Sari la conținut

vreo 18.000 km prin America de Nord


Postări Recomandate

Avand in vedere ca lumea isi doreste sa afle cum decurg aventurile astea cu motocicleta , care sunt costurile si care sunt pregatirile mai deschid inca un topic si voi povesti cum poti sa ajungi din Radauti si sa vezi toata America, Canada si Alaska. Au trecut 2 ani de al acea tura si sper sa imi aduc aminte toate detaliile ...dar sigur a fost foarte frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 115
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

nu e prea de treaba forumul asta...am scris o ora la povestea asta si cand am dat post a disparut tot si nici nu pot recupera dar hai ca o iau de la capat :)

 

Cum a aparut si ideea asta: America de Nord este foarte frumoasa si era pe lista mea de facut cu motorul, asa ca acuma 2 ani am zis sa incerc sa o fac. Ar trebui sa fie greu sa incerci sa ajungi acolo sa te dai cu motocicleta dar se pare ca nu a fost...a trebuit doar sa vreau.

 

Zic din capul locului ca am o sora in Calgary, Canada care ma tot batea la cap sa vin pe la ea sa o vizitez...dar stiti cum suntem noi romanasii mai timorati si ni se pare ca america e de neatins, in primul rand din cauza vizelor greu de obtinut si din cauza oceanului care trebuie trecut cu motocicleta. Ma gandeam ce as face eu in Canada cateva luni si imi vine ideea frumoasa: as putea sa ma plimb cu motocicleta....si astfel am inceput sa rumeg ideea , sa ma uit pe harti si pana la urma imi zic ca macar trebuie sa incerc sa obtin viza.

 

Gata eram hotarat ca asta vreau si am inceput sa ma pun pe treaba: primesc o invitatie de la sora, fac un dosar serios pentru ambasada, o programare si eram in fata unui canadian la ghiseul ambasadei Canadei. Interviul a fost unul foarte sumar, vreo 3 intrebari, din care una e de ce vreau sa merg si pe ce perioada vreau viza. Cer pentru 3 luni si ma anunta ca voi primi pasaportul prin curierat cu sau fara viza. Normal sunt vreo 10 zile lucratoare pana il primesti iar eu deja il primisem dupa 4-5...ceva nu era in regula. Deschid plicul nerabdator ...nici nu ma asteptam sa nu o primesc dar surpriza nu era nici o viza in pasaport. Imi sun nervos sora sa ii zic ca nu am primit viza, ea si mai nervoasa ca mine si impreuna hotarati sa nu lasam lucrurile asa . Era ora 14.00 , inchid telefonul, il pun pe silent si ma bag la somn...asa nervos nu fusesem demult. Pe la ora 16.00 ma trezesc si ma uit la telefon si vad 2 apeluri cu prefix de bucuresti nepreluate, sun evident inapoi si imi raspunde un robot de la ambasada Canadei. Inchid crezand ca sigur au sunat sa vada daca documentul a ajun in siguranta la mine. In 3 secunde suna din noi telefonul , era de la ambasada si o doamna ma intreba daca a juns pasaportul, eu zic da, ea incepe sa isi ceara scuze pentru ca a aparut o problema si trebuie sa le trimit pasaportul inapoi pentru ca luasem viza dar cineva de acolo a uitat sa o lipeasca pe pasaport si acuma o vazusera pe un birou. In mintea mea era o nebunie fara margini...acuma 2 ore eram daramat iar toate visele mele de Canada ramaneau vis si dintr-o data deveneau realitate. Trimit pasaportul inapoi , il primesc si ma uit sa vad viza cu ochii mei si din nou surpriza- cerusem viza pentru 3 luni si primisem pe 7 ani, adica pana imi expira pasaportul si deci tot raul e spre bine.

Din momentul acesta motociclitul meu devenea foarte fezabil si deci merita sa ii dau inainte.

Evident ca orice motociclist m-am reintors la harta si Google Maps sa vad unde ma voi plimba pe acolo si toate privirile imi fugeau pe harta spre Alaska, dar Alaska tine si viza de SUA e greu de obtinut....hmmm ce de rahat e ca suntem romani si ne lovim de aceste lucruri. Au mai trecut cateva zile tot cu gandul la Alaska si imi iau inima in dinti si imi zic ca trebuie sa aplic si de viza SUA...nu sunt asa mari cheltuielile si macar sa stiu ca am incercat.

 

Zis si facut, inca un super dosar tradus, o programare de viza, cateva chitante platite pe la CEC si din nou eram la interviu in fata unui american. Interviul a fost compus din vreo 4 intrebari si a durat vreo 2 minute:el- de ce vrei sa mergi in State, eu- vreau sa calatoresc cu motocicleta in Alaska, el- ai mai fost , eu- nu,el- pentru ce perioada vrei viza, eu-17 zile/ A urmat o tacere in care el tot faceape monitor si eu am incercat sa ii explic sa am luat deja o viza de Canada, el imi zice sec ca a vazut-o dupa care imi spune ca am luat viza si ca voi primi pasaportul in 10 zile. NU imi venea sa cred si il mai intreb odata si el imi zice si mai sictirit ca am luat viza.

Ies de acolo putin zapacit de bucurie...deci intre mine si Alaska nu mai erau decat chestii logistice pe care le pot rezolva foarte usor. Ajung acasa , trec cele 10 zile, primesc pasaportul, deschid nerabdator cu emotii sa nu am o surpiza ca si la viza Canadei si da o noua surpriza : primisem viza dar nu pe 17 zile ci pe 10 ani ...pasaportul imi expira in 7 si eu am viza pe 10...deci Dumnezeu exista si e radautean:)

 

Din momentul asta treaba devenea serioasa deoarece intram la cheltuielile mari, transport motocicleta, bilet de avion, logistica....dar deja munceam pentru un vis frumos care se realiza.

 

Pe atunci conduceam o Yamaha Tenere din 2008, bagasem in ea in cativa ani vreo 80.000 km si ma gandeam cum duc mobra acolo. Dupa multe telefoane la firme de transport romanesti, europene si americane ieseau niste preturi de 2800 euro dus/ intors cu avionul pana in Calgary, sau 1000 euro dus/intors cu vaporul in vreo 45 zile si cu multe alte complicatii ....si pana la urma am renuntat la idee pentru ca motocicleta mea valora cred ca vreo 4000 euro . Singura varianta era sa cumpar motocicleta de acolo si sa o vand dupa ce termin cu ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot ramasesm la ideea ca voi cumpara motocicleta acolo am inceput si cautarile pe websit-uri din Canada ...numai ca ei nu au auzit de modele fiabile ca si : Transalp, Africa Twin, xt si tenere. Singurele modele pe care le vand Japonezii acolo sunt kawasaki Klr si Versys, Suzuky dr 650 si Vstrom. De cele europene KTM si BMW nici nu ma puteam apropia din cauza pretului, asa ca ma uitam la cele mai proaste motoare pentru adventure: KLR si DR 650.

 

Am luat bilet de avion , mi-am incheiat sezonul tursitic in Romania, am facut un bagaj mare cu echipamente moto, camere de rezerva,costum de ploaie, tankbag,, trusa de scule si tot ce iti mai vine in minte numai sa mai scazi costurile acolo cu alte pregatiri ale motocicletei, Am ajuns in Calgary dupa vreo 24 de ore de zi continua si evident ca acolo era doar ora 12 ...deci zi. Sora ma astepta in aeroport, ma duce acasa sa vad casa, catelul si frumosul Calgary iar eu nu stiam decat sa ii zic sa mergem la dealerii moto din oras sa vad motoare, preturi etc. pentru ca in 2 zile vreau sa ii dau spre Alaska iar iarna bate la usa. NU am reusit sa facem mare lucru in acea zi, eu mai trebuia sa ma obisnuiesc si cu fusul orar.

 

Urmatoarea zi am inceput de dimineata cautarea motocicletei si pana la urma am ales sa cumpar un Kawasaki KLR 650 pentru ca erau multe la vanzare si aveai de unde alege mai ales ca mai citisem pe forumurile americane ca nu merg ele prea tare dar nici nu se strica. Am trecut pe la vreo 2 dealeri sa le vad motoarele si cand le spuneam ca vreau sa merg in Alaska imi ziceau nici sa nu ma gandesc sa merg acolo la sfarsitul lui septembrie cu motocicleta pentru ca nu ma voi intoarce pe roti. Ma enervau opiniile lor mai ales ca ii intrebam pe ei daca au fost si imi ziceau ca nu....pai cum poti sa emiti o parere despre un lucru/situatie pe care nu il cunosti. De la dealeri am trecut la privati de motoare, dintre care vreo 2 nu erau pregatite, pretul cam mare si deja trecusera 3 zile de cand eram in Canada si eu inca nu aveam motocicleta.

A 4-a zi in sfarsit dau de anuntul potrivit in Canmore la 100 km de Calgary: Kawasaki KLR din 2008, cu 20.000 km la bord, cu sidecase si topcase, crashbar, manere incalzite,scut mare, trusa de scule sub scut, bricheta, parbriz inaltat si un set de cauciucuri de rezerva de off road...exact ce cautam eu si avea si un pret bun. Tipul zicea ca o pregatise de tura in Alaska dar nu a avut curajul sa se porneasca singur si o vinde acuma sa isi ia altceva mai mare. Ajung la motocicleta, motocicleta nu pornea pentru ca bateria era praf, avea si kitul de lant praf, dar dupa ce am facut o tura cu el mi-am dat seama ca e o motocicleta buna. Am negociat kitul de lant si bateria , am pus motorul pe remorca si repede cu ea in Calgary. Urmatoarea zi am umblat ca nebunul sa gasesc kit de lant, ulei, filtre, baterie cateva scule care iti trebuie musai cand schimbi un lant inchis era deja a cincea zi dar treaba mergea si in maxim 2 zile puteam sa plec. Am inmatriculat motocicleta pe sora mea pentru ca pe mine ca si turist nu aveam nici o sansa, mici probleme la facutul asigurarii si sa ma treaca pe mine ca utilizator deoarece pe permisul de conducere romanesc-european nu scrie decat in romana si canadienii au zis ca ei nu pot sa valideze un document pe care nu il pot citi...logic. Pana la urma am reusit sa ma asigur pe motor ca utilizator telefonic , fara sa vada permisul ...deci eram in semi in regula. Fug repede la Superstore sa imi cumpar conservaraie si supe la plic sa imi ajunga pana cel putin in Anchorage ...pentru ca toata lumea zicea ca distantele sunt mari in nordul Canadei si Alaska. S-au mai dus asa inca vreo 2 zile cu pregatelile si de toate vreo 7-8 de cand ajunsesem in Canada dar eram bucuros in pragul plecarii ... era ora 2 noaptea cand avea toate bagajele pe ea iar dimineata la prima ora puteam sa plec si Alaska era la doar 4000 km distanta :)

post-15646-0-50218500-1453236231_thumb.jpg

post-15646-0-96828200-1453236265_thumb.jpg

post-15646-0-46703000-1453236294_thumb.jpg

post-15646-0-08159500-1453236312_thumb.jpg

post-15646-0-07963700-1453236338_thumb.jpg

post-15646-0-92196900-1453236643_thumb.jpg

post-15646-0-53534800-1453236663_thumb.jpg

Editat de blonduzx7r
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super tari turele tale omule. Ma bucur ca ai inceput sa povestesti.

 

Ontopic. Cât ai dat pe trascaleta aia in Canada?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...