KENAZ Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Salut, Vreau sa imi construiesc un garaj durabil, estetic si cu costuri cat mai mici. M-am gandit ca cea mai ieftina varianta este un garaj din lemn pe fundatie de beton. Ar fi prima mea experienta de acest gen, dar nu imi e frica daca am un plan bine stabilit si structurat. Fundatia nu vreau sa o torn eu. Am cautat si kituri pentru garaje din lemn, am gasit ceva pe www.casute-foisoare-lemn.ro, dar sunt cam scumpe. Garajul este pentru motocicleta, asa ca nu trebuie sa fie foarte mare. Am deschis acest topic pentru ca vreau sa va intreb pe voi cei care v-ati construit un astfel de garaj, sau lucrati in domeniu, ce ar trebui sa am in vedere la construirea unui garaj din lemn?La ce a fiu atent? Care sunt materialele cele mai indicate? Vreau sa invat din greselile si experienta voastra Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theo Biker Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nu as fi sigur ca lemnul e cea mai ieftina sau durabila optiune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taz Asg Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 rigle brad.. maxim 10X10 cm umezeala <20% OSB de la 8mm in sus Scandura ( cherestea ).... X mp Mai departe pune si tu niste dimensiuni, o schita... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krimh Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Esti sigur ca vrei sfaturi de pe forum? S-ar putea as dureze. Totusi, ceva idei poate gasesyi aici: /index.php?/topic/705671-dom-ul-de-touring/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur E Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Daca tot faci garaj ptr motocicleta ia in calcul sa iti mai ramana loc si ptr eventuale piese , scule si echipament . » Post actualizat in 27 Jan 2016 12:40P.S : cauta pe google magazii din lemn si ai mai multe optiuni si alte preturi decat la o cautare in care mentionezi garaj . » Post actualizat in 27 Jan 2016 12:40https://www.google.ro/search?q=garaje+din+lemn&rlz=1C1CHMO_enRO657RO657&espv=2&biw=1680&bih=921&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwji1Zu1gcrKAhVkZ3IKHYD3DcgQ_AUIBigB#tbm=isch&q=magazii+din+lemn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KENAZ Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Normal ca o sa calculez si loc pentru rafturi pentru scule si muraturi . Prin martie vreau sa ma apuc, deocamdata strang idei. Din cate am inteles imi trebuie autorizatie de constructie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taz Asg Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Normal ca o sa calculez si loc pentru rafturi pentru scule si muraturi . Prin martie vreau sa ma apuc, deocamdata strang idei. Din cate am inteles imi trebuie autorizatie de constructie... aia in primul rand concepe o schita a minunii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin l.u.v Posted January 27, 2016 Admin Share Posted January 27, 2016 Inainte de asta nu ai precizat unde ai terenul, daca este in curtea ta nu-ti mai face griji cu autorizatia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihai.sandu Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Mi se par foarte scumpe cele de pe site. Eu am facut garaj pentru 2 masini cu fundatie din beton, pereti din OSB izolati cu polistiren, tigla metalica si 2 usi culisante (sau cum dracu se numesc alea care se deschid in sus) si m-a costat in jur de 2.500 de euro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z3US Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Normal ca o sa calculez si loc pentru rafturi pentru scule si muraturi . Prin martie vreau sa ma apuc, deocamdata strang idei. Din cate am inteles imi trebuie autorizatie de constructie... Daca il faci din lemn, nu ii face fundatie; exista varianta constructiva cu piloni de sustinere, nu iti trebuie proiect, nu iti trebuie autorizatie, costurile sunt cu vreo 20-30 % mai mici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupul Gri Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Am construit toamna asta o baracuta 4x2 m low cost pentru motociclete si scule si a iesit cam asa: - 4 buc patrati de 10x10 a cate 3m (lungimea se ajusteaza pentru panta) pentru stalpii de sustinere - ar fi trebuit 6 - inca 4 buc patrati 10x10 pentru grinzi - aprox 10-12 patrati a cate 3 m 8x8 pentru capriori, sustineri si contravantuiri - jumate de metru cub de scandura pentru acoperis - vreo 8 foi de tabla ondulata (se poate folosi si poliester ondulat sau membrana bituminoasa, in functie de cat e de ieftin sau usor de procurat). La acoperis ar mai fi trebuit folie anticondens si sipci dar n-am mai pus, am prins tabla direct de scandura cu negrese - autofiletante cu saiba pentru tabla (sau simple si pui silicon dup-aia) 20-25 de L-uri metalice pentru prinderea contravantuirilor sau cuie (cu L-uri e mai solid) - OSB de 8 mm (merge si 6) cam 6-8 foi depinde de suprafata si daca vrei sa-l finisezi ia in considerare cateva bax-uri de polistiren expandat de 3 + adeziv pentru lemn + masa de spaclu - daca nu vrei sa-l finisezi, o folie care sa acopere OSB-ul te poate ajuta 2-3 ani dar nu tine o vesnicie Calculele de pret le faci usorAr fi important sa-i faci si fundatie, eu nu i-am facut, am bagat stalpii la 60 cm si am batut niste piatra in gauri, pe langa stalpi. Inainte sa termin sustinerea si contravantuirile s-a cam inclinat de la o ploaie puternica, acum e stabil. Ma astept sa putrezeasca lemnul peste cativa ani, oricum. O varianta mult mai buna ar fi cu fundatie de beton (cred ca un 40-60 cm e suficient, din care minim 20 in pamant) si stalpi de rectangular. Nu e necesar sa torni si placa, dar e util daca te apuci de reparat mobra. Preferabil ar fi sa ai si un aparat de sudura in cazul asta sa sudezi prinderile pentru lemn (de la acoperis) in caz contrar poti merge pe suruburi. Acoperisul ramane la fel (scandura, folie si tabla) peretii OSB + polistiren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megamotoreta Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Lemnul de salcam este foarte dur si rezista la apa, nu putrezeste usor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taz Asg Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Lemnul de salcam este foarte dur si rezista la apa, nu putrezeste usor. daaa si eu care ma intrebam de ce foloseste toata lumea lemn de brad.. lemnul de brad se gaseste rar si e scump in draci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxi2k Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) si eu am facut cu piloni de sustinere - mai simplu si mai ieftin eu materiale am luat din Hornbach, si am ajuns la concluzia ca mai ieftin e sa iau dusumea si lambriu (care se imbina si are o parte finisata) decat scandura obisnuita in rest am folosit si scandura 10x2x400, piloni 10x10x400, 4x4x400 acoperis facut din sindrila bituminoasa... Nu stiu daca are rost sa pui izolatie! Spor la lucru! (ai timp pana in primavara sa faci planuri, sa studiezi preturi etc.) Sfat! Urmareste dimensiunile de vanzare pt materia prima astfel incat sa ai pierderi minime. Daca calculezi poti modifica putin dimensiunile garajului... » Post actualizat in 27 Jan 2016 14:17Pt a nu face fundatie am folosit> http://www.ph-construct.ro/img/produse/1-15000/2898/Suport-st-lp-tip-V-pt-pam-nt---101x-101x750x2-0mm---ZA.jpg Edited January 27, 2016 by ruxi2k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KENAZ Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Bun, incep sa apara date concrete, dar ar ajuta si cateva poze @ l.u.v. : va fi construit in curtea mea, dar am inteles ca pentru orice constructie cu fundatie trebuie autorizatie. O sa merg sa intreb la primarie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxi2k Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Si eu stiu la fel (fundatie=>aprobare). De aceea am facut cu piloni (vezi linkul de mai sus). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihai.i Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Existau la un moment dat niste kituri de casute pentru gradina la magazinele de bricolaj (Bricostore, Dedeman etc). Nu mai stiu daca mai exista sau nu dar pareau destul de intersante. Am gasit un articol pe net cu tipul asta de casute si unde le gaseai http://www.casadex.ro/2015/03/7-modele-de-casute-din-lemn-pentru-gradina-imagini-si-preturi/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KENAZ Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Si eu stiu la fel (fundatie=>aprobare). De aceea am facut cu piloni (vezi linkul de mai sus). Interesanti acei piloni, ar merge, si podeaua facuta cu dale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavaleru Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 sunt scumpe cele prefabricate si nu-s dimensiunile potrivite pt moto. daca vrei sa lucrezi inauntru ia in calcul un minim de 3 m latime, astfel incat sa ai loc destul pe ambele parti ale motocicletei iar ca lungime minim 4 ca sa poti monta un banc de lucru o menghina un dulap cu scule etc. inaltime dupa cum vrei, nu uita sa dai panta la acoperis pt apa de ploaie, zapada, ia in calcul si unde ai canalizarea ca apele sa se scurga. eu am lucrat partial la un garaj dar al meu era mai mic pe structura metalica pe care l-am alungit si i-am facut acoperisul si latura prelungita din tabla ondulata zincata. Tot acoperisul sprijinit pe structura de lemn si prins cu autofilentante cu saiba cu cauciuc. Am bagat cam 150 de astfel de suruburi la o dimensiune de 4m pe 1.30m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moldo_09 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Indiferent ca e cu fundatie sau cu piloni vei avea nevoie de autorizatie(asta daca nu reusesti sa ii fentezi cumva pe cei de la primarie, dar chiar si asa daca o sa ai cearta cu vre-un vecin vre-o data sa stii ca o sa fie mai nasol). Asa ca mai bine faci totul legal! Numai ridicarea topo o sa te coste minimum 1000 lei daca ai noroc plus ca o sai ai nevoie de arhitect neapara(REPET:daca vrei sa fi legal!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur E Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Garajul este pe fundatie de beton , zidarie de caramida , pod cu inaltime de 1,5 si are amprenta la sol 6m x 10m . In acte este trecut ca si anexa si primaria nu are nici o problema cu aceasta constructie . Nu exista autorizatie , proiect , etc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pestritu Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Din cunostintele mele tot ce are fundatie necesita autorizatie de construire=>ridicare topo,certificat de urbanizm, avize(in functie ce ce vrea domnul de la primarie),proiect, autorizatie de construire. Asta in cazul fericit, in cazul nefericit cu am auzit pe la radio acum ceva timp, nu mai poti construii in regie proprie, totul se face cu o firma de constructii. In acest caz ai o mare problema: proiect avizat de arhitect, diriginte de santier, responsabil tehnic cu executia(cam tot ce iti trebuie pentru construirea unui bloc) Daca faci fara fundatie(constructie provizorie) scapi de toate problemele. Dar cum suntem in Romania poti face linistit si fundatie daca nu ai probleme cu vecinii sau cu cei de la primarie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur E Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Tind sa cred ca totul se rezuma la primarie . O intrebare nu ar strica deoarece noi cand am schimbat proprietarul casei la primarie am anuntat , a venit un domn , a vazut si dus a fost . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxi2k Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Poate e mai ieftin un container metalic gen cfr. Eventual ii faci un acoperis. Fara autorizatii, nervi. Am inteles ca sunt in jur de 1000 de euro. Edited January 27, 2016 by ruxi2k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taz Asg Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Garajul este pe fundatie de beton , zidarie de caramida , pod cu inaltime de 1,5 si are amprenta la sol 6m x 10m . In acte este trecut ca si anexa si primaria nu are nici o problema cu aceasta constructie . Nu exista autorizatie , proiect , etc . pai pentru ce e garajul?? ca pare mic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts