Jump to content
Sign in to follow this  
dara

Articol - Cum se aplică regulamentele cluburilor moto în România?

Recommended Posts

https://ozzymotoblog.blogspot.ro/2017/08/cum-se-aplica-regulamentele-cluburilor.html

 

Cum se aplică regulamentele cluburilor moto în România?

 

Titlul acestui articol este chiar o întrebare la care doresc răspunsuri. Desigur, de preferat, răspunsuri documentate.
Poate fi luat și ca un fel de sondaj pentru a afla cât de informată este lumea moto cu privire la regulamentele cluburilor moto.
Acestă întrebare apare și datorită faptului că în România orice regulament ajunge sa fie modificat foarte drastic și în acest fel apar multe abuzuri. Nu contează domeniul în care trebuie aplicat un regulament. Românii au tendința de a-l aplica cu exagerare. De exemplu, la un moment dat mă "luptam" prin primărie să nu se interzică motocicletele în anumite zone din București, din cauza decibelilor. Ce voiau dumnealor să facă? Să ia cea mai drastică limită de poluare sonoră dată sub forma unui interval de UE și să aplice maximul. L-ar fi și depășit puțin dacă se putea. Unele motociclete, din fabricație, cu tobe stock cu tot, nu ar mai fi respectat limita cea nouă dorită. Când ne face cineva asta nouă, motocicliștilor, nu ne place. Dar "noi" n-avem nicio problemă să facem același lucru altor motocicliști.

Așa se întâmpla și în lumea cluburilor moto, unde până în urmă cu câțiva ani regulamentele nelegiferate din lumea moto se aplicau normal, ca în orice țară civilizată. MC-urile erau MC-uri și restul cluburilor sau asociațiilor își vedeau de treburile lor. Este adevărat că existau câteva MC-uri care nu se încadrau la cerințele de a fi MC, dar asta nu era treaba celorlalte cluburi care nu erau MC.

Acum regulile din regulament se schimbă peste noapte fără motive întemeiate sau nu se aplică corect.

În majoritatea țărilor civilizate MC-urile nu au treabă cu RC-urile sau alte forme de organizare similare, din motive evidente. Adică regula la MC-uri (mai mult 1%, de fapt) este că toate divergențele se rezolvă intre cluburi fără a se apela la organele legii. Adică mai pe scurt nu au voie să apeleze la Poliție. Ei bine, aceste reguli nu se aplică și RC-urilor sau altor organizații de motocicliști. De aceea RC-urile nu se amestecă cu MC-urile. Altfel toate cluburile ar fi MC dacă ar trebui sa respecte regulile de MC. Practic ar exista doar MC-uri și atât.

Astfel, RC-urile și restul cluburilor nu sunt băgate în seama de către MC-uri decât în situațiile în care acestea fac lucruri foarte grave (scandaluri publice de proporții care se răsfrâng și asupra altora, de exemplu).
Dar chiar și atunci, în țările civilizate se ajunge foarte rar la violențe. Eventual cluburile "outlaw" (1%) se bat între ele, dar nu cu cluburi care nu se declară "outlaw". Poate doar când un RC este violent se răspunde cu violență de către MC-uri sau cluburile dominante. Evident, violențele sunt normale între cluburile 1%, dar așa își rezolvă ei treburile. În celelalte situații în care sunt implicate cluburi RC, se aplică maxim statutul de bad-standing sau alte sancțiuni de tipul ăsta. Acest lucru înseamna că cluburile care fac ceva "greșit" nu mai sunt primite la întruniri sau petreceri ale altor cluburi. Se consideră că prin asta sunt excluse din lumea moto. Totuși statutul de bad-standing se dă doar în situații grave, când clubul sau persoana în cauză a adus prejudicii majore altor cluburi sau altor motocicliști. De exemplu, o persoană poate avea "bad-standing" cu propriul (fost) club, dar ca să aibă "bad-standing" cu toată comunitatea moto, ar trebui să fi fost prinsă în flagrant furând o motocicletă sau să fi fost condamnată la tribunal pentru furt de motociclete. Adică vorbim de lucruri serioase aici.

Regulamentul internațional al cluburilor a ajuns la forma cunoscută astăzi în urma a zeci de ani de experiență și a fost îmbunătațit de către vechile cluburi formate din oameni care știau ce înseamnă războiul și violența. Regulile au apărut tocmai fiindcă se urmărea renunțarea la violentă în rezolvarea disputelor dintre cluburi - mai ales între cele care nu aveau de împărțit teritorii sau interese financiare - și pentru a apăra libertatea motocicliștilor
Cei care au înființat primele cluburi au fost foștii luptători pentru libertate din Al Doilea Război Mondial, oameni care iubeau libertatea, erau contra dictaturii și erau dispuși să își dea viața pentru aceste lucruri.
Din punctul meu de vedere, niciun motociclist nu ar trebui să îngrădească libertatea altui motociclist indiferent din ce club face parte.
Nu am auzit de la niciun motociclist român membru de RC care să fie agresat într-o altă țară europeană.
Când membri ai MC-urilor au văzut vestele și au auzit ca sunt RC și-au văzut de treabă, chiar și membri din cluburi MC celebre.

Cunosc oameni care s-au mutat în alte țări din Europa sau chiar peste ocean. Nu am auzit de la niciunul sa fie agresat fiindcă are o vestă de RC pe el.

Este adevărat că cluburile dominante veghează să se respecte regulile în zona pe care o domină. Dar acele reguli trebuie date cu atenție pentru a nu provoca conflicte inutile.
Nu știu câte RC-uri și alte organizații știu că în țara noastră nu mai au voie să aibă membri în alte orașe. Adică au voie să primească membri doar din orașul în care a fost înființat clubul. Așa a hotărât asociația MC-urilor din țara noastră. Posibil doar dintr-un județ.

Regula asta nouă se aplică agresiv. Nu contează că unele cluburi au membri în alte orașe de peste 10 ani. Nu contează că acei oameni din alte orașe au fost primiți în club înainte sa apară această regulă. Regula se aplică retroactiv. Acei oameni trebuie dați afară și să își înființeze alt club. Acest lucru ar încălca o alta regulă veche care spune că nu îți poți înființa un club decât în situația în care nu îți place niciun club din zona în care locuiești. MC-urile în loc sa aibă grijă ca măcar regulile vechi să se aplice, vin cu reguli noi, care în loc să aducă mai multă liniște și mai multă stabilitate, produc agitație și certuri inutile între cluburi. Deja există un curent ca unele cluburi să meargă doar la întruniri și petreceri unde nu vin anumite cluburi.

Pentru regula cu membrii RC-urilor în alte orașe motivația a fost că pot veni alte cluburi 1%, care să preia cluburile RC, iar acestea având membri în alte orașe să își facă chaptere cu acei membri.

Acest lucru nu stă în picioare și iată de ce:
Uităm regula care spune că MC-urile nu au voie să recruteze membri direct din RC-uri, ca să nu mai vorbim ca multe RC-uri sunt RC-uri fiindcă dacă ar putea și ar vrea să facă tot ce face un MC, probabil ar fi MC-uri.
La fel mai există o regulă internațională care spune ca MC-urile nu pot avea RC-uri ca cluburi support.
Nu mai punem la socoteală că majoritatea RC-urilor au membri din diferite structuri ale poliției, iar MC-urile 1% nu primesc oameni din poliție sau structuri asemănătoare, deci nu ar putea fi preluați de un MC rival 1%.

Un alt motiv a fost că RC-urile din alte orașe ar putea să primească membri din orașele mici și să micșoreze astfel șansele MC-urilor din acea localitate de a crește (în ideea că respectivii membri s-ar fi dus la ei). Pe scurt, MC-urile nu vor concurența cluburilor RC din alte orașe. Sigur că e mai ușor să te impui cu forța decât să lupți să fii un club atrăgător.

De asemenea, nu se poate discuta. În cazul clubului din care fac parte, am discutat de multe ori cu MC-urile problema membrilor din alte orașe. Răspunsul a fot același, membrii clubului din alte orașe să își facă cluburi separate. Clubul nostru a fost înființat acum 15 ani direct în trei orașe, dar până acum doar într-un singur oraș avem probleme.

În urma discuțiilor cu un MC din orașul unde nu mai avem voie să avem membri am stabilit că membrii clubului din orașul respectiv au voie să poarte vestele când ies din județ. Acum o săptămână și ceva am avut surpriza ca un membru al clubului sa fie amenințat cu moartea, deși se afla în alt județ, nu în județul interzis și mai mult, nici nu avea vesta pe el în acel moment. Amenințarea cu moartea a fost făcută și la adresa altor doi oameni care nu erau de față, dintre care unul nici nu mai face parte din clubul nostru. Și nu au fost amenințați de către vecinul de la bloc. Amenințarea a venit de la un membru al unui club 1%. Adică nu o poți trata cu indiferență.

Acel om al nostru, fiindcă nu poți numi pe cineva fără vesta membru al unui club, a decis că ar dori să depună plângere la poliție. Probabil de aceea există regula să nu discuți cu un om fără vestă pe el. Fiindcă în acel moment este doar un simplu cetățean al țării sale și poate face cum consideră de cuviință, fără să ceară acordul clubului. Așa cum am mai spus și cu altă ocazie, un membru al unui club RC nu este obligat să poarte vesta permanent, așa cum este în cazul MC-urilor. Chiar și așa, dacă un membru al unui MC nu are vesta pe el conform regulamentului, se aplică aceeași regulă. Vă amintiți de bătaia de la Alba Iulia? (a se vedea articolele anterioare). Doi dintre cei trei oameni bătuți nu aveau vestele pe ei. Și evident că ajungem să ne întrebăm: respectăm regulamentul cluburilor sau doar regulile date de asociația MC-urilor special pentru țara noastră? Și dacă un club MC nu respectă regulile, primește ceva sancțiuni de la asociația MC-urilor sau se închid prietenește ochii?

Si dacă o regulă dată special pentru țara noastră se dovedește greșita și greu de aplicat, unde se poate adresa o organizație de motocicliști care nu este MC? La ședințele asociației MC-urilor nu au acces alte tipuri de organizații.

Regula cu interzicerea de membri în alte orașe se aplică diferențiat. Nu am mai auzit ca o altă organizație de motocicliști să aibă probleme fiindcă are membri în alte orașe. Așa ca am dedus că această regulă a fost dată "cu dedicație" pentru noi. Și deși am mers și am discutat bărbătește cu mai multe cluburi, rezultatul a fost același. Să își faca fiecare oraș club separat.
Deși fuseserăm sfătuiți să ne facem RC, am renunțat la titulatura de RC pe care oricum nu o doream, ca să se vadă că avem bunăvoință. Organizația noastră nu a fost înființată ca RC.
Inițial s-a spus că niciun RC nu are voie să aibă membri în alte orașe, apoi regula a fost modificată în timpul discuției, ajungându-se că nimeni nu mai are voie sa poarte vestă în acel județ. Deja era o mare bătaie de joc și o răzbunare personală cu regulile apărute peste noapte ca ciupercile după ploaie.

Între timp am aflat că dacă nu am depus plângere la poliție, teoretic s-ar fi putut discuta cu persoana care a făcut amenințarea, din clubul care ne impunea acea regulă. L-am informat pe președintele nostru despre această situație și am decis să mai încercăm să discutăm. Președintele nostru a venit special din orașul lui și am dat mai multe telefoane fără rezultat în speranța că vom avea o discuție "bărbătească", asa cum am fost îndemnați. Nu știu la ce se referă discuția "bărbătească" pe care ni se tot spune să o avem, dar ne place să credem că este vorba despre o discuție față în față și nu implică violența. Adică fix ce am încercat noi de mai multe ori, am tot discutat față în față și degeaba.

L-am rugat pe prietenul nostru ce fusese amenințat cu moartea să mai amâne depunerea plângerii la organele statului și am așteptat să avem acea discuție bărbătească, dar nu am putut lua legătura cu cel care a făcut amenințarea fiindcă nu a răspuns la telefon, la mai multe apeluri la intervale mari. Am așteptat degeaba în speranța că vom fi sunați înapoi.

Plângerea nu a fost depusă încă și l-am rugat pe prietenul nostru să mai aștepte încă o săptămâna poate vom reuși să ne întâlnim la acea discuție. Poate acea amenințare a fost făcută la un impuls de moment, poate și alcoolul să fi avut ceva influență și poate stabilim că singurul pericol la care sunt expuși unii dintre noi să fie o simplă bătaie. Poate că unii dintre noi care au decis să nu renunțe la clubul lor sunt mai masochiști și nu se sperie de o spitalizare odihnitoare sau poate ca nu au mare lucru de pierdut în viața asta. Totuși niciunul dintre noi nu a făcut ceva atât de grav încât să merite să moară (conform amenințării). Noi nu vrem să facem rău nimănui, vrem doar să fim lăsați în pace.

În regulile cluburilor există multe sancțiuni ce pot fi aplicate și care nu implică nici măcar violența.
Desigur, este mai ușor de aplicat o corecție fizică decât să muncești să convingi toate cluburile că cineva a făcut o greșeala. În plus acea greșeală trebuie să fie deosebit de gravă încât să trezească reacția celorlalte cluburi și să excludă clubul vinovat din viața moto. Și să fie și dovedită, nu la modul "așa spun eu". Mai pe scurt, clubul vinovat să primească bad-standing. În cazul nostru ar fi deosebit de greu să convingă cineva cluburile că noi nu am respectat o regula din moment ce foarte multe cluburi nu sunt nici ele de acord cu regula de a nu mai avea voie sa primească membri din alte orașe.

O situație reală avem cu un membru care a venit din Moldova la facultate la București și a devenit membru al organizației noastre în timpul studiilor. După terminarea facultății a fost repartizat să lucreze în orașul lui de baștină unde nu exista niciun alt club de motocicliști. După noua regulă trebuia să îl dăm afară și să își facă club în orașul lui. După un timp a fost transferat să lucreze în Țara Românească într-un alt oraș unde nu exista niciun club și ar fi însemnat sa își facă un alt club. Dar el are prietena în București și stă mai mult pe la ea. Cum aplici acea regulă că nu ai voie membri în alte orașe în această situație?

Orice club are nevoie de oameni tineri pentru că au mai multă energie și timp. Pentru un tânăr motociclist este foarte dificil să își înființeze un club din simplu motiv că nu a avut timp să cunoască destui oameni. În foarte multe orașe efectiv nu sunt suficienți motocicliști pentru a putea forma un club.
Din foarte multe motive această regulă nu este bună.

Trag concluzia că dacă ni se aplică numai noua această regulă, ea a fost dată doar pentru noi și ascunde alte motive ce nu ni se spun oficial. Ori aceste motive nu sunt solide, ori pur și simplu este dar o răzbunare personală a unui om și nu are legătură cu clubul din care face parte. Deși am fost acuzați ca încercam să ocolim regulile, se pare că de fapt cineva se folosește de "regulament" pentru a se răzbuna pe noi (regulament de data aceasta în sensul de "putem da orice regulă vrem noi").

Scriu aceste rânduri pentru că lumea moto să cunoască și varianta noastră. Dacă cineva consideră ca am greșit cu ceva, putem accepta critici. Dacă în decursul existenței noastre ca club am deranjat cu ceva, suntem dispuși sa ne asumam și să ne cerem scuze, probabil nu ne-am dat seama, pentru că noi nu aveam nimic cu nimeni, ne vedeam de ale noastre.

Se pot strânge 2-3-4 cluburi care nu fac parte din asociația MC-urilor și care nu sunt support la un MC și sa judece cu ce am greșit noi fiindcă aveam deja membri în alte orașe la momentul apariției acestei reguli, care, să nu uităm, e doar o regulă autohtonă/locală. Noi respectam regulile internaționale la momentul înființării. Conform acestora, cluburile non-MC nu pot avea chaptere în alte orașe, dar pot avea membri. Iar la acel moment, regulile cele noi, locale, nu erau în vigoare. Regulile nu se aplică retroactiv. Noi am pus la un moment dat orașele pe veste (pe fața vestei doar, pentru scurt timp) când ni s-a spus să facem acest lucru de către un club care urma să se transforme în club dominant. Apoi ni s-a spus că de ce le purtăm. Le-am dat jos.

E normal ca un alt club sau o asociație de cluburi să-ți ceară să îți dai oamenii afară din club? Ce club din lumea asta ar fi fericit să i se spună să-și dea oamenii afară atât timp cât îndeplinesc cerințele de a fi membri într-un club de motocicliști?Sau să dea cu piciorul unei activități de 15 ani?

Dacă suntem "găsiți vinovați" fiindcă aveam membri în alte orașe, există sancțiuni non-violente. Se poate ajunge până la sancțiunea de a nu mai avea voie să accepți membri noi o perioadă de timp. Sunt multe sancțiuni ce pot fi aplicate, iar violența este ultima măsură, poate uneori justificată doar dacă mai întâi ai fost abordat violent. În îndelungata noastră existență nimeni nu poate afirma că am fost violenți macar o dată.

Totuși, nu știu să existe sancțiuni pentru faptul că un club renunță să își dezbrace proprii membri de veste dacă nu au făcut ceva greșit.

Nu trebuie să raspundeți aici dacă vă e teamă. O puteți face în privat fără riscul de a ne folosi de numele clubului vostru pentru a spune că ne susțineți. Dacă doream protecția cuiva cel mai simplu era să devenim club support al unui MC. Am fost invitați în repetate rânduri de către mai multe cluburi să facem acest pas, dar am preferat să fim independenți deocamdată, chiar dacă respectăm acele cluburi.

Eu știu regulamentele acestea nelegiferate pentru că am fost obligat să le învăț prin natura job-ului, apoi am discutat cu cluburi de afară care ne-au informat, iar alte cluburi ne-au indicat link-uri unde sunt descrise regulile actuale de prin lumea cluburilor, dupa care s-au ghidat și ele:

Unele regulile generale http://www.rcvsmc.net/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"În urma discuțiilor cu un MC din orașul unde nu mai avem voie să avem membri am stabilit că membrii clubului din orașul respectiv au voie să poarte vestele când ies din județ. Acum o săptămână și ceva am avut surpriza ca un membru al clubului sa fie amenințat cu moartea, deși se afla în alt județ, nu în județul interzis și mai mult, nici nu avea vesta pe el în acel moment."

 

Fara suparare dar chestii de genul nu am voie cu vestuta in judetul interzis mi se par de copii de 9 ani la joaca in jurul blocului, nu de barbati in toata firea. Trebuie sa ai mintea foarte odihnita sau prea mult timp liber sa aderi la asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cat timp au unii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fata doar a postat un articol, nu va racoleaza ma :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema voastra est faptul ca nu ati apelat la autoritati in secunda zero. Apoi discutii batranesti si alte alea daca e nevoie pentru a retrage plangerea. Baieteii au cluburile lor, voi aveti statul roman. Dupa prima tura de puscarie facuta de un membru de club care da in alta persoana o sa vedeti ca isi schimba conceptiile. Sa nu mai vorbim de daune si alte chestii financiare ;)

Restul de chestii - sanctiuni si reguli - ce? ati aderat la asociatia respectiva ? daca nu nu va mai primesc la petrecere? serios ? aia e marea problema ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unii sunt pur și simplu dependenți instituțional. Trebuie să aparțină de cât mai multe grupuri cu reguli cât mai stricte, însemne, tot tacâmul. Alții doar se dau cu mobra de plăcere.

 

De la noi din colentina știu, dacă băiatul ăla era băiat, o rezolva ca băieții. Dacă te dai băiat cu băieții și ajungi să dai cu subsemnatul la miliție, o cauți cu lumânarea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ozzica , tu ai fatza de support , cumpara si tu un tricou si suporta-ti clubul local, lasa-te de purtat veste brodate ca nici fusta nu iti sta cum trebuie.

 

sau... vorbeste cu dragnea sa va bage si voua o lege sa intrati si voi in "legalitate"

Share this post


Link to post
Share on other sites

In cluburile astea se primesc si livratori de pizza? :D Ce ar avea daca pe vesta ar scrie Pizza Hot MC? :alcy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pare-se ca unii nu-s satui de birocratie si organizare ierarhica... si-si fac si in timpul liber reguli, regulamente, comiții si comitete...

Totul presarat cu ceva smardoiala si un vag aer interlop... (ca sa se vada valoarea, presupun)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa e , cand ai aptitudini de sef dar pensionarii nu renunta la postul de administrator de bloc trebuie sa iti faci neaparat MC . Le zici la botanisti ca is 1%-er , ameninti cu bataia o baba de la scara vecina de bloc, iti iei vestuta de musama piele si esti sef de trib forever !

Edited by JUST4TNT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unii sunt pur și simplu dependenți instituțional. Trebuie să aparțină de cât mai multe grupuri cu reguli cât mai stricte, însemne, tot tacâmul. Alții doar se dau cu mobra de plăcere.

 

De la noi din colentina știu, dacă băiatul ăla era băiat, o rezolva ca băieții. Dacă te dai băiat cu băieții și ajungi să dai cu subsemnatul la miliție, o cauți cu lumânarea.

Baietii destepri stiu cand sa foloseasca politia. Mai ales daca nu vrei batai de cap si ai grauri care te streseaza.

 

Mare parte dintre baietii aia care erau baieti prin cartiere erau si ciripitori profi la politie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pare-se ca unii nu-s satui de birocratie si organizare ierarhica... si-si fac si in timpul liber reguli, regulamente, comiții si comitete...

Totul presarat cu ceva smardoiala si un vag aer interlop... (ca sa se vada valoarea, presupun)

 

Exact asta e si parerea mea. Dupa ce ca ai reguli si regulamente peste tot in societate, te mai si supui de buna-voie unor regulamente inventate de niste disperati-institutional. Parca mersul pe motocicleta era despre libertate, bla, bla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parca mersul pe motocicleta era despre libertate, bla, bla...

nu , aia e o reclama la harli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cacaciosilor de romani din asa numitele cluburi moto le e frica sa poarte si un briceag la ei. Daca a venit "militia" s-au (cuvant urat) pe ei. O dau in de-alea: "bosulica, baros, stai ca noi doar ne distram pe aci"....spre deosebire jegurile alea de americani care in anii 70 o ardeau,shmecher,cu filme de propaganda, gen:

;)

Niste pishati retarzi cu pretentii de homosexuali cu sepci de piele :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu , aia e o reclama la harli

 

:10: Genial!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unii sunt pur și simplu dependenți instituțional.

E ireala chestia asta. Daca nu ai un sef care sa iti spuna cand sa inspiri si cand sa expiri, mori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tare puerile mi se par chestiile astea. Niste pokemoni imbracati la fel, cu un sentiment de apartenenta si inregimentare nesatisfacut. Pai asa imi fac si eu un club: "clubul cercului meu de prieteni cu care ies la o bere si merg in drumetii dar nu ne imbracam la fel si unii au moto si altii nu".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehe! Diane Lane la tinerete!

Ce vremuri!


» Post actualizat in 31 Aug 2017 17:09

"În urma discuțiilor cu un MC din orașul unde nu mai avem voie să avem membri am stabilit că membrii clubului din orașul respectiv au voie să poarte vestele când ies din județ. Acum o săptămână și ceva am avut surpriza ca un membru al clubului sa fie amenințat cu moartea, deși se afla în alt județ, nu în județul interzis și mai mult, nici nu avea vesta pe el în acel moment."

 

Fara suparare dar chestii de genul nu am voie cu vestuta in judetul interzis mi se par de copii de 9 ani la joaca in jurul blocului, nu de barbati in toata firea. Trebuie sa ai mintea foarte odihnita sau prea mult timp liber sa aderi la asa ceva.

Au vazut prea multe filme americane. Daca unii au numai 2 neuroni - unul pentru respiratie si unul pentru echilibru - ce pretentii sa mai ai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehe! Diane Lane la tinerete!

Ce vremuri!

:) nu toti stiu.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa fiu sincer....."din cauza" filmului", cercel in ureche, haina de piele (furata de la tata), JAWA din banii cersit de la parinti, ....Niste vremuri "aparte"

Plus niste "piele de gaina" acum.....fara cluburi

Edited by SST

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-ar putea să nu fie toată lumea cluburilor idioată așa, obiectivele noastre au fost întotdeauna ca mai jos - dacă vi se par de grădiniță - asta e - și nu, nu avem timp, ne rupem din timp pentru ele, cam așa se întâmplă la voluntariat. Sigur că nu ne imaginăm că le putem realiza 100%, ci 0,0001%, dar ce să faci, unii încearcă să se lupte de proști și pentru alții [știu, stupid, să te gândești și la alții, pfoa], dar printre altele de-aia ni se zice "Romantic" (si nu, nu suntem sorosisti-ongisti cu fonduri publice)

 

Scopuri

Scopurile asociației sunt reprezentate de apărarea drepturilor și promovarea intereselor motocicliștilor, susținerea de activități dedicate siguranței rutiere a motocicliștilor, inițierea unor evenimente, reuniuni, acțiuni și campanii în beneficiul comunităților de motocicliști.

Asociația susține recunoașterea oficială a aspectelor pozitive ale motociclismului ca mijloc practic de transport, care are ca efecte incluziunea socială, reducerea ambuteiajelor în trafic, ocuparea unui spațiu mai redus pentru transport și parcare.

Asociația promovează aspectele recreaționale pozitive ale motociclismului, în special a celui tip touring, ca fiind sănătoase, dezvoltând aptitudini și care aduce beneficii comunităților și persoanelor prin intermediul turismului în Europa și în toată lumea.

Asociația solicită organismelor guvernamentale și legislative să adopte prevederi favorabile transportului prin intermediul motocicletei și utilizării acesteia în scop recreațional, în cadrul politicilor, planificărilor și legislației.

Asociația susține faptul că siguranța rutieră este importantă și că reprezintă o responsabilitate comună a tuturor utilizatorilor, a producătorilor de motociclete, a autorităților și a entităților responsabile pentru infrastructură.

Asociația recunoaște faptul că motocicletele au caracteristici diferite față de alte vehicule și subliniază necesitatea soluționării necesităților specifice motocicliștilor.

Obiectivele asociației:
- Asociația promovează și apără utilizarea cu considerație a tuturor drumurilor publice de către motocicliști.

- Asociația se opune restricționării drepturilor de circulație ale motocicliștilor, care ar împiedica motocicliștii să circule pe drumuri publice

- Asociația susține drepturile utilizatorilor de a aduce modificări motocicletelor lor, cu condiția ca modificările să nu compromită siguranța acestora și să nu determine creșterea unui impact negativ asupra mediului înconjurător. Asociația susține omologările de tip care permit eliminarea barierelor în calea comercializării de motociclete, însă se opune restricțiilor care vizează modificarea motocicletelor de către posesori. Susținem aprobarea și omologarea motocicletelor de serie redusă sau unicat

- Asociația recomandă ca în cadrul școlilor de șoferi și al activităților de eliberare de permise pentru toate categoriile de permise conștientizarea cu privire la motociclete, scutere și mopede să devină un element obligatoriu

- Asociația dorește să promoveze utilizarea motocicletelor prin obținerea de scutiri pentru motocicliști cu privire la taxele din schemele de taxare pentru utilizarea drumurilor publice și în special cu privire la taxa pentru ambuteiaje. Asociația susține măsurile fiscale care promovează utilizarea motocicletelor

- Asociația se opune discriminării motocicliștilor

- Asociația încurajează utilizarea motocicletelor pentru mobilitate personală și recreere, având în vedere că acestea au un impact global mai redus asupra mediului comparativ cu orice alt vehicul motorizat, utilizând mai puține resurse și contribuind mult mai puțin la ambuteiaje în trafic

- Asociația susține producătorii care vizează reducerea efectelor negative pe care le au motocicletele asupra mediului, fără afectarea în mod negativ a eficienței acestora

- Asociația susține măsurile de control activ al respectării normelor în locul unor măsuri automate care să vizeze respectarea normelor actuale privind zgomotul și emisiile, în locul adoptării unor limite noi mai restrictive. Asociația încurajează motocicliștii să utilizeze sisteme de evacuare aprobat pentru utilizarea pe drumurile publice

- Asociația susține reciclarea eficientă a pieselor de motocicletă, în absența introducerii unor restricții nenecesare

- Asociația se va alia cu alte organizații care urmăresc interesele motocicliștilor, cu condiția ca aceste alianțe să nu creeze conflicte de interese cu activitatea de bază de apărare a drepturilor motocicliștilor

- Asociația va iniția și menține contacte cu organizații și organisme internaționale, precum și cu alte asociații similare de pe plan național și internațional, în condițiile în care acest lucru nu va afecta scopurile asociației

- Asociația solicită autorităților responsabile cu infrastructura ca la planificarea și construirea de structuri rutiere, întreținerea acestora și amplasarea de mobilier stradal și la efectuarea de reparații să manifeste un nivel maxim de conștientizare a caracteristicilor deplasării cu motocicleta și să utilizeze practici „motorcycle friendly” în aceste domenii

- Asociația susține măsurile destinate îmbunătățirii instruirii inițiale a motocicliștilor, precum și instruirea post-testare pe baze voluntare

- Asociația susține practici de asigurare care să fie corecte și accesibile pentru toate motocicletele și motocicliștii

- Asociația susține furnizarea a suficiente locuri de parcare pentru motociclete, care să satisfacă cererea curentă și viitoare, de către autoritățile naționale și locale, care să fie securizate și gratuite

- Asociația susține generarea de statistici care să reflecte realitatea și care să nu fie bazate pe cercetări defectuoase și superficiale, inclusiv în ceea ce privește cauzele accidentelor de motocicletă, dar nu numai

- Asociația vizează asigurarea faptului că planificarea siguranței rutiere recunoaște motocicliștii drept utilizatori vulnerabili ai drumurilor publice și a faptului că alte autovehicule reprezintă o cauză substanțială a accidentelor de motocicletă. De asemenea, asociația susține măsurile care conduc la conștientizarea comportamentelor utilizatorilor care conduc la accidente de motocicletă. În plus asociația susține măsurile care iau în considerare nevoile motocicliștilor în conceperea, dezvoltarea și implementarea sistemelor de transport inteligent (ITS).

- Asociația susține utilizarea motocicletelor ca mijloc ce permite utilizatorilor să caute locuri de muncă și șanse la educație, în special în zonele în care nu este disponibil alt mijloc de transport alternativ

- Asociația susține de asemenea incluziunea socială prin organizarea de evenimente care aduc laolaltă motocicliștii, indiferent de vârstă, sex, rasă, etnie sau alte caracteristici. De asemenea, asociația susține integrarea tinerilor la nivel național și internațional prin metode specifice domeniului, comunităților și organizațiilor din domeniu.

- Asociația militează pentru reducerea TVA la echipamentele de protecție personală și la dispozitivele de securitate pentru motociclete

- Asociația susține inițiativele sustenabile care protejează posesorii de motociclete împotriva furtului de motociclete , cu condiția ca posesorii de motocicletă să nu fie nevoiți să suporte costuri care ar reprezenta o barieră în calea utilizării de motociclete, precum și măsurile care descurajează utilizarea de piese de motocicletă furate

- Asociația susține inițiativele educaționale în ceea ce privește siguranța rutieră, inclusiv la nivelul persoanelor tinere și foarte tinere

- Asociația promovează facilitarea condițiilor de transport al motocicletelor cu ajutorul altor mijloace de transport

- Asociația promovează și susține acțiunile caritabile din cadrul comunităților de motocicliști, dar nu numai.

- Asociația susține acțiunile guvernamentale și ale altor autorități în vederea creării unor condiții mai crescute de siguranță pentru motocicliști. De asemenea, asociația susține parteneriatele public- privat în domeniu.

- Asociația susține măsuri de tipul „Vision Zero” în cadrul cărora nu este acceptabilă pierderea niciunei vieți.

Edited by dara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seamana cu o eticheta pusa pe mezel (parizer) :D

Edited by SST

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io nu Inteleg care e scopul topicului? Sa vii sa plângi pe forum ? Take it like a Man wtf

Așteptați ajutor de la MC motoretism ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...