Sari la conținut

Accident Suceava grav


yonustelystu1992
 Share

Postări Recomandate

Io așa consider, motociclistul e vinovat din start! Acum, că nici măcar instinct de conservare n-a avut, nu mai discut! Și am impresia că nu doar io consider că-i vinovat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 65
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

@Xael: Asta pentru ca intersectiile sunt facute din pix de "injinerii" lu toar'sa Lenuta.

O intersectie facuta cu cap are banda pentru dreapta separata, banda pentru stanga separata, marcata din timp si largita in cap sa intre 2 masini, banda de autobuz/biciclete/taxi intre cele doua sensuri, si benzile normale de mers inainte puse astfel incat sa nu se incurce cu restul de benzi care fac stanga/dreapta.

La noi ai marcaje cu 50 de metri inainte (in teorie) nerefacute de cand a fost turnat drumul prima data. Banda de stanga da direct in banda de inainte a sensului in care vrei sa te inscrii, facand imposibila deplasarea fara acordul restului de participanti la trafic. Banda de dreapta e in general inutilizabila din cauza masinilor parcate. Asa ca toata lumea sta pe banda 2 si se baga la intimidare, sau rupe in doua galbenul/rosul sa nu mai astepte inca un card de idioti.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vinovat este el, acuma lasa-l cu o singura incadrare (nerespectarea luminii rosii a semaforului), nu ii mai adauga si altele, mai ales asa, un pic dubioase. la ce zici tu acolo, oricine se haiduceste si intra in fata ta in intersectie pe rosu trebuie lasat sa iasa, ca asa spune legea?


» Post actualizat in 03 May 2017 11:56

@BigFatAss: la astia in Suceava macar au adoptat cea mai buna modalitate de a asigura fluenta benzii pentru viraj stanga: culoare verde separata a semaforului. nu ma pot gandi la ceva mai util de atat.


» Post actualizat in 03 May 2017 11:57

legat de marcaje si indicatoare de preselectie, la noi intr-adevar te poti trezi pe o banda de obligatoriu alta directie decat vrei, pentru ca nu exista panouri din alea albastre care sa iti spuna ca benzile 1 si 2 merg inainte si benzile 3 si 4 fac stanga obligatoriu. sau sunt puse atat de aproape de intersectie incat ai stat deja de doua ori la semafor pana ai ajuns la ele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Io nu-s agent constatator, nici nu stabilesc vinovății, decît din punctul meu de vedere. Dar pot să-i judec proasta alegere de a nu-și fi păzit pielea! Io-l judec de-aci, din dreptul tastelor. El are de suferit pe pielea lui. Dacă și-nvață ceva din asta, măcar nu s-a julit degeaba. Dacă-nvață alții, măcar s-a „sacrificat” pentru ei :D

 

P.S. Parcă ești medic, io-s kinetoterapeut. Cred c-am văzut amîndoi destui viteji! Proști, dar viteji! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am gandit la vreo obligatie legala cand ai verde.

Pur si simplu este sanatos ca la plecarea de la semafor, cand tocmai s-a pus verde, sa o iei din loc normal si sa arunci un ochi stanga dreapta sa nu vina vreun ametit sau mai rau un puscas marin american.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau o salvare, un pompier, un polițist... Chestii, socoteli...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, cicloburu, mare adevar.

 

Dupa vindecare, se apuca de povestit " ca se moare pe motor" si ca stie el, a patit-o.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Io așa consider, motociclistul e vinovat din start! Acum, că nici măcar instinct de conservare n-a avut, nu mai discut! Și am impresia că nu doar io consider că-i vinovat...

:10:

 

Un motociclist mai în vârstă (că dacă n-ar mai trăi, nu s-ar povesti... :D) m-a învățat că dacă pățesc ceva, va fi întotdeauna și vina mea - pentru că nu am știut să anticipez traficul, sau limitele proprii. Și că sunt invizibilă, nimeni nu mă vede, și trebuie să circul în consecință.

 

Semafoarele se văd cam șui din dreptul tastaturii. Eu cred că analizăm atât accidentele pentru că ne e teamă că ni se poate întâmpla și nouă. Căutăm cauze, factori favorizanți, despicăm firul în 15... dar uităm că în momentul "M", când suntem călare și avem câteva fracțiuni de secundă pentru a lua o decizie care ne poate salva viața sau ne poate nenoroci, nu avem timpul necesar să analizăm toate aspectele pe care le discutăm pe aici. Ne mai fură gândurile, peisajul, ne captează ceva atenția mai mult decât ar trebui în momentul respectiv sau omitem o mișcare care ar trebui să ni se pară suspectă...

 

Reflexele vin cu experiența. Cât mai mulți km - în mod paradoxal, asta e "soluția" să nu mai fim așa expuși... cât mai multe condiții de trafic, vreme, temperatură, stări sufletești, asfalt. Cu cât încercăm mai multe, cu atât devenim mai stăpâni pe noi și mai puțin surprinși de ce se întâmplă în trafic. Și cu atât o să știm mai bine ce riscuri merită să ne asumăm - și când! În situația de față, nu era cazul...

Editat de northern_freyja
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Momentul "M" ala m-a amuzat un pic ☺ Altfel, iti impartasesc parerea legata de experiența nemijlocita ca fiind cea mai buna cale de perfectionare. Desi cred cu tarie si in cunoștințele dobandite prin citit sau dezbatere. Cu mentiunea ca, discutand, important e sa vrei sa înțelegi ceva cat mai bine,nu sa ai dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta cu galben între trecere de la rosu la verde făceau și semafoare in unele tari in vest, dacă nu chiar în Germania. Erau și câteva în Olanda mai spre est parca. Și tot nu era voie sa pleci pe galben. Doar să te trezești, să selectezi viteza 1, să fii gata de plecare la verde care urma. Ce treabă are ue?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ne-a impus niste standarde d'ale lor.

Au impus pe dracu.

Cretinii astia ai nostri au facut legislatia asa cum e, numa' ca nu i-a dus capul sa coreleze legile intre ele si n-au avut nici bilutele necesare sa negocieze pe chestiile sensibile si in care legislatia romana era mai bine adaptata la conditiile locale. Dar acum toti cretineii vin si spun "e din cauza la UE, ca asa ne-a impus". Cineva trebuie sa fie de vina, UE e cea mai la indemina si mai e si muta pe deasupra, nu raspunde la timpenii.

 

De altfel se vede ce nasoale sint legislatia si standardele din UE imediat ce ai trecut 2 granite mai la vestul Romaniei ... dezastru!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da măh e nașpa în UE. Lasă că pe noi ne salvează Duamne-Duamne când merem să ne rugăm în bisericile ultra-finanțate în vreme ce spitalele se prăbușesc. Vindecăm cancerul cu bicarbonat de sodiu, desfacem vrăji, scoatem argintul viu...

 

Păi noi am rămas în Evul Mediu și ne plângem că tot nu avem străzi. Ai dreq ăștia din UE, încearcă să ne civilizeze și noi vrem să ne păstrăm cultura strămoșească. Înapoiată așa cum e. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...