Sari la conținut

Plata cu cardul sau intrari multiple - avem anul asta ?


ZIDU'
 Share

Postări Recomandate

Ceea ce vreau sa va intreb este: de ce ati ajuns a va certati cu cei de la paza? Pe bilet scrie foarte clar: o singura persoana, o singura intrare!

 

Nu eu, ci cei care vroiau sa intre. Erau in fata mea 3 - 4 colegi care nu intelegeau si revoltati, au intarziat intrarea tuturor. Despre asta e vorba. Trebuie o schimbare, inclusiv ce au mentionat colegii de mai sus.

Editat de Bobossus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 104
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Nu eu, ci cei care vroiau sa intre. Erau in fata mea 3 - 4 colegi care nu intelegeau si revoltati, au intarziat intrarea tuturor. Despre asta e vorba. Trebuie o schimbare, inclusiv ce au mentionat colegii de mai sus.

mie mi se pare o afirmatie plina de nesimtire si tupeu ca "scrie pe bilet", in conditiile in care fix asta este problema pe care o dezbatem aici.

mi se rupe ca scrie pe bilet. scrie pe bilet si ca nu se poate plati decat cu cash, si ca trebuie sa vii cu milioanele in buzunar de acasa si ca nu ai unde lasa produsele cumparate?

 

la fel si aia cu "e irelevant ca nu sunteti de acord" pt ca suntei niste prosti si nu aveti toate datele. tot nesimtire si tupeu.

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai deh, e irelevant pentru ca de dus tot ne ducem sa vedem si noi ce mai e aproape nou p'acolo.
Eu apreciez totusi ca au raspuns, chiar daca si partial negativ. E un pas inainte. Peste 10-15 ani, o sa il faca si pe celalalt :)

Editat de TheHuskyCrobats
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... E un pas inainte. Peste 10-15 ani, o sa il faca si pe celalalt :)

Pe care? Pe ala inapoi? ii vad in stare....

 

Atata timp cat nesimtirea lor e la ea acasa, noi, "muritorii" o sa fim total ignorati. Pentru ei, atata timp cat iese banu', nu conteaza ce "latram" noi aici.

 

Si nu ma refer numai la organizatorii SMAEB, ci la toti prestatorii de servicii: fie turism, fie entertainment, fie orice ar fi.

 

....Pe scurt: li se rupe de noi.

 

Vorba "lu' un prieten": Fi-mi-ar sila!

 

PS "muritori" a se citi platitori

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Știți vorba aia, prost e ala care da, nu ala care cere.

 

Atata timp cât exista "X-ul" care plătește produsul / serviciul "Y" (chiar dacă este un produs / serviciu slab calitativ din multe puncte de vedere), nimic nu se va îmbunătății.

 

In cazul de fata e simpla ecuația : se organizează un eveniment a cărui calitate generala poate fi muuuuult îmbunătățită însă organizatorii urmăresc doar profitul pe loc, nicidecum beneficiile pe termen lung. Si ar putea fi o grămadă și pentru ei, nu doar pentru noi. Noi "x-ul" plătitor al "y-ului" cu care s-au / ne-au obișnuit.

 

Pentru a fi totuși on-topic, as reveni la SMAEB si as cheltui o grămadă de bani dacă ar exista POS-uri la majoritatea marilor comercianți și intrări multiple în aceeași zi. De multe ori am vrut sa vin dimineață sa cumpăr ce ma interesează (cât nu e aglomerat) apoi sa merg acasă sa las ce am luat și după-amiaza sa vin cu puturoșii, pardon, amicii mei și sa căscăm ochii la gagici, pardon, motociclete, sa mâncăm un MIC și sa vedem show-urile care chiar ne plac.

 

Ati putea sfătui comercianții sa vina cu POS-uri, în număr cât mai mare, este în interesul lor. Si da, voi trebuie sa o faceți fiindcă voi aveți cele mai mari șanse sa ii convingeți.

Si ați putea cumpăra 4000 brățări colorate pe care sa le oferiți optional la achitarea biletului. E un filtru simplu și ușor de aplicat.

 

Felicitări pentru "Incubatorului de Afaceri MOTO"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima lectie pt cei de acolo ar fi POS.


» Post actualizat in 24 Mar 2017 14:36

ma mananca rau de un schuberth c4. asta e in jurul a 600E. Poate bac si intercom la el - intre 2 si 300. Chiar isi imagineaza careva ca o sa vin cu atatia bani cash ? Nu. o sa vad cum imi vine si daca imi place o sa astept oferte online sa il iau asa. Mai ales ca pot sa folosesc sistemul de rate al cardului :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare absolut stupid sa pretinzi ca un sistem de bratari e dificil de implementat. Sa fim seriosi; am fost la evenimente mult mai mici la care am primit bratara. Este extrem de ieftina si cum au spus mai multi se poate inmana participantului impreuna cu biletul. Nu mi se pare un asa mare overload. Binenteles; se pierde plata de doua ori a biletului de catre cei care vor sa achizitioneze ceva. Ca sa nu mai spunem ca un drum pana la bancomat te poate pune pe ganduri si poate pana sa te intorci mai bine te lipsesti de produsul respectiv. Dar ca peste tot in tara asta primeaza interesul financiar; nu dorinta de a realiza un eveniment pentru oameni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca va este chiar atat de greu cu implementarea bratarilor...zic sa ii intrebati pe baietii de la Seawolves care de atatia ani isi fac evenimentul (intrunirea moto) cu bratari.

Si nu am auzit de plangeri, de costuri, de resurse! Basca ca la intrare acolo sunt maxim vreo 4 baieti care se si distreaza in timpul asta.

 

Dar sigur...este nevoie de resurse...de oameni cu doctorate care sa citeasca bratarile...mai bine hai spuneti ca va doare in „dos” de dezvoltare, de clienti si nevoile lor. Las-o ma ca merge asa ca doar eu sunt organizatorul! cui nu-i convine...sa nu vina!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E un calcul simplu, intrarea, micii si bere scot pârleala organizării. Toti comercianții prezenți acolo sunt conștienți de toate cele vorbite aici, de aceea nu se cascadeaza interesul. Cine vânează căsti si echipament de 500 de euro, clar sondează www-ul cu mult timp înaintea smaeb ului si nu vine cu pretenții si implicit cash.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor.

Am sa va exprim o parere asa zisa "din interior". In calitate de expozant la a 4-a editie SMAEB, va pot spune ca evenimentul nu este organizat avand ca scop principal veniturile uriase pe care unii vi le inchipuiti, nici pe departe. Organizatorii sunt si ei motociclisti pasionati si o fac mai mult din dorinta de a sustine o piata complexa si slab dezvoltata in raport cu pietele externe. Intr-adevar, rentabilitatea este luata in calcul dar sa nu exageram. Se fac eforturi foarte mari pentru a sustine acest eveniment (sa negociezi inchirierea Romexpo pt o piata de nisa cu un nr. relativ mic de oameni interesati in comparatie cu targuri de turism, agricole sau alte cele nu este usor) si a-l duce de la notiunea de "targ" la cea de "salon", poate ati observat, este deja a 3-a editie de cand a fost reluata organizarea la Romexpo lucru care ar trebui sa ne bucure si sa ne dea speranta.

Spunea cineva mai sus de vanzari fara bon si marfa pe sub masa pt castiguri mari si rapide, evaziune...este totusi o exagerare...apoi, si consumatorii trebuie sa penalizeze aceste practici, daca exista. Nu ai bon, nu ai garantie iar majoritatea expozantilor sunt firme cunoscute care nu se preteaza la actiuni de genul. (nu spun ca nu exsita pe piata si astfel de samsari, dar noi nu-i cunoastem).

 

Dezbaterea problemei intrarilor este binevenita si sunt sigur ca se ia in calcul. Nici sa ai la tine teancuri de bani nu este o solutie. Solutia este la comercianti, sa isi instaleze POS-uri, adica acest lucru este obligatoriu. Anul trecut am avut peste 50% tranzactii cu cardul...e o lectie pe care am invatat-o iar comerciantii care nu vin dotati cu asa ceva, au doar de pierdut.

Discutii vor fi tot timpul, veniti la salon si sunt sigur ca nu o veti face degeaba, este totusi, locul unde ne simiti noi bine, intre camarazii nostrii, jucarii si alte frumuseti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ieri am comandat pizza (domino). Am bifat plata cu cardul si cand a ajuns baiatul care face livrarea a scos POS din ruxac si am platit pe hol elegant. Cine nu crede - sa incerce

 

si la concert de club se dau bratari. pentru control acces


» Post actualizat in 29 Mar 2017 10:30

in general comisionul bancii este sub 1% pe tranzactie - orice comerciant poate include asta in pret. Administrarea e 50-70 lei pe luna daca ai tranzactii mici. Daca depasesti anumite praguri - 2000 - 10000 ron suma asta nu se mai plateste :) sugerati expozantilor sa isi ia cu incredere

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cei care nu au POS vad doua motive pentru care recurg la CASH:

 

1. Sunt firme care NU sun inregistrate in Romaniei si care nu au conturi in lei (erau niste unguri care aveau produse din piele, bratari, bandane etc.)

2. Nu intotdeauna marfa aflata pe stoc este inregistrata in contabilitate sau mai bine spus nu intreaga cantitate (din diferite motive), ceea ce inseamna cu nu poate fi vanduta cu bon fiscal sau cu plata prin POS.

 

Cu prvire la bratari pana si o maimuta chioara, schioapa si beteaga ar fi in stare sa asiste la punerea lor in aplicare, hai sa fim seriosi ca doar nu trebuie sa fie doctor docent "hormonis pauza"ca sa o faca.

Editat de Adixgl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu e nevoie de atata efort.

1) Cand se vinde biletul la casa se pune si bratara.

2) paza permite intrarea doar pe baza bratarii.

3) la iesire nu e nevoie de nici o verificare

4) revenirea - ca la punctul 2.

 

unde e efortul suplimentar comparat cu bilete?

 

Totusi e bine ca exista alternativa (avand in vedere ca oferte foarte minunate nu prea sunt): venim, probam, scriem la listuta si comandam online din afara sau din alte parti. Trist dar asta e.

 

Cu mainile libere se mananca un mic afara si se pleaca la plimbare. A 2-a zi nu mai revine nimeni, totul e rezolvat.

 

Just, anul trecut cumulat am cheltuit cam 2500 lei pe echipamente pe care initial am vrut sa le iau de acolo. Lipsa plata cu card(sau bancomat) plus lipsa posibilitatii intrarii multiple m-au facut sa apelez la online sau la magazine fizice din alte parti.

 

Aia cu bratarile fiind prea scumpe si logistica complicata/scumpa e de tot rasul, am participat la evenimente in camp ( In poiana la Palilula e un event micut de muzica electronica care se desfasoara pe un deal micut langa Craiova) unde s-a putut. Si acolo ai oameni beti/drogati, nu pletosi transpirati si morti de caldura :crack:

 

 

Editat de 9470m
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima lectie pt cei de acolo ar fi POS.

 

ieri am comandat pizza (domino). Am bifat plata cu cardul si cand a ajuns baiatul care face livrarea a scos POS din ruxac si am platit pe hol elegant.

 

Total de acord, iar exemplul este relevant. Mi se pare aberant ca niște comercianți care fac tranzacții cu sume mici (fie că e vorba de livrarea de pizza sau de magazinul din colț) să-ți ofere posibilitatea să plătești cu cardul, iar niște firme care se ocupă cu vânzări de articole de sute de euro să nu-ți ofere acest "lux".

 

Unul dintre principalele motive pentru care nu merg la astfel de saloane :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cred ca problema cu lipsa POSului castiga detasat dar cum s-a remarcat de mai multe ori este o problema care tine mai degraba de comercianti si mai putin de organizatorii SMAEB.

eu sunt mai de moda veche si pt mine nu vad o problema asa mare sa vin cu caramida de meleoane la mine daca vreau sa cumpar, e un neajuns clar dar in nici un caz un deal breaker care ma face sa nu ma mai duc, nu pt mine.

 

pe de alta parte multi cred ca discounturile de la SMAEB sunt singulare si e o mana cereasca, nu este adevarat, daca mergi a 2a zi la respectivele magazine vei gasi aceleasi preturi la multe dintre produse sau poate chiar mai jos cu alte ocazii. avantajul este ca e hypermarket, le gasesti pe toate la un loc, asta da, dar cam atat.

 

la ce piata moto avem noi si putere de cumparare cam asta este nivelul la care se poate organiza SMAEB, n-avem ce face.

 

aia cu bratarile intr-adevar este o "romaneasca". de ce trebuie 2-4 oameni per iesire la ora de varf? unul este suficient cat sa nu lase sa intre nepoftiti pe acolo, ca bratarile le pui la intrare, nu la iesire.

nu or exista si turnicheti mobili de inchiriat? habar nu am. plus ca pe sistemul cu bratarile se elimina foarte mult din timpul necesar verificarii biletului, sufleci maneca si ai intrat, elimini foarte mult din stresului baietilor de la intrare care la sute de intrari pe zi se simte, da-i cauta biletu, nu e biletu, uita-te in spate ca poate ti-a scapat, "-biletu meu e la tine?",stai, uite-l in casca dar s-a cam manjit si de fapt e un fluturas... sa nu mai zic de certuri care afecteaza nu doar pe certareti si marshali ci si pe cei din spate. chiar atat de mare sa fie profitul de la aia suparati care mai cumpara o data? o fi, naiba stie. oare sunt si din aia care au cumparat de 3 ori? :scratch:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce ar implementa treaba cu bratarile, daca ies mai bine la bani cu oameni care ies si intra de mai multe ori? Omul a spus foarte clar intr-o postare pe prima pagina ca nu este fezabil/rentabil/blablabil si este irelevant daca ne convine sau nu =) atata timp cat tu dai 50 de lei ca boul, ca te-ai intors dupa o casca sau o pereche de manusi care ti-au placut (altii dau si 75 lei pe intrari). Voi practic le cereti sa scoata niste bani din buzunarul lor, sa implementeze un sistem care le aduce mai putini bani.

 

Oricum, te duci acolo, te uiti, probezi si daca iti place ceva cauti pe net si-ti cumperi de acasa, online (sau chiar de pe telefon/tableta) din alta parte. Eu n-am cumparat niciodata nimic de la SMAEB. In primul rand pentru ca nu exista oferte ok sau discounturi reale, in al doilea rand, daca ma hotarasc sa cumpar ceva, nu vreau sa stau sa car dupa mine pe acolo, sa ma transform intr-un caraus ambulant, doar pentru ca nu pot sa ma duc pana la masina (ma rog, pot sa ma duc dar trebuie sa mai scot 25 de lei). Sunt convins ca daca toti ar face ca mine, n-ar mai exista evenimentul asta, ca n-ar mai veni nici dracu sa-si expuna produsele/serviciile acolo. Este doar o parere personala, dar cred ca doar asa se educa/rezolva lucrurile de genul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce ar implementa treaba cu bratarile, daca ies mai bine la bani cu oameni care ies si intra de mai multe ori? Omul a spus foarte clar intr-o postare pe prima pagina ca nu este fezabil/rentabil/blablabil si este irelevant daca ne convine sau nu =) atata timp cat tu dai 50 de lei ca boul, ca te-ai intors dupa o casca sau o pereche de manusi care ti-au placut (altii dau si 75 lei pe intrari). Voi practic le cereti sa scoata niste bani din buzunarul lor, sa implementeze un sistem care le aduce mai putini bani.

 

Oricum, te duci acolo, te uiti, probezi si daca iti place ceva cauti pe net si-ti cumperi de acasa, online (sau chiar de pe telefon/tableta) din alta parte. Eu n-am cumparat niciodata nimic de la SMAEB. In primul rand pentru ca nu exista oferte ok sau discounturi reale, in al doilea rand, daca ma hotarasc sa cumpar ceva, nu vreau sa stau sa car dupa mine pe acolo, sa ma transform intr-un caraus ambulant, doar pentru ca nu pot sa ma duc pana la masina (ma rog, pot sa ma duc dar trebuie sa mai scot 25 de lei). Sunt convins ca daca toti ar face ca mine, n-ar mai exista evenimentul asta, ca n-ar mai veni nici dracu sa-si expuna produsele/serviciile acolo. Este doar o parere personala, dar cred ca doar asa se educa/rezolva lucrurile de genul asta.

Normal... daca putem sa mulgem cat mai mult, de ce nu?

Nici nu ar fi nevoie de bratari, despre care domnul de la SMAEB spune ca se teme ca ar fi o cheltuiala mare, ca ar necesita personal suplimentar, ca vor ramane multe neutilizate etc. Tinand cont ca numarul celor care vor fi in aceasta situatie va fi probabil redus (ma gandesc in primul rand la cei care vin special pentru asta din provincie si mai trebuie sa iasa ca sa manance sau altceva, iar apoi sa intre din nou ca doar de asta au venit, nu?), cred ca cea mai simpla si ieftina solutie ar fi cea cu stampilele pe mana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anul trecut mi-am luat manusi de la dual tours - plata cu cardul. La mymoto am dat avans pt o casca si tot asa, plata cu cardul. Nu stiu la kronau daca se putea plati asa, parea cel mai "cumparat" stand de acolo, abia am reusit sa arunc un ochi la ei, asa aglomerat era.

 

Ca si preturi comparativ cu magazine din Germania...well, pe manusi nu mai stiu cat am dat (oricum, nu ma c@c pe mine la 40-50 ron cat ar fi fost o posibila diferenta de pret), dar casca am luat-o cu 2000 ron (si nu era stoc, s-a dat comanda noua), iar atunci pe fc-moto era 2250 ron (acu vad ca e 2400 ron). Faptul ca am putut proba echipamentul, cat si preturile ok nu m-au facut sa regret cei 25 ron cat a fost intrarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca am putut proba echipamentul, cat si preturile ok nu m-au facut sa regret cei 25 ron cat a fost intrarea.

 

25 de lei intrarea pe zi nu e scump, chiar un pret decent pentru munca depusa de organziatori, exponate, etc. Problema se pune de intrari multiple si operativitate in plati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost in weekend la targul de vinuri Goodwine, la romexpo, unde am putut degusta o gramada de vinuri bune.

 

Ghici ce ? Mi-au dat bratara la intrare, deci puteam veni dimineata sa degust, sa trag un pui de somn si dupa amiaza sa vin iara.

 

Nu a fost cazul insa am fost si am luat un prieten de acasa si m-am intors cu el si am putut intra fara sa platesc al doilea bilet.

 

Se poate, la romexpo, cu 2 fete dragute la intrare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am auzit ca pentru cei care nu sunt din Bucuresti se poate iesi si intra pe baza de dovada.

Dovada depinde de regiunea de unde esti:

Oltenia - ii dai un praz celui de la poarta

Ardeal - ii dai o palinca mica

Moldova - aduci cu tine cateva parjoale

Dobrogea - un capat de carnatz de oaie sau un peste usca....dupa preferinte

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

geez...

salonul moto nu este facut in ideea discounturilor...

este facut in ideea de reclama, de a vedea chestiile nou aparute, de a vedea cat mai multe chestii la un loc.

mergi din ... pasiune, ca sa vezi ceva care-ti place.

aia este ideea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...