Sari la conținut

Suzuki GSX400E


Ekosekthor
 Share

Postări Recomandate

Motorcycle: Suzuki GSX400E from September 1986 (2 pistoane, 2 carburatoare, 2 bujii, 2 tobe, 2 roti, racire pe aer (simplitate ba tata ba...)

Pret Achizitie: 1200 eur (gata inmatriculat)

Me: Also 1986 but August :peace:

Project: Cafe Racer

Topic Type: O sa fie lung

 

De ce cafe racer?

 

Hm... prin 2010 mi-am luat un F650 din 95 ca motocicleta personala (prima mea moticicleta de altfel) si un Honda NSR din 96 ca proiect de restaurare... sa invat cate ceva, sa-mi ocup timpul, si mai departe sa o vand pentru profit. Profitul a fost de 150 de euro si m-am ales cu un compresor cu care am vopsit-o si cu o oarecare experienta la mesterit. Profitul a fost mic pentru ca a fost data unui prieten. Si... oricum nu profitul a fost principalul motiv pentru care m-am apucat de proiect ci ocazia de a invata ceva si... ca hobby. Sunt un mare fan a chestiilor DIY (Do It Yourself).

 

Anult trecut am dat F650-ul. Vroiam sa trec la ceva mai inalt prntru ca am 183cm si aveam nevoie de bani pentru masina. Planul era de la inceput sa-mi iau motocicleta din nou dupa achizitia masinii. In plan erau mai multe enduro touring-uri... transalp, V-storm... 1150gs. Stiind ca doar in 2017 imi voi lua motocicleta am inceput sa ma interesez de curiozitate si de alte modele... chopper pentru proiect de bobber, un 1200rt pentru touring... si din greseala am dat de o poza cu un cafe racer care mi-a placut mult. O am ca wallpaper si la lucru si acasa pe laptop. Suferind de PMS (parked motorcycle syndrome) am inceput sa caut filmulete despre bobbere si cafe racere. Dupa o perioada m-am trezit ca de 3 saptamani urmaresc doar filmuletele cu Cafe Racer.

 

Dupa calcule si analiza variantelor Cafe Racerul a iesit pe primul loc din mai multe motive: (asa vad eu situatia)

 

1. Cost de achizitie mic. Mai mic ca la un chopper pentru a-l ciopartzi si sa-l fac asa cum vreau eu.

2. Diversitatea mi se pare mai mare la un cafe racer si ca stil si ca motociclete disponibile in functie de an si marca

3. Aveam deja decizia emotionala luata. Wallpaper-ul cu cafe racer.

4. Istoria cafe racer-ului si oamenii care prefera asa ceva m-a facut sa cred ca... acolo imi este locul in aces moment. Ma identific cu acea istorie si cu acel stil. Dupa cum spuneam, diversitatea si flexibilitatea unui astfel de proiect este mai mare decat la alte modele... parere mea din nou.

5. Simteam din nou nevoia unui proiect de mestereala mai mare... nu o lampa de birou, nu renovarea holului, nu un improvement pentru locul de munca. Ceva pentru sufletelul si cunostintele mele... o provocare.

 

The story:

 

Aproape 1 luna am tot cautat pe net motociclete care sa se incadreze la aceste cerinte... de cafe racer. Linii, simplitate, old school, pret mic, si sa fie in zona de vest.

 

In cele din urma am gasit-o la Lugoj. Am fugit de la lucru sa o vad. Nici nu stiam cum se sta pe un cafe racer dar mi-a placut pozitia si a reusit sa-mi puna zambetul pe buze cu zgomotul motorului si cu tura scurta de 400metri prin fata casei. Stiam totusi la ce ma bag asa ca singura pretentie a fost ca motocicleta sa aiba motorul bun. in rest, modificarile ulterioare oricum vor include suspensii, instalatia electrica, frane, cauciucuri, vopsit etc. Dar motorul, e singura componenta la care momentan nu ma simt competent ca sa il repar. L-am ales pe acesta pentru ca deja avea piese specifice de cafe racer pe el.

 

Sambata dimineata am plecat cu un prieten cu duba sa-l aducem la noua casa. Casa parintilor mei... in aceeasi curte in care acum cativa ani ma certa maica-mea ca tin vechitura aia de nsr de-un an si nu o mai gat si sa o iau odata ca acolo trebuie sa stea roaba. Culmea, entuziasmul a fost mai mare in timpul zilei de vineri decat in ziua in care mi-am luat F650-ul. Noapea in schimb, am dormit ca un porc, cu bale la gura, sfoirait, dezvelit, aburi la nas... etc. asa un somn adanc cum doar betivanii au, doar ca eu nu bausem nimic.

 

 

Ziua 1. 13 August 2016

Sambata dimineata eram la Lugoj dupa mobra.

Poza 1 si 2.. ca nu am voie de pe picasa sa pun poze.

 

 

Aici eram gata de plecare cu mobra + piesele care au fost pe ea inainte de modificarea pe care a facut-o fostul proprietar sau fostii proprietari... cred.

 

Poza 3.

 

 

Dupa ce am lasat motocicleta in curte, am pelcat acasa dupa scule pentru a-i face o evaluare... si dupa aparatul foto sa-mi trag niste poze pentru ca asa e traditia. Cu BMW-ul mi-am facut in prima zi, dar la NSR nu i-am facut si am regretat ca nu am avut poze din starea initiala.

 

Evaluare:

 

Lucurile pozitive

1. Motorul este ok. Porneste rapid, nu bate, nu troncane, accepta orice test.

2. Cateva piese adaugate ulterior pe ea le voi folosi si eu in acest proiect. Vitezometrul cu indicator de semnalizare, far si neutru, indicatorul de treapta, ghidonul, manerele, semnalizarile, filtrele de aer de la carburator, oglinzile in capat de ghidon, si POATE (doar poate) suportul de numar + stopul de spate,

Tobele vor zbura.

3. Incarcarea functioneaza.

4. are cric lateral cu arc! (am iubit chestia asta la bmw). Si are si cric central, si chestia asta am iubit-o la bmw.

 

Poza 4,5,6.

 

Sulitele alea ca un gard de cimitir vor zbura si ele... stiu sunt horror... shut up.

poza 7.

 

 

Si acum cele negative:

Le pun cu liniuta ca sa nu para asa multe

 

- Cauciucurile obligatoriu schimbate (oricum era in plan, dar ce e pe ea acum, nu e fucking safe deloc)

- Furca de pe fata pierde ulei la ambele telescoapte (era de asteptat... probabil va fi montata alta furca

- Jantele sunt de la 2 modele de suzuki din ani diferiti... una cu 3 spite alte cu 5. Planul era sa fie cu spite dar... mai e timp si pt ele

- Lantul este intins la maxim... kit lant obligatoriu de schimbat

- Contactul si-a pierdut locul de montare din cauza bordului aftermarket. oricum era de asteptat ca sa am de lucru la instalatia electrica.

- Nu merg semnalizarile. Inca nu stiu motivul.

- Contactul de la frana de fata nu functioneaza. inca nu stiu motivul.

- Frana fata trebuie aerisita si schimbat lichidul de frana.

- Rulmentii de la jug bat. Ma asteptam la asta

- Frana spate aproape inexistenta. Este pe saboti si inca n-am investigat.

- Capacul de la motor de pe partea dreapta este zgariat. La asta nu ma asteptam dar na. Se rezolva.

- Comenzile prin cablu functioneaza greu. Ambreiaj, acceleratie cu lag si socul. Ma asteptam la asta.

- Bateria pe moarte. Si la asta ma asteptam.

- telescoapele pe spate... incerte. ma asteptam la asta.

- Instalatia electrica e varza. La asta in plm nu ma asteptam. O vroiam stock pentru ca eu sa decid ce ramane si ce nu. asa, am mai mult de lucru cand re-rutez cablurile si acum trebuie sa fac functional ce nu e si sa inteleg traseele.

- De pe cadru au fost taiate urechi de prindere de la diferite componente. Ma asteptam la asta dar nu-mi doream asta.

- Cadrul trebuie revopsit. Imi doream asta

- Motorul trebuie... revopsit? Curatat? Nu stiu ce-mi doresc inca.

- la carburatoare s-a umblat. Pe de-o parte e de bine asta.

- Evacuarea trebuie curatata pe exterior si necesita modificari. da ma da, ma asteptam si la asta.

- Iti vine sa numeri liniutele asa-i? Is 20 pana acuma iti zic io.

- Exista urme de rugina in locuri unde nu ma asteptam... pe ghidon de exemplu.

- Unele suruburi sunt oribile!!!! Suruburi de... mobila in plm. Urmeaza sa fie schimbate cu cap de imbus. One key to rule them all...

- Curge un simering de la selectorul de viteze. Singura scurgere de ulei de altfel pe care am identificat-o.

- S-au folosit papuci rotunzi si voluminosi unde nu trebuia si s-au facut lipituri permanente cu tub termocontractant in locurile unde as fi vrut sa masor cu multimetru!!!

 

Cam atat pentru prima zi.

 

A, si 2 poze cu aparatu

Ultimele 2.

 

Azi a fost ziua 2... dar cred ca o voi posta maine pentru ca acum as vrea sa fac un dush ca put a esapament. si sunt obosit dupa 12 ore de munca la ea :)

Si daca se poate.... recomandati-mi si mie un site unde pot urca poze si sa le dau share cu link. E horror cu upload-ul pozelor.

 

 

 

 

post-22866-0-66959400-1471205362_thumb.jpg

post-22866-0-49575000-1471205380_thumb.jpg

post-22866-0-37825000-1471205416_thumb.jpg

post-22866-0-87092800-1471205445_thumb.jpg

post-22866-0-06707000-1471205459_thumb.jpg

post-22866-0-29872400-1471205494_thumb.jpg

post-22866-0-08518500-1471205538_thumb.jpg

post-22866-0-75581700-1471205596_thumb.jpg

post-22866-0-51510900-1471205612_thumb.jpg

Editat de Ekosekthor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spor! ai mult de munca si de investit. Acum depinde si ce vrei sa iti iasa. Important este sa perseverezi pana la finalizarea proiectului. Asta e cea mai grea incercare in cazul unui proiect de anvergura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totusi, 1200e, mi se pare cam mult pt mobra asta.

 

i was gonna say...

@ initiator: sa ne tii la curent, spor la treaba!

 

Q: cum stau carburile ale prinse, fara air box?

Editat de Latomeru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo, e o idee foarte buna proiectul tau. si eu sunt un mare fan al motocicletelor si masinilor vechi, au personalitate, au farmecul lor aparte.

vad ca esti din Tm, poate iesim la o tura cand o termini.

spor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Altele nu prea erau in zona si ceea ce nu ar fi fost in pretul asta l-as fi dat la inmatriculari daca nu era inscrisa, pe drum... + ca am vrut sa fie neaparat aproape de Timisoara ca sa ma pot duce sa o vad/incerc personal. Daca vroiam vitezana gaseam mai usor... asa, astea apar rar.

 

In pretul asta intra piesele care deja au fost adaugate si ar fi trebuit sa le iau eu + transport si timp alocat cautarilor iar pe langa ele mai sunt si piesele originale la pachet. Alt motiv pentru care am ales-o a fost racirea pe aer (lipsa radiatorului). Poate in alte zone ale romaniei sunt mai usor de gasit motocicletele de acest gen. Eu din ce am gasit pe net, ori erau prea departe, ori erau prea scumpe, ori nu erau inmatriculate in ro, ori erau cu scurgeri de ulei. O fi mult 1200 euro dar a fost un compromis intre conditiile mele de achizitie si piesele deja adaugate care ma scutesc de timp si cautari. Oricum la 800 euro nu gaseam cu piese de cafe racer pe ea (alea pe care vreau sa le folosesc), si in spatele blocului, si model nu foarte nou dar nici foarte vechi etc etc.

 

Cand incepi un astfel de proiect, nu ai foarte multe optiuni de unde sa alegi. Oricum achizitia a fost facuta. :)

 

(a, si am primit si consumabile la ea. ulei + filtru)

Editat de Ekosekthor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziua 2 - 14 august

 

Ma trezeste telefonul cu un sms de la maicamea...

iti curge benzina din motocicleta. E balta mare... pute pana in casa

 

Ajung si eu la fata locului... si intr-adevar picura benzina... din filtrul de aer de pe partea dreapta. Zic, ok... nu inchide bine un cui. Oricum era planificat sa umblu la cablul de soc si acceleratie pentru ca aveam lag la accelerare si decelerare asa ca hai sa o facem si pe asta. Desi nu era planificat atunci.

 

Am verificat rezervorul sa vad daca inchide bine robinetul, si se pare ca inchide cand e pe OFF, dar l-am lasat eu peste noapte pe rezerva si cu vreo 5 litri inauntru ca n-am citit bine sageata. Cuiul nu am reusit sa-l scot pentru ca e fisurat un piciorus care tine plutitorul si momentan pot evita scurgerea de benzina daca inchid robinetul de la rezervor peste noapte. Asa cum m-am obisnuit si la bmw, deci inca imi sta in obicei sa fac asta, doar ca la bmw inchidea cuiul.

 

Cu ocazia asta am curatat cablurile bine de tot si e incredibil cat de diferit raspunde la comenzi acum. Parca e alt motor. Partea proasta e ca mi-a luat cam 3-4 ore sa fac toata operatiunea asta dar macar am verificat niste chestii si stiu clar cum influientez mersul motorului cu reglajele pe care le fac din cabluri. Am aflat ca daca uit sa conectez furtunul de rezerva imi trage aer pe-acolo si da rateuri.

 

Mi-a luat ceva vreme sa imi dau seama ca este vorba de acel furtun si nu reglajele pe care le-am facut. Acum stiu si cu ce se aseamana comportamentul.

Adica, am luat repede multimetrul sa vad daca mai incarca bateria pentru ca exact asa s-a comportat ca si cand ar fi fost un voltage drop si nu mai incarca bine releul.

 

Al 2-lea task a fost sa indentific de ce nu se aprinde becul de frana cand franez cu fatza. Contact imperfect la maneta, vaselina cu praf... lipitura mai tinea unul din cabluri doar intr-o lita. S-a rezolvat simplu. (asta e chestie de RAR pe care am scos-o din lista). Urmeaza in ziua 3 sa rezolv problema definitiv.

 

 

Al 3-lea task a fost sa vad de ce nu am semnalizare. Al 4-lea task a fost sa vad de ce nu am releu de semnalizare :)) . M-am oprit dn mesterit si am dat o fuga pana la prietenul cu duba sa-mi dea niste relee. Eu la mobra aveam 3 pini atarnati dar am luat relee cu 2,3 si 4 pini ca sa vad care se potriveste si daca nu se potriveste sa vad cum pot sa-l fac pe unul cu mai multi sau mai putini pini sa functioneze. La releul cu 3 pini semnalizarile ramaneau aprinse dar din maneta ramaneau aprinse ba pe o parte ba pe alta. Asta a fost semn bun. Stiind ca este vorba de un releu termic, trebuia doar sa gasesc unul care sa decupleze si ATAT! Am luat o semnalizare veche acasa si urma sa fac investigatia. Am inceput cu cel cu 3 pini... l-am desfacut... si surpriza, am gasit rugina inauntru, deci plouase in el. In celelalte la fel, ori rugina ori contacte oxidate ori trasee si lipituri reci. Am avut noroc cu cel cu 2 pini care si-a facut treaba

 

Poza 1 - Locatie releu semnalizare.

Celelalte poze - carburatoarele si balta lasata de cel din dreapta - opus cricului lateral dar cel in care intra furtunul de la rezerva.

 

Concluzie pe ziua de azi:

 

Chiar daca a aparut aceasta problema neprevazuta care mi-a luat mult timp la final, a fost o lectie buna. N-am avut solutie pentru carburatorul ala, n-am acum, doar inchisul robinetului momentan, asa ca.. daca n-ai solutii trebuie sa ai o atitudine. Ori ma ofticam si-mi futeam ziua pentru ca a curs carburatorul, ori... identific alte probleme tot acolo si din 3 sau cate sunt, sa rezolv macar cateva. Ceea ce am si facut si am incheiat ziua cu o lectie buna. Si anume, rabdarea si acceptarea ca acesta este un proiect pe termen lung, face ca perseverenta si ambitia sa nu fie relevante in ecuatie. Este un calcul matematic simplu...aritmetica. Identifica problemele, cat mai multe, si taie din ele pe rand in functie de chef. important e ca lista sa se miscoreze si sa dispara incet incet provocarile pana la rezultatul final.

 

@GoodKat

Airbox-ul original inca il am. Daca e sa folosesc airbox-ul, trebuie sa confectionez niste panouri laterale care sa acopere acea zona si sa schimb pozitia bateriei. Aia inseamna sudarea unor puncte de sustinere pe cadru si... sa gasesc 2 panouri. Dar pana acolo mai am alte provocari. Filtrele le-am curatat cu ocazia mesteritului la carburatoare. Nu a iesit multa mirezie din ele desi ma asteptam sa iasa. Bineinteles asta nu inseamna ca e de bine sau de rau ci doar e de analizat. Fie aerul il trage pe langa garniturile filtrelor, fie isi fac treaba ok dar au fost curatate recent.

 


» Post actualizat in 15 Aug 2016 20:03

Ziua 3 - 15 August 2016

 

Azi a fost zi mai lejera pentru ca a fost pe lista partea electrica. mie imi place partea electrica :D

 

1. adaptare releu semnalizare. Cum am ajuns, am pus releul de semnalizare adaptat cu 2 cabluri crocodili, si... nicio surpriza. A mers. Adaptarea am facut-o de la papuci mici la mari folosinf mufa de la indicatorul de benzina din vechiul bord.

 

14012862_1258134027544394_714935246_o.jp

 

Deci am semnalizari pentru a ma deplasa in siguranta in trafic (si evident, punct important pentru a trece rar-ul.)

 

2. Lipire contact frana de fatza.

 

3. Identificarea altor contacte imperfecte sau ozxidate prin far...

 

14045432_1258134004211063_55420396_o.jpg

 

4. Dupa parte electrica, m-am apuca de aerisirea franei.

 

14037556_1258133917544405_656140358_o.jp

 

Before

 

14012677_1258133937544403_2144367823_o.j

 

and after. Much better.

 

14037416_1258133837544413_948144748_o.jp

 

5. Cum nu stiam de ce sa ma apuc in continuare... ceva mai serios. am inlocuit 2 suruburi de rigips cu care era fixat suportul de baterie. 2 nituri, and job done. Prima chestie reala pe care am folosit nit-uri de cand mi=-am cumparat clestele.

 

14045111_1258133957544401_1202861190_o.j

 

Alta chestie pe care am facut-o si ma asteptam sa vad o schimbare in bine a fost sa revin la tobele vechi. Dar vaaaai, sunetuuuul, vlaga... au disparut...

Nu mai e motorul de care m-am indragostit... a fost ca si cand curva cu care ai avut un one night stand formidabil, s-a transformat brusc in virgina dupa care umbli 2 saptamani sa o convingi sa te lase sa-i pui mana pe tzatze. Dupa 30 de minute de dezamagire... n-am facut poza din pacate, atat de dezamagit am fost... am pus inapoi tzevile alea de mitraliera cu care momentan este echipata. Nu-mi plac nici alea. dar momentan aleg compromisul asta avand zgomotul ok chiar daca renunt la aspect.

 

Dupa ce le-am pus la loc, am hotarat ca este momentul sa fac o tura mai lunga... aveam de ales intre cativa prieteni cu cabluri de curent si sa ma duc pana acasa, asa simbolic, si in caz ca se intampla ceva, o lasam la garaj. Mi se parea amuzant cand ma uitam prin vitrinele magazinelor sa vad cum arat pe el in mers. De cativa ani n-am mai facut astia si mi-a placut chiar daca pare un gest copilaresc.

 

Dupa ce am terminat cu astea... am zis sa lenevesc putin si sa fac ceva mai simplu... asa ca am visat la design. Mi-am facut o poza cu masuratorile proportiilor motocicletei.

 

14060204_1258133897544407_1779337691_o.j

 

Si... incep sa cochetez cu ideea ca zilele astea sa dau jos vopseaua de pe rezervor si sa ma joc putin cu culorile. Cu spray evident... asa de... sa vada si ochiul meu posibile combinatii.

 

Despre proportii daca este cineva interesat de cafe racer, pun aici link la niste filmulete care abordeaza provocarea asta.

Part 1.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ_rnmB2RBI

Part2.

https://www.youtube.com/watch?v=nFPuBoZ100A

 

 

 

 


» Post actualizat in 16 Aug 2016 21:11

Ziua 4 - 16 August 2016

 

Astazi a fost zi de achizitii si plimbat.

 

Am reusit sa fac gopro-ul sa mearga din nou. Nu se mai aprindea si nu vroia sa se incarce sub nici o forma. Dupa 1 minut de incarcare fortata cu 5v direct la baterie, ceva s-a resetat si yaaay, am gopro din nou.

 

Pana acum din trusa de scule imi lipseau niste tubulare mari. aveam pana la cea de 12, dar mai sus ma chinuiam cu niste chei vechi. Gata, mi-am luat pana la 28mm :D

 

Din bugetul alocat pentru proiect, am facut comanda de simeringuri pentru furca (ulei de furca mai am, deci nu se pune in bugetul asta) 35 lei - Element necesar pentru RAR.

Urmeaza si rulmentii de la jug in momentul in care imi sosesc simeringurile. De asemenea urmeaza sa schimb cauciucul pe spate cu unul in stare mai buna dar provizoriu. Stiu ce inseamna un cauciuc nou si pe ploaie si pe uscat asa ca la cauciucuri nu e loc de compromis.

 

In rest, cred ca maine ma apuc sa vopsesc rezervorul. Tot asa de compromis pentru a vedea cum aratacu rezervorul rosu, nu acel visiniu. Vopseaua de pe rezervor in acest moment nu este in stare buna asa ca imi permit sa dau cu spray-ul doar asa de test.

 


» Post actualizat in 20 Aug 2016 22:55

Ziua 5.

 

Acest proiect este unul foarte interesant. De autocunoastere as zice.

 

Am dat de un moment greu, dar o lectie interesanta. astazi doar am scurtat lantul si am schimbat cauciucul pe spate. cu toate astea mi-am dat seama ca urasc mecanica. Nu-mi place cand e vorba de pierdut timp 1 zi intreaga cu piulite mari, suruburi murdare, ax intepenit, rulmenti care trebuiesc curatati, etc.

 

1 zi... 1 fucking zi am pierdut cu o za de lant si schimbatul cauciucului (nu am facut eu schimbul, dar roata eu am dat-o jos, decuplat frana pe tambur, facut inspectia la frana ). Mult pentru o operatiune care pe o lista pare atat de simpla.

 

pare simpla dar e grea pentru ca este nevoie de cunostinte si improvizatii de moment. Eu nu prea sunt genul pentru improvizatii de moment, mai ales la partea mecanica. nu-mi place cand trebuit sa caut o teava sa bat un rulment. Nu-mi place sa pierd timp cu asa ceva, si totusi sunt constient ca voi fi nevoie sa infrunt astfel de provocari. Interesant este si procesul pentru ca-mi dau seama de ce-mi plac unele activitati si altele nu.

 

de exemplu la partea electrica e ceva mai simplu... Ai cabluri, ai fludor, ai papuci, ai mufe si o statie de lipit si gata, poti face orice. Ai piesele, faci treaba... n-ai piesele, o freci la rece.La partea mecanica in schimb, ai piesele si tot exista sanse nu faci nimic, pentru ca n-ai scula potrivita... trebuie sa faci tu scula aia, sa improvizezi tu ceva ca sa obtii rezultatul dorit si sa fie facut ca la carte nu doar o carpeala.

 

A trebuit sa pilesc putin axul de la roata pentru ca nu iesea un rulment de pe el... pentru ca acesta nu iesea, nu puteam sa curat anumite zone... pe care vroiam neaparat sa le curat, sa ma asigur ca totul se invarte usor. Cah... multa vaselina. Pui manusile sa nu te murdaresti, apoi le dai jos sa simti daca suprafara e fina, si continui asa...fara manusi. La sfarsitul zilei, e important sa te uiti in oglinda, sa vezi daca n-ai ceva pe fata ca poate te mai opresti in drum sa iei ceva de la magazin.

 

Totusi, chiar daca a trecut o zi cu 2 activitati banale pe care un mecanic le-ar fi rezolvat poate in 2 ore...pt mine e si asta o lectie importanta. Ma ajuta sa evaluez sarcinile mai bine in timp si sa-mi dau seama de cata rabdare am nevoie ca sa nu ma enervez si sa iau in calcul faptul ca poate nu fac astazi 5 lucruri ci doar 2.

 

Ziua 6 - 20 August 2016

 

Ziua mea. Ziua de schimbat simeringuri la furca... ziua in care realizez ca imbusurile de calitate sunt acasa... ziua in care rulmentii de la jug nu i-am scos pentru ca a trebuit sa ma duc acasa dupa imbusuri si a trebuit sa caut aproape 1 ora si ceva o unealta cu care sa preser simeringurile in furca.. ziua in care dupa ce am montat simeringurile, mi-am dat seama ca am plecat de-acasa fara uleiul pentru furca.

 

Ziua in care am montat totul la loc provizoriu pentru ca voi continua luni... ziua in care am zis ca voi continua luni, pentru ca s-a inschis magazinul de unde puteam sa iau rulmenti pentru jug... deoarece... m-am dus acasa dupa imbus ca sa pot scoate tot ansamblul din telescop. Ziua in care am montat simeringurile dar nu stiu daca vor scapa ulei sau nu...ziua cu o sarcina indeplinida dar cu rezultatul pe care nu-l pot vedea imediat. Si totusi... in alte zile m-ar fi demoralizat asa ceva. Acum, pentru ca stiu ca urasc partea mecanica... pot linistit sa o las pe maine. Pana la urma, progresul se vede la sfarsit... cand tai ceva de pe lista, nu acum.

 

In ultimele 2 zile de lucrat la motocicleta, au fost cateva momente in care m-am intrebat: oare am facut bine ca am inceput acest proiect?

 

Cand imi pun intrebarea asta, ma duc la baie sa ma spal pe maini de negreala. Scot o sticla de cola de 250ml din frigider, ma pun pe scaunelul pliant undeva mai departe de motocicleta, imi aprind o tigara si o fumez uitandu-ma la haosul din curte. Chei imprastiate, componente pe jos, pete de ulei, carpe in diferite locuri, suruburi. Pe la jumatea tigarii deja nu mai am rabdare... trebuie sa fac ceva. Am de ales intre a strange tot si a pleca acasa la ora 14.00 sau sa mai lucrez pana seara. Am avut vreo 3 astfel de momente, si in toate 3 situatiile, concluzia a fost aceeasi. Daca strang acum totul si plec acasa, irosesc o jumatate de zi. Inseamna ca nu vreau gat proiectul mai repede daca ma iau si plec acasa. Inseamna ca daca dau de putin greu, renunt prea usor. Inseamna ca atata timp cat o sarcina depinde doar de mine si eu o aman, eu singur prelungesc termenul de finalizare.

 

Stiu in ce m-am bagat, dar nu cunosc drumul... asa ca din cand in cand, mai trag pe dreapta, dar nu mult, pentru ca imi vreau cafe racerul sa fie gata!

post-22866-0-74741700-1471284760_thumb.jpg

post-22866-0-83826300-1471284797_thumb.jpg

post-22866-0-83655900-1471284817_thumb.jpg

post-22866-0-69087000-1471284849_thumb.jpg

post-22866-0-49357900-1471284862_thumb.jpg

post-22866-0-76840900-1471284879_thumb.jpg

post-22866-0-97810500-1471284891_thumb.jpg

post-22866-0-27336200-1471291133_thumb.jpg

post-22866-0-65018700-1471291156_thumb.jpg

post-22866-0-23743800-1471291179_thumb.jpg

post-22866-0-97004200-1471291197_thumb.jpg

post-22866-0-46838000-1471291216_thumb.jpg

post-22866-0-58771900-1471291242_thumb.jpg

post-22866-0-33757600-1471291254_thumb.jpg

post-22866-0-28930100-1471291299_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Incepe pe dracu, inca e in coma :)

 

Ziua 7 - 23.08.2016

 

Astazi, cum am ajuns la motor... nu stiam cu ce as avea chef sa incep. Logic era sa incep cu partea mecanica... cea scarboasa si cu multe suruburi. Ca sa evit asta, zic... hai sa vad daca porneste. Pun contactul, si.... nici un beculet aprins. Bateria moarta. Aha, nu-i nimic, am eu o baterie care nu e cu acid si numa bine poate o resuscitez pe aia. Woahahahah. O masor, 11v. Aduc redresorul, pun redresorul, astept 1 minut, si ii dau la buton....

 

fffst, poc.

 

na fain... am ars siguranta centrala. Problema e ca n-am vazut-o pana acum niciunde pe instalatia electrica. na bun, e momentul sa dau rezervorul jos. Nu gasesc siguranta. Incep sa ma enervez. Iau multimetrul si vreau sa masor instinctiv noua baterie. 6v!!! WTF?! Baaa... 6v? Ba... ba nu-i bine.

 

Pun redresorul... masor din nou... 0.6v. A... ok, deci s-a dus redresorul si n-am singuranta. Macar mai am bateria veche. Cand sa o iau in mana, se rasuceste si curge acid din ea. Ba pe unde (cuvant urat) mea curge acid cand sunt toate orificiile astupate?! Ma uit mai atent... pe langa borna de + (probabil fusese scapata in cap cand era mica). trag aer in piept, ma asez pe scaunelul de pescuit si ma uit in gol la peretele nezugravit din fata mea.

 

In spatele meu se aude un ras.... care se apropia de mine. Ma intorc... bunicamea radea. Eu nu stiam de ce si speram ca nu vine sa rada de mine. N-ave cum! Nu intelege de ce sunt eu ofticat.

 

- Dragu mami...(razand), tare ma distreaza Ghita (baiatul unui vecin... numele real nu-l spun ca sa-l protejez), si-o luat un ronghi de masina... tat tat tat rujinit, si tata ziua spala pe el. Parca mi si mila de el si ma vede D-zeu ca rad de el...

 

Iar eu ma gandeam ca pana acum eu nici n-am ajuns in etapa de a-mi spala motocicleta macar, asa ca Ghita... dar m-am abtinut... ca doar e bunica mea.

 

14075031_1265002856857511_23346211_o.jpg

 

Redresorul l-am pus de-o parte si l-am reparat in seara asta. Motocicleta a pornit impinsa. Dupa ce am carpit bateria veche...

 

Acum ca am evitat partea mecanica sperand ca dau de ceva mai usor, mi-a fost mai simplu sa ma apuc de uleiul din furca, rulmentii de la jug, prinderile de far si ceva inele ce trebuiau curatate.

 

Prima data am inceput sa demontez inceeet incet... multitudinea de suruburi care fixeaza roata, telescoapele, farul si jugul. Oribil... ma vait ca o (cuvant urat) stiu.

 

14139010_1265003096857487_551832696_o.jp14123343_1265003070190823_2074379797_o.j

 

14139237_1265003053524158_550165829_o.jp14060526_1265003016857495_271413527_o.jp

 

Dupa ce am terminat cu partea grea, m-am apucat sa curat niste inele care tin suportul de far.

 

before and after.

14087759_1265002983524165_797224667_o.jp

 

Dupa ce am pus totul la loc am dat o tura sa vad cum se comporta. alta viata acum. pana in acest moment eu n-am avut probleme cu simeringurile de la furci si sa pierd ulei. Acum chiar am fost in extrema pentru ca probabil de multa vreme s-a circulat cu simeringurile alea care scapau ulei. Dintr-un telescop parca am scos ulei cu rugina iar din celalalt apa cu namol. Rulmentii de la jug inca mai bat, dar nu la fel de tare ca inainte. Vor fi schimbati cand vopsesc cadrul si celelalte componente.

 

Pana acum am bagat 75 de lei in piese pentru motocicleta si aproape 200 in scule :))

 

E ok totusi pentru ca e vorba de scule necesare de-acum inainte la orice proiect... tubulare mai mari cu inca o cheie, (mi-am facut set din 2 in 2 de la 20 la 30, ca sa am cu ce sa bat si rulmenti, un cleste de calitate pentru scos sigurante si in sfarsit m-am induplecat sa-mi iau un subler. Dupa ce am vazut ca am o gramada de cote de masurat (rulmenti, bucse, saibe, ax, etc) am zis ca acum e momentul potrivit pentru achizitie.

 

daca ma uit asa de la distanta la ea, parca n-am facut nimic... totusi daca ma uit pe lista, am taiat cateva chestii elementare de pe lista.


» Post actualizat in 03 Sep 2016 19:26

Update:

 

Ziua 8 - 03 septembrie.

 

- Am taiat tzepusele alea din spatele numarului si sa investighez ce se afla in spatele si inauntrul lor... masurat diametre etc pentru prelungirea de codita si relocarea baterieriei in spatele seii. Trebie sa vad unde imi indoi o tzava pentru codita.

 

- A trebuit sa redimensionez cutia pentru baterie (cea actuala) pentru a face loc la bateria noua. Bateria noua este ceva mai lata dar mai scunda. Done, incarca si porneste ok.

 

- Acum... mancarimea in poponeata... Prima data cand am investigat surubul de golire a uleiului am vazut maglavais pe-acolo. Am presupus ca fostul sau alt proprietar nu a pus o saiba de cupru corespunzatoare. De asemenea am vrut sa si schimb uleiul (dar fara filtru). Mai aveam 2 litri de la bmw (motul 5100 10w40)> nu mai zornaie lantul de distributie - semn bun, dar oricum va trebui verificat.

 

Din pacate nu mai am filet pe baia de ulei. Asta inseamna ca trebuie sa aleg o solutie ca sa rezolv problema.

 

1. In loc de filet de 1 sa pun un surub cu filet de 1.5 si sa refiletez cu un tarod gaura aia. Am gasit kit-uri de reparatie la 100 lei care includ 6 suruburi, 12 garnituri de cupru si tarodul.

2. adaugare insertie otel. Din pacate un astfel de kit e mai greu de gasit pentru dimensiunea asta. Pentru metric 8 n-ar fi fost problema, dar la m14 situatia difera. De asemeneaq as prefera insertia sa fie tubulara nu doar o sarma. Ma astept ca la cea de sarma sa fie capatul insertiei o sarma care se rupe cand trece surubul prin insertie. Nu vreau obiecte straine prin motor, si as prefera sa nu dau jos baia de ulei ( inca)

3. Tot la capitolul insertii am vazut kit de reparatie pentru filet de bujie. Din pacate aceste kit-uri de reparatie sunt mai scumpe (250-600 lei in functie de complexitatea kit-ului sau mai exact numarul de scule si insertii cu care vine)

 

In alta ordine de ideei, pentru ca nu mai sunt in concediu si vroiam sa fac ceva acasa, m-am gandit sa-mi transform casca de cross intr-una de cafe racer. :D

 

Inca nu este finalizata dar voi updata procesul. Nu am vrut casca open face desi asa arata cool. Era cat pe ce sa fiu fashion before safety, dar dup-aia am zis ca nu e totusi spiritul acestui proiect. Asa ca am facut un joint venture intre safety si cafe racer style.

 

Partea asta de vopsit si preparat imi place mai mult mecanica... apropo, mi-a luat cam o ora sa desenez cacatu ala de stea.

 

 

post-22866-0-98869000-1471983230_thumb.jpg

post-22866-0-10713400-1471983244_thumb.jpg

post-22866-0-27697800-1471983263_thumb.jpg

post-22866-0-93549900-1471983278_thumb.jpg

post-22866-0-72949100-1471983295_thumb.jpg

post-22866-0-70908100-1471983320_thumb.jpg

post-22866-0-51277600-1471983334_thumb.jpg

post-22866-0-97284400-1472929767_thumb.jpg

post-22866-0-01938800-1472929782_thumb.jpg

post-22866-0-62912000-1472930250_thumb.jpg

post-22866-0-75510300-1472930264_thumb.jpg

post-22866-0-88991900-1472930284_thumb.jpg

post-22866-0-70531700-1472930332_thumb.jpg

post-22866-0-40488700-1472930359_thumb.jpg

post-22866-0-73990800-1472930394_thumb.jpg

post-22866-0-04170000-1472930411_thumb.jpg

post-22866-0-29121100-1472930424_thumb.jpg

post-22866-0-51147400-1472930440_thumb.jpg

post-22866-0-53020000-1472930459_thumb.jpg

post-22866-0-08362800-1472930477_thumb.jpg

post-22866-0-44338100-1472930514_thumb.jpg

post-22866-0-36713700-1472930545_thumb.jpg

post-22866-0-99716100-1472930609_thumb.jpg

post-22866-0-16731500-1472930637_thumb.jpg

post-22866-0-56295900-1472930648_thumb.jpg

post-22866-0-85533100-1472930684_thumb.jpg

post-22866-0-39301600-1472930697_thumb.jpg

post-22866-0-89212800-1472930713_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Salut.Cum a mai avansat proiectul???Am si eu acest model insa din 1982 si cu numai 27cp modelul cu motor mai slabut.Pot sa spun ca sint cel mai multumit de acest motor .Modelul asta cu numai 27cp cred ca este indestructibil.L-am achizitionat in 2013 am mers cu el ,iar in 2014 l-am desfacut tot in afara de motor bineinteles.Vopsit si facut revizie totala.M-ai am o Aprilia Pegaso pe care o folosesc la drumuri lungi ,mare munte....etc.Asta este mic si obositor la drum.Prin Bucuresti este super!Consum cam 4 sau sub si fiind mai mic este perfect.Dezavantaj ,schimbi viteze in prostie!Problema cablu de ambreiaj care era tare si se rupea des.....o tiganie facuta de japonezi.Am remediat-o sudind o pirghie mai lunga la cablu in capacul din stinga si acum se actioneaza usor ambreiajul. S-a rupt cablul dupa 8000km .Alta tiganie la modelul meu filtrul de aer cu doua plastice tip gratar care au intre ele un burete.....Inca nu am remediat ,este in studiu.In rest lasind la o parte faptul ca bicicleta este mica si la viteze de peste 120....parca i-ti este frica sa-i dai mai mult este ok de oras si distante mici.Daca ai intrebari te pot ajuta eu desfacind cam tot ce era de desfacut la ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, am si eu una identica tot pe rosu Cafe Racer

GS 400E 1983. Problema e ca am stricat etrierul (m am crezut mecanic si am deacoperit ca nu sunt)

Acum tot incerc sa gasesc altul, foarte greu, sau sa ii fac o ajustare.

Daca ai idee sau ai intampinat problema asta please share.

 

Spor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Ok. Update dupa 3 ani. 

 

Deci. candva prin 2017 cand am vrut sa-mi pun si eu o amarata de banda pe tobe, cand am incercat sa desfac suruburile de la galerii, 2 din ele de pe partea stanga s-au rupt. Au ramas infipte in bloc. 

 

haha... dar eram pregatit pentru ca mai patisem la BMW la fel. Am rupt surubul (dar la strangere) si am incercat sa-l scot cu extractor. Am reusit sa rup extractorul in surub. Acum pentru cafe racer aveam extractoare mai ok. 

Evident am rupt din nou un extractor (eu in viata mea nu mai folosesc asa ceva). 

 

Asa. Am rupt extractorul, am plecat acasa plangand, si motoru a ramas in garaj mult timp. Da mult... ca de-aia n-am mai scris nimic.

 

Intre timp am cautat mesteri ca sa scoata suruburile dar implicau transportul motocicletei, sau sa dau jos motorul. 

Un mecanic a zis la un moment dat ca nu exista niciun risc daca se da delete la suruburi prin electroeroziune. Auzisem prima data, daca nu stiti ce e, pls, youtube pt ca poate ajungeti in situatia in care aveti ceva foarte rar si prin electroeroziune se rezolva problema fara sa schimbi piesa care oricum nu o mai gaesti .

Totusi prin acest proces trebuie sa te duci cu piesa la locatie. 

 

Intre timp am vazut pe youtube varianta pe care am sa o folosesc de-acum inainte la extras suruburi rupte. Deci, pt mine e sfant: Piulita sudata in capatul surubului rupt si il scoti cu cheia. PUNCT. 

Si de la asta am ajuns la: Surub polizat, si unit cu cioturile ramase! Si astfel acum o evacuare are suruburi care intra in bloc, si cealalta are piulite care vin stranse pe galerie. No impact in functionality.

 

Nu va arat poze ca arata urat. Dar acum 2 luni am rezolvat problema asta. deci aproape 3 ani am avut motorul nefunctional din cauza asta. Si acum inteleg de ce unii tot spun de provocarile unui proiect ca e ceva ce te poate demoraliza. True. Faza e ca nu sti exact ce-ti pune piedica. Pt ca daca era ceva legat de partea electrica... pfff... la -20 de grade eram langa el cu multimetru. Dar asa, un surub... a fost dincolo de imaginatie pentru mine :))

 

Si pt ca pana acum am mai avansat cu lucrarea,pot sa mai pun niste poze.

 

In poza cu casca pe el era inainte de a rupe surubul.

 

(off topic: inca nu stiu cum cacao sa folosesc robinetu de la benzina...)

 

Dupa surub, am trecut la  debugging carburatoare. De-acolo lucrurile au inceput sa se miste random. Am constatat ca pe foarte multe piese scrie Made in Japan (si mai scrie si o instructiune in EN/JA)... ceea ce ma face oarecum mai increzator fata de acest proiect din 2 motive:

 

1. Ca intr-adevar piesele s-ar putea sa fie de calitate daca e adevarata legenda cu motocicletele din perioada asta (reliability bonus). 

2. Pt ca scrie made in Japan, inseamna ca fostii proprietari n-au umblat la original. (apropo, eu habar n-am cum era motocicleta asta cu toate piesele pe ea. Am 2 cuve de constructii cu piese pe care nu stiu unde as putea sa le amplasez pe motocicleta :)) )

 

Alte aspecte care tradeaza sau verifica autenticitatea (sau spune povestea motocicletei) sunt suruburile. Pt ca s-a umblat inainte la ea ma lupt cu urmatoarele:

 

1. Am simetrie de suruburi cu o singura cheie dintr-un ansamblu (gen: cheie de 13 stanga cu cheie de 13 dreapta). Ceea ce-i bine, ca n-am improvizatii. 

2. Am suruburi originale de surubelnita (as original). Ar putea indica faptul ca fie nu s-a umblat acolo, fie au fost inlocuite 1:1. Unele ma gandesc sa le schimb pentru a le demonta mai usor cu cat mai putine scule la-ndemana (nu ma simt confortabil cu surubelnita - vreau one tool to rule them all)

3. Am foarte multe suruburi pt cheia de 14 (si OEM si puse de ala de la punctul 4). Ma enerveaza. mi se pare ca unele suruburi cand lucrezi la 2-3 componente conectate sar haotic prin trusa de chei: trebuie 13 inelara ca n-ai loc de nush ce, 14 ca asta probabil e ala original, 16 ca asta e surubu care face numa 1 singur lucru si na, de-aia e de 16... etc. - vreau one tool to rule them all. 

4. Am suruburi asimetrice unde se vede ca au fost puse numa sa fie... un da-i sa mearga romanesc. 

5. Am suruburi schimbate de careva de la punctul 4, care ruginesc. Cat a stat motoru neumblat au avut timp sa se arate. 

 

Intre timp am mai facut modificari dar sincer n-am mai documentat chiar tot. 

78165172_748179872325778_8588802159447900160_n (1).jpg

20160912_162223.jpg

113595073_220668065773305_718886516194738467_n.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa stii ca nu merge mereu cu piulita sudata ca se poate rupe si de mai jos surubul. 

asa ca poti apela la bormasina, le gauresti complet, din aproape in aproape, refaci cu un filet mai mare dupa care pui helicoil ca sa ajungi la cota initiala.

 

am patit la fel ca tine, a trebuit sa dau evacuarea jos, a iesit prezonul cu tot cu piulita, la infiletare s-a rupt la fata. alta solutie nu am avut la indemana, mai ales in miez de noapte cu clientul pe cap si asta fiind ultimul surub ce trebuia strans. invatatura de minte ca la astfel de situatii dupa ce scot prezonul sa il trec prin filiera, si sa bag si un tarod in prin filetul din bloc ca sa nu mai am surprize de genu..

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"asa ca poti apela la bormasina, le gauresti complet, din aproape in aproape, refaci cu un filet mai mare dupa care pui helicoil ca sa ajungi la cota initiala."

 

Nu aveam optiunea asta numai daca dadeam motorul jos. Cadrul nu permite ca aceasta sarcina sa se desfasoare corect cu motorul montat. 

De aceea am ales sa ingrop si extractorul in sudura si sa uit de el ca de un echipament minier ingropat pentru ca ar costa prea mult sa fie relocat :)

Update:

 

Primul trial cu aripa de fata:

115803495_285577406202287_6229832137812451563_n.jpg

115702920_306012220602033_6703153948466310763_n.jpg

115811951_1172800503076841_2327396649742039698_n.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Update... de zilele astea. 

 

1. M-am luptat cu ITP-ul. Am fost respins de 2 ori pentru ca cei de la RAR au trecut seria gresit in 2007 la prima inmatriculare. Un 0 in loc de D. A 2-a oara mi-au facut corect D-ul dar un 8 s-a transformat in 9. In 1 saptamana si ceva am reusit sa trec si eu un itp pe bune. Evident a trebuit sa merg la rar cu mobra-n duba. 

2. Am avut probleme cu releul de incarcare. l-am schimbat. acum caut solutii sa-i gasesc o pozitie unde sa aibe temperatura cea mai joasa. Dar sa fie si ascuns, sa fie si ferit de ploaie. Am dat o tura cu motorul sa vad ce draci de semnatura terminca am si pe unde se imprastie caldula (static). macar am o prima idee unde sa nu pun releul sau pe viitor alte componente electrice. Poate iau prea in serios acest topic dar deja e al 4-lea releu de incarcare pe care il schimb (in total de cand detin motociclete). M-am saturat, vreau sa fac ceva in privinta asta. So, momentan analizez si sunt in faza de dezvoltare dar ma gandeam la niste temocuple montate n diferite zone ale motocicletei pentru monitorizare in mers (un mini data logger care ia informatia de sub rezervor, cadru and whatever location i need to check. 

 

116931766_964136490677083_4266654922824444281_n.thumb.jpg.4a8f206941986ce4ebcea01f8be58df9.jpg

 

3.De asemenea caut o pozitie pentru contact. la fel, ferita de caldura.

4. Am o provocare electrica la bordul ala aftermarket. Cat timp este aprins becul de neutru imi palpaie semnalizarea in bord. Cum trec pe o alta treapta nu mai indica in bord semnalizarea dar este functionala. Nu prea imi place flexibilitatea pe care o ofera cablurile de multimetru asa ca , dintr-un cablu de bratara ESD mi-am facut un prelungitor cu crocodil si mufa banana pe care pot sa-l folosesc cu un creion de faza 6-24v. Dupa ce am observat utilitatea unui astfel de cablu, din 2 cabluri de telefon fix mi-am mai facut 2 astfel de cabluri pe care le pot folosi la multimetru si le pot extinde usor unde am nevoie si pot sa montez clesti daca testez un ground de exemplu. Raman cu ambele maini libere cand lucrez. Evident am luat la verificat si schema electrica cu identificarea de culori si trasee (confirmare in paint ce e in schema cu ce am gasit pe mobra)

 

117035802_383402902649166_3749672069261476844_n.thumb.jpg.275b4f29384eff4cdcc3937378ac580d.jpgxc.thumb.PNG.e7d300107abc52d979cfbf822da259e8.PNG116595037_3158156267785256_8835444030240065534_n.thumb.png.fde0d58665c8a39e470b62f40c0594f2.png

5. Am in plan un suport de numar care va fi prins de niste urechi de pe bascula (1 existenta, 2 adaugate) - operatiune in desfasurare momentan ca e de sudat si flexuit si pregatit si vopsit.

 

1392677140_117129020_3303401623060729_2279096273820836083_n(1).thumb.jpg.bc37a9d3d2af893a6fa15735019005b9.jpg

 

Pe langa munca, am mai facut si un vehicle test de 120-130km afara din oras sa vad cum se comporta. Evident ca mai am de lucru dar incepe sa arate cat de cat a ceva mai ok. 

 

2w.thumb.jpg.c124e0a4ac089125fd8e162596009ffa.jpg

Editat de Ekosekthor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, frigider a spus:

stiu ca n-ai intrebat dar abtibildul cu 230Vgalben sare in ochi cam mult si na, nu e locomotiva

 

Sa sti ca exact asta mi s-a parut un farmec al lui. Ca este ca o locomotiva cu acea placuta de 220. Nu glumesc, exact asta a fost si expresia "ca-mi place asa cum arata ca o locomotiva" :))

 

Acum 7 ore, john17 a spus:

Pune mosfet! 

 

Rezolva si problema cu temperatura? 

 

Acum 6 ore, GoodKat a spus:

Sa spui asta si pe topicul ala in care pupa toti in pwla autoritatea numita RAR. Te pun pe drumuri din neatentie si durere in pwla.

 

 

Initial am vrut sa ma duc sa ma cert cu ei. Apoi mi-am dat seama ca nu am timp de certuri si nervi ci vreau sa rezolv problema cat mai repede si fara bani. :)

 

 

Azi am mai mesterit la suportul de numar. Doar trial-uri nimic final.

 

 117348275_4285666628140006_6042079734698043475_n.thumb.jpg.84ce0d4e67ca788276a63482324d0582.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 22 minute, Ekosekthor a spus:

Sa sti ca exact asta mi s-a parut un farmec al lui. Ca este ca o locomotiva cu acea placuta de 220. Nu glumesc, exact asta a fost si expresia "ca-mi place asa cum arata ca o locomotiva" :))

gand la gand :D

 

pune pls si o poza cu bordul.

si cu casca daca mai e pe tema rusky

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Suportul este built not bought (adica e build in progress :) )

 

Banda plata de otel de diferite dimensiuni ca sa am de unde sa aleg in functie de idei si sa nu pierd 1 zi pentru 10 lei, tija plina de diferite dimensiuni, masina de gaurit, tarozi, aparat de sudura, flex si lucrat progresiv sa o chixez mai putin :)

 

Banda metalica de otel si tijele sunt luate din leroy merlin. Costa intre 13 si 17 lei 1 metru (fie tija fie banda - diferite dimensiuni). Sigur se gasesc in alta parte mai ieftin dar cum nu lucrez in masa cu asa ceva , mi s-a parut convenabil sa iau din leroy (+ca sunt fara rugina, pastrate ok, drepte and so on). Astea asa pt teste sa-mi fac mana cat de cat.

 

Bordul si casca (nu am close-up-uri cu ea)

107666596_293383035047436_1393901976224305507_n.thumb.jpg.9b5afb7bb2e05fb6b57dcd3704b42856.jpg1297966990__D7S56021.thumb.jpg.53bf7f863cd34754be3bffe076fe1831.jpg:

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am aruncat pe inox momentan pentru ca incerc sa evit lucrurile shiny (cel putin la acest proiect).

Am insa 2 tavi de inox (scap metal) pe care vreau sa le folosesc poate la un nou suport pentru bord si poate un shield pentru contact. In rest, prea mult nu am lucrat cu inox-ul (nici taiat, nici sudat, nici indoit). 

Deci si suportul de numar dupa ce primeste forma si finisajul corect, urmeaza sa fie dat cu grund si facut fekete mat sau lucios :)

 

Legat de sursa... olx?

https://www.olx.ro/oferta/bare-de-inox-bare-pline-tija-inox-IDd1dz1.html#a2afa00418

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...