Sari la conținut

Aventurile vanatorului de culori dupa un an de Asia


Postări Recomandate

mai baga!! :)

 

- cum de te-au lasat sa intri cu mobra la angkor wat?

- care-a fost cel mai bun/interesant fruct pe care l-ai gustat? unde?

- dar animal pe frigare? sarpe/crocodil/peste/gandac/etc? de care mai exact, ce soi?

- am vazut c-ai mers pe drumuri necomerciale ca sa zic asa...nu ti-a fost tarshala de UXO (unexploded ordinance)?

- povesteste ceva si de backpackeritele cu care ai combinat diverse portiuni de traseu, sunt sigur ca a fost cazul :)

- unde ai avut parte de cel mai misto masaj? la cate maini (2, 4, ...)?

 

Pentru faptul ca ai ales sa te duci in mijlocul copiilor si sa-i inveti - tot respectul. In toate tarile de genul asta e mare nevoie de educatie.

 

:ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Angkor Wat este de fapt ditamai complexul de temple, se poate intra cu motocicleta inauntru fara probleme. Cel mai bun moment de a-l vizita e la rasarit, am plecat la 5 dimineata incolo. Sunt insa si o multime de alte temple mai indepartate si potetci serpuitoare ce pot fi urmate. Iata ca si rimeaza.

 

Fructe, fructe de vanzare! Am incercat o gramada de chestii despre care nici nu stiam ca exista macar, majoritatea in Saigon. Am noroc cu prichindeii care m-au invatat si numele lor in vietnameza. Culmea sa stiu numele in engleza si vietnameza dar nu si pe romaneste! Daca n-au ajuns prin piata la Obor la noi or in supermarket, de unde sa stii ca exista in lume! Nici la tembelizor n-am avut ocazia sa le vad.

Oricum, uite aici cateva nume insa in engleza: rambutan, longan si preferatele mele - mangosteens.

post-23-0-31089300-1438740549_thumb.jpg

 

La mancaruri am fost destul de curajos insa mai am inca multe de incercat. Crocodil mananc saptamanal, e genial dar depinde cum e preparat. Are un gust unic. Sarpe iau ocazional, in general mananc multa mancare de mare pentru ca se gaseste peste tot si e ieftina: creveti, scoici, melci, caracatita, sepie, broaste de balta sau testoase. Animale de uscat: buffalo, mistret, caprioara si altele.

M-am fortat putin si am incercat si caine si pisica, aici se mananca cam orice, moralitatea culinara e un lux european. Nu mi-a placut cainele deloc, mi s-a parut dezgustator. A nu se intelege ca nu iubesc animalele, ba din contra. Am avut atat caini cat si pisica la care am tinut enorm. Doar ca din punctul meu de vedere, daca pot sa halesc un animal atat de inocent ca mielul si s-o fac si sub forma de sarbatoare, m-as minti singur creazand ca e imoral sa incerc animale tabu in Evropa dar perfect justificabile pe post de cina cotidiana aici. Oricum, imi cer scuze iubitorilor de animale pentru ce voi spune dar... pisica este absolut delicioasa. Am renuntat insa la gandul de a mai lua, a fost suficient pentru mine sa incerc o data.

O sa ma bag si la gandacei si alte dubiosenii chiar daca am oroare, mi-am promis sa trec peste limitele mele de European purtian care stramba din nas la tot ce nu intelege si e diferit.

 

Apropo de mine (UXO), mi-a fost frica in Cambodia dar tot m-am riscat. Am stat cu morcovul muuulta vreme. Dar, am fost norocos, imi puteau ramane oasele prin jungla. No comment acolo, personal choice. Am calatorit solo asa ca m-am expus doar eu, daca eram cu pasager nu as fi ales drumurile alea. Nu recomand insa nimanui sa se expuna riscului, n-as mai face-o a doua oara. Cel putin nu cred.

 

M-am intalnit in Cambodia cu o prietena romanca ce studiaza acum in China, super tipa, ne-am plimbat niscai kilometri impreuna, a fost tare. Poate ne vedem din nou la anul, ramane de vazut. Altfel am fost solo, ceea ce e bine si rau in acelasi timp. Bine pentru ca regimul meu de mers este destul de intensiv, nu oprim pentru pipi, aia-aia sau suveniruri si nici nu sunt obligat sa ma restrictionez in alegerea drumului pentru a mentine siguranta pasagerului.
Rau pentru ca e mai distractiv sa fii cu cineva la drum lung, mai schimbi o vorba, mai impartasesti din experiente si privelisti.

 

Dupa ce-am ajuns in Sihanouk, la plaja, unde am ramas cateva zile, m-am combinat si la un simplu masaj, nu-mi mai simteam deloc oasele, ma dureau toti muschii iar posteriorul era ca si inexistent, am reusit chiar si performanta de a toci blugii. Ar trebui sa existe lege, dupa orice calatorie lunga e un musai sa te duci la un masaj :)

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca iti faci timp pentru a ne impartasii cate ceva din experientele tale.

Multumesc pentru imagini, eu unul nu as fi cautat imagini pe net din diferite colturi ale lumii asa pur si simplu.

Felicitari pentru curaj. Eu nu am curaj nici macar sa-mi schimb job-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...

 

Asa mai vii de-acasa! :)

Vrem sa auzim experiente, intamplari, belele peste care ai dat! Bineinteles in masura in care iti permite si timpul sa povestesti...de cititori nu duci lipsa! :)

Btw vezi ca si-n Laos e problema cu UXO, ba chiar se zice ca-i cea mai nasoala tara din punctul asta de vedere. Daca treci prin Vientiane, neaparat fa o vizita la COPE si-o sa vezi dupa aia lucrurile cu alti ochi.

Inca o data, tot respectul pentru ca te implici in educatia copiilor de-acolo.

 

theos_, a explicat omul ca nu e mare branza dpdv al curajului :)

Traim cu impresia - alimentata de media - ca in Cambodia sau Vietnam te jupoaie aia si te mananca nefiert. In realitate oamenii sunt mai saritori si mai sinceri decat toata Europa la un loc.

Plus ca-l inteleg perfect, un corporatist in negare sunt si eu (ca multi altii de pe-aici probabil). O tura de genul asta e ca o gura de aer proaspat.

Editat de cnairda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nimic nu poate fi mai terifiant decat sa-ti lasi in spate familia, prietenii, job-ul si sa-ti iei lumea in cap spre destinatii necunoscute. Imi aduc aminte cand am coborat din avion in Saigon si-am pasit pe meleaguri tropicale pentru prima oara, nu m-am putut abtine sa nu ma intreb ce naiba mi-o fi trecut mie prin cap de-am ajuns tocmai acolo. Am iesit incet-incet din aeroport buimac. Oboseala, surescitarea, caldura si marea de motorete care zumzaiau in toate directiile m-au lasat aproape inert. Nici nu-mi venea sa cred ca totul e real. Parca era un vis.
In drumul spre noua "casa" am reusit doar sa ma infricosez si mai tare de traficul infernal, taximetristul cu engleza lui pocita aproape inexistenta era Superman, m-am mirat odata ajuns la destinatie ca n-a dat peste cel putin cateva motorete. Apoi m-am panicat serios. Frateeeee!! Cum naiba sa conduc eu aici motoreta?! Esti nebun la cap! Astia nu sunt sanatosi, e imposibil!
Am lasat gandul sa stagneze undeva departe in subconstient si-am plecat sa explorez per pedes cartierul. Case cu unul, doua sau trei etaje, una lipita de cealalta iar in fata vanzatori de diverse. Mancare, maruntisuri, toate tampeniile pamantului. Ca un european civilizat, am ajuns la semafor, sa traversez si eu strada pe trecere, vorba aia, ca tot omul... Se face rosu la vehicule, verde la pietoni si... Si nimic! Nimeni nu s-a obosit macar sa opreasca, marea de motorete continua, incrucisandu-se cu celelalte care aveau verde de fapt, un hoas de nedescris. Am pus piciorul hotarat pe zebra sa trec, l-am retras speriat, l-am pus iarasi, iar l-am retras si tot asa timp de niste minute bune. Nu se poate! Pe aici nu se trece! Mi-a revenit gandul haotic din inconstient, daca nu sunt capabil nici macar sa traversez strada, cum vreau eu sa conduc pe aici. Sunt un vampir veritabil de la celalalt capat al lumii, nu mi-e frica de nimic! Pot face orice! Asadar, mi-am adunat ultimul dram de curaj si m-am lipit tacit de o batranica a carui chip era ascuns sub palaria lor traditionala de paie si de-o masca, care avea ceva mai mult sange rece si experienta decat mine in a traversa strada. Incet-incet s-a aventurat lasand sutele sau miile de motorete sa se scurga pe langa. Ca si cum ai traversa un rau.
De data asta sunt curajos! Pot sa traversez si singur. Fac un pas, ma dau inapoi, fac un pas, ma dau inapoi. Firar! E imposibil! Imi repet din nou pe post de incurajare motivationala, am traversat singur lumea, am trait ani de zile in alte culturi, am facut atatea, pot traversa singur strada, pe bune acum, ori sunt carpa ori sunt curajos! Noroc cu copilasul negricios care a pasit fara sa clipeasca macar pe trecerea de pietoni si de care m-am alipit imediat. Eh, vezi? Sunt curajos!
Invat repede asa ca restul traseului l-am petrecut cautand pietoni pe post de scut de fiecare data cand trebuia sa mai traversez cate o strada mai mare.
Seara ma aventurez pana in centru iar fiindca taxiul este nesimtit de scump, optez pentru metoda clasica - xe om sau moto taxi. Nici nu trebuie sa ma obosesc sa caut unul, la fiecare pas e cate un nene culcat pe motoreta care striga dupa mine asa ca aleg si eu unul care imi inspira cat de cat incredere. Fata de ceilalti pare mai breaz, motoreta nu e decat semiruginita si desi n-are stop, macar are bec. Imi pun stramband din nas casca jegoasa in cap intrebandu-ma de ce oare m-am carat 15000 de kilometri cu casca dupa mine ca sa n-o iau si m-am lipit de el strangandu-l involuntar cu forta. Apoi incepe distractia. Sunt atat de curajos incat inchid ochii. Imi trec prin minte toate cele, gandindu-ma ce pacat sa fi ajuns pana aici ca sa crap intr-un mod atat de absurd. Nu mergea decat cu viteza melcului, 40-50 la ora dar nu m-am putut abtine sa nu ma rastesc la el s-o lase mai moale. E periculos frate, usor...usor! Vrei sa-mi las oasele pe aici!
Asa am ajuns si la primul rond, intersectia a cateva strazi majore. Creierul mi s-a blocat, mintea mea de european nu putea sa proceseze informatia, mii si mii de motorete intersectandu-se fara nicio regula aparent. Nu e adevarat, nu se poate asa ceva! Hei, sunt curajos, nu? Asa ca am inchis din nou ochii si nu i-am deschis decat dupa ce-am trecut. Ca sa vezi chestie, sunt intreg!
M-am trezit a doua zi dimineata la rasarit, aproape la fel de obosit insa nu intr-atat incat sa uit ce mi-am promis ca voi face in prima mea dimineata odata ajuns. Am iesit sus pe terasa uitandu-ma la marele Saigon si-am strigat ca apucatul - "Good morning Vietnam!".
O luna mai tarziu, dupa ce-am invatat cum sa traversez strada si singur fara sa fac atac de cord, mi-am inchiriat o motoreta. Am luat cel putin vreo 10 centre la rand, toate incercand cu zambetul pe buze sa ma jupoaie. Nu m-am lasat insa si am dat de un nene mai civilizat cu care am negociat folosindu-ma de mima si de caietelul pe care am desenat si am scris cifrele. 4 milioane avans, 1 milion pe luna (50 USD), perfect! N-am lasat niciun document, totul la mica intelegere. Yeey! Asta da noroc!
De fapt, haosul european are un ritm asiatic, greu de observat pentru un ochi neformat. Aparent nimic nu are sens insa nu este chiar asa, doar functioneaza pe alte principii. Rondul ala imposibil il traversez acum zilnic zambind la gandul ca odata demult m-am speriat atat de tare de el. Odata ce te prinzi de natura ordinii totul devine usor. Asa e, nu e ordinea europeana sau vestica cu care am fost obisnuit dar asta nu inseamna ca nu exista sub o alta forma.
Daca vrei, te adaptezi oriunde si la orice.
Si, cateva poze dintr-unul din caietele mele de aici imbatranite de vreme si de experiente.
post-23-0-66796000-1438831092_thumb.jpgpost-23-0-83375900-1438831103_thumb.jpgpost-23-0-95809200-1438831116_thumb.jpgpost-23-0-47100400-1438831122_thumb.jpgpost-23-0-97531400-1438831125_thumb.jpg

» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:42

post-23-0-25975900-1438832471_thumb.jpgpost-23-0-21987600-1438832473_thumb.jpgpost-23-0-27380600-1438832474_thumb.jpgpost-23-0-10479500-1438832476_thumb.jpgpost-23-0-80706000-1438832477_thumb.jpgpost-23-0-81838900-1438832478_thumb.jpgpost-23-0-54968600-1438832479_thumb.jpgpost-23-0-87280400-1438832480_thumb.jpgpost-23-0-92606100-1438832481_thumb.jpgpost-23-0-61317500-1438832482_thumb.jpg


» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:45

post-23-0-99936600-1438832578_thumb.jpgpost-23-0-97195900-1438832581_thumb.jpgpost-23-0-92283900-1438832583_thumb.jpgpost-23-0-95905700-1438832584_thumb.jpgpost-23-0-01974900-1438832586_thumb.jpgpost-23-0-98777100-1438832586_thumb.jpgpost-23-0-02993200-1438832588_thumb.jpg
Pedeapsa pentru nazdravani, fetele de-abia asteapta sa le faca niscai coditepost-23-0-99617600-1438832588_thumb.jpg
post-23-0-98437000-1438832589_thumb.jpgpost-23-0-99802100-1438832590_thumb.jpg


» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:47

Submarinul post-23-0-78630800-1438832789_thumb.jpg

post-23-0-51885500-1438832791_thumb.jpgpost-23-0-84877000-1438832793_thumb.jpgpost-23-0-03988700-1438832795_thumb.jpgpost-23-0-43834300-1438832796_thumb.jpgpost-23-0-48686800-1438832802_thumb.jpgpost-23-0-27381800-1438832805_thumb.jpgpost-23-0-16821000-1438832806_thumb.jpgpost-23-0-13303500-1438832807_thumb.jpgpost-23-0-43970100-1438832808_thumb.jpg


» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:53

Si, m-am trezit cu poza pe avizierul uneia dintre gradinite! Nu prea poti supravietui doar predand la o singura scoala asa ca am ore incepand cu prichindei mici si terminand cu adulti. Gradinite, centre private si scoli publice. Ce mai, toata gama!
post-23-0-52324300-1438832899_thumb.jpg
post-23-0-87773200-1438832901_thumb.jpgpost-23-0-93210800-1438832902_thumb.jpgpost-23-0-36557900-1438832904_thumb.jpgpost-23-0-42506900-1438832905_thumb.jpgpost-23-0-47196500-1438832906_thumb.jpgpost-23-0-45964400-1438832907_thumb.jpgpost-23-0-47339000-1438832908_thumb.jpgpost-23-0-75199500-1438832911_thumb.jpgpost-23-0-85919700-1438832915_thumb.jpg


» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:55

post-23-0-76210700-1438833263_thumb.jpgpost-23-0-17071200-1438833265_thumb.jpgpost-23-0-20143900-1438833266_thumb.jpgpost-23-0-59139600-1438833267_thumb.jpgpost-23-0-97631400-1438833268_thumb.jpgpost-23-0-79707500-1438833269_thumb.jpgpost-23-0-82665900-1438833270_thumb.jpgpost-23-0-87675400-1438833271_thumb.jpgpost-23-0-91023700-1438833272_thumb.jpgpost-23-0-01877300-1438833274_thumb.jpg


» Post actualizat in 06 Aug 2015 03:56

post-23-0-49890400-1438833354_thumb.jpgpost-23-0-70829500-1438833356_thumb.jpgpost-23-0-78338100-1438833357_thumb.jpgpost-23-0-12668200-1438833359_thumb.jpgpost-23-0-31165700-1438833360_thumb.jpgpost-23-0-35394600-1438833361_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Genii ale echilibristicii! :) Ciudate locuri dar o viata mai simpla, apropiata de natura. Ceea ce-mi place foarte mult e ca in tara aia nu mobra conteaza, ci mersul pe doua roti. Maxime felicitari traitorului, expeditionarului si fotografului! :mexicanwave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multi oameni din 'tarile civilizate' se duc in Asia de sud-est si in afara de a se face praf cu alcool si/sau opiu non-stop nu fac mare lucru. Tu chiar ai facut ceva ce nu vedem in fiecare zi. Diferente mici si poate - la fel ca semintele copacilor - invizibile de la distanta, dar cu potential urias de crestere in viitor. Sincere felicitari!

 

Imi pare rau ca nu am citit mai devreme. Ieri am trecut prin zona (ce-i drept, la vreo 10km pe deasupra) in drum dinspre Hong Kong spre India. Tare mi-ar fi placut sa iti facem o vizita. Dar poate nu e inca tarziu pentru un ocol neplanificat:-)

 

Oricum, numai bine si mult noroc in ceea ce faci!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Cu toate ca mi-am propus sa nu mai scriu pe acest forum, Filip, din cauza ta m-am logat din nou. Ma simt (si oarecum chiar sunt) aproape de tine si de tot ce scrii si arati aici. Multe dintre imagini zici sa sunt de prin zona in care sunt acum. Parca am fi vecini. Sunt invidios pe talentul tau foto, impreuna cu Mihai esti in topul motociclistilor-fotografi. Sunt suparat pe mine, pentru ca avand mereu la mine un aparat (sigur nu la fel de performant ca ale voastre) nu ma invrednicesc sa-l scot, ba mai mult nici cu telefonul nu-mi vine sa fac poze. Cred ca am ceva defect in cap.

Da-i gaz Filip oricand si oriunde ai timp. Lumea este mare, avem toti loc sub soare. Am observat ca in general in Asia (cel putin pe unde am fost) lumea se poarta frumos cu motociclistii straini. Si in general cei mai saraci sunt cei mai sinceri. Asta e cam peste tot.

 

PS: m-am amuzat teribil cand am vazut poza cu gheata in pisoar. Cred ca am facut si eu poza asemanatoare, prima data in viata cand am vazut asa ceva , la toaleta restaurantului Steak House din Magadan. A doua oara a fost in Stockholm. A treia oara la tine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citind topicul, mi-aa zburat gandul la M13. Nu stiu daca stii cine este mordeth, dar i te asemeni izbitor. Plecat in una din tarile "haotice" si "bicicliste" ale Asiei, profesor drumet si somehow a blogger. Imi scade din ce in ce mai tare respectul de sine direct-proportional cu topicurile din randul iesirilor in strainatate. Cum zicea un craiovean ceva mai sus, eu nici job-ul nu am curaj sa mi-l schimb. Din tot ce am citit pana acum, my dear Demostene, permite-mi sa-ti spun ca threadul tau a fost uimitor si cel mai uimitor ! Adevarata aventura cred ca nu este sa iesi intr-un week-end pe 2 roti, la 100 si ceva de km distanta cum as vrea eu sa fac maine. Adevarata aventura a vietii este sa o apuci de ceafa, sa dai cu ea de pamant sa vada cine e sefu' si s-o traiesti asa cum vrei tu, nu cum te bat vantul si intamplarile. Poate alternand beletristica, cu lecturi de genul threadului asta, o sa fac si eu ce ma tem sa fac de ceva timp.

I thank your kind [of people] for it's existence ! Inspirational !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

post-23-0-74161800-1442654374_thumb.jpgpost-23-0-97234800-1442654390_thumb.jpgpost-23-0-92363700-1442654394_thumb.jpgpost-23-0-28419100-1442654405_thumb.jpgpost-23-0-07985400-1442654409_thumb.jpgpost-23-0-56848100-1442654421_thumb.jpgpost-23-0-50407300-1442654442_thumb.jpgpost-23-0-42949800-1442654470_thumb.jpgpost-23-0-30457400-1442654482_thumb.jpgpost-23-0-63782200-1442654488_thumb.jpgpost-23-0-38961400-1442654500_thumb.jpgpost-23-0-27877100-1442654513_thumb.jpgpost-23-0-77977300-1442654541_thumb.jpgpost-23-0-82078900-1442654547_thumb.jpgpost-23-0-90671600-1442654563_thumb.jpgpost-23-0-94078300-1442654577_thumb.jpg

 

In sfarsit mi-am cumparat microscop! Yuhuu!! Au navalit pe el ca pe-o jucarie incredibila, cert e ca nu regret deloc investitia. Dupa ce-a trecut prin pana a peste 1000 si ceva de puradei inca mai functioneaza! Nu ma asteptam sa reziste mai mult de-o saptamana.

 

Altfel, poze de prin diverse locuri prin Saigon.

Si, bineinteles, n-am putut rezista tentatiei de degusta o bere Hanoi in Saigon. Ironia insa este una prea subtila pentru a putea fi gustata.

 

Dintr-un motiv sau altul forumul pare sa arate pozele facute pe verticala pe orizontala desi pe computer, telefon sau in Google Photos mi le afiseaza corect. Sorry!

 

La final de noiembrie... Bagkok, here I come!! Aventura continua!

 

post-23-0-13852900-1442654757_thumb.jpgpost-23-0-73335000-1442654765_thumb.jpgpost-23-0-97001000-1442654771_thumb.jpgpost-23-0-63060400-1442654780_thumb.jpgpost-23-0-19472000-1442654785_thumb.jpgpost-23-0-66597100-1442654800_thumb.jpgpost-23-0-65782900-1442654807_thumb.jpgpost-23-0-16601200-1442654832_thumb.jpgpost-23-0-96865100-1442654839_thumb.jpgpost-23-0-80754800-1442654863_thumb.jpgpost-23-0-67691500-1442654873_thumb.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dezamagitor, sunt sigur ca se poate si mai bine de-atat! Unde-i frigiderul, altfel n-are farmec?!!! Respect pentru echilbristica!!! :mexicanwave:

 

post-23-0-88927100-1442733332_thumb.jpg

Editat de demostene
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PS: m-am amuzat teribil cand am vazut poza cu gheata in pisoar. Cred ca am facut si eu poza asemanatoare, prima data in viata cand am vazut asa ceva , la toaleta restaurantului Steak House din Magadan. A doua oara a fost in Stockholm. A treia oara la tine...

 

...Taverna Sarbului :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Timpul parca trece mai repede la capatul lumii, o secunda devine o zi, o luna, un an. Desi mi-e dor de casa, familie si prieteni, cumva ma gandesc cu oarecare retinere la intoarcerea mea in mediul corporat si intr-o tara unde parca totul se schimba spre mai rau. Cateodata ma intreb unde-i mai rau fara sa pot distinge exact raspunsul: aici sau acasa?!

Dintr-un motiv sau altul nu ma pot abtine sa nu citesc stiriile din Romania aproape zilnic iar de fiecare data ma cam deprim. Ne place sa construim biserici in loc de spitale, medicii si specialistii ne pleaca, populatia plateste mai mult pentru orice serviciu fara a exista insa o compensatie care sa-i permita plata serviciilor respective. Si, din pacate, e doar inceputul. Oamenii sunt dati afara din case, primariile tin apartamentele sociale goale, suntem dornici de a-i ajuta pe refugiati dar nu care cumva sa-i primim la noi si multe altele.

Ma distrez copios. Mai nou am aflat ca trebuie sa platesc CNAS-ul de doua ori. Nu prea inteleg de ce tinand cont ca daca Doamne fereste se intampla ceva aici, nu beneficiez de niciun sprijin medical. Ce sprijin ca a durat ani de zile sa trimita consul aici si nici macar acum n-a ajuns. Culmea, intr-o tara cu care cica aveam relatii de prietenie!

Ca IT'st si cica "baiat destept", cat am fost angajat am economisit in fiecare luna putin si-am investit banii cumparand actiuni pe bursa BVB. Modest si pe termen lung. Acum aflu ca de la anul, pe langa contributia CNAS pe care trebuie s-o platesc oricum fara niciun access la servicii medicale, mai trebuie sa mai platesc inca odata fiindca am actiuni cu dividende. Cu alte cuvinte castig 100 de lei pe an din dividende la care platesc impozit si in schimb dau 650 de lei la CNAS! A venit mosul cu surprize! Asa ca m-am hotarat sa renunt la metoda asta de a investi in viitor sau in economia Romaniei, se pare ca nu e pentru cetateanul de rand.

Cujetam adanc daca sa ma intorc in vara urmatoare sau nu dar inca sunt indecis. Mi se pare absurd sa pot avea abilitatea de a schimba mai multe lucruri aici decat la mine in tara.

 

Altfel, cateva poze noi...

 

post-23-0-02652500-1450060194_thumb.jpgpost-23-0-70801700-1450060202_thumb.jpgpost-23-0-23188200-1450060214_thumb.jpgpost-23-0-45313100-1450060222_thumb.jpgpost-23-0-58294900-1450060228_thumb.jpgpost-23-0-19649800-1450060235_thumb.jpgpost-23-0-25030200-1450060240_thumb.jpgpost-23-0-81724400-1450060253_thumb.jpgpost-23-0-74973500-1450060264_thumb.jpgpost-23-0-40717200-1450060284_thumb.jpg

 


» Post actualizat in 14 Dec 2015 02:42

post-23-0-96859300-1450060632_thumb.jpgpost-23-0-39583400-1450060639_thumb.jpgpost-23-0-39295600-1450060651_thumb.jpgpost-23-0-21536500-1450060657_thumb.jpgpost-23-0-08060500-1450060661_thumb.jpgpost-23-0-95708700-1450060663_thumb.jpgpost-23-0-95708700-1450060663_thumb.jpgpost-23-0-93855500-1450060668_thumb.jpg

 

Apropo, acesti hoti mici mi-au furat sticla cu apa si-au incercat sa-mi ia aparatul foto si ochelarii! Pazea!

 

post-23-0-70368100-1450060680_thumb.jpgpost-23-0-72644600-1450060694_thumb.jpg

 

Niscai bestii delicioase:

 

post-23-0-89256800-1450060687_thumb.jpg

 

Si, alte poze:

post-23-0-78034400-1450060702_thumb.jpgpost-23-0-40516800-1450060719_thumb.jpg

 

Experimentul cu vulcanul a fost o adevarata senzatie! Chimie 101 pentru prichindei zapaciti

 

post-23-0-54035700-1450060714_thumb.jpg


» Post actualizat in 14 Dec 2015 02:45

post-23-0-06727000-1450061017_thumb.jpgpost-23-0-36362500-1450061021_thumb.jpgpost-23-0-87397500-1450061024_thumb.jpgpost-23-0-40863000-1450061031_thumb.jpgpost-23-0-54496100-1450061036_thumb.jpgpost-23-0-13367300-1450061041_thumb.jpgpost-23-0-79597400-1450061058_thumb.jpgpost-23-0-82571100-1450061063_thumb.jpgpost-23-0-48443000-1450061070_thumb.jpgpost-23-0-32012800-1450061081_thumb.jpgpost-23-0-10357800-1450061085_thumb.jpg

post-23-0-99402800-1450060708_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...