Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)

superbec
 Share

Recommended Posts

Acum 23 minute, FlipperCo a spus:

Buna treaba!👍Sunt fan hams dar le prefer cu mamaliguta. 

543988B0-B82B-4C89-8D2D-460A90F38C87.jpeg

Multam! Chiar ajuta!

Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mamaliga sa facă cine se pricepe...eu nu am făcut vreodată...😅😆 las pe alții mai priceputi, oricum nu îmi place, asa cum nu îmi plac nici cartofii prăjiți.. dar din păcate la mine acasă sunt ceruți cartofii prăjiți...iar gândul ca se prăjește ceva în ceaun ,hamsii, cartofi..și miroase în toată casa ,ma enerveaza. Prăjesc o data pe an, restul prefer sa ii comand ca nu ma tine ficatul și sufletul sa spal vase,faianță când prăjesc.. 🤪😅

11. Taie friptura în sensul fibrei...bai,nene, deja iti trebuie medicina în pana mea, ca să gătești și sa mananci carne de vita...🤪😀

Acum 2 ore, GoodKat a spus:

Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat.

Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor.

Edited by September

Din cand in cand ma mai ia dorul de duca si dau o fuga pana la Paltinu si imi fac ceva la tigaie. O tigaie-gratar, foarte misto, nu se pune ca fiind gatit, dar de amorul artei pun si eu asta aici.

1 (1).jpg

1 (2).jpg

Iar ca sa particip si eu la topic, mi-am facut o paine cu usturoi:

1226664441_2(3).thumb.jpg.2383c0125b086f6257d933107b7d4356.jpg   1986188401_2(4).thumb.jpg.cdc6d929bd57a20718d92cdfb4690929.jpg   1162876927_2(2).thumb.jpg.29973fa0098665a1754e3b1f19aeda31.jpg   1783648337_2(5).thumb.jpg.2d22d1cd31673553262da1c71c9b5887.jpg   

80579273_2(1).thumb.jpg.c7878664351b147eacebdb709362e28e.jpg

Acum 34 minute, September a spus:

Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor.

Got it! Multam!

Edited by GoodKat

Acum 9 minute, apriliacluj a spus:

minunat!!

Multam, este! Una am mancat-o goala, fara sa imi dau seama. Painea din comert este o prosteala pe fata din punct de vedere gust, aroma, consistenta.

Acum 35 minute, Nguyen a spus:

Ai o reteta anume?

Salutare! Nu, am ceva anume. Aluat standard de paine, facut a mano: drojdie, apa, faina, lasat sa creasca. Intre timp 2 capatani de usturoi taiate cum se vede in poza, peste care pui ulei de masline, sare, piper, putin cimbru, putin busuioc, dar aici intervin propriile preferinte, daca vrei sa bagi / scoti din condimente. Bagate la cuptor la 180 de grade pana cand se inmoaie cateii de usturoi. Eu le-am lasat undeva intre 15-20 de minute. Dupa ce le-ai scos din cuptor, cureti cateii de coaja si le bagi in blender pana cand faci o pasta omogena. Dupa ce ai format painile, le crestezi cu un cutit pe 1/3 din grosimea lor si in crestaturi pui acea pasta de usturoi facuta si le bagi la copt.

1 oră în urmă, Nguyen a spus:

Merci!

Pentru putin! Era sa uit. Capatanile de usturoi se invelesc in staniol inainte de a le baga la cuptor, se fac mai bine asa si sunt ferite de caldura directa.

Acum 6 minute, Supa La Plic a spus:

Intrebare tampita, cum reusesti sa iei "capul" la caciulia de usturoi fara sa se destrame toata, niciodata nu mi-a iesit :))

Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu.

Mvaaaai, aluat, pâine? Nici nu cred ca mai are sens sa pun pe aici ce ma străduiesc eu sa gatesc..🤪😅😂

Paine preferata mea...😍 cu usturoi...

20221026_151430.jpg

Eu când am zis ca barbatii sunt cei mai buni  bucătari...voi, batman,batman. 

Acum 19 ore, GoodKat a spus:

Multam! Chiar ajuta!

Perpendicular pe fibra se taie la pasare cand  pregatesti carnea cruda (la piept mai exact). 

De fapt si la alte carniribinclusiv vita, cand carnea e cruda. 

* carnuri inclusiv vita

Acum 4 ore, GoodKat a spus:

Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu.

Salut.Electrod de sudură,bazic de 3,25....+cuțit =love.Îl tragi așa...bătrânește,pe o parte,pe alta....despici firu-n patru.

Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau!

De data aceasta este meritul fiicei mele🤪🤗🥰

04221700-72C0-4584-B4F0-AF1E465D99E7.jpeg

Edited by FlipperCo

Am primit acu seara,de la Nicu Cocârcă,un sos de roșii la borcan,....are ceva verdețuri înăuntru.Buahhhh....delicios.Merge cu pâine goală.Urmează să văd,la ce se mai potrivește.....Hundert prozent...doar la afumătură,sau cevă prăjit😍😍😍😍

Acum 58 minute, FlipperCo a spus:

0D58AAB3-B468-42EA-A3A8-2554798206FC.jpeg

Vita RibEye 

9D3F54B2-1FED-4686-B234-B81CC3614348.jpeg

Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui..

La 29.10.2022 la 18:12, FlipperCo a spus:

Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau!

De data aceasta este meritul fiicei mele🤪🤗🥰

04221700-72C0-4584-B4F0-AF1E465D99E7.jpeg

Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra...

Acum 40 minute, Flower-Power a spus:

Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui..

Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra...

Chestie de gust evident.
Somonul (ca si tonul), are in general nevoie de un sos, ca sa nu fie oarecum fad. 
La vita merge si cu si fara, mie imi place si-si, dar important este ca sosul sa fie ce trebuie. 

1 oră în urmă, Microbec a spus:

Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita.

Sa va fie de bine!

Stiu bine, doar am uitat virgula 🤷‍♂️

Edited by FlipperCo

• 1 month later...