Sari la conținut

De ce curge lichid de racire pe supraplin?


Postări Recomandate

In principiu, un lichid de racire cu concentratia 50%, la presiunea de 1 bar fierbe cam la 130 gr.C iar la 1.5 bar fierbe cam la 140 gr.C, de unde se poate deduce empiric o crestere a punctului de fierbere cu cca. 2 gr.C pentru fiecare 0.1 bar. Daca intre cele doua capace (busoane) exista o diferenta de 0.1-0.2 bari nu e o tragedie, "matematic" se poate regla usor prin cresterea concentratiei lichidului cu 10-15%... eu insa m-as concentra mai mult ca motorul sa nu ajunga la acea temperatura, sau ma rog, lichidul, decat sa cresc punctul de fierbere. Parerea mea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este mat vasul si nu pot vedea nivelul. Am pus pana la buza si apoi am strans de furtun sa scurga afara din vas. Apreciez ca a a ramas incarcat 75%.

cam toate telefoanele au acum si lanterna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca am rezolvat problema. Cel putin in fata blocului pare ok, urmeaza sa plec la servici si atunci va fi testul final.

Am gasit la Al Padrino la Eroii Revolutiei capac pt radiator. Imi trebuia de 1.1 dar am gasit de 0.9 (17 ron) si 1.2 (20 ron). L-am cumparat si montat pe cel de 1.2, am completat in instalatie cu lichid de racire.

La 106 grade porneste ventilatorul si nu mai curge lichid pe supraplin. Am lasat sa funtioneze pana la 108 grade in doua randuri si nu mai arunca apa.

 

A trebuit sa ciocanesc putin in marginea capacului pt ca nu prindea bine buza radiatorului si la prima incercare de montare imi dadea lichid afara pe langa capac cand ajungea la peste 90 de grade.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu te relaxa, a mea pe loc nu da lichid pe la supraplin oricat as incalzi-o. In mers daca o forjez rau (nu pe rosu, in limitele admise) face exact cum spui tu, arunca antigelul pe supraplin si lasa radiatorul gol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu etanseaza perfect capacul, e degeaba. Daca nu functioneaza la presiunea la care e proiectata instalatia de racire e degeaba. Incearca sa gasesti un capac potrivit pentru motocicleta ta si nu lega cu sarma, ca o sa-ti para rau pe urma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca 0,1 bar astia nu prea conteaza. Pe vremuri kawa de exemplu chair a oferit un dop cu 0,2 bari mai mult la un model care sufera de caldura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 years later...
Acum 18 minute, Andrei1234 a spus:

Salut. Ai rezolvat problema?  Si mie imi face la fel, imi iasa antigelul pe supraplin. 

Dupa sase ani juma' cred ca a ajuns la topitorie! Ori te astepti cumva ca sa-ti raspunda un user care n-a intrat pe forum de peste doi ani?!:smoke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...