Sari la conținut

Revelatie - cum cureti lantul fara cric central sau stander


Postări Recomandate

Astazi am avut o revelatie. Ma invarteam in jurul mobrei 2 (yamaha xt600) si deja ma treceau angoasele cand ma gandeam ca trebuie sa ma opintesc in ea ca sa mut lantul cate 20-30 cm pentru a-l curata, suspendand-o doar pe cricul lateral pentru cateva secunde. In mod obisnuit asta nu este o problema pentru nimeni, dar avand in vedere ca spatele meu nu este intr-o dispozitie foarte buna in aceasta perioada ma si vedeam cu dureri asociate acestei experiente. Am si un kit kettenmax dar care s-ar fi dovedit ineficient daca nu gaseam o solutie sa pot invarti roata liber. Apoi ochii mi-au cazut pe masina din parcare si mi-am zis ce-ar fi daca?..... Am deschis portabagajul, am luat cricul de masina, un soricel zip si am facut urmatoarele manevre. Am legat soricelul de maneta frana ca sa blochez roata fata, am pus cricul undeva sub scutul mobrei astfel incat sa se ridice doar de spate si am dat cateva rotatii de manivela. Nu multe, doar cat sa se ridice roata de la sol 1 -2 cm. Am verificat stabilitatea mobrei apoi am montat kettenmax-ul si in 10 minute am fost cel mai fericit om. Am fugit repede in casa cu gandul sa-mi brevetez ideea (ha,ha,ha) si cand ma uit pe youtube vad nu stiu cate clipuri cu aceasta solutie dar mi-am zis ca tot ar fi util pentru unii dintre voi care nu au descoperit apa calda, gaura din macaroana si altele asemenea. Recunosc ca o idee atat de simpla mi-a venit destul de tarziu, dupa vreo 5 ani de mobreala, dar mi-a venit :) Poate va fi de ajutor si altora ca mine. Asfalt uscat tuturor.

Editat de R4DIKL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amuzantă povestire ... :)

Mă refer la ultima parte...

Editat de ctrad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O varianta similara cu aceleași scule este sa pui pe jos o scândura (grosime 5 cm de exemplu) pe care sa stea cricul lateral al motocicletei iar din partea dreapta sa suspenzi roata spate cu un cric auto ridicând din zona axului roții din spate (daca nu exista scut sau ți-e teama sa nu lovești ceva pe sub ea) câțiva centimetri.

Editat de fleur
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da la spalatorie cu jet ...ce o avea? ...intreb si eu ca nu stiu.

Păi dacă vrei să „speli“ și o-ring-urile... be my guest!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu foloseam un taburet din ala mic. Pivotam motoru pe lateral si il fixam cu bascula pe taburet. Statea cu roata in aer asa.

 

Dupa asta am aflat ca daca ai un prieten si o lada de bere, o bagi sub scut si aia e :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai bre, trolezi sau ...? Nu scoate jetu cum trebe mizeria aia fina lasata de cocleala, aia unde se ascunde praful ala fin de tot care toaca oringurile in mers. Daca nu pui manuta sa freci jegul asta fin ramane acolo.

Pe jante nu e acelasi lucru? Jetu doar ti le spoieste un pic si muta jegu de colo colo, ia doar de la suprafata. Dupa un drum mai lung si spalat mobra la jet ia da cu deshtu pe jante, negru ramane. Eu cand curat lantul dau si pe jante.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lantul meu a fost spalat cu jetul destul de des, mizerie pe el a ramas mereu. In schimb dupa o spalare amanuntita, cu motorina, perii si carpe, nu numai ca a fost foarte curat, dar si 2-3 zale care se miscau mai greu si-au dat drumul. Stander n-am dar mi-am facut pe loc unul din ce bucati de lemn am gasit prin curte ( si mi-am notat ca pe viitor sa fac unul ceva mai scund, sa pot sa il operez si singur)


LE: eu am lant simplu, fara garnituri

Editat de Gugal13
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aha, pentru ca e mult mai simplu sa dai lantul jos decat sa-l speli cu peria. Nu stiu de ce dar se pare ca tu traiesti cu impresia ca eu m-apuc sa frec lantul la fiecare plin de benzina. Tot la 2-3 luni fac si eu operatiunea sau cand e jegos rau de tot. Sa nu mai zic ca un spray de curatat lantul isi face treaba si nici scump nu e. Cu peria dau in principal sa inlatur punctele de rugina.

 

Nu toata lumea sta la curte/are garaj/stander/scule...

Editat de paulynos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...