apriliacluj Posted January 10 Share Posted January 10 astea se gasesc in toate supermarketurile, Cora , Carrefour, Kaufland, Mega, etc... doar tre sa le cauti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krimh Posted January 10 Share Posted January 10 32 minutes ago, apriliacluj said: apoi Am si eu un ghiveci de asta. Ardeiul se face de max 3 cm lungime. Da', iute! Si is multi pe ramuri. Se inrosesc repede in ghiveci, daca ai planta afara ai verzi foarte mult timp. De cand l-am bagat in casa i-au picat toate frunzele. Nu stiu daca a murit, ca inca are ardei (rosii), dar noi (verzi) nu mai apar. Insa, am pus seminte de la el in alte ghivece. Mi-au iesit 6 plantuțe, is cam la 2 cm momentan. Daca le merge bine, cu 6 plante mature, imi iese recolta de n-am ce face cu ea. Nu stiu cum faci tu, eu am pretentia ca mananc destul de iute, un borcan cu astia de care iti vorbeam ma tine binisor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 10 Share Posted January 10 mda, cum a dat frigul, l-am bagat in casa, si atunci a murit.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_cristi Posted January 10 Share Posted January 10 Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert23mg Posted January 10 Share Posted January 10 (edited) Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit. Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa. Edited January 10 by robert23mg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan pedala Posted January 10 Share Posted January 10 Da' voi pe-aci nu prea mancati de fel?! La mine biata muiere sta zilnic in bucatarie si nu ma satura! Gateste cu oale sau cratite de la 5 litri in sus, si parca se evapora mancarea! La fel si dulciurelele! Iar iute, ma lupt cu un borcanel de praf de ardei (vreo 50-70grame) adus din India, il am de vreo trei ani si inca nu-l pot dovedi! Iute ca dracu'...zicea aia care mi l-a dat ca este pe la 7...8 pe scara iutelii (care se termina la zece, am inteles tot de la indianca). Mno, uite ceva mostre de zilele astea, ca am lipsit de-acasa si muierea s-a plictisit si a mai gatit cate ceva, subtire... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 7 ore, Nguyen a spus: Mai ales daca iti cade pe picior... Atunci simți cel mai bine...altfel nici nu conștientizezi...decât când trebuie sa îl ridici și nu poți...și nu știi la ce sa te uiti mai întâi, la piciorul tău sau la ce pagube ai produs motorului.. Dar sunt multitasking și de obicei fac 3 lucruri în același timp printre care sa înjur printre dinți fără sa ma repet 10 minute... Acum 6 ore, apriliacluj a spus: am incercat toamna asta treaba, am cumparat din piata un ghiveci, vreo 35 ron, am recoltat in total sa zicem cat un borcanas, apoi planta a murit.... de banii aia mai bine luam 2 borcane mari de astea: Eu am primit planta de la mama, la fel, ardei mici pana în 3 xm dar de o iuteala de nu puteai sa mananci 5 la o ciorba...ca te înroșeai și pierderi orice gust de mancare... Acum 6 ore, Krimh a spus: Am si eu un ghiveci de asta. Ardeiul se face de max 3 cm lungime. Da', iute! Si is multi pe ramuri. Se inrosesc repede in ghiveci, daca ai planta afara ai verzi foarte mult timp. De cand l-am bagat in casa i-au picat toate frunzele. Nu stiu daca a murit, ca inca are ardei (rosii), dar noi (verzi) nu mai apar. Insa, am pus seminte de la el in alte ghivece. Mi-au iesit 6 plantuțe, is cam la 2 cm momentan. Daca le merge bine, cu 6 plante mature, imi iese recolta de n-am ce face cu ea. Nu stiu cum faci tu, eu am pretentia ca mananc destul de iute, un borcan cu astia de care iti vorbeam ma tine binisor. Variațiile de temperatura nu sunt preferate plantelor, de orice fel...trebuie aclimatizat ,asta se face treptat, dintr-o camera călduroasă on alta cu 5 grade mai puțin, sta o luna acolo apoi în alta camera cu 5 grade mai puțin sta o luna acolo samd. Pana în camera finala... Acum 6 ore, apriliacluj a spus: mda, cum a dat frigul, l-am bagat in casa, si atunci a murit.... Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey Acum 5 ore, s_cristi a spus: Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Te-ai expus, noroc cu nevasta...tu ce gătești, maximum ? Oricum mie nu îmi place dressingul, și urăsc restaurantele care pun dressing la salate și nu îmi aduc mie separat dressingul sa îmi pun cât consider eu. De obicei ei ma zăpăcește cantitatea dressingului...prefer mai puțin spre deloc.. 1 oră în urmă, robert23mg a spus: Se baga tare aici asa ca tin sa va felicit. Ma inscriu si eu cu ceva daca mai e loc Putin ulei cu ceapa fura startul dar imediat din spate apare morcovul in peisaj, ardeiul rosu cand aude ca se strange lumea, nu mai sta pe ganduri si se auto-invita. Separat la casele lor se pregatesc ciupercile fara graba, ca programarea lor e mai tarziu, timp in care pieptul de curcan se uita la ceas si tacticos ca un star gatit pleaca din tigaia lui si ajunge in mijlocul petrecerii, dar nu vine cu mana goala, aduce cu el niste sare, coriandru, piper, si niste chilli flakes. Daca la inceput amestecarea era din incheietura, pe masura ce se adunau participantii s-a trecut la lingura de lemn. Nu se poate sa stai pe uscat, asa ca fiecare a luat un shot de sos de soia. Niste susan presarat cu stil si pastele udon au prezentat biletele ultimele si showul a putut sa inceapa. Aprob pozitiv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 6 ore, s_cristi a spus: Mă expun cu o simplă salată făcută de soție. Ton, ou fiert, salata iceberg, roșii, castraveți, rucola, ceapă, porumb fiert, cașcaval ras, lămâie, pătrunjel. La care se adaugă crutoane prăjite cu ulei de măsline și praf de usturoi, plus un sos 'Cezar' Nu-s cam pres multe ingrediente? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_cristi Posted January 10 Share Posted January 10 Acum 2 ore, FlipperCo a spus: Nu-s cam pres multe ingrediente? Trăiesc 'pă bogăție'. Unele le-am pus ca să nu le arunc, erau de câteva zile in frigider și nu îmi place să fac risipă alimentară. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 11 Share Posted January 11 Acum 14 ore, Flower-Power a spus: Pentru ca nu l-ai aclimatizat, honey nu ma prea pricep la agricultura, nu am pamanturi...., ghinionul meu si al plantei de ardei iute PS. ....totusi am un ghiveci de cactus acasa, ala vad ca rezista destul de bine, planta serioasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted January 11 Share Posted January 11 Habar n-aveam de nevoia asta de aclimatizare...probabil asa se explica esecul cu toti bradutii de Craciun pe care am incercat sa-i replantez. Si eu ii injuram p-aia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 11 Share Posted January 11 de asta cu brazii replantati, ca nu se mai prind stiam... dar de ardei iuti????? ii duc in casa la caldurica si sa nu le placa?? pffff..... :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted January 11 Share Posted January 11 Dracosi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert23mg Posted January 16 Share Posted January 16 (edited) Nu stiu daca sa intru in gura lupului sau sa stau cuminte daaaar... Dupa ceva vreme am mai bagat o fisa, ultima data nu prea mi.a placut, a fost extra rare :))) ca sa zic asa. Am bagat sare/piper, tigaia de fonta pusa la incins, cuptorul la fel, i.am dat forja pe o parte, am intors, am astepat, am bagat la cuptor vreo 8-9 minute, am scos tigaia inapoi pe ochi, putin unt, jbang jbang baitza, am intors, jbang jbang baitza pe partea cealalra. Si a iesit pe gustul meu, desi puristii am vazut ca baga doar rare. Mai tre sa lucrez la crusta Inca aveti mancare de la craciun? Vine pastele imediat :))) Edited January 16 by robert23mg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 16 Share Posted January 16 Mai pe crud ar fi fost mai bine dpmdv, adică, blasfemie... Tot pe crud sunt și eu azi, am gătit..🫣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 16 Share Posted January 16 Acum 2 ore, Flower-Power a spus: Mai pe crud ar fi fost mai bine dpmdv, adică, blasfemie... Tot pe crud sunt și eu azi, am gătit..🫣 Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted January 17 Share Posted January 17 De la mine pare ton sau ceva peste cu pilaf si morcov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 17 Share Posted January 17 Acum 8 ore, FlipperCo a spus: Crud, crud dar totusi putintica descrierebnu strina pentru cei nestiutori ca mine Deci piure, morcovi caramelizati pare si ce mai avem? Par friganele (un pic arse), dar sunt si alte multe variante posibile. La desert nu ma bag, totusi copt era alta dreaba. Somon , piure de cartofi ,morcovi , salata verde...somonul a ieșit foarte bine, nu uscat, deși în poza arata cam ars?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 21 Share Posted January 21 Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel . O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore... Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert23mg Posted January 21 Share Posted January 21 Pai d.apai nici eu nu am stat degeaba si am mai bagat o fisa la friptana aia... De data asta a iesit crusta, care a lipsit data trecuta, insa a fost peste well done, adica oleaca cam tare Este o arta care cere repetitie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 22 Share Posted January 22 Acum 23 ore, Flower-Power a spus: Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel . O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore... Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei... Incearca leustean proaspat in ciorba, e ca si aroma mult peste patrunjel (practic dedicat ciorbelor). Patrunjel sau marar in mancaruri. Tips: in tocanita de cartofi cu afumatura, musai marar proaspat, mult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 24 Share Posted January 24 Ok, thanks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stege Posted January 25 Share Posted January 25 (edited) Ryb eye de cerb, dry aged si slow cooked pe gratar. Am halit o conserva de fasole pazind gratarul, atat mi-a fost de foame. Edited January 25 by stege Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 25 Share Posted January 25 De unde ai luat tu rib eye de cerb... Am mancat cerb o singura data în viata fără sa știu ce mănânc, undeva în alta tara și după ce am mancat și m-am declarat foarte mulțumită am avut dualitate.. dacă înțelegi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stege Posted January 28 Share Posted January 28 La 26.01.2023 la 6:28, Flower-Power a spus: De unde ai luat tu rib eye de cerb... Pai de la acelasi domn de la care iau si carne de alpaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.