Sari la conținut

Accident scuter Mihailesti


fredy_rock86
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

Speram sa nu fiu nevoit vreodata sa scriu aici, dar se pare ca necazul nu m-a ocolit nici pe mine.

Pentru ca aveam nevoie de un mijloc de transport ieftin in Bucuresti, am decis sa imi aduc scuterul de la Tg Jiu. Pe roti (mare greseala). Am fost asistat de tata cu masina, si am mai facut si schimb. Din pacate, la Mihailesti, cu vreo 18 km inainte de destinatie, tatal meu fiind pe scuter a fost acrosat de o autoutilitara care a intrat in el si l-a prins intre masina si bordura, fiind tarat cativa zeci de metri. Am chemat politie, ambulanta, soferul are dosar penal pentru vatamare corporala, tatal meu a ajuns la urgente cu multiple lovituri (genunchi, coaste, spate).

Si urmeaza partea neplacuta: politia spune ca nu mi se poate da asigurarea sa repar atelajul decat dupa ce se incheie dosarul de urmarire penala pentru vinovat... Atasat cateva poze. Probleme sunt doar la plastice, in rest e perfect functional, m-am deplasat pe el de la Mihailesti dupa eveniment.

 

post-91153-0-54161400-1495229440_thumb.jpgpost-91153-0-31513900-1495229445_thumb.jpgpost-91153-0-70169100-1495229448_thumb.jpgpost-91153-0-76244300-1495229453_thumb.jpgpost-91153-0-75858000-1495229464_thumb.jpgpost-91153-0-66054400-1495229472_thumb.jpgpost-91153-0-50019900-1495229480_thumb.jpgpost-91153-0-10756800-1495229513_thumb.jpgpost-91153-0-31861000-1495229525_thumb.jpgpost-91153-0-54733500-1495229529_thumb.jpg

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ii zici politaiului aluia ca e prost de bubuie si ii faci sesizare pentru abuz in serviciu. cum draci sa manance rahat? te duci si iei asigurarea, se fac dosare de dauna diferite (unul ptr vehicul, altul ptr bunuri si ultimul daune morale si materiale). pai dosarul penal in instanta dureaza si 3 ani, se prescrie dreptul la despagubiri in atat timp. nu vrea militianu sa iti dea asigurare + autorizatie de reparatie cu TOT ce e bulit pe scuter, faci sesizare la ASF? aia cu asociatia victimelor strazii...nu stiu cum mama ei se numeste institutia aia nenorocita de supravegheaza asiguratorii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Politaiul nu a vrut sa imi dea decat o autorizatie de reparatie, nu mi-a dat nici un proces de constatare, spunand ca nu se da decat procurorilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai tu trebuia sa iei autorizatia de reparatie si asigurarea alluia. alege:

1. te duci la politie si faci o reclamatie individului

2. apelezi la asociatia vietii, habar nu am care e treaba cu aia, cauta pe net

3. te duci la parchet cu autorizatia si explici situatia. la intrare e una bucata gardian care 90% te va trimite la procurorul de serviciu cu o sesizare scrisa sa o depui si iti da numar de inregistrare. cu asta te duci la mlitianul vietii si ii dai in cap cu ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si sa-ti mai zic ceva: ar fi trebuit sa iti dea si copie dupa P-V de contraventie e prostului, chiar daca ii dadea decat avertisment. ca asa dovedeai la asigurator vina. autorizatie + pv + copie rca. asta e blat sigur. ce vrajeala sa astepti pana dupa dosar? pai stai nene ca iei bani de pe dauna, poate te ajuta la recuperare....te-a vazut mai naiv si si-au batut p... de tine. mare atentie, limbaj frumos, eventual iei un prieten avocat si te duci pe capul militianului sa bagi frica sa nu mai bage blaturi de rahat. ramai si cu dauna si fara bani daca ramaneai asa de prost. scuze asprimea limbajului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baaahhh baieti, desi nu cred ca vreti sa il induceti in eroare pe vajnicul nostru coleg, totusi nici nu inteleg de ce nu spuneti omului ca ASTA ESTE ACCIDENT RUTIER CU VICTIMA si pana nu se clarifica treaba in dosarul penal nici nu incape vorba de copii de pe procesul verbal si altele.

Dar sunt sigur ca cu totii stiati deja asta si nici nu mai era nevoie de mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Road Star Warrior 1700?!

Gata, topic inchis.

 

 

 

 

Gluma bucovineana, uai.

 

E corec.

Dosar penal first, copie proces verbal after.

Stiam, da.

Desigur.

Aici sunt doar experti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sanatate tatalui tau, si recuperare rapida. Pare cu nu si a rupt nimic, doar belituri!? Atunci e bine. Niste genunchiere cu protectie si pe tibie ar fi salvat picioarele, dar deh, dupa razboi, multi se arata, vorba aia. De restul povestii, nu stiu sa iti zic. Am citit insa, de exemplu, ghidul asta:http://www.expertasig.ro/procedura-accident-auto.php

Cred ca totusi trebuia sa primesti pe langa autorizatia de reparatie si copie pv si asigurare. Suna la asiguratorul tau, si intreaba i de procedura de urmat, si ce e de facut in cazul de fata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si soacra mea a fost lovită de o masina si de la politie nu a primit niciun proces verbal . A depus la asigurare o sesizare si asigurarea a trimis scrisoare pentru politie . Procesul verbal a ajuns direct la ei pt constatare si evaluare daune (sper sa fie la fel si pentru daune materiale - la noi a fost accident pe trecerea de pietoni. Du te la asiguratorul șoferului si intreaba i cum procedați .

 

Au trecut vreo 4 luni timp in care dosarul nici nu cred ca a ajuns sa fie citit de procuror si am primit oferta de despăgubire de la city - deci nu cred ca trebuie sa astepti 3 ani ...

 

Neaparat scoate certificat Medico legal si depune l la dosar - inclusiv facturi de la spital , transport pe platforma . O sa Primești niste bani si pt vătămare . Inteleg cam 500 lei / zi din certificatul Medico legal + cheltuieli diverse (echipament distrus , telefonul ) .

 

Scrie mi un pm si Iti povestesc mai multe daca Esti interesat .

Editat de cosmin tudor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

verifica cu atentie daunele. A fortat in roata spate - posibil sa fie descentrata. Verifica daca rotile mai sunt aliniate, daca furca e dreapta, etc. Chiar daca merge pe roti nu inseamna ca mai e in firea lui

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

verifica cu atentie daunele. A fortat in roata spate - posibil sa fie descentrata. Verifica daca rotile mai sunt aliniate, daca furca e dreapta, etc. Chiar daca merge pe roti nu inseamna ca mai e in firea lui

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru sfaturi si opinii. Am verificat scuterul, este ok, nu are nimic descentrat sau lovit etc. In afara de carene, mai are probleme cu o semnalizare. Azi am rezolvat cu omul cu daunele materiale. Mi-a platit de la el stricaciunile. Mult mai rapid decat asteptand dupa rca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu pe rca poti recupera daunele morale si vătămarea corporală (dupa ce scoți certificat Medico legal ) . Daca vrei sa l cerceteze si penale trebuie sa depui plangere penală la politie . Sigur nu o sa primească 90 zile si procurorul nu se autosesiZeaza. O sa fie mai puțin si procuratura începe cercetarea penală doar cu plângerea ta. Probabil șoferul o sa ia o amenda penală si permisul suspendat ... închisoare sau cu suspendare nu cred .

Daca depui dosar la rca sa te despăgubească o sa Primești un contract prin care te obligi si nu iei nici acum si nici in viitor alți bani de la șofer . Prim faptul ca ai luat bani de la șofer nu ai facut decât sa găsească motiv asiguratorul sa nu ti mai dea nimic ... sau sa nu mai depui plangere penală pentru șofer ..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tatal meu este cel implicat, eu sunt doar proprietarul atelajului. Stiu ca multi de aici nu ar fi iertat, dar tata a zis ca nu face plangere, vrea doar sa imi recuperez pagubele. Cum eu nu am nici o implicare, nu am nici o putere de decizie. Practic are acele julituri, si lovituri la coaste si spate fara fracturi, el nu a fost atins de duba, s-a dezehilibrat si a cazut pe trotuar in momentul in care duba a acrosat scuterul cu partea laterala. Nu are nici o zi de spitalizare.

Editat de fredy_rock86
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zilele de spitalizare nu coincid cu zilele din certificatul Medico legal.

Despăgubirea materială si morala a asiguratorului nu depinde de plângerea penală . Eu nu va sfătuiesc sa depuneți plangere ci spun doar ca aveti acest drept . De asemenea eu nu va spun sa luati bani de la șofer ci de la rca (si ei ne rup pe noi cu preturile )

 

Voi decideți daca ii depuneți plangere sau nu.

 

Probabil vreo 10 zile luati de la IML pe baza pagubelor . Cu rca depus la asiguratorul , ,cmlul (care costa o deplasare la spital si 48 lei ) puteți lua de la rca poate 3000-5000 lei . Evident cu putina insistenta , amenințări cu plângeri pe la asf si așteptăm vreo 2-3 luni.

 

Multă sănătate !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc. Tata e prea batran ca sa faca drumuri Tg Jiu - Mihailesti (300 km), s-a impacat cu ideea ca are ceva julituri, eu mi-am recuperat paguba, soferul e pedepsit de autoritati, am invatat totodata si o lectie, de care se tot vorbeste aici (esti invizibil pentru conservari si trebuie sa iti feresti pielea). Eu tot de frica accidentelor am renuntat la motorul meu, un Kawa ZR7, si probabil voi renunta si la scuter. E o tara plina de imbecili cu permis, si pentru o mica placere a vietii de a te da pe 2 roti, se poate termina urat. Probabil dupa ce schimb plasticele la scuter il vand, imi vand si echipamentul pe care il mai am (casca Nolan N86 si geaca) si game over.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SI dupa aceea te impiedici pe treptele din fata casei si dai cu capul de ciment. Asta am patit eu, am venit dupa 500km cu moto pe ploaie si cand sa intru in casa - poc. Imi scosesem casca. Mi-am belit si un deget de la mana de trag si acum de el. Deci ti-o poti lua lejer si daca nu te dai cu moto.

Pacat ca iei asa o hotarare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...