Sari la conținut

Polaritate inversata la borne.


Oliviu Crisan
 Share

Postări Recomandate

salut. Detin un cbr 600 rr de 2005. Problema este ca mi se intampla destul de des sa imi moara bateria si cand se intampla ii mai dau curent de la masina. Numai ca azi s'a intamplat sa il las pe un "amic" sa dea curent bateriei....doar ca dupa 2 minute cand m'am dus la el sa vad ce si cum face, am pus contactul si cand sa dau la automat...nimic. Omul imi pusese clestii cu + la - si - la+ . Am pus ulterior clestii unde le era locul adica ++ si -- , bateria s'a incarcat pana la 13.80v si cand ii pun contactul nu se mai intampla nimic. Cum se poate rezolva problema ? de unde incep ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe partea stanga langa releu, se afla sigurantele...acolo o gasesc si pe cea de 30 ?

 

Cauta siguranta verde. Nu stiu unde se afla la CBR. Daca ai ars-o doar pe aia, ai scapat usor. Am patit-o si eu la Yamaha cand dadeam curent in intuneric...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Patit si eu cand am lasat-o pe nevasta lu nasi-miu sa-mi dea curent la mobra. A sarit siguranta ca popcornu. Cand am scos-o era mai mult neagra decat verde. Probabil si OP-ul a patit la fel.

 

Daca ramai des fara curent e posibil sa ai o baterie pe moarte, un releu de incarcare defect, rotor/stator busit sau ceva carcalaci pe circuitul de incarcare. De verificat.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa cum am promis ieri seara, am revenit cu vesti. Dimineata la 7 am fost direct la mobra. In blocul de sigurante aflat pe partea stanga, foarte aproape de releu, nu exista nici o siguranta verde de 30. Dupa 30 minute de cautari am gasit'o chiar langa baterie, sub sa..era intr'un compartiment vecin un manunchi de cabluri, mufate intr'o mica carcasa care mi'a atras atentia...am desfacut'o si ghici ce. O siguranta verde a dracului de prajita :))) d'abia am scos'o. Am inlocuit siguranta, am pus bornele la baterie, am pus contactul, pompa de benzina a inceput instant sa lucreze iar cand am apasat starter'ul ....n'aveam suficient curent in baterie :)) nu m'am mai apucat sa ii dau curent de la masina....eram pe fuga sa plec la lucru. Dar macar stiu ca functioneaza :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un coleg s-a încăpăţânat sa pună la Logan bateria deandoaselea, a reuşit cu greu pentru că nu prea te lasă lungimea cablurilor, nu l-a oprit nici faptul că bornele sunt diferite ca grosime, pur şi simplu voia ca bateria să stea cu bornele spre el cum ştia de la Dacia 1300.

Rezultatul a fost că alternatorul s-a sacrificat într-un gest altruist pentru a proteja computerul şi alte acareturi, totuşi paguba nu este neglijabilă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...