Sari la conținut

MaÂşini de curațare cu presiune


Postări Recomandate

Intenționez să-mi cumpăr un aparat de cuŕațat cu presiune pentru uz casnic. Adică să spăl ocazional maşina, motocicleta, bicicleta, curtea şi pereții casei.

 

N-aş prea vrea să dau mulți bani pe el deşi mă tem că şi aici se aplică regula "cît dai, atîta face". Dar să lăsam detaliile astea pentru mai tîrziu.

 

Aveți idee dacă 100 bari (cît scoate teoretic un aparat din clasa entry level) este suficient pentru operațiunile pe care le-am descris mai sus?

 

Îi rog pe cei care au utilizat astfel de aparate să explice cam cum e treaba.

 

Orice recomandare este binevenită :)

 

Aş mai fi avut cîte ceva de întrebat dar mi-e cam greu cu editatul pe telefon, însă la momentul potrivit voi interveni.

 

Haideți, nu vă sfiiți! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-ar putea sa nu=ti ajunga 100 bar. Am facut greseala sa cumpar de la LIDL un aparat de curatat cu presiune ( http://www.lidl.de/de/parkside-hochdruckreiniger-phd-100-d2/p178729 ) , a fost 250 lei . Asta are 100 bar. Hobby e ok dar nu face destula presiune sa curete calumea . Plus ca daca nu ai presiune cat de cat in reteaua de apa de unde il alimentezi n-o sa faca fata si are "pauze" de presiune in lance . Foarte enervant. Saptamana viitoare o sa aiba - tot la LIDL modelul asta de 150 bar http://www.lidl.de/de/parkside-hochdruckreiniger-phd-150-d3/p192702 undeva la 500 lei . Ar trebui sa fie mai ok asta sau un model similar de la alt producator .

Editat de aquachrono
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Păi că tot ai adus vorba de debit...sper să nu greşesc dar eu am înteles aşa: sînt unele modele care îşi pot trage apa singure (gen, le alimentezi dintr-un butoi) iar altele care trebuiesc legate la o rețea de presiune. Acum vine întrebarea: rețeaua de apă de acasă, cea orăşenească -ca să zic aşa- o fi avînd presiune suficientă?

 

Dacă am zis o prostie accept emoticoane zîmbitoare şi maxim ăla care mă freacă părinteşte pe cap, MAXIM am zis :)

 

Edit: pînă i-am răspuns eu lui Amstaff ai apucat să scrii tu, aquachrono şi m-am lămurit :)

 

Edit2: la Brico Depôt am văzut ceva model de la Lavor cu vreo 130 sau 135 de bari, 1900W la 295 de lei şi mă cam bătea gîndul să-l cumpăr. Azi am încercat să găsesc ceva review-uri (ăia de la Brico n-au scris exact ce model e, cred că de frică) şi am găsit ceva de naşpa despre respectivul model (identificat după imagine şi specs) ceea ce m-a determinat să renunț la ideea de a-l cumpăra.

Editat de zĂŽmbesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stai fara grija, daca il alimentezi de la reteaua de apa a orasului sau daca ai hidrofor e arhisuficienta!

Eu am aparat cu 450l/h debit conectat la hidrofor.

Alt aspect inafara de cel legat de debit, sa te informezi daca pompa aparatului este din plastic sau metal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am cumparat acum vreo 2 ani un Black and Decker de 110 bari si vreo 300l/h, l-am folosit de maxim 10 ori si l-am pus pe tusa. E prea slab si nu reuseste sa dea jos mizeria, defapt nu reuseste sa indeparteze nici macar spuma activa(pe bidonul de spuma recomanda aparate > 130 bari).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa cureti peretii casei cu instrumentele alea, o sa dureze cel putin o zi intreaga. Cu un consum mare de apa.

 

Uita-te la materialele din care e facut. Elemente din alama pe tot traseul apei este un lucru de dorit.

 

Apoi, presiunile trecute sunt doar valori maxime, nu pentru regim nominal. (in cazul produselor de hobby)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am un karcher mid-range 120bar parca, sincer e mai mult decat am nevoie, mi se pare chiar extrem de puternic cu lancea de presiune, aia reglabila nu e la fel de puternica nici pe setarea maxima.

 

consuma foarte putina apa , abia daca balteste in curte cat spal duba

 

acum nu stiu cum masoara astia presiunea dar cred ca difera manometrele de la o firma la alta.... am experimentat acum multi ani cu un recipient la 10Bar si cu un pistolet improvizat am avut rezultate similare...

 

vezi ca mai e un topic pe aici despre jucariile astea unde cativa baieti au intrat in detalii destul de interesante, cat functioneaza karcheru asta ,nu prea ma intereseaza tehnologia sau cati bari scoate unul sau altul

 

 

p.s. am spalat ca vitelu masinile un an de zile cu detergent pentru terasa , anti muschi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu folosesc un Karcher de vreo 4 ani. A costat destul de mult dar e OK, ca presiune scoate 140 bari. Eu sunt multumit de el. Nu am sapat prea mult la vremea aia despre ele, dar cica ar trebui sa aiba pompa din metal = tot aparatul trebuie sa fie mai greu. Cele cu pompa de plastic sunt mai usurele. Probabil ca aici se aplică regula "cît dai, atîta face".

 

Bafta

Editat de Serban.S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa bage la Lidl sambata 28 martie, 2100w, 150 bari 450l/h 500 ron.

La 100 bari presiune nu prea ai ce sa faci, e slab.

Orienteaza-te dupa debit, e cel mai important aspect.

 

Recomand si eu modelul respectiv (trebuie totusi vazut corpul de pompa din ce material este), pentru uz casnic fiind numai bun, atat ca debit cat si ca presiune. In plus este dotat bine si cu accesorii. Singura problema este ca ..in cazul in care ai rupt vreunul din accesorii, sunt slabe sanse sa le gasesti de cumparat pe undeva. Ca idee presiunea optima de spalare este de la 140 de bari in sus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vă mulțumesc tuturor pentru interes şi implicare :)

 

vezi ca mai e un topic pe aici despre jucariile astea unde cativa baieti au intrat in detalii destul de interesante

Sincer, după o primă căutare care a eşuat lamentabil, n-am mai avut răbdare să aştept o perioadă de timp pentru a mi se permite să fac alta aşa că am postat direct.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Personal n-as da banii pe nimic din gama entry level a niciunui producator de renume, de cele no name sa nu mai vorbim.

Aceste modele nu sunt concepute sa fie servisabile, nu au nicio structura de suport in spate (piese de schimb, manuale de reparatie), cand se strica in garantie sunt inlocuite iar in afara garantiei n-ai decat sa le arunci. Mai bine SH.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi, am scris deja mai sus că mă gîndeam să cumpăr chestia aia dar stau în dubii pentru că e suspect cum un produs cu specificații mai bune decît altele e mai ieftin decît acestea. În plus, am găsit pe net aceste review-uri (http://www.productreview.com.au/p/lavor-wash-aussie19.html) şi par a face referire exact la acest produs (imaginea e aproape identică iar numele -Aussie19- poate face referire la 1900W)

Editat de zĂŽmbesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti recomand un Bosch de 100 bari . Problema este sa folosesti un detergent bun, in principiu unul cu spuma activa si cei 100 bari isi vor face treaba de ajuns. Pentru spalat casa,o presiune mai mare s-ar putea sa distruga zidaria. Si eu am un Bosch http://www.emag.ro/masina-de-curatat-cu-presiune-bosch-aquatak-33-10-1300-w-100-bar-330-l-h-06008a7000/pd/DJ9BJBBBM/ cam ca asta dar modelul este mai vechi. Foloseste detergent de la spalatorii auto (profesional) si nu din cel de la magazin care nu este bun de nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lavor au si produse bune. Nu stiu despre modelul prezentat mai nimic. Intr-un colt scrie 1900W, iar in celalalt 1800W. In orice caz, nu cumperi un resou, ca sa te orientezi dupa putere.

 

Foloseste detergent de la spalatorii auto (profesional) si nu din cel de la magazin care nu este bun de nimic.

 

Cand aud asta cu profesional, ma ia cu pareza manageriala. Cea mai buna indicatie care o poate primi cineva, este sa foloseasca detergentul corect. Aia de la spalatorii nu te gandi ca investesc 2000 RON in detergenti pe luna.

 

Nu sta nimeni sa le faca dozajul, sa verifice PH si tot asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....

Cand aud asta cu profesional, ma ia cu pareza manageriala. Cea mai buna indicatie care o poate primi cineva, este sa foloseasca detergentul corect. Aia de la spalatorii nu te gandi ca investesc 2000 RON in detergenti pe luna.

 

Nu sta nimeni sa le faca dozajul, sa verifice PH si tot asa.

Am un prieten care are spalatorie si crede-ma ca detergentii sunt destul de scumpi iar dozajul se face corespunzator pentru ca altfel vor consuma mai multa apa si nu vor avea rezultate bune. Daca nu crezi ca sunt diferente intre detergentii de la spalatoriile auto si cei din comert, poti sa faci ocomparatie (eu am facut-o si vb in cunostinta de cauza) si ne mai auzim. Oricum, nu inteleg ce treaba are dozajul de la spalatorie cu detergentul folosit de tine, avand in vedere ca tu iei detergent nediluat/nedozat si acasa il introduci in borcanasul aparatului sau il diluezi personal. Eu cumpar un kg (nu 1 litru) de detergent (spuma activa) la pretul de 17 lei si de obicei mi-l da din bidonul original cu care vine la spalatorie.

» Post actualizat in 20 Mar 2015 15:15

 

PS: Folosesc aparatul cu detergent tip spuma activa de 8 ani de zile si sunt multumit de rezultate (moto,masini,bicilete,carturi,covoare, casa, etc). Daca tu ai alta experienta ajuta omul cu sfaturi . Am incercat sa ajut cu o experienta proprie si atat.

Editat de baby_blues
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te grabesti si faci greseli.

 

Dupa cum probabil ai citit, am recomandat sa se foloseasca detergentul corect operatiunii.

 

Cei care au o spalatorie nu isi cumpara detergentii? Asta nu inseamna comert? Sau este productia lor proprie, unde vine fiecare cu cate o idee, le aduna si pac a iesit minunea.

 

Apoi imi spui ca cei de la spalatorie cumpara detergent diluat. Sau asta se intelege. Detergentii se dilueaza la punerea in opera, ca poate nu sunt suficient de explicit. Pana si ala de la masina de spalat. De aia ai masuri.

 

Foarte ieftin detergentul pentru ceva profesional. Eu pentru fiecare litru platesc intre 9 si 13 Euro. Si aici nu mai includ si ADR-ul.

Editat de Ultrasunete
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu încă aştept de la vară-mea traducerea :D, dar e foarte bine că ai anunțat. Probabil că mă voi opri la ăsta, trebuie să-şi facă treaba la nivel hobby :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum la pretul asta de 500 lei mi se pare ok,inca o treaba foarte buna este ca la Lidl in perioada de garantie daca ai probleme iti da pe loc banii si nu te mai poarta la experti in garantii,eu am patit cu un produs si nu am avut nici o problema cu ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...