Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec
 Share

Recommended Posts

Acum 15 minute, Tzitzicat a spus:

Fara greseala

Kela-Termometru-carne-Punkto.jpg

Exact, sau orice termometru pt carne, instant, respectabd timpii de mai jos. 
Se invata daca gatesti asa ceva suficient de des, si intr-adevar trebuiesc facute ajustari functie de grosimea halcii. 
OBLIGATORIU carnea trebuie sa fie la TEMPERATURA CAMEREI. 

4B8F58A1-2C1A-46D4-9F90-E99F36209B50.jpeg

Edited by FlipperCo
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mersi de sfaturi!

aia cu temperatura camerei o stiam si iarasi chestia aia cu "odihna" de 10 minute o stiam

 

inseamna ca mai am de lucrat la temperatura de prajire si estimarea corecta a grosimii, si implicit a timpului de prajire,  si nici un termometru in dotare nu mi-ar strica...

hai ca se poate, mai incerc :)

Link to comment
Share on other sites

Acum 1 minut, Asimplu a spus:

Nu stiu cum reusesti tu, dar al meu mai face fum, in functie de ce gatesc.

Fac doar vita sau burgeri

Il asez preventiv sub o hota

Dar chiar nu e cazul

Fum poate sa iasa daca ajunge ceva gras pe rezistenta si nu vad pe unde

Link to comment
Share on other sites

Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper.

Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil.

Link to comment
Share on other sites

Acum 3 minute, WotRU2Me a spus:

Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper.

Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil.

Merge si cu mamaliga si cartofi prajiti cu branza rasa, plus ceva dulceata

E doar o varianta de interior

Cu rezultate peste orice fel de tigaie unde nu ai niciun control asupra temperaturii

Nu stie decat trei feluri de vita, dar e acceptabil 

In opinia mea orice este peste sare si piper….strica gustul si se pierde esentialul

Link to comment
Share on other sites

Acum 48 minute, WotRU2Me a spus:

Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper.

Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil.

Asa a fost ultima postata de mine, tinuta 2h cu sare peste tot. Cum zici, trebuie stearsa/uscata ff bine, dar mai e ceva. Trebuie folosita sare cu granulatie mare, ca  sa sa nu-si traga carnea prea multa si sa devina prea sarata. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, Tzitzicat a spus:

Merge si cu mamaliga si cartofi prajiti cu branza rasa, plus ceva dulceata

E doar o varianta de interior

Cu rezultate peste orice fel de tigaie unde nu ai niciun control asupra temperaturii

Nu stie decat trei feluri de vita, dar e acceptabil 

In opinia mea orice este peste sare si piper….strica gustul si se pierde esentialul

Da, nu te contrazic la gust, dar cu tigaia de fonta, dupa ce o inveti putin, nu e chiar asa. Oricum, te intereseaza mai mult temperatura la interior, la exterior vrei reactie maillard si crusta, care la vita e de preferat sa se intample relativ repede, deci la temperatura mare ca sa nu te trezesti cu halca in balta. Iar fonta e cea mai capabila sa retina temperatura mare cand trebuie sa cedeze destul de multa carnii. Asta ajuta enorm, sa nu se raceasca brusc suprafata.

Interiorul se controleaza apoi diferit si chiar prinde bine termometrul ala daca insisti pe perfectiune. O halca precum a lui @Clit Eastwood Jr., multi o termina in cuptor la temperatura joasa pana ajunge interiorul la nivelul dorit. El, ca prefera cat mai cruda, a zis ca e suficient si atat. 

Experienta e destul de importanta, in functie de grosime si de preferinte, nu ai nevoie decat de o tigaie de fonta la un moment dat 👍

Si la chestia cu sarea, @FlipperCo are dreptate.

Spor la bucatarit!

Am zis sa mai fac o ciorba de vita si, pentru ca e zeama de oase destula si oricum nu apucam sa mananc in seara asta, am bagat un risotto cu niste creveti care stateau cam singuri prin congelator. Pe graba, dar bun 😊

IMG_20220201_221408_1.thumb.jpg.eeba57b842841c96d1241bee9dcd0f85.jpg

 

Tot ciorba de vita, dar sunt tare mandru de ea, asa ca...

IMG_20220202_005332.thumb.jpg.e6eb481aeb35cf57176306d2e23a9359.jpg

 

IMG_20220202_005432.thumb.jpg.408026955748a24d5876d3a9ec87f2e4.jpg

Edited by WotRU2Me
Link to comment
Share on other sites

Acum 7 ore, WotRU2Me a spus:

la exterior vrei reactie maillard si crusta

Tocmai ca pentru asta iti trebuie o temperatura ridicata, care ulterior trebuie sa scada pentru a nu produce daune

In mod normal se foloseste un gratar cu doua zone, dar probabil tigaie si cuptor dupa e un substitut

Mie personal mi-ar fi greu ca la tigaie si cuptor sa fac  2, 5, 7 fripturi identice si nu ce iese 

Pana la urma carnea e cea mai importanta.

Ce folositi?

 

Link to comment
Share on other sites

La 01.02.2022 la 23:58, WotRU2Me a spus:

Tot ciorba de vita, dar sunt tare mandru de ea, asa ca...

Mda...Ai si de ce. Arata foarte bine si sunt convins ca este si foarte buna. La cum arata, nu are cum sa nu fie, doar daca nu ai scapat prea multa sare, altfel...

Link to comment
Share on other sites

Acum 4 ore, WotRU2Me a spus:

Nu, o dreg de sare mai pe final, ca sa fiu sigur 

Singurul minus e ca nu gasesc leustean in France, in rest e buna

Pfff !!! Fara leustean? Pacat de ea! Dar e idee de afacere, le faci la francezi cateva cazane de ciorba adevarata si apoi te apucu de cultivat leustean 👍🤣🤣

(ei oricum in afara de 3-4 supe nu au habar de altceva).

Link to comment
Share on other sites

Mananca diferit de noi. Imi aduc aminte, la un bbq pe nava, a facut un baiat o saramuraa...aveam pasageri francezi, austrieci, elvetieni...unii nici nu au vrut sa auda, altii doar au gustat putin, de politete. Echipajul francez, la fel, nici nu s-a atins de "degueulasse", au zis ca a stricat pestele 😂

Link to comment
Share on other sites

Acum 17 minute, WotRU2Me a spus:

Mananca diferit de noi. Imi aduc aminte, la un bbq pe nava, a facut un baiat o saramuraa...aveam pasageri francezi, austrieci, elvetieni...unii nici nu au vrut sa auda, altii doar au gustat putin, de politete. Echipajul francez, la fel, nici nu s-a atins de "degueulasse", au zis ca a stricat pestele 😂

Pai la cat sunt ei de fițosi si traditionalisti excesiv, nici daca le place nu ar recunoaste 🤦🏻‍♂️

Link to comment
Share on other sites

Acum 1 oră, WotRU2Me a spus:

E, depinde, la mici si sarmale dau navala. 

Tot e bine, e un inceput promitator.
Eu le-as da mancare la ceaun, i-as chema sa vada si sa guste, apoi sa participe. 4-5 ceaune cu diverse preparate (daca as avea unde),

intr-un an as lua o stea MICHELIN ….. Campeneasca si renumele ca i-am schimbat pe francezi 😄👍🤣 

Edited by FlipperCo
Link to comment
Share on other sites

Nu e rea ideea cu ceaunul, nu e rea deloc. Nush la uscat (nu cred ca te lasa astia cu foc in spatiul public), dar pe vapor se poate face ceva. Chestia ca pe vapoarele pe care merg acum nu mai sunt francezi 😐

Ca fapt divers, pe navele cu management romanesc e un comandant francez care, pensionat fiind din flota lor, a ales sa isi continue cariera pe alte pavilioane si a picat intre romanasi. S-a indragostit de bucataria romaneasca, mai ales ca nava venea si la Constanta si il scoteau astia pe la restaurante cu specific romanesc, cherhanale. L-au innebunit pe om 😂

 

Link to comment
Share on other sites

Acum 12 ore, WotRU2Me a spus:

Nu e rea ideea cu ceaunul, nu e rea deloc. Nush la uscat (nu cred ca te lasa astia cu foc in spatiul public), dar pe vapor se poate face ceva. Chestia ca pe vapoarele pe care merg acum nu mai sunt francezi 😐

Ca fapt divers, pe navele cu management romanesc e un comandant francez care, pensionat fiind din flota lor, a ales sa isi continue cariera pe alte pavilioane si a picat intre romanasi. S-a indragostit de bucataria romaneasca, mai ales ca nava venea si la Constanta si il scoteau astia pe la restaurante cu specific romanesc, cherhanale. L-au innebunit pe om 😂

 

👍

Link to comment
Share on other sites

  • Guest pinned this topic

O reteta de pasta de mici pe care am facut-o azi dupa cum urmeaza :

 

   - 500 gr ceafa de porc  - tocat la masina

  - 500 gr spata de vita - tocat la masina

  - 200 gr piept de porc cu soric - tocat la satar

  - 2 oase tibii cu maduva de vitel pentru supa (maduca pusa in compozitie)

  - whiskey - burbon  - in jur de un 80 grame

  - 1 lingura de sare, una de piper si o lingura si jumate de bicabonat 

  - 6 catei de usturoi - zdrobiti si amestecati cu un pic de ulei de masline

   - boia dulce macinat, un pic de leustean, enihabar, condiment pentru friptura de porc si un pic de zahar

 

Lasat la fezandat pana maine.

Sunt curios cum va fi la gust !

 

Recomand  acest gratar electric. 

 

 

Edited by sprike
Link to comment
Share on other sites

Acum 20 minute, De 3 Lei CuiE a spus:

Tocana de porc cu cartofi. 

 

IMG_20220206_131937.jpg

IMG_20220206_133836.jpg

IMG_20220206_135142.jpg

Pfff!!! Mi-ai facut pofta, trebuie sa fac si eu. Dar eu îi pun marar nu patrunjel, sa incerci. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...