Jump to content

Sfat intrerupator faruri


Recommended Posts

Salut baieti,

Ma poate ajuta si pe mine cineva in cunostinta de cauza cu un sfat despre tipul de intrerupator pe care ar trebui sa il folosesc?

Situatia sta in felul urmator:

-recent am montat pe CBR 1000rr-ul meu din 2007, un set de faruri cu lupe, xenon si angel eyes. Pentru a lasa sa functioneze doar angel eyes-ul, faza scurta trebuie trecuta printr-un intrerupator. Ce am incercat sa folosesc se pare ca este foarte slabut si s-a incins. Am cumparat azi alt intrerupator de 16A la 12V. Va rezista acesta? Ambele becuri functioneaza permanent atat pe faza scurta cat si pe faza lunga, cat si angel eyes-ul. Becurile sunt de 35W. Nu stiu cat consuma angel eyes-urile.

-trebuie montat si un releu de protectie cumva? Daca da, unde si ce releu trebuie? Se monteaza pe firul de alimentare care trece prin intrerupator?

As merge la un electrician, dar cum vremea nu prea mai permite, as incerca eu.

Incerc sa atasez si ceva poze cu intrerupatorul nou.

Β 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

eu am avut pe un f4i acelasi lucru. bixenon cu lupa, trasa siguranta de 20A sub sa, intrerupatorul simplu pus langa ceasuri in protectia galeriei de aer. pus simplu intrerupatorul...in aproape 2 ani pana am vandut motorul nu a avut nicio problema. nu xenon ars, nu probleme la pozitii/lumini. doar ca s-a facut releul de incarcare praf. adica problema pe care o vei avea si tu candva. ori au f4 probleme, ori xenonul pe lupa de 35w x2 (exact ca tine l-am avut si eu) cand se aprinde (HID=high intensity discharge) incinge releul...eu m-am gasit cu releul de incarcare trosnit cam la 17-19k km de cand am montat kitul.

Link to comment
Share on other sites

@pacaliciossu multumesc pt schema. Farurile cele noi sunt montate pe instaltia motocicletei de faza scurta, respectiv lunga. Deci ele trec deja prin tabloul de sigurante. E adevarat ca instalatia lor a venit si cu ceva sigurante de 10A daca nu ma insel, impreuna cu ceva relee micute care zicea electricianul ca sunt de la schimbatoarele de faza si pe care le-a taiat, impreuna cu sigurantele respective. Schimbul de faze functioneaza fara probleme. Asta era o paranteza.

Pentru intrerupator am prelungit special firul de alimentare de faza scurta, pe care ma gandesc ca ar trebui montat si releul. Voi incerca sa gasesc pe net ceva schema. Cat despre intrerupatorul pe care il am, cel de 16A, e ok?

Si daca nu te superi, imi poti spune exact ce releu ar trebui sa cumpar? Sa stiu ce cer la magazin, caci azi nu am reusit sa obtin un raspuns sigur de la vanzatoare.

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...