Sari la conținut

Pe urmele zeilor in Olimp


Postări Recomandate

Salut!

 

Incepem cu ce-i mai frumos, montajul video:

 

Partea 1:

 

Povestea:

Asa cum era deja traditional de-acum, deoarece se apropia 1 Mai, au inceput si planurile noastre pentru acel weekend cu cateva luni inainte. Initial, toata lumea era in favoarea unui weekend in Vama. Dar daca tot suntem in Vama, hai in Bulgaria. De fapt stai, Bulgaria e plictisitoare, o traversam intr-o zi, hai in Grecia. Stai asa, concediu. Bun, hai sa luam saptamana de dupa 1 mai liber si hai in Grecia. Cu alte cuvinte, traversam Vama sa ne facem prezenta, si ii dam spre locuri frumoase

 

In apropierea evenimentului, au ramas 4 oameni pusi pe treaba. Un V-Strom (subsemnatul), doua Versys-uri, si un Z750. Am ratat weekendul de pe 1 Mai in sine din cauza unor obligatii sociale pentru jumatate din pluton (a se citi nunti. multumim dragi prieteni ca va puneti nunti in weekendul de 1 Mai :) )

 

Astfel, am plecat luni, chiar pe 1 Mai, cand toata lumea se intorcea. Cumva avantajos ca am prins liber pe sensul nostru de mers, dar aglomerat pe cel opus. Relativ greu de depasit dar ne-am descurcat.

 

Ne-am echipat bine cu bagaje laterale, corturi (2 la numar), saci de dormit si izoprene, haine, si ne-am trezit la 4, ca sa ajungem in Rompetrol Bucium la 5. Acolo am asteptat cuminti pana la 6 pe al 4-lea coleg care a inteles ca intalnirea e la 6. Nu-i problema, am glumit pe seama lui pana a venit, si i-am scos ochii vreo 30 de minute dupa. Am incalzit motoarele din Iasi pana pe la Barlad unde ne-am oprit la un sandwitch in Petrom, pe un frig groaznic. Am mers in continuare pe drumuri mai putin aglomerate pana in Galati, unde am reusit sa prindem bacul exact inainte sa se inchida portile. Culmea era ca alte masini nu mai incapeau, dar pentru cele 4 motoare s-a gasit loc. Aveam vant din spate se pare.

 

Au urmat muntii Macin, care desi nu sunt neaparat cei mai impresionanti munti, au splendoarea lor aparte. E cumva linistitor traseul, e destul de liber, suficient de bun, si l-as alege oricand in favoarea autostrazii aglomerate si plictisitoare.

 

Am continuat pana in vama, oprindu-ne din cand in cand pentru ceva de rontait sau sa mai scoatem o haina de pe noi. Am ajuns acolo si era exact cum am lasat-o, plina de masini, oameni, terase si bere. Ne-am foit un pic si ne-am cazat la cort la Sandalandala, am aruncat toate bagajele pe jos, si am luat o bere. Buna tare berea dupa atati kilometri

 

Seara ne-am bucurat de Vama asa cum se obisnuieste (las asta la imaginatia fiecaruia dintre voi). Cand ne-a prins somnul, ne-am retras la corturi si am incercat sa ne odihnim pentru a doua zi cand aveam sa traversam Bulgaria. Alesesem sa stau cu unul in posesorii de Versys in ideea ca celalalt sforaie. Mare mi-a fost mirarea ca sforaia mai tare ca celalalt. Atat de tare incat si celalalt cort era treaz. Cort care de altfel continea inca un sforaitor profesionist) Data viitoare adaugam pe lista si dopuri de urechi, si nu pentru motor.. Pana la urma, asa recunosti un motociclist adevarat, pana si in somn se da cu motorul.

 

A doua zi am traversat Bulgaria, si din nefericire pentru saracii bulgari, nu prea e mult de povestit aici, in afara de tarmul lor de la mare, tara e destul de anosta, si drumurile plictisitoare rau. Singurul loc de care imi aduc acum aminte ar fi un oras plin de puf de plop, ce-mi aducea aminte de vremea cand eram copil si orasele noastre erau pline de puf de genul. Ma intrebam cum de nu i-a dat nimeni inca foc, pentru ca la cat de mult era, ar fi luat foc cam tot orasul.

 

Am ajuns la granita cu Grecia spre seara, si mi-am adus aminte brusc de tara noastra: am prins schimbul de tura si am stat degeaba o buna perioada de timp cat schimbul vechi se uita la peisaj, a ajuns schimbul nou, au stat si si-au facut cafele, au facut glume intre ei, etc. Am trecut totusi vama intr-un final si am inceput sa strabatem autostrazile Greciei. Mare diferenta fata de bulgari, unde autostrazile si in general drumurile iau cursul reliefului. Grecii au zis "si-asa ne dau europenii bani, facem tata tunele peste tunele". macar in felul asta autostrazile sunt un pic mai interesante, si ne-am plictisit ceva mai putin pe partea greaca de granita. Plus ca peisajul e mult mai fain.

 

Am ajuns spre seara aproape de tinta noastra, Camping Natura pe malul marii mediteraneene, si am trecut portile campingului pe bezna. Satui de kilometri si cort, am reusit sa luam o rulota cu 4 locuri la 30 de euro pe noapte, ceea ce ne-a ajutat sa dormim ceva mai bine, si sa centralizam si mai eficient sforaiturile. Am mancat cateva conserve culese dintr-un fel de depozit local, campingul fiind de altfel gol, iar magazinul ne-deschis inca.

 

Dimineata am putut in sfarsit sa admiram marea, ne-am jucat cu broastele testoase, am bagat picioarele in apa (cam rece pentru restul), ne-am baut cafeaua si am mers in continuare spre ... ce va veni in partea a doua :)

 

 

Partea 2:

In curand.

 

Partea 3:

In curand.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...