Sari la conținut

Adaptare Chopper


James West
 Share

Postări Recomandate

Doamnelor, Domnisoarelor, Domnilor, bine v-am gasit!

 

In momentul de fata cred ca sunt cel mai nou membru al acestui site si mi-am facut acest cont in primul rand ca semn de respect fata de motociclisti. Inainte de a mi-l face, am citit foarte multe topicuri pentru a-mi face o idee de felul oamenilor d-aici.

Sa incep, zic.

Imi doresc foarte mult de ceva vreme un chopper, dar:

1. Am o problema de sanatate care nu-mi permite sa ma misc foarte bine, desi nu am nicio problema in a conduce autoturismul.

2. Nu stiu unde as putea sa-mi "prepar" motorul in cazul in care mi-l cumpar.

3. Pot face scoala si da examenul pe motorul propriu?

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 - În acest caz, un chopper ar fi cel mai indicat tip de motocicletă pentru tine. Nu trebuie să te miști în șa, iar poziția este în general comfortabilă. Atenție însă la faptul că pe acest gen de motocicletă toată greutatea corpului stă pe fund, ceea ce solicită mult baza spatelui.

2 - Sunt destule service-uri OK în București. Ia-ți motocicleta întâi: vei fi îndrumat ulterior în acet sens.

3 - Dacă ai peste 24 de ani și poți obține direct permisul pentru categoria A, poți face școala și (sper să nu greșesc) chiar să dai examenul pe motocicleta ta, oricare ar fi ea. Aspecte de care trebuie să ții cont în acest sens:

  • motocicleta trebuie să aibă cric central;
  • trebuie să poți căra instructorul pasager pe ea la ședințele de mers în trafic + examenul în trafic;
  • poligonul este dificil de realizat pe chopper, datorită greutății și a unghiului de bracaj (foarte) redus.


Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ce model de motocicleta te referi mai exact si care este problema de sanatate la care te referi.

Pana acum am mers pe Kawasaki Vulcan 400, Honda Shatow VT600, Harley Devidson Seventy-Two Custom, Suzuki Intruder M1500 si iti pot spune ca pentru toate pozitia in sa este diferita.

Pana acum cel mai mult imi place M1500 pentru ca are pozitia in sa astfel incat imi tine spatele intins si stau usor aplecat in fata dar bineinteles trebuie luat in calcul si gabaritul riderului.

Scoala eu am facut-o cand se dadea doar poligon, fara pasager, si atunci nici nu intra in discutie sa vii cu mobra ta.

Acum cand ai si pasager presupun ca exista dubla comanda pe mobrele de scoala (aici ne poate lamuri cineva care a facut scoala de curand) astfel incat nu cred ca poti merge cu mobra ta. In plus cum a spus si colegul PzKpfW este greu sa jalonezi cu un cruiser...are masa mai mare decat nakedurile de la scoala moto si un unghi de bracaj mai mic, cu alte cuvinte trebuie sa inclini motocicleta mult mai mult ca sa faci poligonul lucru care nu iti va fi deloc la indemana avand in vedere lipsa de experienta.

Oricum ar fi pot sa bag mana in foc ca vei da cu mobra de terra de cateva ori atunci cand faci poligonul si chiar nu vad de ce ai vrea sa faci acest lucru cu motocicleta ta.

 

Succes.

Editat de Adixgl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ateliere de "chopparit" sunt destule (vezi si mobra de la mine din semnatura cu detalii despre cine si cum a facut-o). In cazul in care ai probleme cu spatele, chopperul nu este cel mai indicat, asa cum a spus si un coleg mai sus. Socurile le iei fix in fund-coloana din cauza pozitiei. Deasemenea nu cred ca e indicat sa faci scoala pe motocicleta proprie si nici instructorii nu cred ca ar accepta asta. Chopperul nu este cea mai manevrabila motoreta si nu cred ca ai de ce sa te complici sa faci pe el scoala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum cand ai si pasager presupun ca exista dubla comanda pe mobrele de scoala (aici ne poate lamuri cineva care a facut scoala de curand) astfel incat nu cred ca poti merge cu mobra ta.

 

Just! Am uitat de acest aspect. Motocicleta trebuie să aibă dublă comandă acum, deci este cam exclus să folosești mobra personală.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe scurt, sunt in baston. "Defectiunea" la mine este pe partea dreapta si din cate stiu, pe dreapta este chiar frana. In alta ordine de idei, ar trebui sa-mi fac niste suporturi pentru a-mi pune talpile (stiu sigur ca poarta niste denumuri aceste suporturi, insa asa cum am spus, sunt profan inca) :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acționarea frânei spate (care se face într-adevăr cu piciorul drept) se poate aduce la ghidon, în așa fel încât s-o poți acționa cu mâna - la fel ca și frâna față. Nu este ceva ieșit din comun, și sunt chiar unii piloți din MotoGP care preferă să acționeze frâna spate cu mâna.

Dovizioso-Ducati-GP15-hand-brake-lever.j

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa mergi intai la scola moto si sa vorbesti.

As spune sa mergi si sa vorbesti la 2-3 cat mai mari (adica care au multi cursanti/motoare), poate au mai intalnit caz ca al tau si te pot indruma.

Oricum pana la scoala trebuie sa iti rezolvi hartiile de care vei avea nevoie la dosar....degeaba faci scoala daca nu primesti toate hartiile de la medic.

 

Succes.

Editat de Adixgl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ah da. Si am ales chopper, 1 pt ca-mi place foarte mult si 2 pt ca-mi este mult mai usor sa ma urc/cobor de pe el, cat sa-l si tin din picioare atunci cand opresc.


» Post actualizat in 31 Aug 2016 11:49

Pt B nu am avut nicio problema, insa cred ca pt A o sa fiu dat in spate si implicit o sa-mi fie afectata si categoria B punandu-ma sa-mi adaptez si masina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...