FlipperCo Posted January 22 Share Posted January 22 Acum 23 ore, Flower-Power a spus: Iarasi m-am luat la întrecere cu mine însămi și am câștigat o ciorba de vacuta ..reteta simpla, legume congelate de ciorba de vacuta și pe lângă asta am mai pus eu un morcov ai fix un cartof, borș.. sare si patrunjel . O zic ca să o tin minte eu...nu pentru voi Si evident întâi am fiert cubulețe de vita vreo 5 ore... Trebuie sa imi iau o oala sub presiune sa fiarbă vita mai repede..dar mi-e cam frica de oala sub presiune la ce abilități de gospodina am sigur explodează aia ...cel mai deștept cedează primul de obicei... Incearca leustean proaspat in ciorba, e ca si aroma mult peste patrunjel (practic dedicat ciorbelor). Patrunjel sau marar in mancaruri. Tips: in tocanita de cartofi cu afumatura, musai marar proaspat, mult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 24 Share Posted January 24 Ok, thanks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 25 Share Posted January 25 De unde ai luat tu rib eye de cerb... Am mancat cerb o singura data în viata fără sa știu ce mănânc, undeva în alta tara și după ce am mancat și m-am declarat foarte mulțumită am avut dualitate.. dacă înțelegi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 28 Share Posted January 28 Imi place salata cum arata...și carnea arata bine, nu zic dar alpaca nu servesc Chifteluțe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 28 Share Posted January 28 Acum 1 oră, Flower-Power a spus: Imi place salata cum arata...și carnea arata bine, nu zic dar alpaca nu servesc Chifteluțe... Ce-i drept e un animalut dragut, probabil de acolo retinerea. Dar si mielul este si e minunata o friptura facuta cum trebuie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 29 Share Posted January 29 Am pus verdeață la șnițele...bune, as putea sa ma gândesc ce mirodenii sa bag în afara de verdeață sare ,piper..ceva idei? Legumele au fost congelate, mărturisesc tot , le-am tras la wok în unt și soia, sare ,piper.. Mama cum arata mielul ala... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted January 29 Share Posted January 29 Acum 4 ore, stege a spus: Ca tot veni vorba de miel.. Toate legumele sunt crescute in gradina unui vecin, iar rozmarinul si piperul sunt pescuite de pe strada, unde cresc salbatic mai peste tot. Mielul este halal. Cu ce se deosebeste (dincolo de teorie) de oricare alt miel, greu de spus. Grozav ar fi fost sa am si niste menta, pentru un sos de iaurt... Yum Buna treaba! Dar unde esti tu de creste rozmarinul si piperul pe strada? Acum 7 minute, Flower-Power a spus: Am pus verdeață la șnițele...bune, as putea sa ma gândesc ce mirodenii sa bag în afara de verdeață sare ,piper..ceva idei? Legumele au fost congelate, mărturisesc tot , le-am tras la wok în unt și soia, sare ,piper.. Mama cum arata mielul ala... Daca pui prea multe mirodenii, iese o “varza” si il strici, nu mai intelegi aromele. Dupa mine 2 maxim 3 sunt suficiente. Poti pune si putin usturoi granulat daca iti place gustul si chiar un oic de menta. Poti testa mai multe variante de amestecuri cu prima ocazie, fiecare snitel dat prin alta compozitie. Asa le poti compara cel mai bine. Succes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 29 Share Posted January 29 Weekendul asta ...a fost belșug, am făcut pana și clătitele.. de mâine încolo pe vegan ,raw vegan, un morcov ,o gulie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ENEOS Posted January 29 Share Posted January 29 Acum 9 minute, Flower-Power a spus: un morcov Tânăr? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 30 Share Posted January 30 Acum 20 ore, ENEOS a spus: Tânăr? Desigur...sa meargă faza cu găină bătrână.. Acum 6 ore, stege a spus: Nu cred ca la genul asta de bugs se refereau cei de la World Economic Forum, apropos de recomandarea lor culinara. In orice caz, ii doresc lui Claus Schwab cancer anal si hemoroizi in inima! Revenind insa, a trebuit sa beau o caldare de apa dupa masa asta, cred ca ori mi-au scapat fulgii de chilli, ori m-a auzit Schwab - inghiti-l-ar pamantul! Reteta, please...cu tot cu timpi și temperaturi, pas cu pas...please Orezul era prefiert? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 2 Share Posted February 2 Complicat....nu am curaj.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted February 3 Share Posted February 3 Aprob pozitiv. O singura nelamurire am... chestiile alea rotundoide sunt ciuperci sau chiflele mentionate de tine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Share Posted February 4 Se da o supa crema de legume în making procese cu evident dovleac...îmi place la nebunie, o sa fac și crutoane. Si acest vițel pe care vreau sa îl fac friptura, cum se face? Ăștia de ati mai făcut și sunteți meseriași.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De 3 Lei CuiE Posted February 4 Share Posted February 4 Eu, cand fac supa cremă de dovleac, pun înainte dovleacul la cuptor, sa se coacă un pic. Are gust mai bun si se accentuează gustul, aroma. Zic, sa pui poză si cu supa pasata, in farfurie cu crutoane. Si neapărat, cu vițelul. Sa ai poftă! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Share Posted February 4 Imi pare rau, cu vițelul nu am mai apucat, l-am tras în tigaie cu usturoi și cimbru, sare piper, și am făcut lângă o salata de andive...ori ne era foame, ori a fost norocul începătorului...una din doua sau amândouă... Supa este la fiert.. A și ulei de măsline și unt , de vițel zic.. Salata de andive e cu maioneza, dar nu pun multă, ceapa verde și oua de prepeliță fierte bine și tăiate jumătăți.. sare ,piper...crazyness Mergeau și niște nuci la ea.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De 3 Lei CuiE Posted February 4 Share Posted February 4 Acum 10 minute, Flower-Power a spus: și am făcut lângă o salata de andive...ori ne era foame, ori a fost norocul începătorului...una din doua sau amândouă TREBUIE sa încerci vițelul cu dulceață de ardei iute! E... pfiuuu... Daca nu ai, se poate aranja. Mi-a ieșit foarte bună. Nu uita de supă! Eu astăzi am gătit ciorbă de cocoș de țară acrita cu borș. Nu pun poze pentru ca am mai pus in trecut. Dar, pe lângă asta, am mai făcut din pulpele cocoșului si din piept, parizer. Cu ăsta, o sa pun poze mâine, când se întărește. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Share Posted February 4 Nu am mancat dulceață de ardei iute...o să încerc.. merci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supa La Plic Posted February 4 Share Posted February 4 Asta cu dulceața de ardei îmi amintește de când am mâncat prima oara și eu, cumpărasem un borcan de la un târg de ceva chestii tradiționale și tanti de acolo îmi zice că poți să o mănânci și pe pâine cu unt la micul dejun nu e iute.Ajuns acasă am zis a o gust și am luat o lingura sănătoasă, după primele 2 secunde când a părut dulce a început să doară :)) Dar cu purcel la cuptor sau tochitură a mers ca unsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De 3 Lei CuiE Posted February 4 Share Posted February 4 Si eu mi-as fi dorit sa fie așa, mănânc iute, foarte iute, de obicei. Doar ca nu a ieșit așa. Dar, privesc partea "mai bună" a lucrurilor si ma bucur ca mănâncă fii'mea (are 13 ani) . Asa cum ai zis tu, pe pâine. Dulceața de ardei iute, o prefer la asemenea delicateturi. O asociez destul de bine ca si gust cu vita, in general. O folosesc foarte mult ca "liant" la porchetta sandwich, facut la cald cu brânză cheddar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted February 5 Share Posted February 5 La 04.02.2023 la 17:23, Flower-Power a spus: Nu am mancat dulceață de ardei iute...o să încerc.. merci Trebuie sa incerci neaparat, ca si dulceata de ceapa dealtfel (merge bine si cu branzeturi). Si totodata, incearca relish-ul (legume) sau chuntey-ul (fructe) - niste sosuri superbe pentru carnuri (gasesti pe net despre ele) dar si retete, sunt si la borcan in supermarket-uri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 5 Share Posted February 5 Am rămas restanta cu niște poze...de supa și de azi ,chiftelute O sa încerc faimoasa dulceață, mai ales ca mie îmi place iute... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted February 11 Share Posted February 11 Dupa o pauza destul de lunga, iata ca revin cu Episodul 4: Rizotto cu creveti Reteta nu e complicata, dar dureaza destul de mult prepararea si rezulta destul de multe vase murdare, motiv pentru care nu fac foarte des rizotto. Partea pozitiva e ca am mancare vreo 3 zile dupa aceea, cel putin la cantitatea pe care o fac de obicei. Ingredientele ar fi: 500g orez arborio (orez pt. rizotto), 300-350g ceapa, 400-500g creveti, supa (fond) de crustacee/pește, parmezan, vin alb/rose demisec. Am facut si cu ciuperci (~800g) in loc de creveti, si supa (fond) de ciuperci in loc de cel de crustacee. Dar sa revenim la crevetii nostri. Pentru inceput am pregatit ingredientele, mai exact am taiat ceapa in cubulete mici, am pus la incalzit fond-ul (supa) de crustacee si am diluat-o cu 1 litru de apa (obtinand 1,5 l de supa diluata), si am taiat crevetii congelati in doua ca mi se pareau cam mari intregi. Apoi am pus ceapa la calit in ulei intr-un vas de fonta pana a devenit translucida, dupa care am adaugat orezul amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fund, pana a devenit si el oarecum translucid (vreo 3-5 minute). Din acest moment am inceput sa torn putin cate putin zeama de crustacee peste orez, amestecand periodic (ca sa nu se lipeasca de fund) si asteptand ca orezul sa absoarba lichidul inainte de a mai aduga supa. Procesul de adaugare treptata a supei (1.5 litri) peste orez a durat probabil vreo jumatate de ora. Toata operatiunea a fost facuta cu plita pe care era orezul la 2-3 din 6, iar supa la 1 din 6 ca sa ramana fierbinte. Cat timp adaugam supa peste orez am pus alta tigaie pe foc cu putin ulei in ea si am pus crevetii la facut. La modul ideal ar trebui sa fie crevetii gata cand termin de adaugat supa in orez, dar nu imi iese sincronizarea de fiecare data. In cazul de fata imi mai ramasese ceva supa pe care am pus-o in orez inainte sa arunc si crevetii acolo. Nu e mare problema, ca oricum se absoarbe repede surplusul de lichid. Deja la momentul asta bobul de orezul era aproape facut, asa ca in urmatoarele 5-10 minute am adaugat treptat si vreo 150ml de vin rose demisec (de-ala ieftin de 3 euro din supermarket), sare, putin piper, si la final o punguta cu 125g de parmezan ras. Am mai amestecat o data sa se inglobeze parmezanul in rizotto si aia a fost. In farfurie mi-am mai pus extra-parmezan, dar aici deja e chestie de preferinte. In total mi-au iesit 4 portii consistente, din care am mancat si in urmatoarele 2 zile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WotRU2Me Posted February 11 Share Posted February 11 Sa tot mananci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlipperCo Posted February 12 Share Posted February 12 Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa.. Asa ca asta cu un vin ieftin in preparat e de discutat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smar2 Posted February 12 Share Posted February 12 Nu e totusi vin Babanu la PET de 5 litri. Dupa parerea mea e un vin cinstit la pretul respectiv. Are un gust echilibrat dupa parerea mea, nu are aroma de spirt, nu iti lasa gust de chimicale, nu e indulcit precum ceaiul. Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti. Trebuie sa recunosc insa ca nu sunt cunoscator in ale vinurilor, si nici nu beau prea des bauturi alcoolice. Daca imi dai sa degust legat la ochi un vin de-asta mai ieftin si unul de 30-50 euro sticla, probabil ca nu as sti sa il identific pe cel scump. Asa ca pentru mine ar fi snobism sa aleg unul scump. Evident ca pentru cine are papilele gustative antrenate si rafinate si poate face diferenta de calitate, ar avea sens alegerea unui vin mai scump (desi asta nu implica obligatoriu si un salt calitativ). Chiar... exista ceva gen IMDB pentru vinuri? De exemplu sa il caut pe asta de l-am folosit sa vad ce nota are din partea specialistilor? Adaugire: Am cautat putin pe subiectul asta, si cica vinul mentionat anterior (Primitivo Rosato, 2021, prod. Mario Collina) are punctaj 88/100 pe Falstaff (asta e un portal cu vinuri, gourmet, fine dining si alte de-astea; au si cataloage anuale de vinuri). Deci presupun ca nu e chiar atat de prost (vinul) pe cat ar da de inteles pretul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.