Jump to content

Recommended Posts

se plateste vama ... atentie ca trebuie certificat EUR1 care atesta ca este fabricata in Europa si ajuta la calculul taxei vamale

se plateste TVA

trebuie sa aiba acte de import (declaratie vamala cu stapile de la comisionari acolo si aici - declarat import la maxim 8 zile de la intrarea in tara)

 

apoi RAR si altele ca la cele din EU

Link to post
Share on other sites

Salut,

Stie cineva daca pentru un BMW adus din Elvetia trebuie platite vama si tva si alte taxe?

 

Am vrut recent să aduc o motocicletă din CH, deci sunt la curent cu partea administrativă :)

 

Taxa vamală poate fi evitată dacă produsul provine la bază din UE - așa cum este cazul pentru o motocicletă BMW, de exemplu. Va trebui însă să i se elibereze (prin producător, dealerii nu se ocupă de așa ceva) un certificat de proveniență europeană.

 

TVA-ul în schimb nu poate fi evitat. Pentru o motocicletă nouă (sau pe persoană juridică) se poate deduce TVA-ul de Elveția, dar având în vedere că este de doar 8%, tot ajungi să plătești 12% în plus față de prețul motocicletei. La motocicletele second hand înmatriculate pe persoane fizice TVA-ul nu este deductibil, însă poți negocia cu proprietarul să declare un preț de vânzare mai mic decât cel real pentru a-ți permite să plătești o taxă mai mică la importul în România. Totuși, prețul de pe contractul de V/C nu trebuie să fie obscen de mic (la jumătate față de prețul pieței, de exemplu) pentru că băieții de la vamă pot oricând verifica valoarea medie a vehiculului și s-ar putea s-o încurci.

 

Personal cred că sunt foarte puține situații în care merită să imporți o motocicletă din Elveția. Dacă este vorba despre un vehicul ieftin (pentru care TVA-ul va fi implicit mic), nu cred că merită plata pe transport. Invers, dacă este o motocicletă scumpă iar prețul transportului este proporțional mai mic sau chiar neglijabil, TVA-ul va fi mai mare. Eu am ajuns să mă uit acolo doar pentru că pur și simplu nu am găsit ceea ce căutam pe piețele tradiționale, Italia și Germania. Dacă nu ești în situația asta, te sfătuiesc să cauți în UE.

 

Succes :)

Link to post
Share on other sites

Nu o vrei tu, derkleine? 4k Euro in CH e cat un plin de benzina probabil. Sau cat e o paine acolo?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...