Sari la conținut

Cumpar acte Carpati


Postări Recomandate

  • 9 months later...

Ma intereseaza și pe mine problema actelor, dar mi se pare foarte complicat pentru că nimeni nu știe nimic exact.


Cam de ce ai nevoie minim pentru a inamtricula o motoreta?

 

Actele standard care se cer sunt CIV, Certificat înmatriculare. Dacă nu le ai pe astea, ce faci? Talonul vechi e bun? Cum obții certificatul de atestare fiscala?

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

faci niste petitii la inmatriculari, la RAR si la taxe locale si afli cum poti intra in legalitate cu o mobra cu actele pierdute. depinde si cum ai obtinut-o tu. esti sigur ca nu e furata? ai un act de vanzare-cumparare pt ea?


» Post actualizat in 27 May 2018 10:42

dupa toate actele se poate obtine duplicat insa doar de catre proprietarul de drept.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Talonul vechi este OK. daca ai si restul actelor in concordanta cu el (neurmarire fiscala de la cel ce este proprietar in acel talon, ori copie a documentului prin care un urmas este definit ca mostenitor, in urma decesului proprietarului, dar sa apara explicit in actul de mostenire-succesiune- marca, serie cadru, nr inmatriculare, etc, deci elemente ce confirma ca este vorba de acest vehicul).

Nu este suficient ca este unic mostenitor (am trait asta).

Cele mai multe sunt mosteniri dar nu sunt regasite in actul de succesiune.

Se pot introduce ulterior, fara costuri, de catre notarul ce a facut actul de mostenire, dar doar la cererea celui (CELOR) implicati.

Si mai important, de verificat ca mai este in registrul primariei, la impozit, chiar daca nu a mai fost platit o perioada, se plateste retroactiv.

De obicei noi achitam valoarea motocicletei si ei nu mai sunt motivati sa faca asta, ori daca sunt mai multi mostenitori.....!

Deocamdata, din pacate, nu exista variante de inmatriculare fara acte de provenienta, indiferent de vechime ori cilindree (adica la un Simson SR2 chiar cu inmatriculare la primarie costurile si actele sunt aceleasi, mai sunt primarii ce nu stiu exact despre ce e vorba, dar in orasele mai mari e clar" CIV, ITP, Neurmarire fiscala, RCA si in plus, mai mult decat la politie si o declaratie ca esti unic proprietar (absurd, doar ai contractul de v/c, dar asta e regula lor!).Nu vafaceti iluzii cu audiente la politie, declaratii pe proprie raspundere,etc., sunt iluzii!La RAR, pentru CIV se accepta, platesti, ai un CIV fara nume, fara numar si gata!

Sunt sigur ca apar imediat replici cum ca au fost inmatriculate pe primarie doar cu o declaratie diverse vehicule, dar nu este ceva general-valabil, verificati legislatia!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...

Si mai important, de verificat ca mai este in registrul primariei, la impozit, chiar daca nu a mai fost platit o perioada, se plateste retroactiv ...

 

 

Impozitul te pot obliga să-l plătești retroactiv pe maxim cinci ani, orice creanță fiscala se prescrie în termen de cinci ani.

 

Știu asta din proprie experiență, am avut ceva angarale cu un impozit pe clădiri care au ieșit la suprafață abia la o succesiune, te pun să plătești pe maxim cinci ani în urmă plus o amendă care nu-i chiar un capăt de țară. :)

Editat de vandrash
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vafaceti iluzii cu audiente la politie, declaratii pe proprie raspundere,etc., sunt iluzii!La RAR, pentru CIV se accepta, platesti, ai un CIV fara nume, fara numar si gata!

Sunt sigur ca apar imediat replici cum ca au fost inmatriculate pe primarie doar cu o declaratie diverse vehicule, dar nu este ceva general-valabil, verificati legislatia!

Furate nu au cum să fie. Cine mai fură Mobra? :)

 

Asta cu audiențele tind să cred că este adevărată și nu m-aș complica. Nu te bagă nimeni în seamă, au pe cap alte probleme (întotdeauna).

 

La RAR cum se obține CIV? Pe site-ul RAR scrie:

 

– act de identitate solicitant;

– cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);

– documentul de înmatriculare în UE . Aici e bun un document de la primăria unde a fost înmatriculată motoreta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am reinmatriculat o Mobra mergand pe varianta cu audienta.

 

Aveam o singura hartie (copie act notarial) de radiere la cerere in vederea dezmembrarii.

 

Am fost in audienta, la brat cu fostul proprietar, si am zis ca am cumparat ce a rezultat in urma dezmembrarii si ca doresc sa o reintregesc (este numarul de fabricatie 92/1970).

A zis ca daca aste este placerea mea, ok ... am primit dovada cu numarul 00001 pentru reinmatriculare.

 

Neavand acte, am trecut prin tot procesul cu duplicat de la RAR si Monitorul Oficial. Balamulcul a durat cateva luni.

 

Daca motocicleta a fost radiata in vederea DISTRUGERII/REMAT au zis ca nu se mai poate reinmatricula.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felciitari pentru efort și insistență. Sper să rezolv mai simplu pentru că nu putem garanta o reusita si a doua oara. Sa dam exemplu ca ati facut dvs un precedent si s-ar putea. Stiti cum sunt cei de la ghisee. Daca nu bifează pe lista documentele, te plimbă ca să scape de tine...

Editat de Redresor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...