Sari la conținut

Romani printre engleJi


Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Sa nu spui niciodata ca te-ai dus acolo sa aduni bani ca sa ii duci in Ro. Am muscat-o. Nu ma avertizase nimeni. M-a lovit pe mine sinceritatea cu un Gigi, motorist, pe-acolo si nu stiam de ce a doua zi el si toata echipa nu o mai ardeau happy cu mine.

Un coleg bucurestean si-a luat-o mai rau. Dupa ca le-a zis ca a venit pentru bani si ca pune totul deoparte le-a mai aratat si poze cu casa lui din IF, construita in mare de ai lui pentru el. S-a facut pelerinaj la telefonul lui. Vorbim de vreo 20 de insi dintr-un birou de 40, ca sa iti faci idee de reactie. Casa faina ce-i drept, cu tot ce trebuie, garaj mare, living mare, etc. Dar imensa pentru standardele engleze si de neconceput pentru ei ca bun al unui sclav al imperiului.

 

:crack: ..... nu inteleg, unde ramin cartonasele cu vedere la verdeata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 952
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Prea roboti, prea lipsiti de empatie.

cati dintre voi dati noroc cu colegii la locul de munca cand intrati in birou? Genul ala de noroc oae, ce plm mai faci, inca o zi de cacao impreuna, dar hai macar sa ne avem ca oamenii. In Anglia, cand am intins mana la niste intalniri cu unii veniti la noi sa le explicam X si Y au facut asa niste fete stanjenite de m-au umplut instant de jena. Ne-a luat un pakistanez batran si de treaba deoparte si ne-a explicat ce si cum cum datul maini - igiena, epidemii, cucubau, nu dau decat preietenii si rudele f apropiate, ce sa mai, un soc cultural maxim de nasol in prima saptama in Londra.

mediocrul englez mi se pare mult mai lipsit de caracter si calitati umane de mediocrul roman.

Iar asa zisii lor cititi mi se par niste izde atat de gay ca ma durea capul de la cat de ipocriti si politicali corecti erau. Nu avea unul sange in instalatie sa zica bai, fuc, asta nu e ok. parca erau toti niste politicieni drogati. Cel mai tragic este sa intalnesti romani ajunsi in stadiul acesta dupa 4-5 ani de anglizare. Cel mai tragic sa ai si rude in situatia asta. Sa te duci la ei cu ideea - frate de cand nu ne-am mai vazut, o sa am si eu cu cine discuta, alea, alea si sa iti dai seama ca stai fata in fata cu un clorat si ca ai mai taiat un partener de bere de pe lista.

:crack: Excelent zis!

Dar ce sa-i faci, unora le place asa. E un semn de progres pentru ei. Numai needucatii vorbesc urat la serviciu ori in societate :crack:Trebuie sa fii cat mai neted si sa afisezi un zambet de-ala tamp, sa n-ai pareri si gata, te poti numi civilizat.

Si mie-mi vine uneori sa fac vreo gluma cu strainezii, dar imi aduc aminte repede ca n-ai cu cine. Cand merg intr-o deplasare cu alti colegi romani mai glumim, mai facem haz de necaz, plm. Se uita vesticu' la noi si nu are nici o tresarire, degeaba ii explici gluma sau chiar ideea de gluma in sine.

Editat de cnairda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo MrD , iaca las citat ce ai mai zis tu aici sa mai citeasca odata.

Nu am fost in Anglia dar nu ies cu nike-urile in folie la piata :))

 

Ba poate asta cu stricarea imaginii romanilor o fi o strategie a uniunii europene sau a eu mai stiu care diplomat, sa faca populatia si criticii literari sa se razvrateasca sa aduca pe altii la putere. Conspiratii

E faina tara asta da e o grasa coruptie nesimtita.

Mai bine noncomformist cu psihicu relaxat decat basinos cu paru-n poponeata.

 

 

M-am pus in garda, mi-am pus casca pe cap si vesta anti-glont pentru ca sigur va trebui sa incasez cateva ghiulele, ca urmare a parerilor mele.

 

First things first: multi ipocriti...prea multi. Si nu ma refer la englezi, ci la userii acestui forum. Aceasi atitudine similara cu cea a idiotilor de la Channel 4 cu emisiunea lor, The Romanians are coming. Se vede clar ca toti astia de va plangeti de natia engleza ati ars-o prin periferii sau sateliti ai Londrei, adica fix la tara.

 

Hai sa fac pe plac initiatorului si sa raspund punctual:

 

1) Voi considerati ca engleJii ( mai tarziu o sa explic de ce scriu cu J ) sunt mai buni decat noi romanii? DA

 

2) Cum va considerati la locul de munca? Cum sunteti vazuti / respectati? - Super ok !!! - m-au acceptat si promovat (graphic design (anterior 3d design) de la pozitia de security officer (primul job pe care l-am putut prinde in UK). Atentie, n-am terminat facultatea de constructii in RO deci nu aveam decat diploma de la alta facultate care n-avea legatura cu ce fac eu acum. Problema s-a pus simplu: stii sa faci asta? esti bun pentru noi? perfect, ia jobul. Greu sa vezi asta in RO, cand intai tre sa ingropi departamentul de resurse umane in diplome.

 

3) Cum evaluati calitatea cladirilor? CARE CLADIRI? casele de rand sunt facute in mare parte pe o structura specifica calitatii solului. Structura de lemn cu pereti dubli din caramida usoara. Daca vrei dihanie din beton te costa mult mai mult, de cele mai multe ori fiind nevoie de piloni de adancime pentru stabilizarea solului. Oricum, prefer o casa de lemn care mai scartie pe ici pe colo decat un rahat de apartament de bloc din RO. La casa nu-ti bate nimeni in teava, iesi afara vezi curte-n fata / spate, vezi spre orizont (nu multe alte betoane)...vezi verdeata.

 

4) Cum evaluati calitatea drumurilor? - alta ipocrizie...pai prietene, ce legatura are infrastructura din UK cu cacatul din RO? te plangi de M25 ca ai o groapa la 25 mile? stii ca echivalentul lui M25 e soseaua de centura din Bucuresti nu? Mai vb cand ajunge soseaua de centura la 4 benzi de mers + una de urgenta. Nu uita, ajungi din Dover pana in Scotia fara sa dai prin localitati...fa asta de la Bucuresti la Baia Mare.

 

5) Cum evaluati calitatea soferilor? EDUCATI. Nu exista iesit din masina la semafoare, se opresc in sensul giratoriu (ala mic) si-si dau prioritate unul la altul, esti vazut ca motociclist....nu claxoane la fiecare fractiune de secunda intarziata la "verde"...ceva mai periculosi sunt ciutanii care doar ce si-au luat permisul sau fofo care sunt FB addicted, chiar si la volan. Dar per total n-are legatura educatia de aici, in trafic, cu ce se intampla in RO.

 

6) Siguranta. Colegul probabil voia sa vina o tanti (buna) si sa-l consoleze pt tentativa de furt...grav de altfel, doar era BMW, ce plm! Prietene, once again, daca tu esti ok si ai masina zgariata aia e. Iti dau oamenii ce ai nevoie pt insurance, esti in trecut in baza de date cu problema respectiva si aia e. Tu vrei sa vina MI5 pt un un cacao. de clantza. Trebuia sa zici ca esti atacat cu o arma alba si ai fi vazut atunci reactie. Ca ce sa vezi, oamenii sunt pragmatici, reactioneaza la valorile importante (viata) nu la BMW-uri cu clanta zgariata.

 

7) Incurajarea autodistrugerii si a viciilor. - Pleaca ba d`aici...vrei sa vezi maicutze nu te duci la Amsterdam. Punct. Lumea vrea sa se deconecteze si o face in diferite moduri, de la iarba la coca, de la un pint la o sticla de JD. Le place sa manance, sa bea / fumeze si sa phoota. Ce naspa de ei, niste animale ...

 

Ca tot ai elucidat misterul J-ului, sa stii ca mai rar am mirosit (cuvant urat) si TRANSPIRATIE in tube-ul londonez ca in 336-le din Bucuresti. Asta nu inseamna ca nu sunt si aici. Sunt destui...insa, din nou...nu poti generaliza. Plus ca ei au stilul asta nonconformist....daca vreau sa iau o paine de la colt ma duc si-n pijamale si halat...ma doare la banana. Ai vreo problema? (ar zice ei). Nuuu...noi si la piata tre sa ne luam adidasii aia noi. C'mon ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:crack: Excelent zis!

Dar ce sa-i faci, unora le place asa. E un semn de progres pentru ei. Numai needucatii vorbesc urat la serviciu ori in societate :crack:Trebuie sa fii cat mai neted si sa afisezi un zambet de-ala tamp, sa n-ai pareri si gata, te poti numi civilizat.

Si mie-mi vine uneori sa fac vreo gluma cu strainezii, dar imi aduc aminte repede ca n-ai cu cine. Cand merg intr-o deplasare cu alti colegi romani mai glumim, mai facem haz de necaz, plm. Se uita vesticu' la noi si nu are nici o tresarire, degeaba ii explici gluma sau chiar ideea de gluma in sine.

 

Pai zi nene asa. Bine ca ne-ai luminat. Deci progresul inseamna sa faci glume proaste si sa vorbesti urat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am zis glume. De-alea bune.

Cat despre "vorbit urat" :crack:, a explicat _Raul_ mai bine decat am eu rabdare. Ideea era sa fii sincer si deschis, nu un robot. Ca mai sunt unii sensibili peste masura...asta-i problema lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil oamenii cu care ati avut voi de-a face, robotii aia de care vb sunt de pe alta planeta decat astia cu care intru eu in contact...si care sunt f ok, sunt oameni normali, cu bune si rele, dar care per total stiu ce e aia o gluma. Bine, aici depinde si ca de bine vb tu engleza...ca daca ii vorbesti pe principiul "furculision" atunci nu prea vad de ce ar rade...adica eu vad, dar ei sunt mai simtiti ca mine si se fac ca nu vad.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Btw, stiti ce m-a socat pe mine cel mai tare cand am ajuns prima data in occident?

Felul cum zambesc oamenii. Da, uneori e zambet fals, zambet de poltitete un pic fortat, dar e zambet. Si nu numai zambetul. Toata fata strainilor e mai destinsa, mai senina. Romanii sunt foarte foarte incruntati si abatuti. Cred ca daca as vedea 1000 de poze cu grupuri de oameni as reusi sa identific fara gres care sunt romani numai uitandu-ma la fetele lor.

 

Am vrut sa fac mai multe comentarii pe topicul asta dar am preferat sa ma abtin. Bag de seama ca se generalizeaza foarte mult...

Insa cu asta cu zambetul sunt total de acord si confirm. Si face o diferenta mare. Si sunt de acord cu multe alte pareri ale tale.

» Post actualizat in 27 Feb 2015 14:53

Postarea lui Bigfoot tine doar de impresiile si experientele proprii amestecate cu frustrari, subiectivism si un complex grav de inferioritate.

 

Il cunosc personal pe Bigfoot aka Duracell si-mi este chiar simpatic. Si eu cred ca momentan a avut parte de niste experiente nu tocmai placute, sau poate chiar nu a nimerit prea bine, dar ca o sa-si schimbe cu timpul parerea.

De multi ani de cand sunt unde sunt am intalnit multi oameni care, in purul stil romanesc, cum ajungeau aici criticau tot si le putea tot. Evident ca dupa ceva timp toti nici nu mai vroiau sa auda de intors in Ro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ei uite...paradoxal, eu sunt unii din cei carora, chiar daca le place UK-ul, ar vrea sa se intoarca in RO. E o tara frumoasa, cu maxim de potential, in care, daca ar exista educatia sociala ca intr-o tara ca Anglia, lucrurile ar sta total diferit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Duracell, mi se pare ca esti asa de pornit pentru ca tu intr un fel, in Romania fiind ,nu ai trait ca in Romania de fapt, nu prea te ai lovit tu de rahatul zilnic de aici.

Am distrus deja 2 masini, sunt la a treia, doar facand naveta cateva zeci de km la servici, asta ca un mic exemplu punctual.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Btw, stiti ce m-a socat pe mine cel mai tare cand am ajuns prima data in occident?

Felul cum zambesc oamenii. Da, uneori e zambet fals, zambet de poltitete un pic fortat, dar e zambet. Si nu numai zambetul. Toata fata strainilor e mai destinsa, mai senina. Romanii sunt foarte foarte incruntati si abatuti. Cred ca daca as vedea 1000 de poze cu grupuri de oameni as reusi sa identific fara gres care sunt romani numai uitandu-ma la fetele lor.

 

Insa cu asta cu zambetul sunt total de acord si confirm. Si face o diferenta mare. Si sunt de acord cu multe alte pareri ale tale.

 

lumea "afara" sufera de un alt fel de stres decat la noi, un alt nivel de stres.

nu este stresul supravietuirii ...

de acolo decurge un pus de civilizatie, niste fete altfel...

am remarcat si eu. sunt in esenta mai ... linistiti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am zis glume. De-alea bune.

Cat despre "vorbit urat" :crack:, a explicat _Raul_ mai bine decat am eu rabdare. Ideea era sa fii sincer si deschis, nu un robot. Ca mai sunt unii sensibili peste masura...asta-i problema lor.

 

Poate nu avem aceeasi perceptie despre ce inseamna ipocrizie.

 

Vi se pare ca strainii sunt ipocriti pentru ca zambesc fals, sunt aparent politicosi si nu se inghesuie sa se bata pe burta cu toata lumea? Asta era legenda pe care am tot auzit-o pana sa intalnesc si eu straini - ca vezi doamne romanii sunt calzi si strainii foarte reci....

 

Intre timp am mai inteles si eu cum sta treaba.

Nu sunt absolut deloc reci ci doar adopta o atitutudine asa numita "professional". Face parte din job sa fii amabil, politicos si sa zambesti. S-au facut studii - daca tu zambesti si ala cu care vorbesti o sa fie mai destins, daca tu esti amabil si ala cu care interactionezi va fi mai amabil. N-are nicio legatura cu ipocrizia ci iti faci viata mai usoara.

Iar chestia cu prietenia la serviciu... eu zic sa uitati. In general oamenii nu au prieteni. Cei mai norocosi au 3-4 prieteni maxim in toata viata (ca sa ne intelegem, prieten e ala pe care poti sa-l suni la 3 dimineata sa vina sa te scoata din rahat nu ala cu care bei bere seara de seara). Fiecare e pe cont propriu, mai ales la serviciu. Pai eu prefer sa am colegi care sa se poarte professional decat unii care sa declare ca imi sunt mari prieteni si pe urma sa ma vorbeasca pe la spate. Astia din urma sunt mult mai ipocriti.

 

Pentru ce sunt vestiti romanii in lumea larga? Pentru faptul ca isi dau in cap unul altuia si ca nu reusesc sa se uneasca niciodata. Asta de calzi ce sunt. Ce sa spun, mai bine ma lipsesc de asa caldura.

 

Am vrut sa fac mai multe comentarii pe topicul asta dar am preferat sa ma abtin. Bag de seama ca se generalizeaza foarte mult...

Insa cu asta cu zambetul sunt total de acord si confirm. Si face o diferenta mare. Si sunt de acord cu multe alte pareri ale tale.

 

Inevitabil se generalizeaza.

Si eu m-am abtinut la inceput, dar discutii de genul asta au si o parte buna. Poate asa putem sa intelegem mai bine anumite chestii. Strainezii astia nu sunt tocmai handicapati si nu si-au cladit niste tari asa de bogate doar din intamplare sau ca au colonizat pe nu stiu cine. Inca o data. Nu sunt nici ei perfecti si nu exista nicaieri viata de vis. Ar fi totusi bine pentru noi sa stam si sa invatam cate ceva de la ei. Si avem multe de invatat.

 

Va spun foarte sincer, daca e ceva care ma face sa ma simt cu adevarat mandru ca sunt roman e tocmai faptul ca Romania a progresat enorm de la revolutie si pana acum. Pe vremea lui ceausescu eram un fel de animale (ma incud si pe mine cu toate ca eu credeam ca sunt om citit si civilizat; habar nu aveam de foarte multe chestii). Din pacate mentalitatile se schimba greu si probabil ne va mai trebui ceva timp sa intelegem cum e cu societatea asta capitalista (pe care noi ne-am dorit-o, am iesit pe strada si am luptat pentru asta, au murit oameni ca sa scapam de comunism). Ca nu e asa frumos ca in filmele americane sunt de acord, dar deocamdata asta e cel mai bun model de societate pe care l-am putea urma. Ne-ar fi mai usor daca n-am comenta atata la tot pasul si am aplica retetele care s-au dovedit de succes in occident.

» Post actualizat in 27 Feb 2015 15:40

lumea "afara" sufera de un alt fel de stres decat la noi, un alt nivel de stres.

nu este stresul supravietuirii ...

de acolo decurge un pus de civilizatie, niste fete altfel...

am remarcat si eu. sunt in esenta mai ... linistiti.

 

Vestita piramida a lui Maslow. Noi inca suntem la nivelul de baza - supravietuire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

.......si eu care ma gandeam sa emigrez in UK... Dupa ce am citit cam 80% din postari, am ajuns la o concluzie: nu e o diferenta majora

intre imperialistii engleji si actualii locuitori ai Romaniei, cu exceptia nivelului de trai. De aici apar toate problemele.

Nu stiu cum e pe-acolo, am interactionat doar cu niste irlandezi, care mi s-au parut super OK ca oameni.

Dar ceea ce observ de cand citesc forumurile astea, e ca cei care posteaza pe aici au un IQ peste medie, o educatie sanatoasa (cu mici exceptii). Normal ca si prietenii lor se afla cam la acelasi nivel, deci nu prea au de-a face cu betivi, care sa ne faca natia de ras. Odata ajunsi in strainatate, daca nu reusesti sa ajungi intr-o pozitie sociala medie sau peste, normal ca dai peste scursuri. Iar partea cu alcoolismul e intr-adevar o problema cauzata de plictiseala, dorinta de distractie si stimulent in socializare,nu ca la noi, unde alcoolul e antidotul necazurilor cotidiene si al saraciei.

...Daca ar disparea coruptia si s-ar pune accent serios pe educatie, altfel ar fi in tarisoara noastra! Poate ii depasim pe britanici...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bro ... la punctul 5 nu vreu sa aud ca in UK se conduce bine........ Conduc zilnic de aproximativ 5 ani in uk......Eu personal i-asi impusca . Nu exista zi sa nu imi taie unul calea . Eu nu prea sunt sanatos si ma cam iau de ei ..... prietenii spun ca astia imi dau nr la politie si imi fac probleme.... dar cum este romanul destept hahahah tot englezul m-a invatat i-ati camera de filmat pe casca si nu au ce sa iti faca....

Daca am suparat pe cineva imi cer scuze..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bigfoot

eu stau in sudul Angliei. nu-mi place Londra si nu as trai acolo decat daca nu as avea incotro.

intamplarea face sa fiu oarecum nevoit sa ma deplasez (cu motorul evident :D ) in diverse zone si atunci navigatorul ma baga (din fericire sau ghinion nici nu stiu cum sa zic) pe drumuri cu o singura banda dintre diverse village-uri (ca daca le zic sate le jignesc).

Deci pe drumuletzele alea, abea mijite printre dealuri de verdeatza is numa case ca-n povesti... si nu exagerez deloc. va mai zic odata - mijite printre dealuri pline de verdeatza intr-un peisaj mirific, case/conace ca-n povesti.- si nu cateva ci pe fiecare drumuletz din asta se insira una dupa alta.

cum da o zi cu soare cum vad pe strada decapotabile de epoca impecabile (fara pic de rigina sau semn de neglijenta) cu tipi/tipe imbracati foarte elegant cu esarfe fluturand... e o placere sa-i urmaresti.

Am avut ocazia sa vizitez si cativa englezi middle class cum zic ei si indeferent daca sunt old money sau new money au niste proprietati super, hambare modificate in case sau case vechi restaurate de te uiti ca la muzeu frate.

 

iar iranieni se identifica ca persani de cand lumea. daca nu ai cunoscut iranieni inainte poti sa casti gura de uimire dar e bine de stiut ca iranienii vorbesc persana da, nu araba si nu iraniana si se identifica ca persani (persi). de retinut da... ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Case ca-n povesti sunt la fel si in Franta si Germania si probabil si prin toata Europa de Vest.

 

Asa, ca fapt divers, Europa a fost rasa si pustiita de cele 2 razboaie mondiale. Daca in Vest sunt casele alea frumoase si bunastare e pentru ca au muncit si au muncit eficient in ultimii 60 de ani in timp ce prin partile astea de lume (Europa de Est) stapanea comunismul.

 

E o gafa uraiasa sa ii zici unui iranian ca e arab. Pe langa faptul ca se mandresc cu istoria lor (da, istoria nu a inceput odata cu nasterea lui Isus ci e mult mai veche, iar Imperiul Persan a existat cu vre-o 500 de ani inaintea Imperiului Roman si a fost intins chiar si pana in Romania - Dobrogea), in istoria recenta au avut loc niste razboaie foarte sangeroase intre Iran si Iraq (astia sunt arabi) asa ca...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noi ne blamam ca si romani si nici nu ne dam seama cat gresim, daca ai auzi parerile pline de lauda ale turistilor straini dupa ce ne viziteaza tara ai sa ramai uimit!

Am spus mai sus ca lucrez in turism, crede-ma ca nu exista la ora actuala turist care sa nu laude Romania! Vorbesc de oameni normali, fara interese meschine!

 

 

Exact. A se observa diferenta.

Romanii (aia mai prostanci, nu toti) cred ca toate tarile in care ajung sint de cacao. Francezii, americanii, englezii, germanii, acum vad ca si elvetienii, sint niste popoare naspa, aroganti, figuranti, se cred mai buni ca noi, inculti, needucati etc etc.

Strainii te lauda.

 

Daca tu deduci din asta ca e din cazua diferentei fizice obiective dintre cele doua tari (adica Romania e mai tare decit celelalte tari) esti de plins. E din cauza diferentei si atitudinii intre popoare/oameni.

» Post actualizat in 28 Feb 2015 21:13

Lucheze, niste grafice nu au cum sa-ti deformeze impresia pe care ti-o faci ca om atunci cand mergi intr-o alta tara!

 

 

Nu lasa datele sa stea in calea "impresiilor", niciodata!

» Post actualizat in 28 Feb 2015 21:20

Statul este bogat in ziua de azi datorita zilei de ieri istoriceste vorbind, prin asta gandindu-ma la zeci si sute de ani de colonizare!

 

 

Ca o tara cu o mina d eoameni sa ajunga sa stapineasca (si sa civilizeze!) globul de jur imprejur nu e de ici de colea. Implica ca niste oameni foarte curajosi s-au au facut niste corabii foarte tari si au inceput sa mearga cu ele cu anii si sa ia in stapinire (o chestie perfect acceptabila la vremea aia) populatii mult mai mari. Niste oameni s-au urcat in sanii cu ciini si au ajuns si la polul nord si la polul sud sau si-au lasat oasele prin junglele africane.

Si in ziua de azi gasesti englezi emigrati prin toata lumea, din Africa in Hong Kong sau din China in Canada. Iti dai seama cum ar fi fost daca romanii plecau dintr-o tara ca UK in Chile? ce injuraturi, ce naspa e la astia, ce case mici, ce nespalati sint, nici de mihai viteazu n-au auzit incultii? Nu se mai ducea nici naiba nicaieri. Poate d-asta nici n-am colonizat nimic?

» Post actualizat in 28 Feb 2015 22:02

De ce stau in UK? Ca sa strang bani sa vin in tara sa mai cumpar un apartament sau o casa...............poate ca sunt eu mai prost ca nu ma duc sa beau pana cand ajung la spital ( cam 300lire pe weekend asa ) sau nu ma duc in BARBADOS, ma multumesc cu niste mici pe dealul negru ............dar la sfarsit una e sa ramai cu o casa si alta e sa ramai cu o amintire de 1 saptamana .

 

 

Un roman de caracter si pricipial. Se curvaraseste pentru bani si spune asta fara sa clipeasca. Nici o problema morala. Isi critica gazdele carora le salta banii fara sa clipeasca. Banii pe care ii salta nu ii baga inapoi in economia locala, ci ii exporta la capatul celalat al Europei.

Da macar englejii sint razbunati, la sfirsit romanul verde o sa-si ia de banii aia betoane intr-o tara in colaps demografic in loc sa-si mobileze creierul, fie si in Barbados.

» Post actualizat in 28 Feb 2015 22:08

Deja daca discutam de sarmale, mici, mamaliga .........nu.........nu se poate compara.........gastronomie adevarata.

 

Ma, eu n-am stat decit o saptamina in Londra in viata mea dar mi s-a parut ca au printre cele mai bune mincaruri din Europa. E mult mai diversa si mult mai autentica decit in alte parti.

E drept ca vorbesc de restaurante, n-am gatit eu. Ca daca gatesc eu iese la fel oriunde.

Editat de vrajitorul din oz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gresesti. Mult.

 

Nivelul de educatie este foarte departe de al nostru. Tu compari maimutele de care te lovesti pe la serviciu cu cine de aici? Cu varfurile? Pai compara-i cu cei cu acelasi statut social din Romania si o sa te ingrozesti.

Uita-te pe statistici, au printre cele mai bune univeritati din lume. Au o gramada de companii ''made in UK'' in primele topuri din lume. Despre ce vorbim?

Aceeasi greseala o faci si cu locuintele. Tu compari casele oamenilor de rand cu vilele din Pipera, care fie vorba intre noi sunt odioase majoritatea. Compara frate casele bogatilor din Londra cu cele ale bogatilor de aici daca esti corect. Gandeste-te la un singur lucru, e a doua tara dupa Germania dpdv economic. Iar asta spune multe. Si mai spune ca noi suntem cei care mergem sa lucram la ei, nu invers.

 

Lasa ura pe englezi datorata unui reportaj sau unor reporteri care cauta doar ratingul. Fa comparatiile corecte si verifica niste date sau statistici. O sa te convingi.

Man, cred ca esti nou pe forum, cu multe opinii de bun simt din astea o sa ai rapid multi dusmani. Uite ce prompt te-a ars chiar un moderator.

Il cunosc destul pe Bigfoot, un baiat educat si cu mult bun simt, destul de rar printre tinerii de astazi, il salut cu aceasta ocazie :wave:

...

Asta-i ordinea masonica

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Man, cred ca esti nou pe forum, cu multe opinii de bun simt din astea o sa ai rapid multi dusmani.

Phuuu..colosala intuitie, nu-i de mirarea ca ai reusit in viata!

Deja i-am aflat adresa si zilele astea ma gandesc daca sa-i sparg geamurile cu prastia sau cauciucurile de la masina..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bigfoot

eu stau in sudul Angliei. nu-mi place Londra si nu as trai acolo decat daca nu as avea incotro.

intamplarea face sa fiu oarecum nevoit sa ma deplasez (cu motorul evident :D ) in diverse zone si atunci navigatorul ma baga (din fericire sau ghinion nici nu stiu cum sa zic) pe drumuri cu o singura banda dintre diverse village-uri (ca daca le zic sate le jignesc).

Deci pe drumuletzele alea, abea mijite printre dealuri de verdeatza is numa case ca-n povesti... si nu exagerez deloc. va mai zic odata - mijite printre dealuri pline de verdeatza intr-un peisaj mirific, case/conace ca-n povesti.- si nu cateva ci pe fiecare drumuletz din asta se insira una dupa alta.

cum da o zi cu soare cum vad pe strada decapotabile de epoca impecabile (fara pic de rigina sau semn de neglijenta) cu tipi/tipe imbracati foarte elegant cu esarfe fluturand... e o placere sa-i urmaresti.

Am avut ocazia sa vizitez si cativa englezi middle class cum zic ei si indeferent daca sunt old money sau new money au niste proprietati super, hambare modificate in case sau case vechi restaurate de te uiti ca la muzeu frate.

 

iar iranieni se identifica ca persani de cand lumea. daca nu ai cunoscut iranieni inainte poti sa casti gura de uimire dar e bine de stiut ca iranienii vorbesc persana da, nu araba si nu iraniana si se identifica ca persani (persi). de retinut da... ;)

subscriu,asa e si in zona mea.

eu ma simt destul de ok aici,sper sa fie tot asa si pe viitor pt ca imi doresc sa mai stau.

Editat de TheFatBob
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Phuuu..colosala intuitie, nu-i de mirarea ca ai reusit in viata!

Deja i-am aflat adresa si zilele astea ma gandesc daca sa-i sparg geamurile cu prastia sau cauciucurile de la masina..

Astea se practica la noi ...... in tarile cu apa calda, se incalzeste si masina ...... pina la explozie. Doar un animal ar face asa ceva!

PS. Un animal cu apa calda.

Editat de Contabil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca tot s-a elucidat misterul "J"ului de la "engleji", uite o poza facuta azi, la cosul de gunoi de la coltul strazii. Cosul asta e asa la fiecare 2-3 zile, gunoi pe tot spatiul verde, saci negri plini and so on....si ce sa vezi coincidenta drek, e asa de cand s-a mutat in zona o ceata de romani...

PS: salteaua dubla a fost ridicata intre timp...ca zacea pe trotuar.

 

post-86303-0-46939300-1425235534_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La's ca este un user "naturalizat" pe acolo care spunea de mine,masa, tasu, bunicii ..... nu mai spun mai departe, ca cica sintem ceva ipocriti, daca vrei iti pun o poza cu gunoiul meu, al vecinilor, etc. ,dupa sa te gindesti si la familia ta.

 

Mai conteaza si din ce zona esti, nesimtiti peste tot, aceia fizici ii rezolvi legal, ceilalti care deraiaza in gindire .... mai greu, dar cu ceva educatie se rezolva.

Editat de Contabil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...