Sari la conținut

Cine a fost la Nordkapp? Pe mobră.


Postări Recomandate

  • 2 weeks later...

Noi tocmai ne-am intors duminica, dupa 3 saptamani de concediu motociclistic.

Am fost 5 motoare: 2 Vstrom, 1 Crossrunner, 1 Super Tenere si 1 Super Adventure.

In curand o sa deschid si topicul cu povestea + pozele.

 

post-22512-0-49338300-1439274347_thumb.jpg

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vreau sa pornesc vreo polemica, stiu ca este o chestie de gusturi si preferinte ale fiecaruia dar eu unul nu prea inteleg partea asta cu Nordkapp. Si nu vorbesc neaparat din postura 'vulpii care nu ajunge la struguri' insa Norvegia are atatea locuri minunate care merita vizitate/vizionate incat nu prea ii inteleg pe cei care transforma calatoriile moto in Norvegia intr-o cursa contra-cronometru pana la Nordkapp, apoi poza de rigoare langa glob (care, dupa cum am mai scris, este capul nordic comercial, cel real geografic este la vreo 15 km distanta - se poate ajunge la el doar pe jos/bicicleta) iar dupa poza intoarcerea spre casa. Si nu fac neaparat referire la cei de pe forum, am si exemplul recent al unor amici care in disperarea de a ajunge la Nordkapp au ratat o gramada de locuri superbe de pe traseu fiindca nu le-a mai ajuns timpul si este mare pacat...

 

Dar, cum spuneam, este o chestie de gust; eu si sotia facem parte din categoria celor care merg in plimbarile moto pentru a admira peisaje si frumusetile/minunile naturii iar in Norvegia le-am intalnit pe saturate :)

 

Mergi acolo, daca poti. Drumul e minunat si locul este unic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergi acolo, daca poti. Drumul e minunat si locul este unic.

 

Sincer mai am in plan sa ajung in Norvegia dar nu la Nordkapp. Anul trecut inainte sa luam decizia de a nu 'urca mai sus' de Lofoten/Narvik am vazut N filmulete si poze cu drumul (cei 700km ramasi) pana la Nordkapp dar nu m-au impresionat, cel putin nu comparativ cu alte zone din Norvegia vazute sau care au ramas de vazut. Intr-adevar, poate pentru unii senzatia e unica cand stai si iti faci poza langa vestitul glob dar am preferat muntii si alte frumuseti pentru cele 2 zile dus-intors Narvik-Nordkapp.

 

Pe de alta parte, desi Norvegia mi-a ramas in suflet ca o tara cu peisaje de vis, am constatat ca Islanda are zone care te lasa fara cuvinte - dar asta e alta discutie, din nou depinde de gusturile fiecaruia.

 

Revenind cat de cat on-topic, am aflat de la motociclisti norvegieni ca sunt zone in centru si jumatatea nordica putin cunoscute dar perfecte pentru motociclistii amatori de peisaje montane si sosele de munte inguste si pustii - sunt in faza de documentare pentru viitor :)

 

 

Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

nu am fost la Nordkapp, cel mai nordic punct a fost atlantic road ul. Strict pe teritoriul norvegiei am bobinat vreo 3500 de km doar in partea sudica, curand un topic pe aceasta tema cu poze evident, dar am fost pe o sumedenie de drumuri montane si pustii, am gonit ca niebunu de multe ori, cu mult peste limita legala, intalneam o masina la 10 minute, dar radare in cutii am vazut doar prin orasele mari gen oslo/stravenger, ceva pe autostrada si in rest pustietate. Masini de politie 2 la nr. M-am prins ca sunt albe si scrie politi pe ele. Deci nu stiu cum poti lua amenda de viteza si ma bucur ca nu am facut nici o zi de puscarie :) desi viteza medie de deplasare in cateva zile a fost de vreo 65 la ora si de multe ori nu eram in legalitate. Linie continua? de aia am vazut cred ca 800 de metri adunat. Chiar ma intrebam daca ai sau nu ai voie sa depasesti pe liniile alea lungi intrerupte foarte rar, dar mai prideam vreo 50 de metri de continua o data la cateva ore si imi dadeam seama ca totusi e diferenta intre cele 2 marcaje :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

2015 NORDKAPP iulie / august se pot adauga:

Nelu(SB) :KTM 1290 ADV

Zece (SB) :Suzuki V Strom

Goe (SB): HONDA VFR 800 X

Misu (BUCURESTI): Suzuki V Strom

Yamoco (SB): Yamaha XT1200Z SuperTenere

» Post actualizat in 08 Mar 2016 04:38

😊

» Post actualizat in 08 Mar 2016 04:40

😊

» Post actualizat in 08 Mar 2016 04:49

😊

» Post actualizat in 21 Mar 2016 09:09

traseul

post-75004-0-72021800-1457411854_thumb.jpg

post-75004-0-98847000-1457412041_thumb.jpg

post-75004-0-13055900-1457412556_thumb.jpg

post-75004-0-66963800-1458551354_thumb.jpg

Editat de yamoco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Eu ma pregatesc sa merg in luna iulie, daca aveti sfaturi despre drum, mancat, dormit, vizite, etc sunt binevenite. Am 16 zile la dispozitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...