Sari la conținut

Postări Recomandate

Anul acesta mi-am propus sa-mi petrec concediul prin minunata noastra tarisoara.

A fost o tura low buget cum s-ar spune.

Initial am facut un routing pe care a trebuit sa-l modific pe parcurs si sa mai tai din locatii si obiective( Astfel maramuresul a ramas pt alta data)...altfel doar bifam anumite zone dar nu si ma bucuram de peisaje

Am plecat de vineri 12 august si m-am intors duminica pe 21 august .

Am avut parte de vreme buna si de vreo 3 dusuri.

Plecarea a fost vineri pe 12 august la ora 19:00 si uite asa am mers pe ploaie toata autostrada bucuresti pitesti ( ploua cu soare la un moment dat)

astfel am facut transfagarasanul pe intuneric am ajus in jur de ora 23:30 la balea lac...oricum ultima portiune de la piscu negru pana la tunel a fost crunta cu vant puternic si frig .

Am montat repejor cortul la balea si undeva la ora 01:00 eram deja in sacii de dormit.

A doua zi sambata de neata am pornit cu stangul...motocicleta dupa prima cheie a inceput sa planga cu lacrimi de ulei...dar rau de tot.

Problema era garnitura de la capacul filtrului de ulei ( care a cedat...a ramas cumva aplatizata) eu am ajuns cu motorul incins iar in acea seara temperatura a scazut mult ...era foarte frig acolo la balea ( probabil soc termic ...etc nu-mi explic ).

oricum dupa ce am cerut srpijinul unui grup de motociclisti straini care nu intelegeau nici engleza macar...m-au ajutat de am trantit motoru pe o parte de a inceput sa curga si benzina din el ...au ridicat din umeri si si-au vazut de al lor drum. Multumesc mult motociclistilor care m-au sunat si m-au ajutat cu sfaturi si care m-au scos din impas.

Era o buba minora , dar care ma tinea pe loc cu motorul oprit .

Am decupat dintr-o cutie de carton ( cutia de orez luata la pachet ) un cerc pe care l-am pus peste garnitura existenta ...am strans si ce sa vezi ...parea sa tina.

am coorat transfagarasanul cu motorul oprit, cat am putut , iar apoi am mers cu treapta mare si turatie mica pana la cartisoara la primul peco de unde am luat 1 L ulei de rezerva si un tub de silicon sa rezolv treaba.

Multumit de rezultat am mers mai departe catre sighisoara incet si cu stresu sa nu ii pierd uleiul pe drum.

Garnitura de carton a functionat . acolo am degresat bine am pus silicon am lasat sa se ususce si am plecat sa vad orasul...cat am putut ca deja era ora 18.

In Sighisoara daca ajungeti si vreti liniste , dormit la cort si vedere faina asupra orasului cautati camping LA GRECU ! este un loc fain sus pe deal la marginea orasului de unde ai super vedere si surpiza...dmineata te mai viziteaza caprioarele... alea salbatice din padure nu astea domestice de oras !

Duminica dupa ce am mai dat o tura prin sighisoara si ne-am baut cafeaua uimit de caprioarele curioase am plecat catre salina praid ( crezand ca acolo este cea modernizata , de la turda...mare confuzie...dar oricum ne-am tratat cu aerosoli naturali )

Deja era seara si uite asa m-am bagat in alta peripetie .., plecand catre bicaz ...am reusit sa merg iar noaptea prin pasul bucin ...pe care l-am traversat la coborare cu motorul oprit cativa km ..deoarece riscam sa fac pana prostului ca era pe ultima liniuta de rezerva...surpriza a fost ca am reusit sa ajung la un petrom expres si ce sa vezi era blocat stricat ..nu a vrut sa mearga nici pe cash nici pe card. cu sprijinul telefonic al celui de raspundea de statia peco si era tot mobrist, am reusit sa gasesc un alt peco pe aproape . am alimentat si am plecat infrigurati in cautarea unui camping sau loc de cazare.

( tocmai fusese un festival de muzica acolo in zona la Gheorgheni si totul era ocupat)

Asta se-ntampla pe la ora 00:00. am gasit un camping aproape de lacul rosu , un loc foarte fain !ne-am instalat cortu am facut o ciorbita la primus cu apa din rau si am bagat somn.

Deja era luni si simteam ca ceva nu e bine..pt ca merg noaptea si nu e ok sa ne expunem asa ca bufnitele. asa ca aici am luat hotararea sa tai maramuresul de pe lista.

am vizitat lacul rosu( lume multa parca se dadeau kurtoshi colac degeaba...) nu am stat mult si am plecat intre-ale noastre. Am facut cheile bicazului cu ochii pe sus mai mult decat pe sosea...si am ajuns la izvorul muntelui de unde am plecat catre durau pe drumul Axial , dupa ce am platit taxa de acces parc national.

In durau am lasat motorasul la salvamont ! multumesc baietilor de acolo !

si am facut bagaju cu cortu-n spate repejos catre cabana dochia .

am reusit sa ajungem acolo dupa ce am stors si ultima picatura de zahar si grasime din mine si ne-am montat cortul in capingul de este la 15 min de cabana.

Acolo am avut o supriza ...eram 3 corturi si pe la ora 1-2 au inceput coiotii sa ne dea tarcoale pe la corturi .

unul urla pe la marginea campingului altii se-nvarteau in jurul cortului...am incercat sa-mi linistesc pitica spunand ca sunt caini...dar uite asa am facut noapte alba in seara aceea . m-am culcat abea la 6 de neata cand s-au trezit ceilalti. De unde naiba lupi acolo ?! nu am auzit pana acum in ceahlau de asa ceva....dupa noaptea alba am urcat pe varful toaca si am coborat la durau sa bagam ceva mancare mai sanatoasa decat instanturile carate in rucsaci dupa noi.

Am plecat catre Borsec unde dupa ce am intrat direct cu moto in camping era cat pe ce sa ne pofteasca administratorul catre alt punct de cazare ca i-am invadat asa direct proprietatea...dar dupa ce a vazut ca suntem "satanisti de treaba" chiar daca vb romana si nu maghiara ..ne-a lasat sa stam unde poftea inima noastra , chiar ne-a sugerat un loc mai pe langa casute ca in zona de corturi era un fel de partie inclinata de te culcai seara in cort si dimineata de trezeai langa el.

Am trecut si pe la izvorul din Borsec , unde chiar curge apa minerala (izvorul 10) si mi-am umplut o sticla goala tot de borsec din care am baut pe drum cam jumate ca sa-mi vindece"" toate boalele ", cealalata jumatate am aruncat-o deoarece devenise tulbure de la agitat si mirosea din ce in ce mai puternic a gaz..sulf sau ce naibii o fi fost...noroc ca nu ma trimis la baie ca mai pierdeam o zi :))

Ne-am vazut de drum am trecut prin Reghin si am ajuns la Turda la salina , ocolind pe aproape o furtuna care a pus ochii pe noi si tot ne-a prins pana la urma cand am iesit din salina.

Salina de la Turda este tare faina ! mi-a placut mult ! Dupa ce ne-am aerisit plamanii obositi de la dormitul la cort am plecat printr-o ploaie minunata catre cluj...asta desigur dupa ce am ocolit putin pe la cheile turzii crezand ca gasim lumea cu cortu pe acolo, dar era pustiu, ploua si nu ne-a intampinat decat o vulpe curioasa.

am gasit cazare la cluj destul de ok si cu motorasul parcat in curte-n siguranta la umbra.

In cluj am baut cea mai buna cafea ! si am socializat cu porumbeii care ne-au tinaut companie la pateuri adunand frimiturile din juru nostru.

Am prins zilele maghiare festivitate, foarte fain cu dansuri muzica si antichitati la vanzare. Ce m-a surprins ca prin zona oamenii vb maghiara si peste tot este scris in magjiara chiar la unele biserici era doar in maghiara incat nici nu intelegeam daca trebuie sa achit taxa , ceva de vizitare. Oricum sunt oameni ok majoritatea, chiar daca unii sunt mai seriosi si nu prea zambesc .

de la cluj am trecut prin Apuseni pe drumuri faine rau de tot.

Mi-a intrat la inima Apuseniul si sigur o sa revin acolo cu cortul !

am fost pe la ghetarul Scarisoara si apoi am tras la Deva la un prieten.

Frumos se vede orasul de la cetate si ai si drum pietruit prin spatele cetatii care te suie cu motorul pana sus la cetate !

Salutari unchiului lui Achi care ne-a sugerat sa tinem motorasul langa casuta lui sus acolo sa aibe grija de ea si de bagaj !

Un om foarte fain , care ne-a placut mult !

Apoi pe la Hunedoara pe la castelul corvinilor !

Am aflat povestea turcilor "APA AI , INIMA N-AI"" care au sapat 15 ani in roca ca sa le dea drumul din temnita dar pana la urma tot ia agatat de grinda..

apoi am trecut pe la Sarmizegetusa regia ..un loc plin de incarcatura energetica si linistit...am prins si momentul dupa ce ne-a ploua torential vreo ora ...era numai ceata printre ruine!

Am inoptat la costesti aproape de sarmizegetusa ...am nimerit cand era un festival cultural cu muzica , mici bere etc . si am dormit in curtea unor fete care vindeau placinte si cafea si etc , la umbra unui nuc...numai de umbra nu aveam nevoie cand am realizat noaptea in cort ca sacul meu de dormit este fleasca .

l-am intors pe dos si m-am bagat asa in el..pana de neata se mai uscase de la temperatura corpului :)).

Ne-am strans bagajelul si am pornit catre poiana pelegii !

dupa ce ne-am facut cumparaturile prin hateg ..sunt lidl aste aca mega-n Bucuresti...peste tot.

am luat si o doza de bere...foarte neinspirata treaba ..deoarece pe forestierul ala pana sus la poiana pelegii a rasuflat usurata peste rucsacul meu si harta romaniei... facand un cocktail de toata frumusetea.

Astfel am fost obligat sa campam la poiana pelegii si nu sus la lacul bucura cum ne-am propus.

Dar mai bine asa ca am scapat de bagajul greu am luat doar rucsacul mic , deoarece cel mare era imbibat in bere si am dat fuguta pana la lac si am urcat si pe vf peleaga , fiind costienti ca intoarcerea la cort va fi la lumina frontalei . Dar superb.

Parcul retezat este curata , fata de ceahlau care era plin de hartii si peturi.

peisaj superb ...merita revenit si stat mai multe zile dar sus langa lacul bucura !

apoi in urmatoarea dimineata si-a dat duhu butelia de gaz, nici macar cafeaua nu am reusit sa o mai fac :(

am plecat catre orasul noxelor pastrand in suflet ideaa ca o sa mai revin in apuseni si in retezat.

Am ales drumul de intoarcere pe petrosani voineasa si desigur valea cea aglomerata si autostrada agitata.

Cam acesta a fost concediul de 10 zile...poate mult dar totusi foarte putin timp.

Avem o tara minunata cu oameni faini ! timp sa fie , vreme buna si bani de gaz !

toate bune! pozele mai tarziu nitel sa le descarc!

Editat de crazy_mouse_87
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pitica = fiica ta? de curiozitate, ce varsta are de o iei cu tine in ture moto?

 

Felicitari pt tura, la lacul rosu si eu am ajuns intr-o tura moto acum vreo 2-3 saptamani, am ramas acolo pt o noapte, fainut campingul (banuiesc ca e acelasi); pacat ca e chiar langa drum si lumea e plina de dobitoci care s-au gandit ca e distractiv sa nu lase lumea sa doarma si treceau pe drum claxonand lung, ce cretini, ne-au trezit de cateva ori noaptea aia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce cort folosesti,esti multumit ? Am in vedere achizitionarea unui cort si nu stiu ce sa aleg ....

cortul este unul din decathlon care a costat si costa si acum cred 99 ron ! ieftin si bun ! pe vant foarte puternic nu am testat. la ploaie tine dar la furtuna cu vant...nu ii dau prea multe sanse !

in prima poza ai si un mic truc ! iarba cosita ajuta mult mai ales pusa sub cort !

post-12320-0-55336400-1472215980_thumb.jpg

post-12320-0-14923700-1472216073_thumb.jpg

post-12320-0-38317900-1472216116_thumb.jpg

post-12320-0-38423800-1472216195_thumb.jpg

post-12320-0-54131700-1472216219_thumb.jpg

post-12320-0-38499400-1472216282_thumb.jpg

post-12320-0-50780000-1472216392_thumb.jpg

post-12320-0-58532700-1472216419_thumb.jpg

post-12320-0-62812400-1472216522_thumb.jpg

post-12320-0-56077800-1472216588_thumb.jpg

post-12320-0-64283700-1472216636_thumb.jpg

post-12320-0-48369000-1472216767_thumb.jpg

post-12320-0-88626200-1472216798_thumb.jpg

post-12320-0-83365500-1472216821_thumb.jpg

post-12320-0-56294800-1472216852_thumb.jpg

post-12320-0-60163900-1472216887_thumb.jpg

post-12320-0-90517900-1472216917_thumb.jpg

post-12320-0-60679300-1472216943_thumb.jpg

post-12320-0-90798500-1472216964_thumb.jpg

post-12320-0-62494900-1472216998_thumb.jpg

post-12320-0-06710200-1472217023_thumb.jpg

post-12320-0-73595100-1472217045_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Esti belea omule,foarte tare.Bravo :10:

multumesc!

» Post actualizat in 26 Aug 2016 13:32

Foarte misto pozele, ma motiveaza sa iau vaca de coarne :D

:peace:

pei si ce mai astepti ?!

o gasesti in Apuseni si nu e singura !

mai sunt cateva care merg singure pe sosea si nu se feresc de claxoane si te asteapta dupa curba cand vii lansat !

post-12320-0-82662400-1472217413_thumb.jpg

post-12320-0-74444700-1472217446_thumb.jpg

post-12320-0-72072900-1472217523_thumb.jpg

post-12320-0-05874500-1472217538_thumb.jpg

post-12320-0-84887300-1472217558_thumb.jpg

post-12320-0-07337200-1472217584_thumb.jpg

post-12320-0-02813600-1472217623_thumb.jpg

post-12320-0-78352900-1472217653_thumb.jpg

post-12320-0-42077600-1472217699_thumb.jpg

post-12320-0-29320200-1472217766_thumb.jpg

post-12320-0-95135000-1472217827_thumb.jpg

post-12320-0-58593600-1472217845_thumb.jpg

post-12320-0-03465400-1472217958_thumb.jpg

post-12320-0-19248300-1472217971_thumb.jpg

post-12320-0-45441500-1472218025_thumb.jpg

post-12320-0-93734300-1472218180_thumb.jpg

post-12320-0-37103100-1472218267_thumb.jpg

Editat de crazy_mouse_87
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Salut , unde este facuta fotografia DSC01155 , este o "via ferrata" ?Multumesc.

 

 

"Ghetarul de la Scarisoara" .....http://www.arieseni.pro/9-arieseni-obiective-turistice/82-ghetarul-scarisoara

 

Bafta

 

 

 

 

 

@..mouse....Excelenta tura , felicitari :cheers:

Editat de mihaistancu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Minunat prietene .

Si eu am avut Freewind 650 si aceasta motocicleta parca imi da o atractie speciala si ma invita la drumetii . Nu este o motocicleta prea gândită , dar motorul Rotax , Austria face toti banii .

 

Chestia aia cu intunericul care te-a prins pe Transfagarasan am patit-o si eu prin 1975 cand de abia ii dăduseră drumul .Imi era si mai urat decat v-a fost voua (si ... aveam douazeci de ani ... n'aveam timp si n'aveam bani ) pentru ca pe atunci nu erau nici telefoane mobile , iar eu eram singur doar cu ... cu Mobra 50 Super .Lumina 6v/ 25 W ; 4 cai putere ; am intanit un urs care manca din resturile lasate de turisti ; mai sus pe intuneric o ceata de caini ciobănești care la inceput mi-au dat impresia ca sunt tot ursi ; ceata ... nu stiam unde am sa ma cazez pentru ca n-aveam nici cort si nici prea multi bani .

 

Anul asta cand treci prin Curtea de Arges sa ma cauti . Lasi un mesaj PM pe forum .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...