GoodKat Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Acum 23 minute, FlipperCo a spus: Buna treaba!Sunt fan hams dar le prefer cu mamaliguta. Multam! Chiar ajuta! Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Mamaliga sa facă cine se pricepe...eu nu am făcut vreodată... las pe alții mai priceputi, oricum nu îmi place, asa cum nu îmi plac nici cartofii prăjiți.. dar din păcate la mine acasă sunt ceruți cartofii prăjiți...iar gândul ca se prăjește ceva în ceaun ,hamsii, cartofi..și miroase în toată casa ,ma enerveaza. Prăjesc o data pe an, restul prefer sa ii comand ca nu ma tine ficatul și sufletul sa spal vase,faianță când prăjesc.. 11. Taie friptura în sensul fibrei...bai,nene, deja iti trebuie medicina în pana mea, ca să gătești și sa mananci carne de vita... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
September Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 (edited) Acum 2 ore, GoodKat a spus: Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor. Edited October 25, 2022 by September Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 (edited) Din cand in cand ma mai ia dorul de duca si dau o fuga pana la Paltinu si imi fac ceva la tigaie. O tigaie-gratar, foarte misto, nu se pune ca fiind gatit, dar de amorul artei pun si eu asta aici. Iar ca sa particip si eu la topic, mi-am facut o paine cu usturoi: Acum 34 minute, September a spus: Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor. Got it! Multam! Edited October 25, 2022 by GoodKat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: minunat!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 9 minute, apriliacluj a spus: minunat!! Multam, este! Una am mancat-o goala, fara sa imi dau seama. Painea din comert este o prosteala pe fata din punct de vedere gust, aroma, consistenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nguyen Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: Iar ca sa particip si eu la topic, mi-am facut o paine cu usturoi: Ai o reteta anume? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 35 minute, Nguyen a spus: Ai o reteta anume? Salutare! Nu, am ceva anume. Aluat standard de paine, facut a mano: drojdie, apa, faina, lasat sa creasca. Intre timp 2 capatani de usturoi taiate cum se vede in poza, peste care pui ulei de masline, sare, piper, putin cimbru, putin busuioc, dar aici intervin propriile preferinte, daca vrei sa bagi / scoti din condimente. Bagate la cuptor la 180 de grade pana cand se inmoaie cateii de usturoi. Eu le-am lasat undeva intre 15-20 de minute. Dupa ce le-ai scos din cuptor, cureti cateii de coaja si le bagi in blender pana cand faci o pasta omogena. Dupa ce ai format painile, le crestezi cu un cutit pe 1/3 din grosimea lor si in crestaturi pui acea pasta de usturoi facuta si le bagi la copt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nguyen Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 4 minute, GoodKat a spus: le crestezi cu un cutit pe 1/3 din grosimea lor si in crestaturi pui acea pasta de usturoi facuta si le bagi la copt. Merci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 1 oră în urmă, Nguyen a spus: Merci! Pentru putin! Era sa uit. Capatanile de usturoi se invelesc in staniol inainte de a le baga la cuptor, se fac mai bine asa si sunt ferite de caldura directa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supa La Plic Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 14 ore, GoodKat a spus: Got it! Multam! Intrebare tampita, cum reusesti sa iei "capul" la caciulia de usturoi fara sa se destrame toata, niciodata nu mi-a iesit :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 6 minute, Supa La Plic a spus: Intrebare tampita, cum reusesti sa iei "capul" la caciulia de usturoi fara sa se destrame toata, niciodata nu mi-a iesit :)) Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Mvaaaai, aluat, pâine? Nici nu cred ca mai are sens sa pun pe aici ce ma străduiesc eu sa gatesc.. Paine preferata mea... cu usturoi... Eu când am zis ca barbatii sunt cei mai buni bucătari...voi, batman,batman. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 19 ore, GoodKat a spus: Multam! Chiar ajuta! Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Perpendicular pe fibra se taie la pasare cand pregatesti carnea cruda (la piept mai exact). De fapt si la alte carniribinclusiv vita, cand carnea e cruda. * carnuri inclusiv vita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinnochio Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Acum 4 ore, GoodKat a spus: Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu. Salut.Electrod de sudură,bazic de 3,25....+cuțit =love.Îl tragi așa...bătrânește,pe o parte,pe alta....despici firu-n patru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 (edited) Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Edited October 29, 2022 by FlipperCo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinnochio Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Am primit acu seara,de la Nicu Cocârcă,un sos de roșii la borcan,....are ceva verdețuri înăuntru.Buahhhh....delicios.Merge cu pâine goală.Urmează să văd,la ce se mai potrivește.....Hundert prozent...doar la afumătură,sau cevă prăjit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Vita RibEye Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Microbec Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 34 minutes ago, FlipperCo said: Vita RibEye Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Acum 58 minute, FlipperCo a spus: Vita RibEye Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. La 29.10.2022 la 18:12, FlipperCo a spus: Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 (edited) Acum 40 minute, Flower-Power a spus: Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Chestie de gust evident. Somonul (ca si tonul), are in general nevoie de un sos, ca sa nu fie oarecum fad. La vita merge si cu si fara, mie imi place si-si, dar important este ca sosul sa fie ce trebuie. 1 oră în urmă, Microbec a spus: Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Stiu bine, doar am uitat virgula Edited October 30, 2022 by FlipperCo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzitzicat Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Moaaama ce bine arata @Tzitzicat! Eu ceva lejer.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Ce-i aia, ciorba cu cremwursti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Asa a zis și sora-mea... Varza cu afumături, coaste afumate, kaizer și carnati.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts