Sari la conținut

Accident...Rog sfaturi


LucianU
 Share

Postări Recomandate

Salut!

Saptamana trecuta am trecut si eu prin ceva asemanator, soferul din fata mea a facut o bucla fara sa semnalizeze, eu am franat, am cazut, si am alunecat pe motor pana in masina lui.

Am avut "norocul" ca celalalt implicat sa fie si el motociclist si nu am chemat politia am facut amiabila si dupa doua zile am mers impreuna la asigurari (tot Carpatica), unde, cei de acolo l-au recunoscut pe el ca fiind vinovat si am deschis dosar de dauna .

Sfatu meu este sa mergi la politie pentru ca soferul se poate "suci" in orice moment,iar daca decizi sa nu mergi la politie, dute la Carpatica impreuna cu celalalt impliucat NU singur, eu am mers initial singur (pt. ca vinovatul a plecat din tara imediat dupa eveniment) si astia de la Carpatica incercau sa imi bage vorbe in gura si sa ma scoata pe mine vinovat.

 

De constatarea daunelor nu stiu ce sa zic, eu locuiesc in Oradea unde nu exista service moto care lucreaza cu asigurari, au venit baietii de la Carpatica au facut poze motorului si asta a fost constatarea daunelor, au zis sa fac rost de o lista de preturi pentru piesele afectate asa ca am contactat un dealer Yamaha care mi-a dat lista cu preturile, aceste sume cumulate imi depasesc valoarea mobrei de trei ori, acum dosarul meu cica este complet si tre sa astept o saptamana si ceva pana la primirea verdictului.

 

Deci, cel mai bine declara accidentul la politie, fa o multime de poze la locul accidentului, daca poti dute la un service moto si fa un deviz de daune sau contacteaza un dealer Yamaha pt. preturi, nu merge singur la Carpatica si nu te lasa la ei,vor face tot posibilul sa te scoata pe tne vinovat.

 

Dealer Yamaha

 

Marius Baleanu

mariusbaleanu@yahoo.ro

074 436 2484

073 036 7657

 

Se afla in Bucuresti.

Editat de ValiBeschiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asiguratorul datorita timpurilor ' in care traim incerca prin orice mijloce SA NU PLATEASCA!!!

contesta foarte usor o AMIABILA decat un PV de la politie!!!!!!!

 

sunt patit cu un labagiu care nu s a prezentat la asigurator si a mers direct la politie!!!!!!

daca nu faceam poze la locul accidentului mi o furam rau de tot ca la politie ajuns primul a declarat ALTCEVA!!!!! POZELE insa vazute de politist au inclinat PV in favoarea mea......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, dar daca esti vinovat te poate scapa de ramas fara permis si/sau amenda.

In cazul de fata daca se merge la politie si gaboru' hotaraste ca soferul e vinovat o sa-l lase fara pemis (neacordare de prioritate la iesirea din curte) si o sa-i dea si amenda. Daca se face amiabila in afara de o crestere a RCA la urmatoarea polita, pe ala n-o sa-l coste absolut nimic!

Deci daca stii ca esti nevinovat DU-TE LA POLITIE!

Și data viitoare va face fix la fel, că a schimbat mașina între timp și nici măcar rca nu mai e mai mare. Așa cu permisul luat poate se gândește de două ori data viitoare.. Editat de yoyo_man
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu amiabila! Culpa o stabileste politia, si e integrala a soferului! Mergi la Politie!

Exact! Si sa nu cumva sa spui ca era ud si ai alunecat cand ai pus frana. Ci ai incercat sa eviti accidentul fara vatamare corporala grava

» Post actualizat in 26 May 2015 09:08

Imi cer scuze, nu am citit toate postarile. Daca nu vrea amiabila cu el vinovat si sa iti repari motorul pe asigurarea lui, nu mai vorbi cu el. Mergi la politie si iti vei face motorul pe asigurarea lui

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum au spus si alte guri, FARA amiabila si direct Politie.

Acum ceva ani, adica prin 2007, cand nu se facea amiabila eram la un pas sa fiu ars de on tanti avocata tocmai ptr c-am vrut sa fiu baiat bun. Intamplarea tipica, avea cedeaza , n-a vazut indicatorul si a iesit ca vita-n fata mea eu luand-o in plin.

Deoarece pe atunci se declara doar la Politie si se lua carnetul a zis s-o dam la "pace" si sa-mi dea bani ptr pagube si deranj. Am mers la Udriste, am facut aceeasi declaratie impreuna si cucoana a zis ca pleaca sa bea o cafea pana ne vine randul (bon de ordine la acea vreme). A plecat la 11 seara si dusa a fost.

Am facut declaratie noua in care am descris exact ce s-a intamplat si la 7 dimineata, cand mi-a venit randul am dat-o. Cucoana a aparut, cu sotul, si cu o alta declaratie in care zicea ca eu am fost vinovat si ca accidentul s-a petrecut la 1 km de locul real.

Norocul a facut ca am avut aparat foto in rucsac si dupa accident am facut poze la tot (loc, indicatoare, etc) ceea ce cucoana n-a observat. Ala m-a scos din cacao, deoarece Politistul tindea sa-i dea dreptate ei pana am scos aparatul.

 

Asta e un caz. Sunt multe alte cazuri similare in care s-au inversat rolurile.

 

Din nou, Politie NU amiabila.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FARA AMIABILA !!!

 

MERGI LA POLITIE !

Procesul verbal inchieat de politie este SFANT !

 

- iti spun din proprie experienta -

- acum aproape 2 luni mi-e mi-a iesit in fata o doamna cu un logan , din parcare , a iesit dintre alte masini si la fel ca si tine am intrat sub masina....viteza mica nimic grav.....

- la insistente am facut amiabila , sa nu ramana fara permis, participant la traffic, se poate intampla oricui,...etc

 

URMARE : - nici acum nu am inchiat socotelile cu asigurarea......de ce ?

administratorul firmei (care nu era de fata la accident) a mers la asigurare si a contestat fapta....ca avariile nu sunt reale, ca vina este a mea...etc

cred ca doat sa nu plateasca 3 lei in plus la reinnirea politei RCA......

 

in plus daca ai process de la politie iti poti repara direct motorul si te prezinti apoi la asigurari cu PV Politie + motor + facture piese si manopera si sunt obligati sa te despagubeasca

 

citeste putin si ordin 14/2011

 

 

 

332_ordin-nr--14-2011-pentru-punerea-in-aplicare-a-no.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La culpa comuna fiecare isi primeste un procent de la asiguratorul celuilalt, in functie de procentul de culpa al participantului, insa e cea mai mare prostie, pentru ca asiguratorul va face orice sa despagubeasca cat mai putin.

Mai exact un prieten ce a avut masina parcata neregulamentar, a fost lovit de un alt auto. Din cauza ca a fost parcat neregulamentar, a fost culpa comuna, iar si lui nu i s-a dat nici un leu ca despagubire, si a trebuit sa suporte singur reparatia masinii, neavand casco.

Amiabila la locul accidentului poate fi utila doar prin faptul ca ai o declaratie si semantura vinovatului, ceea ce va face mai dificila schimbarea declaratiei, insa la asigurari nu va fi luata in considerare si veti fi chemati ambii conducatori la declaratii. Oricum ar fi? Nu muta nimic inainte sa faci multe poze la fata locului, din toate unghiurile, si cateva filmulete, si apoi decizi unde te duci.

Insa trebuie sa va duceti la asigurare in mai putin de 24 de ore de la accident, pentru ca daca celalalt nu se prezinta, tu sabte poti duce in timp util la politie sa declari accidentul, ca sa nu treaca cele 24 de ore, pentru ca e posibil ca el sa declare la politie fara ca tu sa stii, si sa te trezesti mai apoi ca ramai fara permis pentru nedeclararea accidentului.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am patit la fel acum o saptamana,baiatul a facut stanga,eu am frant puternic,m-a atins pe pulpa si am cazut.Nu m-am dus la politie,e intampla sambata seara.Luni am fost amandoi la asigurare,el si-a recunoscut vina,am deschis dosar de dauna cu declaratii poze.Dupa cei de la asigurari mi-au dat o fisa sa ma duc la service sa imi iau preturi.Cel mai nasol este ca urechile farului erau sub carena si desi agentul constator de daune le-a fotografiat ,nu a trecut fiindca erau sub carena.si trebuiau sa fie trecute de la service.Acum astept sa analizeze dosarul si sa vada daca imi da dauna totala sau reparatie.Daca imi da reparatie si vreau sa o repar in regie proprie nu pot decat sa imi dea 50 la suta de bani.


» Post actualizat in 26 May 2015 18:10

Voi considera incheiat totul cand o sa imi fac motorul.Vedem zilele urmatoare


» Post actualizat in 26 May 2015 18:10

Sper ca baiatul sa fi invatat din accident


» Post actualizat in 26 May 2015 18:11

Sper ca facerea de bine sa fie de bun augur si pentru sofer si pentru mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In mod normal, daca gasesc la service daune care au rezultat din accident, si care nu au fost trecut pe constatare intial, se va face o reconstatare. Deci nu asta ar fi problema, desi e de dorit sa ai trecut de la inceput absolut totul. Ca apar pierderi de timp. Si firma RCA + pierderi de timp = love.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi frumos ca in limita timpului disponibil, initiatorul sa ne tina la curent cu mersul evenimentelor, cu demersurile facute de el si cu finalizarea lor.

Editat de ZAPPY
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca aceia care insistă cu "mergi la poliţie" să-şi aducă aminte că dacă mergi la poliţie după 24 de ore de la accident rămâi fără permis şi plăteşti amendă chiar dacă iniţial ai încercat să mergi pe amiabilă.

E valabil pentru ambii şoferi, vinovatul şi victima sunt pedepsiţi pentru neprezentarea în termen.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca aceia care insistă cu "mergi la poliţie" să-şi aducă aminte că dacă mergi la poliţie după 24 de ore de la accident rămâi fără permis şi plăteşti amendă chiar dacă iniţial ai încercat să mergi pe amiabilă.

E valabil pentru ambii şoferi, vinovatul şi victima sunt pedepsiţi pentru neprezentarea în termen.

De acord, dar topicul incepe asa:

"In aceasta dimineata am facut accident si acum cer sfaturi cum sa procedez ca sa fie totul bine."

Si toate sfaturile noastre au fost date in cursul zilei respective. Deci nu era nicio problema cu cele 24 de ore.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cele 24 de ore trecura...dar asta poate ajuta pe viitor :)

 

Sper ca aceia care insistă cu "mergi la poliţie" să-şi aducă aminte că dacă mergi la poliţie după 24 de ore de la accident rămâi fără permis şi plăteşti amendă chiar dacă iniţial ai încercat să mergi pe amiabilă.

E valabil pentru ambii şoferi, vinovatul şi victima sunt pedepsiţi pentru neprezentarea în termen.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt 24 de ore ci 48....din cate stiu eu. Dat fiind ca nu am facut nici o poza la fata accidentului si ca omul nu a vrut sa mearga la politie....pt permis....am facut amiabila si vineri urmeaza sa ma duc la constatare la inspectorul de daune. Daca nu treci prin asa ceva zi de zi nu stii cum sa reactionezi. Acum am poze la sgarieturile lasate pe asfalt si daca lucrurile nu merg bine la asigurare...ma risc pana la capat(amenda si permis luat) dar ma duc la politie si pana la urma rezolv cumva. Legat de daune...semicarena fata sparta,rezervor indoit putin de la cap ghidon, capac alternator zgariat,scarite sgariate,codita zgariata. Revin cu detalii cand rezolv ceva. Multumesc pt sfatul tuturor

» Post actualizat in 27 May 2015 07:40

Un lucru sunt convins ca l-a invatat(cel putin un timp)...culmea culmilor a fost dimineata cand am trecut prin fata portii lui el tocmai iesea cu masina..bmw 730. Am oprit putin mai in fata..eu fiind in masina si am stat sa vad cum iese din curte... Si-a invatat lectia in sensul ca de data asta a iesit mama lui si sa asigurat apoi ia facut semn sa iasa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt 24 de ore ci 48....din cate stiu eu. Dat fiind ca nu am facut nici o poza la fata accidentului si ca omul nu a vrut sa mearga la politie....pt permis....am facut amiabila si vineri urmeaza sa ma duc la constatare la inspectorul de daune. Daca nu treci prin asa ceva zi de zi nu stii cum sa reactionezi. Acum am poze la sgarieturile lasate pe asfalt si daca lucrurile nu merg bine la asigurare...ma risc pana la capat(amenda si permis luat) dar ma duc la politie si pana la urma rezolv cumva. Legat de daune...semicarena fata sparta,rezervor indoit putin de la cap ghidon, capac alternator zgariat,scarite sgariate,codita zgariata. Revin cu detalii cand rezolv ceva. Multumesc pt sfatul tuturor

» Post actualizat in 27 May 2015 07:40

Un lucru sunt convins ca l-a invatat(cel putin un timp)...culmea culmilor a fost dimineata cand am trecut prin fata portii lui el tocmai iesea cu masina..bmw 730. Am oprit putin mai in fata..eu fiind in masina si am stat sa vad cum iese din curte... Si-a invatat lectia in sensul ca de data asta a iesit mama lui si sa asigurat apoi ia facut semn sa iasa...

amice... cum ai luat carnetu? la Pitesti?

 

conserva nu ti-a dat prioritate, el e singurul vinovat, trebuia sa te duci la politie nu riscai nimic dar esti speriat de bombe,

 

culpa comuna nu exista in cazul asta, daca ati fi trecut amandoi pe rosu si intrati intr-un inocent erati in culpa comuna, e greu de inteles. gizas

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si daca el n-a vrut la politie, de ce nu te-ai dus singur? Geeez, sa vezi acum ce stai pe la asigurari...

Hai sa-ti zic preturile, ca si eu am avut Fazer ca al tau si, satul de reparat carena la orice cazatura minora, l-am lasat fara.

 

- reparat + vopsit carena fata - 300-450 de lei

- reparat rezervor + vopsit - 300-450 lei

- daca a pleznit carena, sunt sanse mari ca si cadrul de bord sa fie stramb - se poate intrepta la mana/ciocan sau altul care costa vreo 200 de lei pe ebay.co.uk

- capac alternator - 200-450 lei

- codita de reparat + vopsit - cam 200 de lei.

- scarite aftermarket - vreo 200 de lei pe ebay

 

Asta ca sa stii cum ai de pus problema la asigurari si ce bani ar trebui sa-ti iei.

Nu te duce la politie pentru ca ramai fara permis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la asigurari iti va propune o suma (pt regie proprie) - daca nu esti multumit sa nu accepti

va dura mai mult, dar este important sa iti acoperi paguba....

daca ai nev de ajutor da-mi PM si iti povestesc

eu sunt oarecum prins in acest cerc (auto/moto - piese - asigurari) + ca si eu fac acum acelasi lucru, am avut un accident, am dosar deschis, deci......negocieri / acte/mail-uri la asigurare/ASF...etc

bafta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu detalii... Am fost la constatare si a fost ok. Au incercat ei sa spuna ca poate nu am adaptat viteza la conditiile meteo si ca poate a fost si vina mea. Am trecut repede peste asta cand am spus ca daca nu cadeam ma ducem direct in el si ma loveam frontal ceea ce insemna complicatii. Mi-au facut baietii poze si asa cum ma astepam acum vor sa le aduc eu deviz de raparatie cu piese si manopera. Am sunat la cineva si mi-a zis c imi aduce piesele dar nu da factura la manopera. Am fost la Yamaha si abia Miercuri ma poate primii sa imi faca deviz iar la My Moto cer 200 lei pe deviz ceea ce mi se pare mult prea mult. Motorul nu trebuie desfacut....are 5-6 piese stricate care necesita schimbarea. Si ca sa dai 5 preturi plus un pret de manopera si sa ceri 200 lei eu personal zic ca este mult. O sa vad ce fac saptaman viitoare. Daca imi da cineva o sugestie o accept cu drag...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...