Sari la conținut

Evitare autostradă Italia


Părintele
 Share

Postări Recomandate

  • 3 weeks later...
  • Răspunsuri 54
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

No, am fost, am văzut, m-am intors acasă.

 

Concluzii pt cei pe care poate îi interesează...

 

Într-adevăr, autostrada Salerno - Reggio Calabria este gratuită, dar este un dezastru. E mai bine decât pe SS, bineînțeles, dar e plină de denivelări și de porțiuni în lucru, nu e deloc greu să mori pe acolo dacă nu conduci foarte atent.

 

Am încercat să merg pe SS, dar după 2 ceasuri am renunțat... prea mult trafic și mă mișcam mult prea încet pt distanța care aveam să o parcurg. De la Trieste până la Roma se plătește 60 de euro. Atenție celor care vor să tragă țeapă la bariere,am observat la întoarcere că stă poliția la pândă.

 

 

post-36191-0-55907100-1441922813_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am traversat in august dus-intors trieste- barcelona fara sa platesc o taxa, doar pe drumuri secundare. Asta mi se pare placerea drumului, altfel mai bine iau avionul.

Spania are autostrazi cu plata si fara, parca se inmultesc alea cu plata fata de anii trecuti.

Franta e foarte fain semnalizata pe nationale, aproape ca nici nu ai nevoie de gps, doar harta.

Italia de la Trieste spre dolomiti si apoi spre Garda e foarte faina de parcurs pe ss, sp, sr...-uri, ca si peisaj. Coasta pana la Genova si trecerea prin munti dupa Torino, sunt faine dar destul de solicitante si tre sa mergi cu timp. Am avut gps setat pe evitare taxe (nu evitare autostrazi). Zona Milano mi-a mancat efectiv zilele si a fost nevoie de toata incapatanarea mea sa nu ma urc pe autostrada, am ajuns in centrul orasului cu google maps de pe smartphone verificand punctul de localizare sa se apropie de oras, gpsurile dadeau rateuri si recalculari, iar pe indicatoare aveam milano la 50 km iar la urmatoarea intersectie 70 km... asta in caz ca erau indicatoare. Italia mi s-a parut tara cea mai prost semnalizata cu indicatoare, uneori as zice chiar intentionat sa te induca in eroare si sa te forteze sa urci pe autostrada. Trecerile de pe un national pe altul se intampla ori in centrul oraselor, ori pe tot felul de drumulete nesemnalizate si ascunse. Chiar si autostrazile prin zona oraselor sunt facute in asa fel incat localnicii sa le poata folosi pe portiuni fara taxa, pentru decongestionare si fluidizare trafic. Dar pentru un "stupid tourist" ca mine e imposibil sa nu fiu impins spre zonele de plata.

Editat de sebic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Concluzii pt cei pe care poate îi interesează...

 

Într-adevăr, autostrada Salerno - Reggio Calabria este gratuită, dar este un dezastru

 

Drum expres cu doua benzi pe sens si fara banda de urgenta - nu are statut de autostrada.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Italia mi s-a parut tara cea mai prost semnalizata cu indicatoare, uneori as zice chiar intentionat sa te induca in eroare si sa te forteze sa urci pe autostrada. Trecerile de pe un national pe altul se intampla ori in centrul oraselor, ori pe tot felul de drumulete nesemnalizate si ascunse. Chiar si autostrazile prin zona oraselor sunt facute in asa fel incat localnicii sa le poata folosi pe portiuni fara taxa, pentru decongestionare si fluidizare trafic. Dar pentru un "stupid tourist" ca mine e imposibil sa nu fiu impins spre zonele de plata.

 

 

Așa este. Eu sunt sătul de italia și de oamenii de căcat de acolo. Nu vreau să o mai văd cel puțin 5 ani de acum înainte.

 

Șoferi de căcat, nedisciplinați, care îți pun viața în pericol de fiecare dată când te depășesc... Spre deosebire de Austria, unde am simțit că fiecare șofer făcea tot posibilul ca să mă protejeze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...