Jump to content

Viena - Bucuresti direct: o greseala


Recommended Posts

M-am intors ieri din Franta, 5250 km in ultima saptamana, sa verific posibilitatile pentru Raliul Longevivilor. Se poate face!

Ieri dimineata am plecat din Viena, 1 ora in Austria, 4 in Ungaria, 7 in Romania. Noaptea pe Ramnicu Valcea - Pitesti, sistemul nervos obosit isi spune cuvantul.

1100 km/ zi incluzand Ro este prea mult. Evitati! Inafara, numai pe Autobahn, merge!

post-4437-0-04237700-1439456636_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Merge la dus cand Romania se face odihnit, la intors e mai potrivit din 2 etape.

Felicitari pentru anduranta, peste 700km pe zi!

Edited by marcone
Link to post
Share on other sites

Merge la dus cand Romania se face odihnit, la intors e mai potrivit din 2 etape.

Absolut corect.

» Post actualizat in 13 Aug 2015 10:19

1100 km/ zi incluzand Ro este prea mult. Evitati! Inafara, numai pe Autobahn, merge!

Mie limita in Romania mi-e undeva la vreo 800 km. Cel mai mult am facut 850 si a fost un pic prea mult.

Link to post
Share on other sites

Mare motociclist .Felicitari .

Ieri am fost de la Curtea de Arges la Tg Jiu si retur cu BMW -ul (k 1200 GT) si m-a obosit destul de tare aceasta distanta de nici 400 km

Link to post
Share on other sites

Felicitari si aplauze prelungite . Nu asta vrea domnul @ Constantin . El vrea sa ne transmita anumite invataminte dar nu reuseste . Nu-i o problema . Domnul @nikon pare ceva mai sfatos si mai dispus si ne poate lamuri . Ce anume v-a obosit domnul @nikon ? Detaliati pentru ca se pot trage invataturi folositoare . Multumesc !

Link to post
Share on other sites

Nici nu stiu de fapt ce m-a obosit . Aglomeratia pe traseu , caldura dogoritoare , viteza cu care am circulat ,99 in localitati la regim subturat la viteza a VI -a are numai 3000 de ture .

Cu BMW -ul nu mai mersesem de vreun an , probabil si asta a fost o cauza a efortului depus . Ma dau mereu cu TDM -ul si Tenere-ul 660 mi se par mult mai comode . In vara asta am facut cu ele distante de 400-500 de km dintr-una mergand la intruniri la Lehliu ; Mamaia-Seawo... ; muntele Gaina-Albac ; Ilia -Arad , Dobrogea de nord ...si parca nu am fost asa de obosit . Probabil tipul motocicletei conteaza foarte mult .

Pe mine ma surprinde senior Constantin .Cum de a putut sa faca o asa mare distanta intr-o zi cu FZR-ul de 800 .Aia nu e un turing adevarat . Il vad ca pe un erou la o asa varsta , la 75 de ani.

Si pentru ca sa nu-mi iasa vorbe ca asi fi un taraie- brâu , va invit pe oricare vreti sa faceți un traseu cu mine de cateva sute de kilometri.


» Post actualizat in 13 Aug 2015 21:05

care mergeti maine la intrunirea moto de la Siriu ?

Link to post
Share on other sites

La inceputul lui iulie , m-am intors dintr-o tura in Alpi.

Am plecat din Berwang, Austria , in apropierea granitei cu Germania , langa Garmisch- Partenkirchen si am oprit in Arad.

1200 km cu un V-strom de 650 , cu pasager.

Cum zice si profesorul, afara merge , in Romania mai greu.

Link to post
Share on other sites

Cu bagaje si pasager am si eu 780 de km intr-o zi, dar facuti in afara tarii. Nu am fost obosit la sosire, puteam ajunge la 1.000 fara probleme. In Romania am facut cel mai mult cam 500 de km, dar te incetineste calitatea drumurilor, traficul haotic si orasele/satele de pe drum.

Link to post
Share on other sites

Eu nu ma incadrez la motoveterani, de fapt nu ma incadrez mai niciunde, insa am facut Bucuresti - Grenoble in 40 de ore fara sa dorm, cu un monocilindru fara carene.
La dus intr-adevar cum s-a mai specificat. La intors am ajuns de la Gijon (SP) pana undeva inainte de Szeged (HU) si m-am culcat langa motor intr-un spatiu servicii pe autostrada.

Link to post
Share on other sites

Cea mai mare distanta parcursa intr-o singura zi a fost bxl viena cu o iesire aiurea de pe autostrada inainte de viena cu vreo 50 de km...am zis ca o fi o scurtatura, ca mai era un drum direct ce parea bun, dar gps-ul ma scosese de pe autostrada ca sa ma aduca aproape in acelasi loc cu o bucla destul de mare, care a prins si portiuni neasfaltate... asa ca am facut cam 1200 de km in 17 ore, dar nu as mai repeta, pentru ca nu are niciun farmec in general pe autostrada...mai ales cu un shadow fara windshield.

Felicitari, dom' profesor!

Si felicitari, gu1u! Distantele mari nu sunt pentru monocilindre...mai ales necarenate ...pe autostrada. Cred ca nu as putea sa fac macar 800 de km intr-o zi...si nici sa merg mai mult de 18 ore. Cu monocilindru cea mai mare distanta facuta intr-o singura zi in tara, dar cu pauze de vizitat ruine si monumente istorice, a fost putin peste 500 de km.

Singura autostrada pe care nu o evit e cea care traverseaza pusta maghiara

Edited by shrek1974
Link to post
Share on other sites

7 in Romania. Noaptea pe Ramnicu Valcea - Pitesti, sistemul nervos obosit isi spune cuvantul.

 

Sapte ore am facut eu noaptea cu masina in Romania pe acelasi traseu. E un traseu obositor, cu multe pericole pe care trebuie sa le anticipezi in permanenta.

Link to post
Share on other sites

1100 KM intr-o zi facuti de o persoana la varsta d.lui profesor este senzational. Nu cred ca vor fi multi care sa ii egaleze performanta. Eu la 85 de ani nici nu am sa mai merg pe motor...cred ca nici pe la 70. Felicitari d.le profesor.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...