Sari la conținut

Acupunctura


aham
 Share

Postări Recomandate

Ca medic, nu poti face prevenire daca nu ai o relatie personala, nu doar profesionala, cu pacientul, pt ca fiecare om e aparte, organismul lui e ceva unic si omul trebuie tratat ca intreg, fizic si psihic.

Aici ai dreptate la partea cu abordarea individualizata

 

 

De ex unul poate avea tensiunea mare si sa fie ok, in sensul ca asta e parte a felului in care organsimul lui functioneaza corect, ca intreg, dar pe baza unei teorii generale ca tensiunea la om nu tb sa depaseasca valoare x, medcul ii da pastile de scazut tensiunea si ii da peste cap organismul in timp. E o iluzie ca medicina moderna face prevenire, atata timp cat ne priveste ca pe niste masini.

Aici nu. Asta cu "tensiunea mare e ok, ca asa sunt eu, unic si irepetabil" nu are legatura cu fiziopatologia.

Iar medicina moderna poate sa faca si chiar face preventie. Nu ideala, dar cu efect semnificativ

Editat de ioiox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu as face cam asa: prevenirea sa fie facuta altfel, in mod mai uman, ca doar se lucreaza cu oamenii, aici intervine si confortul psihologic si efectul placebo, care trebuie stimulat, el chiar functioneaza si arata ca psihicul e in stransa dependenta cu fizicul si il poate regla, controla. Cand nu mai merge, intervine medicul specialist cu mijloacele lui ”mecanice”. Legat de omul de 60 de ani, am vrut sa spun ca pana la varsta aia el a fost sanatos si s-a bucurat de viata. Cand calculezi cat ai trait, nu numeri toate zilele de viata, ci doar pe alea in care ai fost fericit, te-ai simtit bine fizic si psihic. Omul ala chiar a trait 60 de ani, dar unul care a ajuns la 80 de ani in ziua de azi e posibil sa fi trait doar 40, pt ca juma de viata s-a chinuit cu probleme fizice si psihice. Conteaza si cum traiesti, nu doar cat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, dar cine te opreste sa iei beneficiile din ambele parti? durata de viata extinsa de medicina moderna, si un trai sanatos si echilibrat care sa iti ridice si calitativ viata? Medicina moderna nu extinde viata cu pretul scaderii calitatii (desigur pot fi gasite si exceptii) Eu asta incercam sa iti zic, scaderea calitatii vine din alte motive, specifice vietii moderne. Fara medicina moderna era o loterie pana si sa ajungi la maturitate, cati copii nu mureau la nastere, sau in primii ani de viata? eradicarea acestor cauze de mortalitate ridicata este in intregime meritul medicinii moderne.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Du-te, du-te la acupunctura ca o sa te vindece de orice, mai putin de pro si se termina cu ie.

 

 

Nu te mai ambala asa tare, @yamahana a pus niste intrebari pertinente si tu ai inceput sa "ridici tonul" aiurea... si eu m-am gandit la ace sterile si experienta practicianului...

 

 

fara sa vreau sa intru in polemici sterile si fara sa vreau nici macar sa iti critic alegerea in a apela la astfel de practici, vreau doar sa atrag atentia asupra insinuarii tale de mai sus, ce am pus in quotes.

Acel "singur" tip de medicina este singurul evidence based, acesta e singurul motiv pentru care multi sunt reticienti la 'alternative', nu pentru ca am fi mai limitati sau incuiati, si nici pentru ca vrem sa ingrosam cozile la farmacii sau medici de familie. Daca alternativele ar fi sustinute de dovezi, ar intra si ele in categoria practicilor recunoscute si acceptate.

 

In rest sanatate multa, si asteptam feedback-ul tau la restul problemelor

 

 

Nu exista un singur fel de medicina.Noi stim in mare doua feluri,chirurgical si medicamentos!Cel naturist si cel fizicoterapeutic sunt de nisa si mult mai putin celebre decat

celelalte doua!Cel naturist este luat in deradere,desi a fost folosit mii de ani pana la aparitia medicamentelor!Este adevarat ca sunt si multi sarlatani si mincinosi in medicina naturista actuala.Dar marginalizarea ei este evidenta!Companiile farmaceutice au un cuvant greu de spus in lumea actuala!

Fizioterapia e mai de nisa dar este la randul ei marginalizata in detrimentul,cremelor,uguentelor si pastilelor minune!

Apropo,am fost invatati de mici ca penicilina e una dintre cele mai importante descoperiri ale omenirii.Corect de altfel.Dar nu am fost invatati ca ,chinina este la fel de importanta!Ca a salvat milioane si milioane de vieti.O scoarta de copac banala!

Revenind la acupunctura,e o practica medicala noua in lumea noastra si este normal sa fim reticenti.Dar se practica de mii de ani(medicii si calugarii stiau cu ce se mananca sistemul nervos,cand aici in Europa se traia in grote si bordeie)!In Romania se practica de mult la sportivi,inca de pe timpul lui Ceasca!A fost mai exclusivista!

Preturile spuse de GRI sunt foarte ok,iar daca chinezul este profi atunci no problem.Cu acreditarile e mai complicat si eu unul daca as fi la nevoie m-ar durea undeva daca Li Pen e acreditat de sistemul medical(era sa zic mafiot) romanesc!Dar cu siguranta as studia bine cu ce se mananca,cine e si de unde vine!

Dar nu trebuie uitat ca nu exista panaceu universal si tratamente minune!Toate au limite si nu se potrivesc la toata lumea!

Iar colegului Frankone-i spun ca se inseala lumea e forte ignoranta si limitata de la analfabeti pana la oameni cu studii superioare!Se duc la medic ca la popa,pe acelasi pricipiu,crede si nu cerceta!

Iar printre medici sunt multi impostori,acreditati,chiar prea multi pe la noi!Fara vocatie,slab pregatiti,morti dupa bani!O combinatie tare periculoasa!Uneori mortala!

Multumesc, domnilor! Sunteti MOTIVUL pentru care inca mai intru pe acest forum, fie si ocazional.

Va doresc o seara minunata!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...