Sari la conținut

Accident Moto Politist!


claudeel
 Share

Postări Recomandate

Hai noroc!

 

Man, nu ma leg de tine, nu te cunosc! Incerc sa inteleg cum poate un om sa gaseasca scuze unui imbecil care a accidentat intentionat un alt participant la trafic, punand in pericol inclusiv vietilor altor oameni care "nu aveau nimic de impartit" cu "accidentatii".

 

Imi pare rau sa aud de accidentul tau. Banuiesc (adica imi place sa cred) ca ala care ti-"a facut schema" nu a facut-o cu intentie. Exact asta e subiectul aici - intentia!

 

Nu sta ala 5 ani in puscarie, daca face 2 ar fi bine, dar nici p-aia nu cred ca-i face!

 

Ti-am dat si PM!

 

Sanatate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 687
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 7 minute, shashka a spus:

mi-a facut unul o schema cu masina, si mi-am rupt coloana

 

Acum 7 minute, shashka a spus:

Cinici ani e mult in viata unui om

 

Mars ma!

 

Dpmdv ori minti (prima afirmatie) ori esti prost (a 2 a afirmatie).

 

Take your pick! :bandit:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, The_Sin_Eater a spus:

 

 

Mars ma!

 

Dpmdv ori minti (prima afirmatie) ori esti prost (a 2 a afirmatie).

 

Take your pick! :bandit:

Iti urez sa minti ca mine

Acum 6 minute, shashka a spus:

Iti urez sa minti ca mine

Desi cred ca ai ales a doua varianta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce am vrut eu sa subliniez, este faptul ca ar trebui sa fiti putin mai temperati cand faceti unele afirmatii. Este un forum pe care fiecare isi expune parerea, mai obiectiva sau mai subiectiva. Cand incepi insa sa insulti, pentru ca nu esti de acord, deja asta spune multe

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

30 minutes ago, shashka said:

Nu la fapta ma refer...Pedeapsa mi se pare cam mare... Cinici ani e mult in viata unui om...

 

Eu cred ca i s-a dat o pedeapsa asa mare ca sa descurajeze comportamentul de genul asta, sa puna figurantii pe ganduri, pentru ca a fost intens mediatizat cazul, era viral.

Eu zic ca a procedat bine justitia in cazul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dragilor, legislatia din Romania este muuuult prea permisiva. In UK, un motociclist incalca legea, merge prea tare in limita de 30 mile, cu 60, linie continua, taie curbele, fileaza totul, rateaza la un moment dat o curba de stanga, in dreapta un gard si cumva rapa. se duce in rapa, scapa fara nimic rupt, doar bontanit, mobra trosnita bine. Pune filmarea pe iutub, ca de, e trendi acu sa faci vlog. Il gaseste meleteanu englez, ii da amenda 4000 lire, ii suspenda permisul pe 1 an, il baga la arest 45 zile si ii da si 90 zile de munca in folosul comunitatii. De ce? pentru ca este un comportament antisocial, ce poate duce la ranirea altora. in cazul de fata, la ranirea lui. 

Ala cu tuaregul merita sa infunde puscaria. De ce? pentru ca actul sau a fost unul criminal! doar norocul a facut sa nu se intample ceva grav. Daca nu taxeaza justitia astfel de comportamente, vom avea in trafic vestul salbatic (mai avem 2 secunde si suntem acolo). Nu i normal asa ceva! iar astfel de comportamente trebuie taxate foarte dur. Sa nu zic de accidentele din culpa cu victime/decese. La noi dupa 3 luni te sui la volan. Ar trebui sa iti anuleze permisul si 3 ani sa nu l mai poti dobandi. CA NU ESTE UN DREPT, SA AI PERMIS! TREBUIE SA IL MERITI.

Cine spune ca Oprea intra la omor din culpa se inseala. Aia presupune ca s-a intamplat accidental. Ori aici discutam de niste masuri si actiuni ce au fost luate voit, cu abuz , si au dus la un deces. Se incadreaza altfel, si asa mi se pare si normal. doar ca o vor taragana inca niste ani de zile...

Editat de Adrian M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a franat unul masina in fata cand termina virajul. Poate eram aproape, poate a facut-o intentionat, habar n-am. Fapt este ca m-am trezit intr-o groapa si nu simteam nimic de la jumatate in jos. Avean o creanga infifta in genunchi, era noaptea, la spital le-a trebuit exact o saptamana sa isi dea seama ce am. in timpul asta am facut tromboflebita, si tot asa de 11 ani incoace. Umilinte, PODELE UMEDE, gheata, parcare lipsa, recuperari pauza, dar n-a cazut nici guvernul si ni nu acuz pe nimeni. Oamenii sunt oameni, iar libertatea , sanatatea si viata trebuie sa fie telul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

11 minutes ago, Adrian M. said:

Cine spune ca Oprea intra la omor din culpa se inseala.

 

Mai baeti + @john17 , asa gandeam si eu, ca nu e ucidere din culpa si am stat stramb si am judecat drept. Am cautat definitia din codul penal si m-am razgandit. Judecati si singuri, am bolduit acolo partea importanta, e ucidere din culpa. Gabrielul intra la punctul 2, 2-7 ani, am gresit mai devreme.

 

Art 192:

 

(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu suntem specialisti, e o chestiune mult peste cunostintele mele/noastre, care nu suntem in domeniu. Si cred ca definitia nu e destul in acest caz, Paul. evident, sunt parerolog. El nu isi exercita profesia in momentul accidentului, nu se prea potriveste. EL a facut abuz de functie, trebuie vazut ce cum. Doar un jurist/avocat , ne poate lumina pe aceasta chestiune. Oricum ar fi, ar trebui sa raspunda. Ca nu i tatuca.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

9 minutes ago, Adrian M. said:

El nu isi exercita profesia in momentul accidentului, nu se prea potriveste.

 

Gabriel era in exercitiul functiunii domne, era coloana oficiala folosita abuziv, despre ce vorbesti? Baiatul a murit in timpul serviciului, nu in timpul liber.

 

De la DNA citire:

 

„accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă”.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 minute, Starcream a spus:

... atunci omul nu o sa invete nimic.

Ma indoiesc. Nu-i de colo pentru un om normal sa ajunga in puscarie. Daca era un interlop/golan de cartier care se invarte intre infractori de drept comun, poate privea altfel.

Oricum, chiar daca din pedeapsa principala nu invata nimic, cele complementare au sansa sa-l educe. Pentru ca ustura. Lasand la o parte ce a cheltuit pana acum (oficial, cu avocati, plus neoficial), faptul ca i-a fost confiscata "arma crimei", ca are de platit 14.000 eur si sechestru pe casa si teren pana plateste, plus pierderea unui loc de munca foarte bine platit, il va face sa se gandeasca de mai multe ori.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O buna parte di cei care scriu aici, nu se pot controla in spatele tastaturii, si incep sa jigneasca. Am dubii ca se pot controla in trafic... Dar trebuie sa admit pe de alta parte ca incet, incet lucrurile se mai regleaza. Cum ar fi blitz-urile inainte de a depasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omul cu Touareg a ajuns la parnaie pentru ca cel cu Logan'u l-a dat in judecata.

Iar la judecata s-a ajuns pentru ca in mod evident omul nu s-a considerat vinovat (pe principiul: ce am facut nene, l-am omorat pe tata?)  si drept urmare nu a considerat necesar sa ajunga la o intelegere cu partea vatamata, ceea  ce ar fi oprit procesul.

 

Eu am convingerea ca dobitocul cu Touareg se considera o victima a justitiei, si va iesi inrait din puscarie.

 

Probabil ca dupa 1 an, maxim 2 va fi eliberat: recurs compensatoriu, carti, activitate in puscarie, comportament exemplar bla bla.

 

Culmea ar fi sa vedem ca dupa parnaie se intoarce la acelasi loc de munca: controlor de trafic aerian.

 

@ilarionciobanu,  uite ce spunea omul in fata instantei: ''Dacia Logan a intrat în faţa mea şi după câteva momente a pus brusc frână, fără niciun motiv. În acel moment m-am speriat foarte tare, am frânat, apoi m-a cuprins un sentiment de revoltă. Am hotărât să îl determin pe celălalt conducător auto să oprească pentru a purta o discuţie în legătură cu manevra sa. La scurt timp, şoferul Daciei a trecut pe banda doi de circulaţie, moment în care eu, cu intenţia de a-l opri, l-am depăşit şi am vrut să intru în faţa acestuia, dar nu am fost atent la schimbarea direcţiei, nu m-am mai asigurat şi l-am acroşat. Eram în şoc emoţional.''

 Si apoi la biroul de accidente i-a dat soferului 1.000 de lei pentru timpul pierdut (sic!).

Din punctul meu de vedere omul  are gandire si atitudine fix de interlop/golan. Atat  prin manevra executata cat si prin minciunile prezentate instantei.

Daca era un om normal, si chiar i-ar fi parut rau pentru cele intamplate, atunci avea ''o atitudine cooperanta'' cum ar spune instanta, recunostea tampenia facuta si poate nu se sfarsea cu executare.

Banii pe care trebuie sa ii plateasca si de care spui tu ca il vor ustura, nu stiu de ce, dar eu am impresia ca el va avea credinta ca i-au fost furati, luati pe nedrept.

Poate gresesc, dar asta cred eu.

Editat de Silver Arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Starcream a spus:

Pai treaba e simpla, asa e legea! Si din ce imi dau seama, judecatorii au fost putin cam blanzi cu el.

El a fost condamnat pentru tentativa de omor calificat (este calificat si nu simplu pentru ca a pus in pericol viata mai multor persoane). Pedeapsa pentru omor  calificat se incadreaza intre 15 si 25 de ani, iar tentativa se pedepseste cu jumatate din minimum, adica 7.5. El a primit 5, sa zica mersi.

 

Si da, 5 ani din viata unui om inseamna mult, de aia trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte sa faci asa ceva, pentru ca pot fi urmari grave, si nu doar pentru ceilalti, sau doar pentru tine.

 

LE: daca mai iei in considerare si recursul compensatoriu + vreo eliberare conditionata, atunci omul nu o sa invete nimic.

O fi cum zici... Dar daca ar fi asa simplu, nu ar mai fi procese. Aplici legea si gata...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, paulynos a spus:

 

Gabriel era in exercitiul functiunii domne, era coloana oficiala folosita abuziv, despre ce vorbesti? Baiatul a murit in timpul serviciului, nu in timpul liber.

 

De la DNA citire:

 

„accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă”.

 

 

eu altceva ziceam. Ca nenea Oprea se intorcea de fapt de la baute si mancate. Numai in interes de serviciu nu era deplasarea...... Ca la dosar nu da bine, ca el se plimba cu o coloana oficiala, de la bodega, e altceva. 

Dar povestile cu elicopterele smurd care erau trimise sa le aduca de beut, le stiti? eh.... Astia din sistemul MAI/armata, din pozitii de conducere, se cred niste dumnezei...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai da domne, de asta este acuzat, aia e ideea. E acuzat ca si-abuzat functia ceea ce a condus la moartea unui om: ucidere din culpa. Uciderea din culpa nu e numai cand dai cu masina peste altul neintentionat si-l omori, este si asta.

 

Cred ca avem o problema de comunicare.

Editat de paulynos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ok, am inteles. Eu insist pe alt aspect. EL NU PREA AVEA VOIE SA beneficieze de moto pol rutiera in convoi, nici oficial. Ca nu era presedintele tarii. Adica din start a cam dat o cu mucii in fasole. Nu mai zic ca a folosit asta si in interes propriu...

oricum ar fi, e urata.  

PS, problema de comunicare se rezolva si la bere :))) sa vezi ce se dezleaga vorbele. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Silver Arrow

Da, este posibil ca atitudinea lui in fata instantei sa fi fost "circumstanta agravanta". Pe de alta parte, este dreptul lui (si obligatia) sa incerce sa diminueze rolul pe care l-a jucat. Daca eram in locul lui, nu as fi admis senin ca am vrut sa-l lovesc pe ala. As fi incercat orice varianta care sa para un accident nefericit. Partea cu "eram in soc emotional" este funny, insa este clar un text pregatit de avocat/consultant. Eu nu vad in asta atitudine de interlop/golan. A avut dreptul la aparare si asta a fost strategia lui.

 

Cat despre bani, da, se poate gandi ca i-au fost furati. Insa, stiind rezultatul, crezi ca se va gandi mai mult inainte de a se expune a doua oara riscului de "a fi furat" de justitie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 minute, Adrian M. a spus:

E ok, am inteles. Eu insist pe alt aspect. EL NU PREA AVEA VOIE SA beneficieze de moto pol rutiera in convoi, nici oficial. Ca nu era presedintele tarii. Adica din start a cam dat o cu mucii in fasole. Nu mai zic ca a folosit asta si in interes propriu national...

oricum ar fi, e urata.  

PS, problema de comunicare se rezolva si la bere :))) sa vezi ce se dezleaga vorbele. :D

Am corectat grava eroare pe care ai comis-o.

 

Va fi greu de condamnat pentru moartea lui Gigina.

Se va merge pe principiul: prost este cine da, nu cine cere. Oprea a cerut coloana, daca nu era cazul sa primeasca trebuia sa ii spuna ala de i-a dat-o ca nu se poate. Nu poti dovedi ca militianul sef cu coloana nu avea incotro pentru ca altfel zbura din militie.

Pentru Gigina va plati ala cu santierul nesemnalizat si poate seful de dispozitiv impreuna ca cel care a aprobat coloana, dar astia din urma cu ceva soft pe linie administrativa, nu cu puscaria.

Parca vad ca dupa ce se judeca 3-4 ani cand sa dea sentinta se gasesc sa imparta procesul in doua: unul pentru omor si unul pentru abuz de putere (treaba cu coloana) si se ia de la capat lucrarea pina la prescriere.

Si daca exista ceva sanse sa fie condamnat pentru abuzul de putere, aceasta condamnare va fi probabil cu suspendare si va reprezenta rampa de lansare spre varful PSD.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, Silver Arrow a spus:

Se va merge pe principiul: prost este cine da, nu cine cere. Oprea a cerut coloana, daca nu era cazul sa primeasca trebuia sa ii spuna ala de i-a dat-o ca nu se poate. Nu poti dovedi ca militianul sef cu coloana nu avea incotro pentru ca altfel zbura din militie.

Vezi cazul Dragnea-Protectia copilului. Are similaritati si probabil stii rezultatul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar acum, ilarionciobanu a spus:

@Silver Arrow

Da, este posibil ca atitudinea lui in fata instantei sa fi fost "circumstanta agravanta". Pe de alta parte, este dreptul lui (si obligatia) sa incerce sa diminueze rolul pe care l-a jucat. Daca eram in locul lui, nu as fi admis senin ca am vrut sa-l lovesc pe ala. As fi incercat orice varianta care sa para un accident nefericit. Partea cu "eram in soc emotional" este funny, insa este clar un text pregatit de avocat/consultant. Eu nu vad in asta atitudine de interlop/golan. A avut dreptul la aparare si asta a fost strategia lui.

 

Cat despre bani, da, se poate gandi ca i-au fost furati. Insa, stiind rezultatul, crezi ca se va gandi mai mult inainte de a se expune a doua oara riscului de "a fi furat" de justitie?

Vezi, acuma depinde cum vede fiecare rostul avocatului. Eu il vad ca pe omul care are grija sa ti se aplice legea in mod corect si sa nu platesti pentru ceea ce nu ai facut.

 

Am impresia ca tu, precum de altfel majoritatea, vezi apararea ca pe un mod de a scapa basma curata, ceea ce pina la urma este de inteles. Cum ai spus: sa faci ca un act de agresiune sa se inteleaga ca un accident nefericit, desi in cazul de fata a fost facut intentionat.

 

Intr-adevar, treaba cu socul emotional pentru un om care are pe mana siguranta a mii de pasageri care calatoresc in avioanele pe care el le dirijeaza este de prostie maxima.

 

Cat de despre condamnarea lui Dargnea: da, locul lui este in parnaie, dar modul absolut jegos in care judecatorii au tot amanat si au asteptat sa vada rezultatul alegerilor si abia apoi sa il  condamne mi se pare emblematic pentru ceea ce inseamna independenta (lipsa) a justitiei in Romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...