Sari la conținut

Camera video DIY


Postări Recomandate

Cum la capitolul camere video nu m-a satisfacut nici una din solutiile existente pe piata, am improvizat oleaca cu rezultate multumitoare dupa parerea mea.

Am pornit cu o camera full hd, cea de aici: http://www.aliexpress.com/item/2016-Full-HD-1080P-Metal-Hidden-spy-Mini-Camcorder-Mini-Camera-All-Metal-Body-Thumb-1080P/32664148080.html?spm=2114.13010608.0.78.z0UUJA

E cea mai potrivita din punctul meu de vedere pentru montat pe casca, e mica, nu strica prea mult aerodinamica. In cazul meu era necesar ca montura sa fie discreta, casca fiind flip-up, nu sunt prea multe locuri unde sa montezi camera si sa poata fi folosita corect atat cu casca inchisa cat si cu ea deschisa. Modelul meu de casca (caberg duke) are in partea stanga o gaura laterala acoperita cu un dop de plastic de aprox 10mm diametru, scopul ei initial fiind trecerea firelor intre castile interioare si unitatea externa de comunicator bluetooth.

Pasii de instalare:

-am scos dopul afara, l-am gaurit in interior si am trecut prin el un surub m4x50

-camera trebuie desfacuta, se scoate acumulatorul original deoarece are capacitate mult prea mica, tine o ora si ceva in cel mai bun caz. Carcasa camerei e din metal. In spatiul lasat de acumulator se dau 2 gauri fi 3.5, intr-una se introduce surubul cu dopul atasat si in cealalta un cablu USB ale carui fire de alimentare se conecteaza in locul acumulatorului vechi. Trebuie mana fina, conexiunile sunt mici.

-se fixeaza cu rasina epoxidica A+B cu uscare rapida urmatoarele: in interiorul camerei surubul si cablul USB iar in exterior capul surubului pe dopul de plastic. In timpul uscarii rasinii de pe dopul de plastic, trebuie tensionat manual astfel incat sa iasa unghiul corect al surubului astfel incat dupa montarea pe casca, camera sa stea dreapta. Aici mie nu mi-a iesit 100%, imaginea e oleaca rotita, dar voi incerca sa o corectez.

-se monteaza camera pe casca si prin gaura se petrece si cablul USB. Dopul de plastic trebuie oleaca ciupit cu cutter-ul ca sa faca loc la cablu, Dupa montare, cablul trebuie scos pe sub captuseala interioara undeva in partea de jos a castii.

-acuma vine partea cu alimentarea. Acel cablu usb trebuie conectat la un acumulator. Solutia aleasa de mine a fost sa iau un incarcator de acumulatori Li-Ion 18650, cel mai ieftin cu putinta dar care sa fie mecanic rezistent. Se desface incarcatorul si se elimina toata electronica de incarcare. Practic tot ce e necesar din el e doar suportul de acumulator si conexiunile electrice la el. Se monteaza in interiorul acelei carcase o mufa pereche pentru cea din cablul usb si se conecteaza acea mufa la pinii acumulatorului. Atentie la polaritati, se reconanda inserierea cu o siguranta fuzibila de 1 amper. Fixarea mecanica a mufei se face tot cu rasina epoxidica a+b.

-lungimea cablului usb se dimensioneaza in functie de unde vrei/poti sa pui acumulatorul. La mine are vreo 20cm, acumulatorul sta in buzunarul de la piept.

Performante:

-camera suporta carduri sdxc de 64gb, eu am pus un hama de la auchan, vreo 86 ron. Dupa teste, un card de 64gb ar trebui sa tina macar 6 ore de filmare

-acumulatorul meu are 2200 mah, m-a tinut aprox. 7 ore. Se dimensioneaza acumulatorii si cardurile in functie de necesitati

-camera nu filmeaza in mod dvr auto, asta inseamna ca nu suprascrie cand se umple cardul. Deci managementul fisierelor trebuie facut manual.

-camera filmeaza 5 minute per un fisier, scoate fisiere avi cu dimensiuni intre 600 si 800 mega per bucata

-se recomanda stergerea datei/orei de pe filmare (se poate seta, scrie in instructiunile camerei) asta deoarece acumulatorul nemaifiind conectat permanent, degeaba setezi data/ora, in momentul in care s-a deconectat acumulatorul, pa, s-a dus

-un exemplu de fimlare: https://www.youtube.com/watch?v=-oGLvg_y7FA . Numerele masinilor de pe contrasens se vad foarte bine daca dai pauza. Posibil sa nu se vada foarte bine pe youtube ca ala face recompresie si resize, dar in filmarea originala se vede. Filmarea originala e oleaca mai scuturata, clipul de pe youtube are stabilizarea activata.

Probleme inca nerezolvate:

-camera nu e waterproof. Ieri pe transalpina am facut vreo 2 dusuri, unul din ele mai serios. Am protejat camera cu mana, ceva apa a ajuns si pe ea, dar nu s-a suparat prea tare. Oricum, trebuie rezolvata cumva.

Atentie:

-cablul USB instalat in camera are rolul de a alimenta camera si trebuie conectat doar la acumulatorul Li-Ion extern. Ala are tensiunea medie de 3.7V, tensiune de incarcare full 4.2 volt. Nu stiu ce se intampla daca bagi acel cablu usb in calculator, acolo sunt 5V la alimentare. Eu unul nu o sa incerc.

post-91067-0-90081900-1469956792_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu era mai simplu cu suport dedicat, cu dublu adeziv? Iesea la fel, dar mult mai simplu.

Pt camera ta nu stiu, dar pt copiile de gopro exista carcase waterproof. Intreaba vanzatorul daca are.

Nu se intampla nimic la usb-ul calculatorului, nu se arde... e facuta sa se alimenteze la 5v.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum faci când plouă?


» Post actualizat in 31 Jul 2016 10:04

Ar mere prinsa in masina pe oglinda plafoniera... Mi-ai dat idei Pisoiule :)

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20160731020323&SearchText=car+dvr+1080p


» Post actualizat in 31 Jul 2016 10:05

Mai ieftine şi dedicate, filmare în buclă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu era mai simplu cu suport dedicat, cu dublu adeziv? Iesea la fel, dar mult mai simplu.

Pt camera ta nu stiu, dar pt copiile de gopro exista carcase waterproof. Intreaba vanzatorul daca are.

Nu se intampla nimic la usb-ul calculatorului, nu se arde... e facuta sa se alimenteze la 5v.

Posibil. Nu contest calitatile si performantele gopro, insa mie mi se pare prea scumpa. La solutia adoptata de mine dimensiunile m-au atras, vroiam sa fie cat mai discreta.

 

Ar mere prinsa in masina pe oglinda plafoniera... Mi-ai dat idei Pisoiule :)

Asta e scopul topicului, sa mai dau idei si la altii :). Insa cum spunea si colegul Penetru, pentru masina exista solutii dedicate, o pui acolo si uiti de ea. La solutia mea trebuie sa ai grija cand se umple cardul sa il golesti, etc.

 

 

Cand ploua cam intra apa daca nu o protejez. Cel mai probabil o sa ii fac protectie cu pelicula de plastic pusa peste electronica, cu grija sa nu pun acolo unde nu trebuie (butoane, contacte card si lentila camera), dar inca nu e definitiva solutia. Ma mai gandesc la aspectul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De filmat filmeaza bine, sunetul in mers insa e varza - poate un burete pe microfon ar mai ameliora ceva (desi am avut camera scumputza care baraia ca la fel in mers indiferent de ce am combinat).

Intrebari: nu avea un port mini/micro usb nativ unde sa ii infigi cablul de alimentare? Nu ar mai fi pierdut nici data si ora pastrand bateria ei. Ce unghi real are? Chinezii baga 140-170° la camere cu maxim 90° real - am si eu cateva de marsarier + una de bord, toate aveau la descriere unghiuri mari, si >4.7 stele din multe recenzii.

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer de la sunet nu am nici o pretentie. Vantul bate direct in gaura de microfon asa ca...

Are port nativ usb. Nu am adoptat alimentarea prin acel port deoarece daca lasam acumulatorul intern instalat nu aveam unde sa fac montura acelui surub prin carcasa. Asta e primul motiv. Al doilea tine de tensiune. Pe acel port are nevoie de 5V, acumulatorul extern li-ion da mai putin. Al treilea motiv tine de uzura mufei, mufa aia usb e ceva foarte ciudat, seamana cu un mini usb AB insa are 8 fire destul de delicate. Cred ca dupa primele zeci de conectar-deconectari, posibil sa imi apara probleme din cauza uzurii.

Unghiul pentru mine e multumitor. Suspectez ca nu e asa mare deoarece camera e montata destul de in spate si daca ar fi avut unghi mai mare, intra si casca in cadru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...