Sari la conținut

Alegere manusi


Andre1
 Share

Postări Recomandate

Buna seara,

Sunt in cautarea unei perechi de manusi si momentan m-am oprit la cele de mai jos.

Ce ati alege din urmatoarele doua variante, pentru plimbari scurte prin si in afara orasului pe un Pegaso 650 ?

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-SPA-Glove/SubProducts/Bogotto-SPA-Glove-0008

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?Locale=de_DE&ViewObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Sparrow-Touring-Glove/SubProducts/Held-Sparrow-Touring-Glove-0001

Multumesc anticipat,

Andre1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as alege Bogotto Handschue dintre variantele tale . Daca ar fi dupa mine as alege niste manusi mai usor de scos si pus , adica cu manseta scurta . O sa vezi ce enervante sunt astea lungi vara sau cand trebuie sa le scoti si pui des . Par example Richa Cruiser .

Editat de remu1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt in cautarea unei perechi de manusi si momentan m-am oprit la cele de mai jos.

Ce ati alege din urmatoarele doua variante, pentru plimbari scurte prin si in afara orasului pe un Pegaso 650 ?

 

Sfatul meu este sa nu ti le iei de pe internet. E destul de posibil sa nu ti se potriveasca marimea. Asa am patit cu o casca Shark, si ca sa nu raman cu ea am returnat-o, dar am platit transportul la inapoiere. Daca vrei sa iti iei o pereche din cele pe care le-ai mentionat, te-as sfatui sa gasesti pe cineva care are modelele alea de manusi si sa le probezi, ca macar sa iti faci o idee legata de ce marime ti-ar trebui.

 

Mai exista si varianta OLX. Cauti in zona ta manusi noi sau mergi la magazinele din apropiere. In felul asta, stii ca ti se potrivesc sau nu.

 

Criminal de enervante alea lungi.

 

Sunt enervante pentru tine. Eu am doua perechi de manusi, ambele lungi si n-am purtat pe motor niciodata altceva decat manusi lungi.

Mai degraba e o chestiune de obisnuinta.

Editat de gabizxc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

HELD seamana un pic cu Probiker Season III, am doua perechi (ma rog, eu una- sotia alta), L si M. Sincer, eu sunt un pic intre numere, asa ca M e cam fix (prea fix), L e un pic larg. Probeaza mai intai, ca sa nu patesti ca mine. Ca sa iti zic de manusile mele (care, ma repet, sunt asemanatoare cu HELD), la temperaturi caniculare te incalzesti un pic, mai ales cand se circula cu viteza mica. Rezista binisor la o ploaie scurta (cam 20-30 minute), nu se scot chiar usor de pe mana (dar nici nu te chinui cu ele), palma are piele de grosime medie. Protectia aia de pe monturi mi se pare ok, nu incomodeaza la condus, iar despre impact- sper sa n-ajung sa testez vreodata. Per ansamblu sunt ok, eu prefer stilul touring, asa ca as merge pe HELD. Imi place manseta lunga, trece peste geaca, tare buna cand prinzi vreme mai rece, decenta pe caldura. Am o perece de manusi scurte, nu ma simt deloc in siguranta cu manseta scurta, flutura geaca peste ea intr-o fericire. Tot la HELD ai si stergator de vizor, mi se pare un plus in favoarea lor. Ce nu imi place la fcmoto- descrierea sumara a produselor. Uite la jegurile mele cata descrierea https://www.louis.de/en/artikel/probiker-season-iii-gloves/201596?list=138065286 pe un alt site (de acolo sunt luate). Acum sunt la reducere. Ce nu au si mi-ar fi placut- macar un contact pentru ecranul telefonului. Insa dupa un sezon de zbenguiala, m-am obisnuit cu ele, sigur mai tin si sezonul acesta (zic eu). Acum am vazut ca nu stam prea departe si ai si Pegaso, deci se preteaza stilul touring. Sfatul meu e sa iei manusi touring, manseta lunga, membrana HIPHORA (sau similar). Iar daca bagi mana (nu in manusa :D ) mai adanc in buzunar, te-ai putea uita la asa ceva, eventual https://www.louis.de/en/artikel/vanucci-tour-fun-iii-gloves-black/201591?list=138066233 . Vezi ca poti comanda prin kronaumoto la pretul din magazin, transport moca peste 100 lei.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În plus, mânușile lungi bune au protecții pe partea care acoperă încheietura, articulație care iese cam vătămată în caz de aterizare forțată!

Cele scurte sunt de vară, așa cum spunea un coleg mai sus, permit ventilarea prin mânecă...cu riscul să-ți intre și vreo viespe/albină pe acolo, cu partea de fun aferentă. Dar când e cald tare prind tare bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Manusile sunt cel mail greu de ales deoarece aproape orice manusi ai alege e posibil sa nemeresti o vreme sa iti inghete mainile sau sa te uzi , valabil si pentru manusi de sute de euro, doar cele incalzite electric pot tine de cald cu adevarat!

Eu tot timpul plec cu 3 perechi de manusi la orice drum peste 200km, o pereche de vara dw obicei scurte perforate sau piele aerisita, o pereche de manusi mai lungi cu goretex pentru vreme mai rece si ploaie si o pereche de manusi de matase care le pot lua pe sub pentru cand e chiar rece

Din cele alese de tine as merge pe Held, dar cauta cu atentie reviewuri si vezi cum tinde marimea la ele sau poate gasesti masuratori exacte la fiecare marime in parte

Editat de macs
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dintr-un magazin sport din austria 6-7€, le-am luat iarna sa le iau pe sub manusile de ski dar mi-au prins mai bine vara pe moto; am vazut ceva asemanator in decathlon gen manusi de alergat la 30 de lei parca si ziceau ca au asemanator si din matase si cred ca am vazut si pe louis sau fcmoto dar erau undeva peste 10€

Editat de macs
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

El a zis ca are nevoie de manusi pentru plimbari scurte in si afara din oras de aia am recomandat manusi scurte , le scoti si le pui mai des. La plimbari lungi , manusi lungi .

Editat de remu1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Ca sa nu deschid topic nou intreb aici.

 

Ma gandesc sa imi iau o pereche de manusi pentru vreme rece, de preferat si waterproof. Adica sa le pot purta la inceput/final de sezon (mar-apr si oct-nov sa zicem).

Ma intereseaza unele medii, usoare, dar nu le exclud neaparat pe cele lungi. Si sa nu fie incomode, grosolane.

 

Ma uitam la Clover si la unele Mechanix aduse de catre un coleg de aici prin 4riders.ro, pe care nu le mai gasesc pe site.  Nu am cautat prea mult, testez terenul momentan.

Cloverul l-am testat in magazin, pare ok, dar nu stiu cat de bine rezista la vreme mai rece, sa zicem 5 sau <5 grade.

 

Voi ce folositi, ce ati recomanda? 

Ca buget sa fie un pret corect, nici ieftine sa inghet in ele si sa dau banii degeaba, dar nici prea scumpe.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incalzire electrica. Am avut 3 perechi de piele si cu termice pe dedesubt ..... degeaba daca pleci la drum lung cind afara se anunta +10 grade dar la ora 7-8 am sint 1-2 grade.

PS. Este adevarat ca n-am mansoane incalzite si nici aparatori, dar si ei cu toate astea, cind este frig ..... pun electricele.

Editat de Contabil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...