link to comment
Share on other sites

Tratamentul antiaderent(seasoningul) se reface. Se da cu ulei sau untura si se incinge, se raceste, se repeta de cateva ori. 

As avea mai multa incredere in tratament facut de mine decat de o fabrica.

Link to comment
Share on other sites

Acum am vazut ca pe interior este slefuita, initial m-am gandit ca exteriorul se slefuieste, si nu intelegeam de ce....pe interior ar avea logica, din punct de vedere al spalatorului.....nu am voie cu detergent pt ca intra in asperitatile metaluluui si mai greu (spre foarte greu) de clatit apoi, de asta mi s-a dat sarea pe mana.

Dar totusi, stratul ala rugos are ceva suprafata ciudatica (gen neaderent dar nu chiar) pe cand daca se slefuieste si se face oglinda se cam duce stratul negru rugos (poate ca protector in vreun fel) deci apoi trebuie tratament mai special (zic eu) decat arderi cu ulei pt ca altfel intra rugina imediat. 

Poate am inteles eu gresit, dar ideea la fonta nu este ca retine mai bine caldura si o distribuie uniform? Ori daca se slefuieste si se usureaza , teoretic se duce din materialul care retine caldura.

O sa iau maine la intrebari domnita sa vedem ce zice/stie de slefuit

Link to comment
Share on other sites

Nu o slefuiesti cat sa scada din greutate semnificativ..

Nu e rugos stratul negru, ci fonta e turnata tiganeste. 

Poti face oua ochiuri fara sa se lipeasca? Cu cat e mai lustruita va ajunge mai non-stick. Acum nu va inchipuiti ca o sa gatiti in fonta fara grasimi. 

Nu trebuie nici un tratament special. 

Cauta pe youtube "cast iron skillet seasoning". Toti fac asa. Sunt discutii cu ce fel de grasimi sa faci procedura dar asa se face. Si daca o tratezi cum trebuie nu rugineste de loc. 

Grasimea polimerizeaza si creeaza acest strat protector. Eu le spal cu detergent. Evit sa le las la inmuiat si le sterg bine imediat dupa spalare. Pe afara se recomanda o bucata de zale vu care se freaca...

 

https://www.amazon.com/cast-iron-cleaning-chain/s?k=cast+iron+cleaning+chain

Link to comment
Share on other sites

Nu intra rugina. Se asezoneaza cu grasimi, si cu cat gatesti mai mult, cu atat mai bun stratul neaderent...d-aia nu se spala cu detergent, ca sa nu-l indepartezi. Nu te teme, nu e nevoie de niciun strat de fabrica, din contra. La depozitare (daca nu ai unde s-o atarni), protejezi suprafata cu un prosop de hartie inainte de a aseza altele peste (fiind grea, sta de obicei prima in raft/sertar).

Se face asezonare si la inox (cauta pe yt) si nu-ti mai lipeste nimic, nici macar oua (la fel, nu o mai speli cu detergent). Si unele cutite din otel de calitate, tot cu ulei se protejeaza (fara asezonare, evident). Am unul japonez batut la mana, daca-l las neuns face rugina. Il ung si-l infasor in prosop de hartie (si de frica sa nu cotrobaie vreun copil in sertar, blind style, si sa-si taie ghearele).

Acum, daca o lasi nefolosita pana rancezeste (sau prinde mucegai), poate e mai bine sa o speli si sa refaci tratamentul inainte de a gati.

A, si cand o slefuiesti, nu indepartezi cu mm de material, ca nu-i chiulasa de Buceag, doar rugozitatea aia superficiala si ramane destula masa termica. Asculta la mosu' ala, stie ce zice, ideea e sa fie cat mai lisa (similar suprafetei de la tigaile inox), asa reusesti rezultate bune la chop-chop (bine, sincer nu cred ca e mare diferenta pentru noi, bucatarii de ocazie...cam CA ohlinsu' la bikerii de weekend😁).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +31 000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +17200 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...