Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

32 minutes ago, apriliacluj said:

apoi

Am si eu un ghiveci de asta. Ardeiul se face de max 3 cm lungime. Da', iute! Si is multi pe ramuri. Se inrosesc repede in ghiveci, daca ai planta afara ai verzi foarte mult timp. De cand l-am bagat in casa i-au picat toate frunzele. Nu stiu daca a murit, ca inca are ardei (rosii), dar noi (verzi) nu mai apar. Insa, am pus seminte de la el in alte ghivece. Mi-au iesit 6 plantuțe, is cam la 2 cm momentan. Daca le merge bine, cu 6 plante mature, imi iese recolta de n-am ce face cu ea. Nu stiu cum faci tu, eu am pretentia ca mananc destul de iute, un borcan cu astia de care iti vorbeam ma tine binisor.

Link to comment
Share on other sites

Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. 

Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. 

La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' 

Collage_20230110_124741.jpg

Link to comment
Share on other sites

Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit.

Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc

IMG_20230107_161709.thumb.jpg.23004745d760d6f1f90d8e5e5dec0ceb.jpgIMG_20230107_162109.thumb.jpg.3090e024a254148e68ce74a844e9ff3a.jpg

 

Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa.

Edited by robert23mg
Link to comment
Share on other sites

Da' voi pe-aci nu prea mancati de fel?! La mine biata muiere sta zilnic in bucatarie si nu ma satura! Gateste cu oale sau cratite de la 5 litri in sus, si parca se evapora mancarea! La fel si dulciurelele!

Iar iute, ma lupt cu un borcanel de praf de ardei (vreo 50-70grame) adus din India, il am de vreo trei ani si inca nu-l pot dovedi! Iute ca dracu'...zicea aia care mi l-a dat ca este pe la 7...8 pe scara iutelii (care se termina la zece, am inteles tot de la indianca). Mno, uite ceva mostre de zilele astea, ca am lipsit de-acasa si muierea s-a plictisit si a mai gatit cate ceva, subtire...🤭

IMG_2930.jpg

IMG_2856.jpg

IMG_2854.jpg

Link to comment
Share on other sites

Acum 7 ore, Nguyen a spus:

 

Mai ales daca iti cade pe picior...

Atunci simți cel mai bine...altfel nici nu conștientizezi...decât când trebuie sa îl ridici și nu poți...și nu știi la ce sa te uiti mai întâi, la piciorul tău sau la ce pagube ai produs motorului..😂

Dar sunt multitasking și de obicei fac 3 lucruri în același timp printre care sa înjur printre dinți fără sa ma repet 10 minute...

Acum 6 ore, apriliacluj a spus:

am incercat toamna asta treaba, am cumparat din piata un ghiveci, vreo 35 ron, am recoltat in total sa zicem cat un borcanas, apoi planta a murit....

de banii aia mai bine luam 2 borcane mari de astea:

image.thumb.png.be3575af4bc44e6a47da0e95f0709e9e.png

Eu am primit planta de la mama, la fel, ardei mici pana în 3 xm dar de o iuteala de nu puteai sa mananci 5 la o ciorba...ca te înroșeai și pierderi orice gust de mancare...

Acum 6 ore, Krimh a spus:

Am si eu un ghiveci de asta. Ardeiul se face de max 3 cm lungime. Da', iute! Si is multi pe ramuri. Se inrosesc repede in ghiveci, daca ai planta afara ai verzi foarte mult timp. De cand l-am bagat in casa i-au picat toate frunzele. Nu stiu daca a murit, ca inca are ardei (rosii), dar noi (verzi) nu mai apar. Insa, am pus seminte de la el in alte ghivece. Mi-au iesit 6 plantuțe, is cam la 2 cm momentan. Daca le merge bine, cu 6 plante mature, imi iese recolta de n-am ce face cu ea. Nu stiu cum faci tu, eu am pretentia ca mananc destul de iute, un borcan cu astia de care iti vorbeam ma tine binisor.

Variațiile de temperatura nu sunt preferate plantelor, de orice fel...trebuie aclimatizat ,asta se face treptat, dintr-o camera călduroasă on alta cu 5 grade mai puțin, sta o luna acolo apoi în alta camera cu 5 grade mai puțin sta o luna acolo samd.

Pana în camera finala...

Acum 6 ore, apriliacluj a spus:

mda, cum a dat frigul, l-am bagat in casa, si atunci a murit....

Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey

Acum 5 ore, s_cristi a spus:

Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. 

Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. 

La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' 

Collage_20230110_124741.jpg

Te-ai expus, noroc cu nevasta...tu ce gătești, maximum ?

Oricum mie nu îmi place dressingul, și urăsc restaurantele care pun dressing la salate și nu îmi aduc mie separat dressingul sa îmi pun cât consider eu.

 

De obicei ei ma zăpăcește cantitatea dressingului...prefer mai puțin spre deloc..

1 oră în urmă, robert23mg a spus:

Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit.

Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc

IMG_20230107_161709.thumb.jpg.23004745d760d6f1f90d8e5e5dec0ceb.jpgIMG_20230107_162109.thumb.jpg.3090e024a254148e68ce74a844e9ff3a.jpg

 

Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa.

Aprob pozitiv...😅

Link to comment
Share on other sites

Acum 6 ore, s_cristi a spus:

Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. 

Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. 

La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' 

Collage_20230110_124741.jpg

Nu-s cam pres multe ingrediente?

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, FlipperCo a spus:

Nu-s cam pres multe ingrediente?

Trăiesc 'pă bogăție'. 

Unele le-am pus ca să nu le arunc, erau de câteva zile in frigider și nu îmi place să fac risipă alimentară. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 14 ore, Flower-Power a spus:

 

Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey

 

nu ma prea pricep la agricultura, nu am pamanturi...., ghinionul meu si al plantei de ardei iute :)

 

PS. ....totusi am un ghiveci de cactus acasa, ala vad ca rezista destul de bine, planta serioasa :)

Link to comment
Share on other sites

de asta cu brazii replantati, ca nu se mai prind stiam...

dar de ardei iuti????? ii duc in casa la caldurica si sa nu le placa?? pffff..... :))

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca sa intru in gura lupului sau sa stau cuminte daaaar...

IMG_20230104_181245.thumb.jpg.3e1415fce10954472e78fe3dec12cc66.jpg

Dupa ceva vreme am mai bagat o fisa, ultima data nu prea mi.a placut, a fost extra rare :))) ca sa zic asa.

 

IMG_20230104_190011.thumb.jpg.f616ebe0bb40a4468e7e530db393fd43.jpg

Am bagat sare/piper, tigaia de fonta pusa la incins, cuptorul la fel, i.am dat forja pe o parte, am intors, am astepat, am bagat la cuptor vreo 8-9 minute, am scos tigaia inapoi pe ochi, putin unt, jbang jbang baitza, am intors, jbang jbang baitza pe partea cealalra. Si a iesit pe gustul meu, desi puristii am vazut ca baga doar rare.

IMG_20230104_192028.thumb.jpg.b02bc5bd67f5ad274e4cb92084077cd0.jpg

Mai tre sa lucrez la crusta :)

 

Inca aveti mancare de la craciun? Vine pastele imediat :)))

Edited by robert23mg
Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, Flower-Power a spus:

Mai pe crud ar fi fost mai bine dpmdv, adică,  blasfemie...😅🥺

 

Tot pe crud sunt și eu azi, am gătit..😊🫣😅

20230116_192821.jpg

20230116_192815.jpg

20230116_210605.jpg

Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine🤷‍♂️

Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. 
 


La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 8 ore, FlipperCo a spus:

Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine🤷‍♂️

Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. 
 


La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. 

Somon , piure de cartofi ,morcovi , salata verde...somonul a ieșit foarte bine, nu uscat, deși în poza arata cam ars?!

Link to comment
Share on other sites

Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel .

O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi 😅

20230121_215309.jpg

Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore...

Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei...🤣

Link to comment
Share on other sites

IMG_20230117_122844.thumb.jpg.ad30cca6426b22ca99ab5a563c49fde0.jpg

Pai d.apai nici eu nu am stat degeaba si am mai bagat o fisa la friptana aia... De data asta a iesit crusta, care a lipsit data trecuta, insa a fost peste well done, adica oleaca cam tare

IMG_20230117_125333.thumb.jpg.ee1c02998a2086db06ac18f59d59cb9e.jpg

Este o arta care cere repetitie.

Link to comment
Share on other sites

Acum 23 ore, Flower-Power a spus:

Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel .

O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi 😅

20230121_215309.jpg

Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore...

Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei...🤣

Incearca leustean proaspat in ciorba, e ca si aroma mult peste patrunjel (practic dedicat ciorbelor). Patrunjel sau marar in mancaruri.

Tips: in tocanita de cartofi cu afumatura, musai marar proaspat, mult😆

Link to comment
Share on other sites

Ryb eye de cerb, dry aged si slow cooked pe gratar. Am halit o conserva de fasole pazind gratarul, atat mi-a fost de foame.

 

1.jpeg

Edited by stege
Link to comment
Share on other sites

De unde ai luat tu rib eye de cerb...

 

Am mancat cerb o singura data în viata fără sa știu ce mănânc, undeva în alta tara și după ce am mancat și m-am declarat foarte mulțumită am avut dualitate.. dacă înțelegi.. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +34900 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +17700 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...