Sari la conținut

reparatie textil gaurit / petic goretex


Postări Recomandate

geaca mea de textil a capatat o gaura pe maneca, ceva gen 3 x 3 cm, urmare a contactului cu asfaltul. aveti idee unde / cine repara asa ceva? membrana impermeabila e sub stratul extern si nu este atinsa. cred ca ar fi suficient un petic de goretex negru care sa fie cusut peste gaura, doar ca nici nu stiu de unde pot cumpara asa ceva, nici nu m-as baga sa fac eu carpitura si sa nu tina sau sa arate ca naiba

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Readuc la viata topicul acesta pentru ca uneori echipamentul e foarte scump si merita reconditionat.

Am avut mare nevoie de o peticeala la cordura cu goretex si nu prea am stiut cum sa procedez.

 

In final am folosit TEAR AID (tip A). Ce am constatat:

Avantaje: adera excelent la tesatura, este transparent, poate fi aplicat peste cusaturi, se lipeste destul de repede, este impermeabil, foarte elastic si rezistent.

Dezavantaje: excesul de adeziv va strange mizerie, costa cam 55 lei (30x8 cm).

 

Deocamdata se comporta perfect desi am folosit petice chiar si sub 15 x 10 mm (am avut perforatii sau impunsaturi mici).

Ideea e sa se rotunjeasca colturile si sa se preseze apoi suprafata pana cand adezivul iese putin de sub petic (eu am folosit urechile foarfecei) - se va vedea atunci cand adezivul a patruns in totalitate in material.

Este foarte important sa se foloseasca o foarfeca foarte ascutita si din cand in cand sa fie curatata de urmele de adeziv.

Ca aspect: jacheta arata ... vulcanizata :D

Acolo unde este lipsa de material, se poate folosi fara probleme niste fas ordinar, cusut sau nu. In astfel de caz eu am folosit petic (tear aid) si pe deasupra si dedesubtul rupturii, dar am constatat apoi ca un singur strat era arhisuficient.

 

Mai sunt insa petice speciale pentru tesatura cu membrana, cu diferite forme si marimi (reni, sigle, pasari etc) care se aplica direct pe taieturi sau rupturi. Sunt la magazinele de munte, dar sincer nu mi-a placut ideea ca au forme prea alungite si multe colturi.

Idei foarte bune si mai ieftine sunt pe www.carpati.org.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Unde pot gasi pe cineva care sa schimbe fermoarul la o geaca de piele ? Cineva serios , care are cunostiinte si scule sa faca asta  la modul profi ,  fermoar YKK , nu carpeala de  genul '' ma bag si vedem ce iese '' . Asta e geaca https://www.revzilla.com/motorcycle/revit-stewart-air-jacket  si  a cedat fermoarul  foarte repede  :(  . Trimit si o iau  prin curier pe costul meu bineinteles   . Pt Arad/Timisoara /Oradea ma deplasez personal .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...