Sari la conținut

Accident Racova, Judetul Bacau


radiusG
 Share

Postări Recomandate

Accidentul de circulatie s-a petrecut in aceasta seara, in localitatea Racova.

Potrivit politistilor, un sofer de 48 de ani, din judetul Bacau, in timp ce conducea un autoturism catre Buhusi, la un moment dat a efectuat viraj la stânga fara sa se asigure corespunzator si a intrat in coliziune cu o motocicleta, inmatriculata in Neamt, condusa de un tânar de 35 de ani.

In urma impactului, motociclistul a fost ranit si a fost transportat la un spital din judetul Neamt, pentru a primi ingrijiri medicale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o curiozitate, deoarece vad ca de cand s-a incalzit afara, e aproape ziua si accidentul. Ce se intampla cu soferii care sunt vinovati de accidentele astea? cu motociclistul stiu, el in spital si motocicleta facuta varza de cele mai multe ori, dar soferii? amenda si suspendarea permisului? se lasa cu dosare penale? in cazurile mai grave se poate sta saptamani sau luni in spial, sau chiar mai rau. Apoi in cazul in care motociclistul, doamne fereste, nu supravietuieste accidentului.

Intreb la modul cel mai serios si stiu ca poate suna stupid, dar nu cunosc nici un motociclist care sa fi trecut prin asta, plus ca am auzit de prea multe accidente intre masini, cu victima, in care vinovatul nu a patit nimic.

 

Recuperare rapida motociclistului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sanatate riderului.

Da, dosar penal cu siguranta se deschide. Ala se deschide si daca pici singur cu motorul si iti rupi ceva. Spune-le la medicii de la ortopedie ca esti vatamat in urma unui accident de circulatie (faptul ca esti singurul implicat e irelevant) si automat cheama aia politia si iti deschide dosar penal.

Problema reala este cum se solutioneaza acel dosar. Aici intervine o serie intreaga de variabile, de gen cine esti, pe cine cunosti,etc. Dupa cum istoria a aratat-o, poti sa omori niste multi oameni suindu-te cu jipanu pe ei si sa scapi cu 2-3 ani de inchisoare, si-aia cu suspendare.

Editat de pisoiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am exprimat putin de lemn, stiu ca se deschide dosar de cercetare penala, ce trebuia sa intreb e cu ce finalitate. De cele mai multe ori, accidentele cu moto se lasa cu zile bune de spitalizare si stiu ca in functie de zilele de spitalizare, se incadreaza accidentul, dar de acolo...? facand putin abstractie de cine esti si pe cine cunosti, ca nu toata lumea are asa cunostinte incat sa faca disparut un accident grav, mai ales in zilele astea cand apare pe facebook la 2 minute dupa fapta sau si mai bine, pe youtube.

Editat de AlfaMoto
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca e destul de complicat de urmarit. Evenimentul initial e unul public, toata lumea vede ca s-a petrecut un accident. Insa ceea ce se intampla dupa e de obicei o chestie privata, doar participantii la incident au o relatie cu institutiile statului, care or fi alea (politie, procuratura, judecatorie, etc). Si la cat de repede se misca justitia la noi....

Nu stiu daca eu, gica nimeni de pe strada, am dreptul sa intreb pe statul roman:" bai, nenea ala care a dat jos motociclistul X acu 3 ani, te rog sa-mi zici cum l-ai pedepsit". Inclin sa cred ca nu.

Cu putine exceptii, unde sunt implicate personalitati publice, ca acolo deh, presa are nevoie de audienta si se intereseaza de caz, restul e tacere....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazurile fericite, asigurarile platesc o despagubire modica... dupa vreo 3-4 ani. Asta daca ai rabdare, nervi, avocati sa umble dupa asa ceva. Sa zicem ca la o fractura simpla ai putea sa iti iei de la asigurari un 2-3000E. Dar dupa cativa ani. De asemenea, il mai poti da in judecata pe soferul vinovat, proces ce dureaza cel putin 3 ani si ii poti cere despagubiri. Pentru o fractura nu cred ca vei primi mult mai mult de 2000E. Si ala daca n-are bani sau bunuri o sa vezi banii de la el la sfantul-asteapta.

 

Soferul vinovat isi ia o amenda / suspendare de permis / inchisoare cu suspendare in functie de cat de grav este accidentul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca eu, gica nimeni de pe strada, am dreptul sa intreb pe statul roman:" bai, nenea ala care a dat jos motociclistul X acu 3 ani, te rog sa-mi zici cum l-ai pedepsit". Inclin sa cred ca nu.

 

Am intrebat aici in ideea ca poate sunt oameni patiti si pot spune din propria experienta :) sau poate stiu de a prieteni deznodamantul unui accident de genul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut. Am un prieten care a avut un accident auto,rezultand piciorul drept rupt in mai multe puncte.Soferul vinovat are 22 de ani si a scapat doar cu permisul suspendat si amenda.Amicul a fost despagubit cu 1500 euro ptr masina(3800 a dat pe ea).Cel vinovat nu are servici si nimic pe numele lui. In cazul de fata,ptr trauma suferita,cine plateste?Asiguratorul,soferul vinovat sau ambii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...