Sari la conținut

Vrancea - Info Road


Ilarie
 Share

Postări Recomandate

Cred ca e necesar un mic info asupra circulatiei pe drumurile publice vrancene.

CAMERE RADAR FIXE pe DN 2 la Dumbrăveni 2, GoleÂşti (la intrarea în FocÂşani) 2, Garoafa, Haret, PufeÂşti. Dacă am uitat una, vă rog să-mi spuneți să le adaug.

Drumuri bune:

1) Ramnicu Sarat - Adjud - drum cu patru benzi , bun, insa plini de militieni cu radare la panda.

RADARE - La ora actuala sunt patru masini prezente ( majoritatea LOGAN-uri neinmatriculate, de culori diferite, ALB, GALBEN, ROSU si ALBASTRU) Sunt cu numere de Bucuresti. Prezenta lor a fost semnalata in urmatoarele locuri, pornind de la sud la nord: Obrejitza (ExTamboiesti) in capatul rampei orientat spre cei ce vin de la Bucuresti, apoi Dumbraveni, pe la mijlocul pantei, asta e pentru cei ce se duc spre bucuresti, mai rar pentru cei ce vin de acolo, la milocul comunei in poarta spitalului, tot pentru cei ce se duc spre bucuresti, si ultima locatie in dumbraveni in capatul rampei aproape de iesire, intr-o parcare cu niste baruri de tzara si un magazin. Asta ultimul e sigur pentru cei ce vin fericiti ca aproape au scapat in comuna si calca acceleratia. Urmeaza zona Hanului lu'Bachus, zona cu restrictie de 50 km/h. Aici pica multi. Dupa han urmeaza intrarea in Popesti. Mai rar pun pe sensul de venit dinspre buc, de obicei il pun pentru cei care ies din comuna, drumul e drept si toata lumea e convinsa ca a scapat, pana iti pica un baston in fatza. In dumbraveni mare grija in capatul rampei dupa curba. Acolo sta pitit un soricel, sau la iesirea in Dumbraveni.Daca ati scapat, de furcile caudine de pana acu, urmeaza Golestiu, aproape de intrare. In Focsani veti gasi placerea de a juca prinsa cu politia rutiera pe centura in zona benzinariei Petrom. Acolo e singurul loc cu restrictie de viteza, 50 km/h, in rest pe toata centura Focsaniului se circula cu 70km/h. Tot in focsani la intrarea dinspre bucuresti, intre benzinariile Mol si Petromidia, iarasi un prieten al soferului poate sa va faca cu mana.

Daca ar fi sa fac un profil "pisicologic" al politistului conducator de masina cu radar, as spune ca prefer locurile din capatul rampelor, (daca rampa are si curba, sigur il veti gasi dincolo de ea) si la terminarea localitatilor prin care trece un drum drept si frumos. De obicei umbla in haita. Cate doi. Degeaba va bucurati ca ati scapat de unul, in urmatoarea localitate apare altul. Dupa Focsani, urmeaza Golestiul, cu 50% sanse sa calcati pe coada un Logan mirific. Daca in Bizighesti, urmatoarea comuna un fel de Movilita de Ilfov, cu restrictie de 40 km/h nu-l vedeti la intrarea dinspre Focsani, atunci puteti sa mergeti linistiti. La tisita iar e restrictie de viteza si e o capcana destul de nasoala. Din cauza podului de la intrare, nici un detector nu poate simti radarul ce se afla chiar in rondul giratoriu, orientat spre Focsani. De la tisita spre Adjud, mai puteti gasi radare plimbarete de le politia adjud, dar intrucat nu prea au bani de benzina, astia prefera sa stea mai mult la intrarea si la iesirea din Adjud. Cum e norocul omului.

To be Continued.....

Editat de Ilarie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 65
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sa continuam INFO ROAD-ul VRANCEA...

Drumuri cu asfalt foarte bun.

- Tisita - Panciu - Soveja : ceea ce parea de neimaginat s-a implinit. Au asfalt in 3 luni de zile toata portiunea de drum dintre Panciu si Sovjea, deschizandu-se astfel portile renumitei statiuni Soveja. Asfalt perfect. Merita incercat macar pentru placerea de a rula printre paduri si dealuri fara ganduri la gropi. O mica atentie insa la poduri, in octombrie inca nu terminasera lucruri la cateva poduri.

- Tisita - Doaga - Tecuci - drum cu asfalt bun fara probleme.

- Focsani - Vulturu - Maicanesti - Drum iarasi bun, realizat pe vremea conducerii pesediste. A facut ceva si marean al nostru. O mica atentie pentru cei ce merg spre Braila. Asfaltul a fost turnat numai pana la granita cu judetul Braila, dincolo de limita asta e nenorocire. Vreo 10-15 kilometri. Pentru cei ce merg spre Braila, e de preferat alegerea unui traseu mai lung, pe la Hanul Conachi, si apoi Galati. Atentie la mersul prin comune, prietenii nostri, militienii mai ies la peshteala cu radarul. Prin comuna Vulturul.

 

Si cam atat cu drumurile bune. Restul e tacere. Va aventurati pe socoteala voastra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

APPENDUM - INFO ROAD VRANCEA

- Focsani - Vidra - Tulnici - Lepsa - drum care necesita ingrijiri destul de mult. Un sector bun, 80%, Focsani - Kilometru 25, apoi drum denivelat si destule gropi prezente, cam 60%, Km 25 Vidra - Tulnici, iar din comuna Tulnici incepe calvarul. Acest drum cred ca s-a vrut a fi strategic, deoarece baza lui e constituita din beton turnat si acoperit cu asfalt. Acoperit e putin zis. Au mai ramas putine petice de asfalt pe betonul asta. Gropile si peticele de asfalt ramase pot face viata amara oricarui motociclist (in afara de endurisiti, bineinteles). Mai sunt vreo doua sectoare de drum surpat, circulatia fiind posibila pe un singur sens. Pana la Lepsa mai e cum mai e, dar dincolo de limita comunei, nu sfatuiesc pe nimeni sa mearga. Gropi imense, santuri, adevarate transee, mazga si noroi de la exploatarile forestiere, si din cand in cand cate un lemn scapat in mijlocul drumului de vreo RABA grabita. Asta pana la Gresu. De acolo mai sunt 30 de kilometrii de off-road, pana la Ojdula si apoi inca 20 pana la Tg Secuiesc. Chestia aia de numesc unii drum judetean este din pamant si piatra plin de fagase lasate de excavatoare si masinile de la exploatarile forestiere. Este numai bun pentru un Rally Raid Off-Road. Aviz amatorilor.

ADDENDA 19.Nov.2007

S-au apucat într-un sfârşit de drum să-l repare şi lărgească. Au terminat primul sector până la Boloteşti. Şi între Boloteşti şi Vidra.

Editat de Ilarie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumim de info :crack: N-am mai fost de multisor pana la Soveja. Statiunea era cam "moarta si ingropata" - si tot din cauza drumurilor de pana acum..

Poate si-o reveni daca au facut drumul. Eu planuiesc sa-l fac cu gasca imediat ce vine primavara :crack:

 

Cat despre radare.. un pic de atentie la flash-uri, o privire agera, eventual un detector legal... si scapi in 95% din cazuri :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SITUATIA BENZINARIILOR in VRANCEA

1. PETROM - Vechiul nostru Peco, aceeasi Marie dar cu alta palarie. Statiile Petrom sunt amplasate in :

- Focsani 2 statii, una la intrarea dinspre Bucuresti, si alta la iesirea spre Bacau. Personal as recomanda sa folositi statia dinspre Bacau. e un pic mai mare, si mai la indemana daca nu traversati orasul.

- Marasesti 1 Statie plasata pe Drumul National aproape de Mausoleu.

- Adjud 1 statie la intrarea dinspre bucuresti.

Cam astea sunt ale Petromului, celelalte care afiseaza sigla Petrom D-zeu stie ce's cu ele.Cel putin astea 4 sunt verificate.

2. LUKOIL - Avem asa:

- Focsani 2 - una pe centura la iesirea spre bacau si una in oras in plin centrul Focsaniului.E chiar in fata geamului de la beroul meu. Daca sare in aer statia, bai bai Ye Old Ilarie.

- Tisita 1 - langa postul de politie.

- Adjud 1 - chiar in centrul "Orasului"

3. MOL - Focsani 2 - una la intrarea dinspre Bucuresti (fosta Shell) si una in oras langa finantele publice pe Bd.Independentei

4. Rompetrol ar fi una singura plasata la intrarea in Focsani dinspre Bucuresti. Cam la 800 de metri de intersectia cu centura Focsaniului

5. Petromv una singura la mijlocul centurii Focsaniului. Are si Cafenea Viva.

In rest exista puzderii de statii particolere, parteneri Rompterol s.a.m.d. Personal v-as recomanda sa faceti plinul la una din statiile cunoscute, daca vreti sa mergeti spre Lepsa sau Soveja. Ca nu se stie niciodata ce cumperi de la micii biznissmani romani.

 

Daca mai apare vreuna o sa o gasiti in topicul asta.

Editat de Ilarie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parintele , fa si un pic de reclama judetului nostru sa ne mai calce si baieti de prin alte parti . Nu uita sa incluzi printre obiective pizzeria ,, Miei amici '' ( poate asa ne scoatem si noi sosul gratis :crack: ) .

 

 

:crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parintele , fa si un pic de reclama judetului nostru sa ne mai calce si baieti de prin alte parti . Nu uita sa incluzi printre obiective pizzeria ,, Miei amici '' ( poate asa ne scoatem si noi sosul gratis :crack: ) .

:crack:

Tocmai la asta lucram acusica...

RESTAURANTE, BARURI, CAFENELE si SCANDALURI ... din jud VRANCEA

Nu pot sa incep fara a aminti aici my personal favourite. (spre dezamagirea unora nu este Hanul Conachi)

Cantina Muncitoreasca de la Adjud. Proprietate a firmei UMB aka Umbrarescu. Repede, ieftin si acceptabil. Cei care au mancat la cantina in timpul studentiei isi vor regasi aici tineretea pierduta. :crack: :cheers: Deci in drumul spre Bacau, cum iesiti din Adjud la 2 km.

Continuam cu Lepsa. Dupa cum spunea si militianul nostru de servici, ar fi pacat sa nu mergeti la pizzeria talianului, Amicii Miei, plasata la iesirea din Lepsa. Puteti cere si pastrav prajit. Merita. Mamaliga, pastrav si usturoi, Deja imi ploua in gura. Pestele e proaspat, pastravaria Lepsa mergand in foc continuu. Mai sunt destule restaurante prin zona. La cascada ar fi unul, apoi la Tresor, si hotelul Sporul, ala fiind in Gresu. La ultimele trei puteti gasi si cazare la preturi acceptabile. Pe partea cealalta, pe drumul de costisa ce duce la Soveja, puteti gasi de mancare in Panciu. Este un restaurant bun in centru, Edelweiss, unde ar fi bine sa gustati ciorba lor de burta. Tot o ciorba de burta buna gasiti si la Valea Campului, la vreo 15 km de Panciu dupa comuna Racoasa. Se afla intr-o padure la capatul unor serpentine.

Alte locuri de servit o masa ar fi in Focsani, tot o pizzerie recunoscuta, Wassermann, langa liceul Cuza, apoi un restaurante ar fi, Intim (in parcul Balcescu), la disco Extrem (loc de intalnire a membrilor Road Eagles), Moca's Pub pe Bd. Unirii (cum veniti dinspre bucuresti la prima intersectie mai mare). In teritoriu nu prea stiu unde ati mai putea manca bine. Daca mergeti spre Galati, musai sa va opriti la Hanu Conachi. Mici, mici si iarasi mici. :P Prietenii stiu de ce.

 

Inca o ADDENDA la drumuri.

Legatura dintre statiunea Soveja si Lepsa,DJ 205F, s-a dus pe apa sambetei in anul 2005 de cand cu inundatiile.Exact ca in cantecul acela, Podul de piatra s-a daramat, a venit apa si l-a luat. Cine stie cine vor cei care il vor reface, mai trainic si mai frumos.

Tot asa in 2006, apa a luat la vale asfaltul de pe drumul ce unea Bolotestiul si Panciu,DJ 205B, asa ca pentru a ajunge de la Soveja la Lepsa si inapoi, ramane valabila varianta de intoarcere prin Focsani.

Focsani-Odobesti-Andreiasu DJ205A un drum bun, 85%, asfalt fara gropi, pana in Andreiasu. Pe unele portiuni a fost afectat de inundatii, dar nu sunt semnificative. De ce va spun de drumul asta? In Andreiasul de Jos se afla rezervatia naturala Focul Viu.

 

P.S. In urma inundatiilor din vara anilor 2005 si 2006, multe drumuri au fost scoase din uz. Am inteles ca s-a reusit obtinerea unei rectificari a bugetului si alocarea unor sume destule de mari pentru refacerea infrastructurii rutiere. Deci sa speram ca va fi mai bine in anul care vine si voi adauga cat mai multe drumuri aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai la asta lucram acusica...

RESTAURANTE, BARURI, CAFENELE si SCANDALURI ... din jud VRANCEA

 

Da SCANDLURI unde gasim :) ??? K de toate celelalte ai scris :D .

 

Felicitari ptr. initiativa de a va face acest mini-ghid turistic al judetului Vrancea. Cu siguranta va fi folositor celor care o sa-l citeasca, cand vor tranzita judetul.

La urmatoarea intanlire de la Bacau aveti un Babanu de la mine (apa minerala tot a voastra :D ) :lol: :cheers: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da SCANDLURI unde gasim :) ??? K de toate celelalte ai scris :D .

 

Felicitari ptr. initiativa de a va face acest mini-ghid turistic al judetului Vrancea. Cu siguranta va fi folositor celor care o sa-l citeasca, cand vor tranzita judetul.

La urmatoarea intanlire de la Bacau aveti un Babanu de la mine (apa minerala tot a voastra :D ) :lol: :cheers: .

Facem Âşi noi ce se poate...ÂŞtiu ce înseamnă să-ți faci praf motorul pe un drum de tot rahatul .. sau să-ți ghioraie mațele că nu ai unde să mănânci. Ca să nu mai spun de benzinăria preferată. O planificare a drumului dinainte, te scuteÂşte de mulți draci Âşi nervi. Să aveți drum bun în Vrancea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Inca o ADDENDA la drumuri.

Parinte jos palaria pentru munca depusa legat de aceasta informare, dar da-mi voie sa fac citeva mici precizari ca unul care a lucrat intr-o bransa urita de toti motociclistii si care a batut drumurile judetului destul de mult,pina acu vreo 7 luni:

Drumul Tisita-Soveja nu mai e demult judetean este DN 2L

Drumul Focsani-Lepsa-Gresu,etc. este DN 2D

Drumul Tisita-Tecuci este DN 24

Drumul Focsani-Vulturu-Maicanesti-Braila este DN 23

Drumul Focsani-Odobesti-Andreiasu este DN 2 M

Asta ca sa nu inducem in eroare pe cei care ajung prima oara pe la noi cu harta in mana.

Restul e conform cu realitatea.

Cu aceeasi piosenie nemarginita, :grinbandit: salutari si respect!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Legatura dintre statiunea Soveja si Lepsa,DJ 205F, s-a dus pe apa sambetei in anul 2005 de cand cu inundatiile.Exact ca in cantecul acela, Podul de piatra s-a daramat, a venit apa si l-a luat. Cine stie cine vor cei care il vor reface, mai trainic si mai frumos.

Tot asa in 2006, apa a luat la vale asfaltul de pe drumul ce unea Bolotestiul si Panciu,DJ 205B, asa ca pentru a ajunge de la Soveja la Lepsa si inapoi, ramane valabila varianta de intoarcere prin Focsani.

Focsani-Odobesti-Andreiasu DJ205A un drum bun, 85%, asfalt fara gropi, pana in Andreiasu. Pe unele portiuni a fost afectat de inundatii, dar nu sunt semnificative. De ce va spun de drumul asta? In Andreiasul de Jos se afla rezervatia naturala Focul Viu.

 

P.S. In urma inundatiilor din vara anilor 2005 si 2006, multe drumuri au fost scoase din uz. Am inteles ca s-a reusit obtinerea unei rectificari a bugetului si alocarea unor sume destule de mari pentru refacerea infrastructurii rutiere. Deci sa speram ca va fi mai bine in anul care vine si voi adauga cat mai multe drumuri aici.

1)Intre Lepsa si Soveja se poate sau nu se poate trece ? adica stiu ca am fost pe acolo acum vreo 7 ani si era practicabil cu masina, acum as vrea sa merg cu un naked si cu pasager. Si cu vreo doi prieteni cu gsxr.

 

2) Pe harta mea, este trecut cu rosu subtire un drum care porneste din lepsa-soveja si se duce spre e574 targu-secuiesc - onesti. Este practicabil acel drum?

 

Va intreb pentru ca planuiesc o tura scurta bucuresti-targusecuiesc-lepsa-soveja-focsani-bucuresti si as dori sa stiu cam ce drumuri intre transilvania si moldova sunt practicabile fara sa-mi rup motoreta. Astept sugestii.

 

Mersi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1)Intre Lepsa si Soveja se poate sau nu se poate trece ? adica stiu ca am fost pe acolo acum vreo 7 ani si era practicabil cu masina, acum as vrea sa merg cu un naked si cu pasager. Si cu vreo doi prieteni cu gsxr.

 

2) Pe harta mea, este trecut cu rosu subtire un drum care porneste din lepsa-soveja si se duce spre e574 targu-secuiesc - onesti. Este practicabil acel drum?

 

Va intreb pentru ca planuiesc o tura scurta bucuresti-targusecuiesc-lepsa-soveja-focsani-bucuresti si as dori sa stiu cam ce drumuri intre transilvania si moldova sunt practicabile fara sa-mi rup motoreta. Astept sugestii.

 

Mersi

1)Lepsa - Soveja l-am facut acum 2 sapt.cu un marauder si o honda shadow.Sunt 15 km pe care ii faci in cca.45 min.Se poate merge dar trebuie sa treci prin vreo trei piriiase si calitatea drumului e dezastruoasa(portiuni in care ai loc sa treci doar cu moto din cauza surparilor,gropi,namol).In schimb dupa ce il strabati ramai cu o amintire de neuitat si peisaje superbe vazute.

2)Nu stiu nimic de acest drum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1)Intre Lepsa si Soveja se poate sau nu se poate trece ? adica stiu ca am fost pe acolo acum vreo 7 ani si era practicabil cu masina, acum as vrea sa merg cu un naked si cu pasager. Si cu vreo doi prieteni cu gsxr.

2) Pe harta mea, este trecut cu rosu subtire un drum care porneste din lepsa-soveja si se duce spre e574 targu-secuiesc - onesti. Este practicabil acel drum?

Va intreb pentru ca planuiesc o tura scurta bucuresti-targusecuiesc-lepsa-soveja-focsani-bucuresti si as dori sa stiu cam ce drumuri intre transilvania si moldova sunt practicabile fara sa-mi rup motoreta. Astept sugestii.

 

Mersi

 

1) După cum am scris mai sus ... drumul intre Lepsa si Soveja nu l-as recomanda unei motociclete de strada. Daca ai ceva de genul AfricaTwin sau vreun Dominator, atunci o sa-ţi facă plăcere.

2) Vezi ca e un topic deschis special cu drumul spre Lepşa /index.php?showtopic=112477

3) Eu nu m-aş duce cu GSX-R pe Focşani - Tulnici - Lepşa. Pe Focşani - Panciu - Soveja - e altă mâncare de peşte. Este o plăcere pentru un sport touring sau super sport. Grijă mare la pietre însă, pentru că au refăcut de curand marginile drumului şi e plin de pietre rătăcite.

Editat de Ilarie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Salut!

Stiti ceva de drumul care pleaca de la Lepsa la Poiana Sarata,dar nu ala prin Tg.Secuiesc,ci ala prin Pasul Stanisoarei ( asa apare pe harta de la route66 ). Vreau sa plec astazi cu o Africa si cu pasagera.

Multumesc!

Sincer .. da Sincer iți spun că nu am cunoÂştiință de aÂşa drum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

De putina vreme, "drumul oaselor" dintre Adjud si Onesti e refacut aproape in totalitate, asfalt bun si neted sa tragi si-un biliard pe-acolo, nu alta! Au mai ramas de acoperit cativa km inainte de Onesti (asa, ca un "before&after") si doua poduri, la unul din ele fiind instalat un semafor si circulandu-se pe un sens.

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De putina vreme, "drumul oaselor" dintre Adjud si Onesti e refacut aproape in totalitate, asfalt bun si neted sa tragi si-un biliard pe-acolo, nu alta! Au mai ramas de acoperit cativa km inainte de Onesti (asa, ca un "before&after") si doua poduri, la unul din ele fiind instalat un semafor si circulandu-se pe un sens.

Asfalt uscat!

Doamne Ajută, am crezut că nu o să mai apuc să văd asfalt pe drumul ăla.

Not in my life at least.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doamne Ajută, am crezut că nu o să mai apuc să văd asfalt pe drumul ăla.

Not in my life at least.

 

 

Uite ca-si mai intoarce Dumnezeu privirea si catre noi, pacatosii. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am inteles ca se poate ajunge din focsani la targu secuiesc!!!

cum este drumul???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am inteles ca se poate ajunge din focsani la targu secuiesc!!!

cum este drumul???

 

 

Daca te referi la Ojdula, depinde ce calaresti. Cu un enduro-touring macar, e super! Cu un super-sport iti tai venele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...